Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

İyi at arpasını kötü at kırbacını arttırır

Dış güçler ekonomimizle oynadı, kimi zaman ambargo uyguladı kimi zaman da hükümet rejimine karşı girişimlerde bulundu. Ama yine de vazgeçilmezler. Ülkeye turist gelsin de kim gelirse gelsin! PCR testi de engel olmasın kaldırılsın? Türk halkının ekonomisi çok iyiymiş gibi TOKİ için yurt dışı çıkış harcı alınsın... Bu nedir?

Bir Başka Bahar

Her yeni doğan güneş bizleri yeni kararlarla karşılar oldu. Takibi de hal böyle olunca iyice zorlaştı. Yeni genelgeler, kararnameler, atamalar...

Bir Türk bir Alman Bir de Fransız...

Bir çoğumuz fıkra bilir. Kimisi Karadeniz fıkralarını, kimisi de Nasrettin Hoca fıkralarını anlatmayı sever. Genelliklede fıkralarda özlü anlatım maksadıyla kişilikler belirlenir ve bu kişilikler Türk fıkralarında genellikle Alman, Fransız, Hollandalılardan seçilir.

İnsan

Havayolu şirketleri Hepa filitrelerin arkasına saklana dursun, defalarca dile getirdiğim yayılım hızı İçin, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve Kansas Üniversitesi bir araştırma raporu yayınlandı.

Risk

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları, SHGM’den B737 Max’ler için onay çıkar çıkmaz bir test uçuşu gerçekleştirdi.

Huzur İkramiyesi

Pandeminin gölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, havayolu bilet ücretlerine de yansıdı.

Günaydın

Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Uluslarası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, denizcilik ve havacılık sektörü çalışanlarına aşılama yapılması çağrısında bulundu

İltifat

Eğer bir kişi size iltifat ediyorsa, dikkat edin! Çünkü iltifatları takdir değil, taktik olabilir.

Tahammül

Dün bügünden nasıl farklı görünüyorsa yarın da bugünden farklı görünecek. Ancak zaman, tekerrürden ibarettir. Yeterki dün yapılan yanlışlardan ders çıkartılabilinsin. Ama nerede ?

Kadın

Kadınlarımıza hak ettikleri adil değerler ne yazıkki günümüzde de halen verilmiyor. Ve değer verilmediği gibi kadınlarımız şiddete maruz kalıyor. Film ve dizilerde bile... Eskiden nasıl aile olunur nasıl kadına değer verilir ve kadınla nasıl konuşulur bunların en güzel örnekleri vardı. Ya şimdikilerde?

Çaturanga

Çaturanga, günümüzde oynanan satrançın atası olarak kabul edilir. Çatur dört, anga da organ anlamına gelmektedir. Hint ordusunda bulunan piyadeleri, filleri, süvarileri ve savaş arabalarını temsil eder.

Kukla

Türk seyirlik oyunların en eskisi olan kukla, genellikle tek aktörlü olup, taklit ve söze dayılı bir oyundur. 19. yy’dan beri önemini kaybetmeye başlasa da gölge oyunları kategorisinde olan Hacivat ve Karagöz kuklaları halen yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bunun yanında bir de hayat sahnesinde olan kuklalar da yaşam içerisinde bizleri güldürmeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bir kukla karakteri türüyor... İyi mi?

Bütün Kuşları Öptük Bir Leylek Kaldı...

Yerli, elektrikli traktör tarlalarda... Milli arabamız yollarda... Yolcu uçağımız semada... Milli Muharip uçağımız düşmana korku salıyor. Şimdide aya gidiyoruz...

Çayın Taşı İle Çayın Kuşu Taşlanmaz

Pandemi hız kesmeden artan bir ivmeyle devam ediyor. Ülkeler tam kapanma seçeneklerini gözden geçiriyor. Hatta yavru vatan bile 10 günlük tam kapanma kararı aldı. Malum İngiltere’deki mutasyonlu virüs Kıbrıs’ta da gözüktü. Türkiye hala ne bekliyor anlamak mümkün değil! İnsanlar hayatlarını kaybediyor!!!

Kuluna Zülm Ederse Hüdası...

Türk Hava Yolları aldığı bir karar ile eğitim ücretlerinde 2021 için yapacağı %25’lik kesintide indirime gitti.

Laklak

Havacılık tarihi çok değişik kazalarla dolu. Ancak pisi pisine başınıza bir şey gelmesi yok mu? İşte bu insanı kahrediyor.

TC-AŞI

Aşı geldi geliyor derken devlet erkanı aşı olmaya başladı. Sağlık çalışanları da... Ancak unutulan öyle bir kesim var ki!!!

Gövde Senin Olsun Da...

Hava İş Sendikası tarafından üyelere yapılan bilgilendirme ile maaşlara %8.36 zam yapıldığı duyuruldu. Ne bu şimdi?

Deveye Bindikten Sonra...

2020 yılını kötü anılarla geride bıraktık. Yılın son günü ise Türk Hava Yolları İcra Kurulu başkanı İlker Aycı bir açıklama yaptı. Genel hatlarıyla 2020 faliyetlerinden bahseden Aycı, gelecek için de umutlu konuştu. Aman İlker Bey, umut fakirin ekmeği olmasın.

2021

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1933 yılbaşı gecesi Ankara Palas salonuna gitmiş ve yeni yıl armağanı olarak Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip’ten 3 kitap almıştır.

Mutasyon

Tüm dünya henüz covid-19 belasından kurtulamamışken, mutasyona uğrayan korona virüs şimdi de VUI 202012/01 adıyla karşımızda. Bu yeni virüs ise eskisine göre %70 daha bulaşıcı.

Çin İşkencesi

Antik Çin döneminde uygulandığı iddia edilen insanlara eziyet ederek, acı yoluyla sorgularda bilgi edinmek için yapılan uygulamalarda kullanılan yöntemler, Çin işkencesi olarak biliniyor.

Yeni Bir Hakikatın Şafağındayız...

Havacılık sektörü pandemi sebebiyle can çekişmeye devam ediyor. Çoğu sektör çalışanı da virüsle mücadele ediyor. Havalimanı güvenliklerinden, teknisyenine, kabin memurundan pilotuna kadar her birimde yeni vakalar hızlı bir şekilde artıyor.

Strateji

Son yılların vazgeçilmez kelimesi “strateji”. Kelimenin özüne bakacak olursak, Strateji, askeri bir kavramdır. Ancak günümüzde kullanılan farklı yerler de mevcut.

Gözünüz Aydın

Alınan son haberlere göre B737 Max çok yakında gökyüzüyle yeniden barışacak. EASA, olaya ılımlı olarak yaklaşmasına rağmen B737 Max’ın Ocak sonu Şubat başı ticari uçuşlara başlaması bekleniyor .