14 Aralık 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Yürüdünde gölgenden korkuyosan güneşe racon kesmicen...NOKTA!!!
  • Tk daki en buyuk feleket kurumsalligin kaybedilmesidir, imam misali, her asamadaki yoneticiler kendi kurallarini kendileri koyuyorsa keyfi yonetimin haddi hesabi kalmaz, bir mudur konusuyordu fiilanca adami ben attim diye boburleniyordu, cok uzuldum duyduklarima
  • Herkese tavsiyem is bakin kendinize, Tk dan birsey beklemeyin kendinizi saglama baglayin
  • Eğitim borçlarınında yüzde 50 sini maaştan kesmeleri olur. 800 euro ise 400 euro kesin. Yüzde 50 kesinti üzerine yüzde 25 daha keserseniz yüzde 37.5 maaş vermiş olursunuz. Bu yanlış neresinden bakarsanız bakın. Herkese geçinebileceği kadar bir maaş politikasına geçeceğiz deyip, belirlenen tutardan yüzde 25 daha kesmek doğru değil.
  • şu eğitim bitsin bi dk durursam namerdim ne hayallerle bıraktım gemeyi
  • Memurlar Fo dan fazla aliyorlar ne ayip
  • Sen pilotları avukatı mısın? Havacılık sadece pilottan mı ibaret kabin yer teknik bunların önemi yok mu?
  • Takip ediyorum en başından beri tam kapanma tam kapanma diyorsunuz? siz bilim adamı mı ekonomist mi siyasetçi misiniz? avusturalya tam kapandı evet neden? çünkü bir ada ülkesi ve giriş çıkışları kontrol altında tutmak daha kolay. bu dediklerinizi yapmadan almanya, japonya, singapur gibi ülkeler başarı elde etti. lütfen tam kapanma hakkında yazı yazmayı bırakıp alanınıza odaklanın.
  • Abi kalemine sağlık. Bu adamlar bizi iplemiyor. Erken kapamada bile önümüze set çektiler. Yazıklar olsun bu şirkete.
  • Ahlaksız bunlar ahlaksız. İett şoförü 8 kağat alıyor. Kesinti yaptığında uçak uçuran adama 10 civarı alacak. 1000 küsür dolar:) adamın maaşını tam mı veriyorsun da hala borç derdine düşüyorsun. Ayıp ayıp ayıp. Siz sevgili fo arkadaşlar da bu şirkette kalıyorsanız eize 1000 kere ayıp.

Çin İşkencesi

Antik Çin döneminde uygulandığı iddia edilen insanlara eziyet ederek, acı yoluyla sorgularda bilgi edinmek için yapılan uygulamalarda kullanılan yöntemler, Çin işkencesi olarak biliniyor. Bunlar arasında Shang hanedanlığından Batı Han hanedanlığı dönemine kadar uygulananan, insanı kaynar suda haşlamak, atlara bağlayarak parçalara ayırmak, burun kesmek, damgalamak, ayak kesmek gibi işkence yöntemleri bulunuyor.

Çin’den tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsü de insanlık için tam bir işkenceye dönüştü. Aşı çıktı çıkacak diye ümit bağladığımız şu günlerde, dünya sağlık örgütünün açıklaması ile tekrar hüzne kapıldım. Çünkü DSÖ yaptığı açıklamada aşıların corona virüse karşı "bağışıklık duvarı" oluşturmaktan çok uzakta olduğu belirtildi.

ÇİN İŞKENCESİ DİYE BEN BUNA DERİM!

Bütün hayat alt üst oldu. Havacılık sektörü başta olmak üzere tüm sektörler sekteye uğradı, binlerce iş yeri kapandı... 65 yaş üstü hayattan bezdi... eve kapandı... AYLARDIR!!!Aşıdan daha büyük bir koz var ama uygulayan yok. Hayatı ivedi dondurun!

TAM KAPANMA SAYESİNDE

Salgınla mücadelede en başarılı ülkelerin başında Avusturalya geliyor. 26 milyon nüfuslu Avusturalya, virüsün yayılımını neredeyse tamamen durdurdu. Nasıl mı oldu? Ülke tam kapanmaya gitti, seyahatler durduruldu, eyaletler arası bile geçiş yapılmadı.

Tam kapanma sayesinde Avusturalya’da hayat normale döndü bile. Restaurantlar, alışveriş merkezleri, spor tesisleri gibi akla gelebilecek her yer açıldı. Hayat normale döndü. Ne aşıya gerek kaldı ne de ilaca... Bu başarıyı acaba neden diğer ülkeler göremiyor?

EĞİTİM ÜCRETLERİ!

Türk Hava Yolları, 5 Ekim 2020 tarihinde İstihdam Başkanlığı aracılığıyla flaş bir açıklama yaparak eğitim borçlarını 2021 yılına ertelemişti.

Buna göre; “2021 yılında, eğitim borcu geri ödeme kesintisi yeni net ücretinin %25’inin üzerinde kalan çalışanlarımız için, eğitim borcu geri ödeme kesintileri aylık net ücretin %25’i ile sınırlı kalacak olup, 2021 yılında geri ödenmesi gereken tutar ile ödenen arasında oluşacak fark 2022 yılı geri ödeme kesintilerine eşit olarak ilave edilecektir.

-2022 yılında eğitim borcu geri ödeme kesintisi yeni net ücretin %25’ini geçmesi durumunda ise, geri ödeme kesintisi %25 ile sınırlı olacak ve oluşacak fark yeniden bir sonraki yıla aktarılacaktır.” Şeklinde bir açıklama yapılmıştı.

ANCAK...

Yapılan kesintiler doğrultusunda alınan maaş ortada. Bir de bunun 1/4 ü gittiğinde ele geçecek para da ortada.... Her noktayı en ince ayrıntısına kadar düşünen üst yönetim, bu noktayı mı gözden kaçırdı? Hiç sanmıyorum.

Ayrıca borçların döviz kuru ile olduğu düşünüldüğünde durum daha da içler acısı bir hal alıyor. 13 Aralık 2019 tarihinde bile dolar kuru 5.77 iken 13 Aralık 2020’de 7.82 seviyelerinden işlem görüyor. Düşünün ki yıllar önce borçlananları!!! Borca borç eklenmiş oldu.

Gelin bu yanlıştan dönün ve süre kısıtlamasını, pandemi sonrasına erteleyin.

Benim bu aleme aklım ermiyor!!! Seyahat ve Konaklama Giderleri Elektirik Faturasında...

Hepimiz elektrik faturalarına dikkat ederiz. İlk olarak 1984 yılında çıkarılmış olan 3093 sayılı kanunda yer alan TRT payı bile bana göre günümüzde anlamsızdı. Çünkü şartlar artık eskisi gibi değil. Zaten kurum, kazancını reklamlardan elde edebiliyor. Neden katkı payı veriyorum? Şimdi de bu yetmezmiş gibi elektrik dağıtım şirketlerinin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri % 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek.

Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek. Ben sadece tükettiğim elektrik için para ödemek istiyorum!!! Haaa bunu yapamıyorsak ben kendi elektriğimi üretirim. Amma ve lakin bunu yapabilmekte yasalar çerçevesinde çok meşakkatli. Ne günlerden geçiyoruz!!!

S400+ F34,5

ABD’den S400’lere ilişkin yaptırım uygulanması gündemde. Biz F-35 için ödeme yapmış bir milletiz ama uçaklarımızı alamadık. Paramızı verdik S-400 aldık. Şimdi kullanma diyorlar. SİNOP’ta denemeleri başarıyla yapıldı. S-400 bir taaruz sistemi değildir! Savunma amaçlı kullanılan bir hava savunma sistemdir. Kendi vatanımızı savunmak için başkalarının yaptırım tehditine boyun mu eğeceğiz? Kimi kime kırdırtma niyetindeler? Bi düşünün!!! Stratejik planlamacılar nerede?

Covid tehditi altındaki tüm personele sağlıklı günler olsun... Kendinize dikkat edin lakin başkalarının dikkat edeceği yok!!!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Çin İşkencesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

ARFF ~ 3 yıl önce
Yürüdünde gölgenden korkuyosan güneşe racon kesmicen...NOKTA!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
lol
En buyuk ~ 3 yıl önce
Tk daki en buyuk feleket kurumsalligin kaybedilmesidir, imam misali, her asamadaki yoneticiler kendi kurallarini kendileri koyuyorsa keyfi yonetimin haddi hesabi kalmaz, bir mudur konusuyordu fiilanca adami ben attim diye boburleniyordu, cok uzuldum duyduklarima

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese ~ 3 yıl önce
Herkese tavsiyem is bakin kendinize, Tk dan birsey beklemeyin kendinizi saglama baglayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adil yani doğru olan... ~ 3 yıl önce
Eğitim borçlarınında yüzde 50 sini maaştan kesmeleri olur. 800 euro ise 400 euro kesin. Yüzde 50 kesinti üzerine yüzde 25 daha keserseniz yüzde 37.5 maaş vermiş olursunuz. Bu yanlış neresinden bakarsanız bakın. Herkese geçinebileceği kadar bir maaş politikasına geçeceğiz deyip, belirlenen tutardan yüzde 25 daha kesmek doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afacadet ~ 3 yıl önce
şu eğitim bitsin bi dk durursam namerdim ne hayallerle bıraktım gemeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Su an ~ 3 yıl önce
Memurlar Fo dan fazla aliyorlar ne ayip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarin ~ 3 yıl önce
Yarin cok ararsiniz bu Fo lari kaptanlari, kurt yedigi ayazi unutmaz
Arkadaş ~ 3 yıl önce
Sen pilotları avukatı mısın? Havacılık sadece pilottan mı ibaret kabin yer teknik bunların önemi yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 3 yıl önce
Neden ulkemizde Tgs Teknik Kabin hep Kokpitte sarmis durumda, bilen varmi? Gercekte su an Tk nin elindeki kokpit dunya ortalamarinin cok uzerinde bir kaliteye sahip!
Arkadaşa yanıt ~ 3 yıl önce
Havacılık sadece pilottan ibaret değil kuşkusuz, ama nasıl ki doktorlar sağlık sektörünün asli unsurları ise, pilotlar da havacılık sektörünün asli unsurlarıdır, bu bir gerçektir ve bu gerçeği kimse değiştiremez .
Atc ~ 3 yıl önce
Kesinlikle. İşi gücü pilot aşırı yüksek maaş alsın. Gerisi hikaye.
tam kapanma? ~ 3 yıl önce
Takip ediyorum en başından beri tam kapanma tam kapanma diyorsunuz? siz bilim adamı mı ekonomist mi siyasetçi misiniz? avusturalya tam kapandı evet neden? çünkü bir ada ülkesi ve giriş çıkışları kontrol altında tutmak daha kolay. bu dediklerinizi yapmadan almanya, japonya, singapur gibi ülkeler başarı elde etti. lütfen tam kapanma hakkında yazı yazmayı bırakıp alanınıza odaklanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coğrafyacı ~ 3 yıl önce
Ada ülkeleri başarılı oluyorsa Türkiye’de olur. Yarımada sonuçta. Neden bunu değerlendirmiyorsun?
Düşünceye Saygı göstermek ~ 3 yıl önce
Lütfen bu köşede yazı yazanların kişisel Bilgi düzeylerini tartışmak yerine her tür öneri ve düşüncenin önemli olabileceğini ve üzerinde düşünmenin değişik kapılar açabileceğini değerlendirmek açıklık politikası ve her fikre önem veren kişiler olmak fayda sağlar diye düşünüyorum bu değerli yazar kadrosu değerli zamanlarını vererek yazılarını kaleme allamaktadırlar lütfen karşımıza çıkan kişi ve düşüncelere saygıya davet ediyorum biraz anlayış göstermeye çalışalım lütfen klavyeye sığınmak olumsuz yorum yapmak yerine biraz daha anlayış lütfen sanmayın ki bir şirket için olumlu yazsalar da kendilerine yarar sağlamıyorlar bağımsız kişisel düşüncelerini yansıtmaya çalışıyorlar yazdıklarına patron ödülü de yok herkes kendi düşüncesine aykırım gördüğü konular hakkında kendi doğmalarının başat olması için baskı tarzında yorum yapmak yerine hep Saygı göstermeye çalışalım böyle gelişme sağlanabilir hep Farklı düşünenlere saldırıp susturmaya çalışmak yok etmek yerine önem verip dinlemeye çalışmakta yarar olduğunu düşünüyorum saygılar sabır gösteren ve karşı fikirleri önemseyenlere
Kalemine sağlık ~ 3 yıl önce
Abi kalemine sağlık. Bu adamlar bizi iplemiyor. Erken kapamada bile önümüze set çektiler. Yazıklar olsun bu şirkete.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 3 yıl önce
Ahlaksız bunlar ahlaksız. İett şoförü 8 kağat alıyor. Kesinti yaptığında uçak uçuran adama 10 civarı alacak. 1000 küsür dolar:) adamın maaşını tam mı veriyorsun da hala borç derdine düşüyorsun. Ayıp ayıp ayıp. Siz sevgili fo arkadaşlar da bu şirkette kalıyorsanız eize 1000 kere ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın kaptanım ~ 3 yıl önce
Ama her yerde bi dünya iş olanağı var da tk.daki pilotlar keyfine mi kalıyor bu firmada. Ortalık biraz düzelip fırsatlar oluşmaya başlayınca bu sefer onlar gözünün yaşına bakmayacaktır firmanın.
Baska ~ 3 yıl önce
Tk kuculecek baska kendinize baska sirket arayin dost tavsiyesi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000