Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]

THY “Şapkası Dar Gelen Başını Büyük Zannedermiş” Size Sağlıklar Diliyorum Bay Bolat (?)

Narsist kişilik bozukluğu, bir kişinin kendini düşünme, beğeni, değer ve başarı açısından aşırı biçimde önemsemesi ve başkalarını değersizleştirme eğiliminde olması durumudur. Narsistler genellikle kendilerini üstün, özel ve b u nedenle, narsistlerin söyledikleri sözler de genellikle kendilerini överek ve başkalarını gizliden küçümseyerek şekillenir

THY: BAY BOLAT, SELEFLERİNİZDE SİYASİ İRADEYE EN AZ SİZİN KADAR YAKINLARDI.

Grev çalışanların bağlı oldukları sendika ile uyguladığı bir hak arama yöntemi. Toplumun ve özellikle iş çevrelerinin bu arayışa saygılı olması ile bu süreçte her şeyin mantık çerçevesinde yürütülmesi şart. İşveren grev sürecinde lokavt ilan etmez ise aynı ekiple ile çalışacağını, ekip ise yaşamlarını aynı iş yeri için çalışarak sürdüreceğini unutmamalıdır.

THY Senelerce Hukuku ES GEÇMİŞ ve çalışanlara YANLIŞLIKLA (?) Hafta Tatili mesai Ücreti Ödemiş

Suçu başkalarının üzerine atmak bir düzen sorunu gibi. Durumu yaratanlar bu çirkin tarzın insanları, tutumlarının sistemi çözümden uzaklaştıracağını düşünmüyorlar. Şirketleri yönetenler zor anlarında topu başkasına atma, suçu diğerine yükleme modelleri geliştirerek onu yaşam biçiminin bir parçası haline getirdiler. Getirenlerin insanlığı tartışılır

Eğer nasıl davranacağınızı biliyorsanız, ZOR İNSANLARLA baş etmek yine de zor mu?

İnsanı özetleyen bir formül yok, karakterleri bir kalıba dökmek mümkün değil. Bazen ne yaparsak yapalım aynı frekansı tutturamadığımız insanlarla karşılaşabiliyoruz. Onlara, mahallemizde, okulda, iş yerimizde daha da kötüsü evimizde rastlamak mümkün. Köşe bucak kaçtığımız, alttan alsak da kurtulamadığımız, bu insanlarla ilişki kurabilmek oldukça zor.

AYT İTİRAFI / ALTIN YÖNETİCİDEN ALTIN PROJE

İTİRAF (?) Kimseye torpil yapmadım, ama referansları can kulağıyla dinlerim. Tecrübem gösterdi ki akraba, arkadaş, yakınlarla iş yapmanın çoğu zaman hüsranla sonuçlanır. Torpilin sonunda torpillenenin ben olacağıma inanırım (?). Ama bazılarının görüşlerini dinlerim. Referans almaktan çekinmem. Referansları hep aynı zümreden almam ise tam bir tesadüf (?)

THY DIŞINDAKİ SEKTÖRÜMÜZ KURULUŞLARI VARDİYALI ÇALIŞAN PERSONELİNİ İSTİSMAR EDİYOR

İstismarcı ve insanları ayrıştıran yöneticiler, çalışanların örgütsel özdeşleşme seviyelerini azalttığı için çalışanların tüm duygularını menfi yönde etkiliyor ve onların kuruma bağlılıklarını azaltıyor. Ama bu kimsenin umurunda değil. Muhatap olan çaresiz çalışanlar yöneticilerin istismarı sürdükçe haliyle hırçınlaşıyorlar. Sahnedeki oyun budur.

THY MUTLU BİR ŞİRKET İSE ÇALIŞANLARI DA ÖYLEDİR. MUTLULUK BULAŞICI DERLER YA

Sabah evden çıktınız. Gökyüzü gri. İnsanlar işe gidiyor. Çoğunluğun yüzü asık. Yaşam zor. İnsanlar buruk. Asık yüzler bunun göstergesi. Karşıdan bir bey geliyor. Yaklaştıkça yüzündeki dost gülümseme daha net seçiliyor. Günaydın diyor size, iyi günler diliyor. Mukabele ediyor ve de o anda gününüzün iyi geçeceğini düşünmeğe başlıyorsunuz. Neden ki?

(THY) Siz Hiç Karanlık Bir Odada Saklanan “Kara Kediyi” Aradınız mı?

Yüksek hedefler vermek genelde performansı artırsa da hatalı davranışları tetiklediği de görülüyor. Zor matematik problemleri çözmesi istenen öğrencilerin ortalama %84’ünün kopya çekmeye daha meyilli olduğu bir araştırma sonucunda belirlenmiş. Zorlu görevler, insanların özdenetim kaynaklarını zamanla tüketerek negatif sonuçlar ortaya koyabiliyor.

THY: AZ KALDI. BAY BOLAT VE ŞÜREKASI YOLCU. YAKLAŞIK 1800 GÜN SONRA.

Aşağıdaki görselde belirtilen beklentilerimiz mantıklı ise, bunlar robotların yönetimine neden imreniyorum’ un cevabıdır. Uzmanlar başka türlü düşünebilirler. Ancak robot yöneticileri bir umut haline getiren mevcut insan yöneticilerin yan tutucu davranışları olup çalışanları sizden, bizden şeklinde ayrıştırmakla başlayan istihdam uygulamalarıdır.

İspiyonculuk bir iş değil, tedavisi mümkün olmayan bir bağımlılık.

İspiyoncu içinin kötülüğünün gereğini yapar. Bir konu yakalasam da bildirsem diye ellerini ovuşturarak faaliyet gösterir. Bu onun için bir iş değil, bağımlılıktır. Madde bağımlılığının tedavisi varsa da bu huyun tedavisi yoktur. En tehlikeli olan, ispiyonculuk' la müfteriliği zihinlerinde birleştiren insanî değerlerden sıyrılmış bu tiplerdir. (S. Avcı)

THY: İş yaşamının doğru ve yanlışlarını ayrı kompartımanlarda değerlendirmek gerek.

İş yaşamında yöneticilerin yanlışları doğrularını direkt silip götürmüyor. Her olgu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Sözüm ona teraziye ayrı ayrı konulup tartılıyor. Ölçüm aletinin hataların konduğu kefesi arızalı sanki. Yöneticiler için doğruların silinme korkusu yok. Yanlışların sorgulanma korkusu olmadığı gibi. Unutmamak gerekir ki testi taştan korkar.

2024’ ün ilk adımında, iyi dileklere ulaşabilmek için umutla çaba sarf edecek olan sizsiniz.

Hepimiz yeni yılda, dostlarımızın iyi niyet mesajlarını memnuniyetle alır ve sağlık ve mutluluk dileklerimizle bu temennileri aynı şekilde cevaplarız. Aslında bu karşılıklı iyi dileklerin tümünün yol gösterici ve o güzelliklere ulaşmak için ne yapılması gerektiğini hatırlatıcı temenniler olduğunu düşünerek onları gerçekleştirmek için + uğraş vermeliyiz

Denizlerin En Zeki Kafadan Bacaklısı & İş Yaşamımızdaki IKK Sistemi.

Ahtapotların tarih boyunca anlatılan efsanevi hikayeleri var. Antik Yunan mitolojisinde, ahtapotlar Tanrıça Athena'nın sembolü olarak kabul edilirdi ve de efsanelere göre, Athena, bir ahtapotla yarışmaya girmiş ve mağlup olmuş. Bu nedenle, Athena onları denizin koruyucu tanrısı olarak seçmiş ve onlara derin denizlerde yaşamaları için kendi gücünü vermiş.

BAZI İNSAN KAYNAKLARI ÜNİTELERİNİN HAL-İ PÜRMELÂLİ

Aslında sınır kavramını bir çerçevedir. Bu çerçeve davranışlarımız ve sorumluluklarımız noktasında bizi şekillendirir ve bize bir hareket alanı sağlarsa da bu sınırın başkaları tarafından çizilmesi ona uymamız kaçınılmaz hale gelmişse nedeni korkularımızdır. Evet, Yaşamımızda mevcut sınırları yüzleşmeye cesaret edemediğimiz korkularımız belirliyor.

İYİ İNSAN ARAMAKTAN VAZGEÇTİK. İNSAN BULABİLSEK YETİNECEĞİZ AMA.

Hayatımız çepe çevre kötülük çemberiyle çevrili. Ne güzel değil mi? Eğer bunlar olağan diyorsanız, huzurlusunuz demektir. Bazen keşke ben de onlar gibi olsam da hayatım daha kolay geçse demeye başladım. Yorumsuz, sorgusuz, fikirsiz, koyun gibi güdülen ve yönetilen, hakkını aramayan, hakka saygı göstermeyen, nezaketsiz, saygısız, kaba ve hatta terbiyesiz

SİZ BİZDEN AYRILAMAZSINIZ. TA Kİ, BİZ SİZİ ATANA KADAR

Bazı insanlar denenmiş ve başarısızlıkla sonlanmış konuları yeniden denemek ister. Bunun iki nedeni olabilir. Ben daha becerikliyim demenin bir şeklidir veya bunu deneyenler hatalı uygulamalar yaptı ben yapmam demenin bir yöntemidir bu niyet. Deneme ve yanılma metoduna kuruluşun sahibiyseniz ve zarar ve ziyanı siz karşulayacaksanız kimse bir şey söyleyemez.

TUIK 2022-23 Yaşam Memnuniyeti Anketi

Mutluluk bütün özlemlere, bütün isteklere eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak erişilmekten duyulan kıvanç durumu, bir istek ya da özlem, yerine geldiğinde duyumsanan sevinç olarak tanımlanırsa da mutlu olmak için her şeye sahip olmak değil, sahip oldukları ile yetinmek şart. Bazıları bulundukları yerde mutluluk yaratırlar, Bazıları da ayrıldıkları yerde

BAY BOLAT: ZORDUR AMA (SENE 2010) ÇELEBİ PATRONLARI VE GENEL MÜDÜRÜ GİBİ DAVRANMAYI BİR DENEYİN.

Eğer cesur değilsen samimi olamazsın. Eğer cesur değilsen güvenemezsin. Eğer cesur değilsen, gerçeğin peşine düşemezsin. O yüzden önce cesaret gelir. Ve diğer her şey onu izler. Ve de eğer işinde bugüne kadar sahip olmadığın bir düzeni yaşamak ve yaşatmak istiyorsan hiç yapmadığın bir şeyi denemeli ve o düzeni gerçekleştirmek için çalışanları desteklemelisin

Sağlık bir beden konusu değil, kafa işi. Dilerim ki sizlerde bunun önemini benim gibi anlamayın.

Önceleri bireysel mesele olan insan sağlığının önem kazanmaya başlaması ulus devletlerin oluşum sürecine denk gelir. Birey artık sadece kendi başsına bir fert olarak görülmez; aksine içinde yaşadığı toplum (ulus) için faydalı olarak, bunun için de sağlıklı olması gereken bir vatandaş olarak görülmeye başlanır.

CUMHURBAŞKANIMIZIN 100.YIL KONUŞMASININ İKİ KELİMESİ VE THY’NİN ESKİ BİR YAŞANMIŞI

Büyükler hayati konular için uğraş verirken yanında olmayan veya salt kişisel menfaat için yanında yer alan insanları birlikteliğin neden analizini doğru yapabilirlerse başarılarına ortak etmezler. Hak etmediği makamda bulunan yönetici küçümsediği her şey için bir gün bedel ödeyeceğini bilmeli. Ve de bazı yöneticiler çalışanların bir bölümünü küçümsedi

Çalışanları hırpalayan yaşam şartları kadar yöneticilerce kullanılan maskelerdir.

İnsan vücudunun şirkette yaşanan tüm olumsuzluklara ilaveten yarınından emin olmama duygusu ve yönetim kaynaklı gerginliklere geçim, sıkıntısının ilave edilmesi ile şekillenen aşındırıcı sonuçlara dayanılabilmesi mümkün olmayıp bunun tüm mekanizmayı yıpratacağı açık. Bu zorlanmanın doğal sonucu ruhsal bozukluk olup sizi sonuçta bekleyen de işte budur

ÇALIŞANLARI ELDEN KAÇIRMANIN 50 MUHTEŞEM YOLU

Kaçmamış görünmek için ne yapmalısınız? Çalışanlara hissettirmeden sevk ve idareyi bir başkasına bırakmalı ve var gibi yok bir pozisyonda durumu el altından idare etmelisiniz. En zor konu karar vermek. Eğer gizli yetki devri yaptığınız üst yönetici profesyonel (?) bir yapıya sahip olup dış desteği de üst seviyede ise tüm çalışanlar sizi halen başta sanabilirler

İŞ YAŞAMINIZI KİMLER YÖNLENDİRİYOR. TABİİ Kİ TEPEDE OTURANLAR

Dünyanın en güç işi bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir demişler. Dürüst bir yönetimin nasıl yapılabileceği malum. Yönetirken aynı zamanda siyaseti sürdürmek mi istersiniz? Unutmayın ki dürüstlük en iyi siyasettir. Ama düşmemek için sürekli aşağıda kalmayı düşünenler siyasetin bu türünü yapamaz.

ARTIK "BİR DİRHEM ET BİN AYIP" ÖRTMÜYOR

Bir dirhem et bin ayıp örter demişler. Şimdi bu söz bir dirhem et bin hastalık getiriyor demeye geliyor. Ayıpların da beyinde olduğunu fazla kilolarla örtülemeyeceğini anladı artık insanlar. Ayıbımızı neyin örteceğini, nasıl saklayarak görünmez kılabileceğimizi hesaplamak yerine, bu kötülüğü hiç yapmamayı düşünmeye aklımızı yorsak daha insanca olmaz mı?

Emekli: Sona geldim diyorsan, demek ki başka bir dönemin başındasın. Onun için de hazırlık gerek

Emeklilik dönemi kendinize zaman ayırmanız ve hobilerinizle ilgilenmeniz için iyi bir fırsat. Bu süreçte ilgi alanlarınıza yönelebilirsiniz. Bu uğraş sizi hem mutlu eder hem de zihinsel ve duygusal açıdan aktif, formda kalmanızı sağlarken tüm gün yaşamın sıkıntılarını düşünmenizin de önüne geçer. Bunun için de şimdiden araştırma ve planlama yapmanız şart.