08 Şubat 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu ne kötümser yaklaşım kardeşim. İdareciler her şey iyi olacak, mükemmele gidiyoruz, uzay çıkacağız diyor, siz çaydan çıradan bahsediyorsunuz
  • Imam baglantili vizyonsuz kisilerin yonettigi rezil bir sirket
  • Dünya temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını,vergileri,faturaları erteliyor ya da indiriyor bizde tam tersi zam üstüne zam geliyor,iban'la vatandaştan para isteniyor ama bu ülkeyi ve tepeden inme torpille kurumları yönetenler lüks hayatlar yaşıyor. Thy'nin başındaki zat vatandaşları ülkeye getirdiklerini gururla söylüyor ama biletleri kaçtan sattıklarını söyleyemiyor. Hala bu ülkede virüs nedeniyle sağlığı bozulanlar,vefat edenler için kanun çıkmadı,virüs,iş kazası,meslek hastalığı olarak da kabul edilmiyor. Hani insana değer? Giderleri kıstılar ama aldıkları bonusu iade etmediler,şirket kasasından krallar gibi yaşıyorlar,çalışanlara aba altından sopa göstererek form imzalatıyorlar.Ayrıca birçok işin bir kişiye verilmesi yerine göre yapılırsa verimli olur her iş dalında geçerli olmaz ancak thy gibi yandaş torpillileri zengin etmekten başka derdi olmayan liyakatin yerini sadakatin aldığı kurumlarda her kalemin müdürü olur.Bu toplum bu kafaya oy ve prim verdikçe onlara her şey müstahak!
  • Uçucular arasında Birlik beraberlik olmadığı sürece Utanmaz adam televizyona çıkıp pandemiyİ nasıl fırsata çevirdiğini anlatır durur. B777 pilotları kendi içlerinde bölündüler ve kendi çıkarları için Hava-İş’in ve eski bir Talpa başkanının tüm pilotları satmasına göz yumdular.
  • Aktıf calısan personelını ezen, emegını gaspeden baska bır sektor bılmıyorum.350 yoneticiyle saltanat suren baska bir kurum varmidir acaba, yazik bu ulkenin kaynaklarina ,yaziklar olsun bu haramzadelere .
  • Eyyy 777 kaptanları. 6-7 ay kçö+1500tl ye uçtunuz. Şimdi yarım maaş. Milletin korkudan balkona çıkmadığı zamanda siz new york yatı yaptınız veya new york ta 6 saat bekleyip houston a veya miami ye devam eden garip mesailer yaptınız. Ya da çin e gidip 3-5 gün pislik içinde odalarda hapis kaldınız. Bir Allah ın kulu yetkiliside çıkıp bir destek maili atmadı. Buna silsilenin son deliği tip müdürü dahil. Hepsi sistemin şaklabanı olmuş sizin ezilmenizi zevkle veya vicdan kavgası içinde izledi. Siz duvar çekmeyince genç kaptanlrda düştü. “Fo kimki ya” diyen kabin memurlarıda sizin eseriniz. Meslek bitik, koruyamadınız. Semeri vurdular artık o yüzden hiç ses cıkarmadan devam aşısız uçmaya....
  • Isinizin bir parcasi olarak artik istatistikleri aciklamaniz bekleniyor...
  • Kokpit olarak nefret ve kin ile hareket eden, islerini yapmaktan cok bu isi insanlari sinir etmek mutsuz etmek ugrasisyla yapan ve bundan baska ugrasisi olmayan, bizi yaptigimiz is ve sirketten sogutan vasifsiz ve asagilik kompleksli, yalan soylemekten kacinmayan ve ekibin gerekirse aldatmayi siar edinmis ekip planlama memurlarinin islah edilmesini istiyoruz, lutfen daha iyilerini hakediyoruz, bu memurlarla bubtavurlarla bu yuksekten bakma ve ders verme hareketleri cok cirkin, hic yakismiyor
  • Geldi. THY de TGS de İş e alım var mı? Sezon açılıyor sözde. hazırlıklar ne durumda? Bu kadar kısıtlı personel ile ve KÇÖ ile mi yaz sezonu açılacak????
  • Serdar bey, tum ucuslarin durdugu bir surec dusunelim. Dunyada yayilmadik ulke birakmayan virus yayilmayi mi kesecek? Pandeminin ilk gunlerinde deseydiniz anlardim. Uzerinden 13 ay gecmis. Bunu cozum diye sunan grup ya hataliysa?

Çayın Taşı İle Çayın Kuşu Taşlanmaz

Pandemi hız kesmeden artan bir ivmeyle devam ediyor. Ülkeler tam kapanma seçeneklerini gözden geçiriyor. Hatta yavru vatan bile 10 günlük tam kapanma kararı aldı. Malum İngiltere’deki mutasyonlu virüs Kıbrıs’ta da gözüktü. Türkiye hala ne bekliyor anlamak mümkün değil! İnsanlar hayatlarını kaybediyor!!!

Havacılık sektörü de diğer sektörler gibi zorda. Ancak iş yerleri tamamen kapanmış işletlemelerden daha kötü durumda değil. Özellikle milli bayrak taşıyıcının kargoda yüzü gülüyor. Birincilik bile aldı. Ancak personelin yüzü halen asık. Neden mi ?

1 Kasım 2020 de dolar kuru 8.34 iken, benzinin litresi 6.80 TL seviyelerindeydi. Şu anda ise dolar 7.05 ve benzin 7.25 TL. Benzin fiyatlarındaki artış oranı ile dolar kuru fiyatındaki düşüş arasında ki fark ise çok fazla. Gıda ve diğer bütün kalemlerde artışlar korkunç. Kendi yaptığım alışverişlerdeki oranla peynire yüzde 20, zeytinyağına yüzde 50, zeytine yüzde 30, kuru bakliyata yüzde 17, sebze ve meyveye ise yüzde 30 civarında zam geldi. Elektirik, doğalgaz, su ve diğer ÖTV zamlarını saymıyorum bile. Kim bu oranlarda zam aldı?

Hal böyle olunca da indirimli maaşlara uygulanan zam da kuşa dönmüş oldu. İnsanlar geçim sıkıntısı çekmeye başladı!!! Unutmayın! Personelin Yüzü Gülmezse, Yolcunun ki Hiç Gülmez!!!

GELİN UÇUŞLARI DONDURUN!

Aberdeen Üniversitesi öğretim üyeleri 37 farklı ülke için araştırmalarda bulundu. Alınan sonuç uluslararası uçuşların, covid-19 pandemisinin yayılmasında önemli bir pay sahipliği yaptığı oldu. ABD, Brezilya, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin yer aldığı araştırmada, uluslararası uçuşların ölüm oranlarındaki günlük artışa etkisi %3.4 olarak belirtildi. Hala neyi bekliyoruz?

İŞ KAZASI MI DEĞİL Mİ?

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları aleyhine dava açıldı. Dava konusu ise koronavirüs kaynaklı ölümlerin iş kazası olarak sınıflandırılması istemi oldu. Sayın İlker Aycı, katıldığı televizyon programlarında üzerine basa basa ve övgüyle tahliye uçuşlarından bahsediyor. Aldıkları tek yön ücretlerden de hiç söz etmiyor . Peki güzel. Pandeminin kucağına tahliye uçuşları ve kargo uçuşları ile gönderdiğiniz personele de mi sahip çıkmayacaksınız? Yazık! Ondan sonra aidiyetten bahsedin! Şaka mı bu ?

UÇAKTAN ÇOK MÜDÜR OLMASIN!!!

Sayın İlker Aycı, yüzde 53 ile giderlerini en fazla kısan şirket olduklarını duyurdu. Nasıl mı oldu? Personelin ücretinden ve şirketin ana gelir kaynağı olan yolcunun ikramından keserek.

Ama hiç demedi ki, biz müdür sayılarını ve makam araçlarını azalttık. Dünyanın önde gelen Türk şirketlerinin sahipleri ile görüşüyorum. Başarının sırrının birçok işi aynı kişiye emanet etmekten geldiğini söylüyorlar. Ancak THY, her ayrı kaleme müdür, müdür yardımcısı vs tayin ediyor. Eminim ki bu tasarruf daha farklı yerlerden yapılabilirdi! Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmaya kalkmayın!

Emniyetli Uçuşlar Olsun...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Çayın Taşı İle Çayın Kuşu Taşlanmaz

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Avam ~ 3 yıl önce
Bu ne kötümser yaklaşım kardeşim. İdareciler her şey iyi olacak, mükemmele gidiyoruz, uzay çıkacağız diyor, siz çaydan çıradan bahsediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 3 yıl önce
Imam baglantili vizyonsuz kisilerin yonettigi rezil bir sirket

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 3 yıl önce
Gercek imamlarin hocalarin baglantili yonetilen sirket olsaydi bu sirkette yabancilar degil musluman Turkler calistirilirdi
gerçekler ~ 3 yıl önce
Dünya temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını,vergileri,faturaları erteliyor ya da indiriyor bizde tam tersi zam üstüne zam geliyor,iban'la vatandaştan para isteniyor ama bu ülkeyi ve tepeden inme torpille kurumları yönetenler lüks hayatlar yaşıyor. Thy'nin başındaki zat vatandaşları ülkeye getirdiklerini gururla söylüyor ama biletleri kaçtan sattıklarını söyleyemiyor. Hala bu ülkede virüs nedeniyle sağlığı bozulanlar,vefat edenler için kanun çıkmadı,virüs,iş kazası,meslek hastalığı olarak da kabul edilmiyor. Hani insana değer? Giderleri kıstılar ama aldıkları bonusu iade etmediler,şirket kasasından krallar gibi yaşıyorlar,çalışanlara aba altından sopa göstererek form imzalatıyorlar.Ayrıca birçok işin bir kişiye verilmesi yerine göre yapılırsa verimli olur her iş dalında geçerli olmaz ancak thy gibi yandaş torpillileri zengin etmekten başka derdi olmayan liyakatin yerini sadakatin aldığı kurumlarda her kalemin müdürü olur.Bu toplum bu kafaya oy ve prim verdikçe onlara her şey müstahak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmaz Adam ~ 3 yıl önce
Uçucular arasında Birlik beraberlik olmadığı sürece Utanmaz adam televizyona çıkıp pandemiyİ nasıl fırsata çevirdiğini anlatır durur. B777 pilotları kendi içlerinde bölündüler ve kendi çıkarları için Hava-İş’in ve eski bir Talpa başkanının tüm pilotları satmasına göz yumdular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 3 yıl önce
Aktıf calısan personelını ezen, emegını gaspeden baska bır sektor bılmıyorum.350 yoneticiyle saltanat suren baska bir kurum varmidir acaba, yazik bu ulkenin kaynaklarina ,yaziklar olsun bu haramzadelere .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sözüm 777cilere ~ 3 yıl önce
Eyyy 777 kaptanları. 6-7 ay kçö+1500tl ye uçtunuz. Şimdi yarım maaş. Milletin korkudan balkona çıkmadığı zamanda siz new york yatı yaptınız veya new york ta 6 saat bekleyip houston a veya miami ye devam eden garip mesailer yaptınız. Ya da çin e gidip 3-5 gün pislik içinde odalarda hapis kaldınız. Bir Allah ın kulu yetkiliside çıkıp bir destek maili atmadı. Buna silsilenin son deliği tip müdürü dahil. Hepsi sistemin şaklabanı olmuş sizin ezilmenizi zevkle veya vicdan kavgası içinde izledi. Siz duvar çekmeyince genç kaptanlrda düştü. “Fo kimki ya” diyen kabin memurlarıda sizin eseriniz. Meslek bitik, koruyamadınız. Semeri vurdular artık o yüzden hiç ses cıkarmadan devam aşısız uçmaya....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar .olsun! ~ 3 yıl önce
O kadar doğru bir yorum ki...Utanmadan bir de telegram gruplarında bilgi almaya çalışıyorlar oda hapsi var mı? pcr testi yapılıyor mu filan felan. Bir tanesi de demiyor bizi nasıl bu durumlara düşürürler, bunu bize nasıl hak görürler. Sorsan hepsi eski fighter ama kendi gölgelerinden korktular, korkuyorlar. Sonuç mu? sonuç her gün itibarını, gelirini, saygınlığını daha fazla kaybeden bir meslek.
Mono ~ 3 yıl önce
Kardeşim bir 77 kaptanı olarak benim hakkımı korumayan Havaiş inşaat şirketinden bastım istifayı geçtim Havasen sendikasına, başından beri de kıçım başım oynamadan 3-5 Kuruş para için gidip gelmeden Havasen'liyim, benim kanunlar çerçevesinde yapabileceğim eylem budur, bizi eleştirenler ne yapmamızı bekliyor söylerler mi acaba? Organize kanuni bir hareket oldu da bizim mi haberimiz olmadı, şirketin dayattığı "ya uç ya ücretsiz izin" dilekçesine sadece biz mi imza attık, orta oyununun figüranları olduğumuzu kabul edin ve bahane bulmadan Havasen'e gelin, 4000 tk pilotunun olduğu bir Havasen 4000 üyelik telegram grubundan iyidir. Havaiş'ten istifa edin en azından, bunu da yapmadıktan sonra ağlamanın manası yok, hepimiz rızk peşinde koşuyoruz, hamasi nutuk atmaya gerek yok, işe yaramıyor çünkü,sen beni suçla ben başpilotu suçlayayım, fo kaptanı bla bla bla..... more tears!!!!!!
Mono ~ 3 yıl önce
Mono abi seni çok yapıcı gordum:) turkıyede yasıyorsun. Masaya yumruk vurmazsan, dnsuz da bırakırlar haberin olmaz
Ekip planlama ~ 3 yıl önce
Isinizin bir parcasi olarak artik istatistikleri aciklamaniz bekleniyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpitten rica ~ 3 yıl önce
Kokpit olarak nefret ve kin ile hareket eden, islerini yapmaktan cok bu isi insanlari sinir etmek mutsuz etmek ugrasisyla yapan ve bundan baska ugrasisi olmayan, bizi yaptigimiz is ve sirketten sogutan vasifsiz ve asagilik kompleksli, yalan soylemekten kacinmayan ve ekibin gerekirse aldatmayi siar edinmis ekip planlama memurlarinin islah edilmesini istiyoruz, lutfen daha iyilerini hakediyoruz, bu memurlarla bubtavurlarla bu yuksekten bakma ve ders verme hareketleri cok cirkin, hic yakismiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZ SEZONU ~ 3 yıl önce
Geldi. THY de TGS de İş e alım var mı? Sezon açılıyor sözde. hazırlıklar ne durumda? Bu kadar kısıtlı personel ile ve KÇÖ ile mi yaz sezonu açılacak????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayda 20 gun ucan 737 ci ~ 3 yıl önce
Serdar bey, tum ucuslarin durdugu bir surec dusunelim. Dunyada yayilmadik ulke birakmayan virus yayilmayi mi kesecek? Pandeminin ilk gunlerinde deseydiniz anlardim. Uzerinden 13 ay gecmis. Bunu cozum diye sunan grup ya hataliysa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
say ~ 3 yıl önce
Adam doğru söylüyor mutasyon mutasyonla karışıp güçleniyor en azından bu olmazdı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000