07 Aralık 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Realiteden uzak tespitlerinize aklı başında biri olarak hak veremediğim için mi bana kitap okumam tavsiyesinde bulunuyorsunuz? Aşı etkili olacak olsa, Dünya ölçeğinde yeterli sayıda insan aşılanacak olsa dahi, havacılık sektörünün toparlanması uzun zaman alacaktır; öyle sandığınız gibi; kısa vadede olur biter, turizm hareketlenir, şirketler pilotların peşine düşer, elinden de kaçırmamak için ister istemez maaşları eskisinden de yukarıya çeker falan bunlar yorganı üzerinizden atıp uyumanızdan kaynaklanmış olabilir! Okuyorum çokça ve devam da ediyorum, tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. Size de İşletme Yönetimine Giriş 1 kitabından başlamanızı tavsiye ederim!
  • Aç bırakırsa bir şirket, servisi de aksatır taksiyi de. Sen personelini süründür, kepaze et, sonra herseyin eskisi gibi aynı motivasyonla devam etmesini bekle. Oldu! Ulan senin pilotun gece gündüz uçup bu esnada “geleceğimi nasıl kuracağım?” “Evin kirasını nasıl ödeyeceğim” diye düşünüyor. Kabin memurun evindeki eşyayı satıyor. Ne bekliyordunuz????
  • Siz yazılan bir yazıyı okuyup anlamayı bile bilmiyor ve anafikrini tehdit diye algılıyorsanız elinizdeki cep telefonunu ve klavye cengaverliğini bırakıp biraz kitap filan okuyun. Faydası olur.
  • Bu yazdiklarimiz hos olmadi, gerceklerden uzak, Tk pilotunun bilgi ve ahlaki seviyesi oldukca yuksektir, ama boyle sirkete bunlari yakistirmakta haklisiniz
  • Herşey gün gibi aşikar adam başı ayda 5 gün uçuş ya var ya yok yaysınlar 1 haftaya sonraki üç hafta boş olsun düzelinceye kadar en azından tasarruf olur bir sürü yerde elektrik su vs tüketimi azalır
  • Yakit yakmasin diye, Vitesi boşa atip kuyruk ruzgari ile landing yaptığımız günleri ne çabuk unuttunuz?
  • Zorla ücretsiz izne çıkarıldım,aylarca sadece KÇÖ maşı aldım.Yine de hiçbir arkadaşımın böyle hainlik yapacağını düşünmüyorum.Başka şirketlerde arayışlar,iş başvuruları elbetteki var duyuyoruz .Ancak burada kaldığım sürece mesleki ahlak açısından böyle şeylere tevessül etmeyeceğim.Yanlız olurda bu işlerden paçayı kurtarırsak ne olur ? Onu bilemem.
  • 2-3 ay sonra komple kapanır havalimani falan kalmaz bu gidişle zaten,istediğin olur biraz daha sabret
  • Kardeşim Tam kapanma şart diyorsunda ,havimaninida kapattık diyelim,bu seferde devleti suçlarsin sen ,havalimanini kapattılar ihanet ediyorlar diye
  • Ben de sert iniyorum.

Yeni Bir Hakikatın Şafağındayız...

Havacılık sektörü pandemi sebebiyle can çekişmeye devam ediyor. Çoğu sektör çalışanı da virüsle mücadele ediyor. Havalimanı güvenliklerinden, teknisyenine, kabin memurundan pilotuna kadar her birimde yeni vakalar hızlı bir şekilde artıyor.

Semptom göstermeyen ancak pozitif olan kişiler, ne yazık ki gerek sektör çalışanları ve gerekse halk sağlığı için büyük tehdit. Hafta sonu yasaklarıyla bu işin çözüleceği yok. Tam kapanma şart!

İhanet

Havayolu şirketlerindeki bazı pilot ve kabin memurları, düşen ücretler yüzünden çeşitli söylemlere ve eylemlere başladı. Kimisi erken flap açarak, kimisi geç taksi yaparak şirketi zarara uğratmaya çalışıyor. Kabin memurlarından da ne yazık ki bu ücrete bu kadar hizmet diyenler, servislerini aksatarak yolcuya gereken önemi vermiyor. Bunun adı resmen ihanettir.

Markalaşmış pilot ve kabin memurlarının sayesinde durum bir nebze de olsa kontrol altında tutuluyor. Üst yönetimin bu konuya eğilmesi ve ihmali bulunan kişileri cezalandırması gerekmekte. Aksi halde zaten yolcu sayıları düşen havayolu şirketleri, bir gol de içerden yemeye devam ederler.

Sonuç itibariyle şirket, çalışanlarındır. Zarar tersine döndüğünde elbette ki maaşlarda da iyileştirmeler olacaktır. Özellikle Türk Hava Yolları’nın üst yönetiminin en kısa zamanda bu değişimi yapacağına inancım tam.

Havayolu şirketinin başına havacı yakışır

Havacılık sektöründe büyük değişimlerin zamanı geldi. Umarım yapılması beklenen değişim bir an önce gerçekleşir ve yapıcı adımların atılmasının önü açılır. Havacılığın içinden çıkmış bir yönetici, kimin ne yapacağını, nerelere dikkat edeceğini bilir. Ancak havacılık geçmişi sadece yolcu olan birinin bu sektörde başarılı olması beklenemez.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Yeni Bir Hakikatın Şafağındayız...

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Lafla Peynir Gemisi ~ 3 yıl önce
Realiteden uzak tespitlerinize aklı başında biri olarak hak veremediğim için mi bana kitap okumam tavsiyesinde bulunuyorsunuz? Aşı etkili olacak olsa, Dünya ölçeğinde yeterli sayıda insan aşılanacak olsa dahi, havacılık sektörünün toparlanması uzun zaman alacaktır; öyle sandığınız gibi; kısa vadede olur biter, turizm hareketlenir, şirketler pilotların peşine düşer, elinden de kaçırmamak için ister istemez maaşları eskisinden de yukarıya çeker falan bunlar yorganı üzerinizden atıp uyumanızdan kaynaklanmış olabilir! Okuyorum çokça ve devam da ediyorum, tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. Size de İşletme Yönetimine Giriş 1 kitabından başlamanızı tavsiye ederim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 C2 ~ 3 yıl önce
Pilot maasları eskiye donerse uyuyamayacaksın sen anlasıldı. Hadi isine bak. Kalabalık yapma.
Doğru söze ne denir ki? ~ 3 yıl önce
Teşekkürler sayın yazar buradaki mesajın doğru algılanması çok önemli çalışanının kurumun bir bireyi yapmaya özen gösteren kurumlarda herkes yaptığının geri dönüşünün nasıl olacağını düşünmeli sorumluluğunu taşımalıdır dürüstlük meslek onuru itibarından ödün vermeden işler ahlakı çerçevesinde yürütülmelidir vatan sevgisini duygu olarak kalplerde taşımalı gereksiz uygulanan yakıt tüketimi uçağı inişe hazırlamak için yapılan uygulamalar standartlara uygun olmalı unutulmaması gereken konulardan biri yakılan bir ölçü yakıtın maliyeti ülkemize dost olmayan ülkelerin petrol gelirleri hanesine artı girdi olarak gitmektedir. Külfeti artırırken lütfen sizlerden sonra gelecek nesillere daha temiz bir atmosfer bırakma sorumluluğunuz olduğunu unutmayınız lafla şirket ülke İnsan sevgisi sahibi olunmaz hak yememek de anlam taşır herhalde uçağa yüklediğimiz limit dışı stresleri artırınca sarfedilen hee parça teknik malzeme gideri şirketin cebinden çıkan üreticilerin cebine sıcak paralar olarak düşünün lütfen çocuklarınızın geleceğini hırsla haksız yere harcarken eliniz titremeli ve vicdan muhasebesi yapmanın doğru olabileceğini gözardı etmemenin yanlı düşünceyle şirket lehine olacağını düşünüyorum lütfen yazarı yanlış anlama yerine yönetim kademelerine olan ayrı düşünce ve duyguların esiri olmak yerine kalbî duygularla şirketlerimize sahip çıkma zamanı lütfen doğru önerileri sizlere karşı olsa da doğru özümlemeye çalışma zamanı olduğunu düşünmek lazım lütfen aynı gemide bulunan kişiler olduğunuzu unutmayınız batan bir şirketin yeni sahipleri çok iyi koşullarla sizleri almak için koşmayacaklar haydi THY ve özel şirketlerde görev yapmış bir kişi olarak kurumuna saygı ve içten duygularla bağlı biri olmayı deneyip tadının almaya çalışın ve işimizden evimize huzurlu ve gururlu dönüp vicdan ve içsel hesaplarımızı yapıp uyumayı denememin huzurunu yaşayın .şirket sizin artık inanın güzel günlerde emniyetli uçmanıza engel olacak ortamı bertaraf etme çabanız sonuç verdi ... ne güzel duygular değil mi? Yoksa DATA analizi yapanlar tarafından davet edilip birşeyler sorulsun ve birkaç gün daha uykusuz mu geçirmek isterdiniz? Gelin emniyetli ve şirkete katkımız olsun ve mutlu örnek ekip olmaya çalışmaya çaba gösterenlerden olalım
İnsanları ~ 3 yıl önce
Aç bırakırsa bir şirket, servisi de aksatır taksiyi de. Sen personelini süründür, kepaze et, sonra herseyin eskisi gibi aynı motivasyonla devam etmesini bekle. Oldu! Ulan senin pilotun gece gündüz uçup bu esnada “geleceğimi nasıl kuracağım?” “Evin kirasını nasıl ödeyeceğim” diye düşünüyor. Kabin memurun evindeki eşyayı satıyor. Ne bekliyordunuz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peynir Gemisine ~ 3 yıl önce
Siz yazılan bir yazıyı okuyup anlamayı bile bilmiyor ve anafikrini tehdit diye algılıyorsanız elinizdeki cep telefonunu ve klavye cengaverliğini bırakıp biraz kitap filan okuyun. Faydası olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lafla Peynir Gemisi ~ 3 yıl önce
“Maaşları istese de istemese de arttıracakmış, ne kadar erken davranırsa o kadar iyiymiş, en azından elindeki pilotları kaçırmazmış.” Bu şahane tespitinizi Ücret Şefliği’ne, Uçuş İletme’ye ve IK’ya iletir misiniz; haberleri olsun şimdiden:)))))
Evet kitap okusan iyi olur ~ 3 yıl önce
Belki biraz kişisel gelişim sahibi olur da içindeki pilot olamamış olmaktan kaynaklı kinden kurtulursun.
Sayin yazar ~ 3 yıl önce
Bu yazdiklarimiz hos olmadi, gerceklerden uzak, Tk pilotunun bilgi ve ahlaki seviyesi oldukca yuksektir, ama boyle sirkete bunlari yakistirmakta haklisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes mi ? ~ 3 yıl önce
Bu şirkette herkes aynı mı? Yapma dostum Allah aşkına.
Plamlama ~ 3 yıl önce
Herşey gün gibi aşikar adam başı ayda 5 gün uçuş ya var ya yok yaysınlar 1 haftaya sonraki üç hafta boş olsun düzelinceye kadar en azından tasarruf olur bir sürü yerde elektrik su vs tüketimi azalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuyruk rüzgari ~ 3 yıl önce
Yakit yakmasin diye, Vitesi boşa atip kuyruk ruzgari ile landing yaptığımız günleri ne çabuk unuttunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos ~ 3 yıl önce
Cok bos konusuyorsun, bir de meslektasimsin. Kendimden utandim
İddia ~ 3 yıl önce
Zorla ücretsiz izne çıkarıldım,aylarca sadece KÇÖ maşı aldım.Yine de hiçbir arkadaşımın böyle hainlik yapacağını düşünmüyorum.Başka şirketlerde arayışlar,iş başvuruları elbetteki var duyuyoruz .Ancak burada kaldığım sürece mesleki ahlak açısından böyle şeylere tevessül etmeyeceğim.Yanlız olurda bu işlerden paçayı kurtarırsak ne olur ? Onu bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komple kapanacak ~ 3 yıl önce
2-3 ay sonra komple kapanır havalimani falan kalmaz bu gidişle zaten,istediğin olur biraz daha sabret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam kapanma şart ! ~ 3 yıl önce
Kardeşim Tam kapanma şart diyorsunda ,havimaninida kapattık diyelim,bu seferde devleti suçlarsin sen ,havalimanini kapattılar ihanet ediyorlar diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi halta yaramadi ~ 3 yıl önce
Nisan mayısta 2 ay kapanmisti bir halta yaramadı onu gec
Tepki ~ 3 yıl önce
Ben de sert iniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İniş takimlari ~ 3 yıl önce
Sert kaldiranda var,takimlar saglamsa:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000