22 Şubat 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Çalışanlara aba altından sopa gösterip form imzalatan,işsizlikle tehdit eden,işten atılıp,işe iade davalarını kazananların sosyal hakları için açtıkları davaların mahkeme kararlarını uygulamayan,takmayan kişi mi çalışanların aidiyetini umursayacak?
  • ne mi yer? Nerede mi kalır? Eğitim borcu olup ödeme sıkıntısı çekenler için eyvallah da yaşam standardı düştü diye "ne yer nerede kalır" diye mağdur edebiyatı yapmayın. Yerde çalışan uzmanı memuru, tek maaşı olan bununla aile geçindirmeye fatura kira ödemeye çalışanlar var. Hak savunacaksanız tüm personelin hakkını savunun, şirkette sadece pilot yok. Bırakın bu "pilot olmasa uçak uçmaz" cahilliğini, o uçağın satın alma süreçlerini yürüteninden uçuş izinlerini alana, yakıt anlaşmasını yapandan uçağın bakımını yapana kadar zincirde bir eksik halka aynı sonuca sebep olur. Şimdi kalkıp bunun altına da "boş çok adam var onlar ne olacak" da yazmayın boşuna, burda kim boş kim doluyu tartışmıyorum. Boş adam her yerde var. Adam evinin kirasını veremiyor faturasını ödeyemiyor, yine söylüyorum eğitim borcu olan pilotlar da dahil, ama varsa yoksa pilot. Başka adam yok şirkette yani 5bin lirayla 5 kişi geçindirmeye çalışan..
  • Harika yazmışsınız, teşekkürler. Dediğiniz gibi PES ! Demekten Pes ettik.
  • İşin içinde bir şekilde atanarak kariyerle kolay ulaşılamaz görevlere siyaset gücüyle atanmış olanlardan gerçekçi ve THY gibi herkesin gözünün üzerinde olduğu, ulusal Bayrağımızı kıtalar arasında güvenle taşıyan sıcak para girişi sağlayan ve binlerce kişiye iş olanağı sağlayan şirkette siyaset makamlarının gözüne batmayacak ve ters düşmeyecek gerçekçi tutum ve davranış biçimi sergilemek sunulan sandalyelerini kaybetmek riskini göze almak veya uygun sunumlarla siyaset kademelerinin olur ve onayını almak bu ortamda hiç kolay alınacak bir karar gibi görünmüyor!!! Bu kadar özverili çalışanı olan THY gibi güçlü bir şirket güzel kararlarla acımasız rekabet ortamında piyasa gereklerine daha dik ve güçlük ayakta durmaya devam edebilir lütfen şirkette çalışan her bireyini büyük organların oluşturduğu vücut gibi düşünüp her bireyinin varlığını vr vazgeçilmezi olduğunu söyleyen yönetim karar ve adımlarınıza atılmasına çok ihtiyaç var her çalışma kolu önemli ve her birey vazgeçilmezimizdir !! Yeter ki bunu doğru dil ve anlatımla ifade edin sendika üyeleri arasında ayrılık yaratıp güçsüz kılmak yerine yönetim olarak siz personelinizi düşündüğünüzü ifade ve ispat etmeye çalışınız bunın için illa bir sosyal görüşe mensup olmak ve ispat etmek zorunda değil sadece çalışanlarınızı düşündüğünüzü ifade edin ve sergileyiniz buna vher kalp inanır vr bakınız o zaman kar oranı da artış gösterir kayıplar aza indirilir bunun örneğini ABD’de zarara uğrayan şirketi kısa zamanda kâr eder hale getiren yöneticinin anılarını okuyunuz lütfen yeter de artar bile bu kitabı THYkalite güvence eski başkanı elektronik mühendisi sn Ahmet Kaya bey vasıtasıyla şirkete dağıtılan kitaptan deneyim edinmek mümkün yeter ki niyet edilsin bu köşelerinde emek edip tazı yazanlar şirketimizin daha iyi olması için emek eden kişilerin lütfen göz önünde bulundurmakla bir kaybımız olmaz dahası teşekkür etmek yeter sanıyorum sn yazar. Mizah ve incelik dolu güzel yazılarınızı yazmaya devam ediniz canımız THY daha güçlü Çalışanı İle el ele vererek birlikte yine her şeyin en güzelini yapabilir olduğumuzu göstermek zamanı görmeden birbirimizi üzmeyelim lütfen ve severek işimizi yapalım bu günlere kadar çok zorluklarla karşılaştık ve aştık yeter ki el ele vererek yürüyelim yönetim kurulu üyeleri ve tüm çalışanlara saygılar
  • Sosyal mesafe hem parayla hem iktidarsan oluyor yoksa olmuyor kongrelerde lebaleb gördük. Vatandaşları ülkeye ten yön fahiş fiyatla bilet satarak getirmeyi koltukları kabararak anlatan,aldıkları 25 milyon tl bonusu iade etmeyen,şirket kasasından lüks yaşamlarına devam eden aycı ve saz ekibi aidiyeti sadakat bilenlerden o yüzden onlardan bir şey beklemek boş. Onu ve diğerlerini torpille yönetici yapanlar virüs nedeniyle hasta olanlar,vefat edenler için gerekli kanunları ısrarla çıkarmıyor bir de utanmadan aidiyet ve insana değerden bahsediyorlar. Yurt dışı çıkış harcı rezaleti hangi aklı başında ülkede var ama iktidar sayesinde açık o kadar çok ki bırak indirmeyi zamlanması an meselesi. Virüs zamanı dünya hemen her şeyde indirime giderken biz de tam tersi oldu. Kongo gibi fakir bir ülke bile 2 ay vatandaşlarından vergi,fatura vs almadı biz de her şeye zam üstüne zam geliyor,alım gücü düştükçe düşüyor. Böyle kuklalara durmadan oy veren millete her şey müstahak ne yazık ki...
  • Xd
  • Gelsin de uzakdoguda bıze dayatılan yemekleri görsün nasıl emın olabılırız hıjyenık olduguna. Kabin bagajına gelınce okadar kontrolsüz alınıyor ki bagajlar 349 kişilik ucaga 120 newyork yolcusunun bagajları sıgmadı peki yardım ettim mi işim olmaz. Uçağın içine kadar getirdiği bagajı kaldırıp kouacak yer bulsun bizim dusuncesız, yolcumuz. Kimse kusura bakmasın. Pandemi öncesi dahi yemegımı evden getirirdim çünkü yemeklerinş sevmiyorum çinlilerin ama harcırah yok. 3 ogun yemek malıyetı toplasan 30 40 dolar ama 130 dolar harcırahımız verılmıyor
  • KM yüzünden şirketin dengesi şaştı. Maaşlarını acilen düşürün. Pas bilet haklarını kesin. Olsun bitsin.
  • Şu aşılama olayını sizin kadar kimse yazmadı. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
  • birikmis param var ama mutsuzum, 1 bucuk yildir tatile gidemiyorum

Kukla

Türk seyirlik oyunların en eskisi olan kukla, genellikle tek aktörlü olup, taklit ve söze dayılı bir oyundur. 19. yy’dan beri önemini kaybetmeye başlasa da gölge oyunları kategorisinde olan Hacivat ve Karagöz kuklaları halen yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bunun yanında bir de hayat sahnesinde olan kuklalar da yaşam içerisinde bizleri güldürmeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bir kukla karakteri türüyor... İyi mi?

Virüsle mücadelede covid-19 u öyle bir tanıdık ki, nerede, kime, nasıl bulaşacağını bildiğimiz için önlemlerimizi alıyoruz. Örneğin havalimanı içinde bulaşan virüs uçak içinde bulaşmıyor. Niye? HEPA filitreler var. Peki bu filitrelerin değişimi konusunda bir açıklama var mı, o da yok. Virüs ayrıca tüm restoranlarda bulaşıyor ancak covid illeti tatile gitmediği için otellerde bulaşmıyor.

Uçak içerisine kabin bagajı da, yüzeylere yapışan virüslerin taşınmaması maksadıyla alınmıyordu. Baktılar kargoda talep çok, aşağıda yer kaplıyor, kabin bagajları tekrar içeriye alınmaya başladı. SHGM’nin aldığı ikinci bir kararla oldu. Sizce yapılan bu değişiklik, sağlık yönünden mi yoksa havayollarının menfaati için mi yapıldı?

SOSYAL MESAFE DE PARAYLA...

Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolu Şirketimiz, halkın sağlığını düşünerek (!) sosyal mesafe sağlamak isteyen yolculara ekstra koltuk satışı yapıyor. “Konforunuzu katlayın” sloganıyla paylaştığı yeni satış yönteminde Anadolujet ve THY Yolcuları ekstra koltuk satın alabiliyor. Maksadını, süslü kelimelerle gizlemiş olan bir satış pazarlama politikasının maharetine hayran kaldım! PARAN VARSA SOSYAL MESAFE de var !

BEYHUDE AÇIKLAMALARA GEREK YOK!

Türk Hava Yolları İcra kurulu başkanı Sayın İlker Aycı, çıktığı televizyon kanallarında açıklamalarda bulunarak personelin yanında olduklarını vurgulamaya çalışıyor. Beyhude bir çaba sayın Aycı. Personel icraat görmek ister. Pilotlar ne yediklerini görmenizi ister, nerede hangi şartlarda kalırlar, görmenizi ister! Siz ki henüz personelinize aşılama bile yaptıramadınız! Covid-19’dan vefat edenleri iş kazası ya da meslek hastalığı olarak kabul bile edemediğiniz gibi bu kişilere aidiyet duygusundan bahsediyorsunuz! PES !

YOLCUDAN ALINANLAR DA ERTELENSİN!

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarına ait 31.01.2021 tarihine ötelenen 2020 yılına ait bedeller iptal edildi. Bunun yanında 2021-2022 yıllarına ait bedellerde de %50 indirime gidildi. Güzel ama madem öyle erteleme süresi kadar yolcudan da ne vergi alınsın ne de yurt dışı çıkış harcı!

Öyle bir döngümüz varki her şey vatandaşın sırtında. Örneğin İngiltere, halkı ve doğa İçin elektirikli araç kullanımını yaygınlaştırmak maksadıyla, araç alacaklara 5000 sterlin destek sağlıyor. Ancak bizde vergi oranları artırılıyor. Hemde %60’a dayanan oranlarda. Adaletin bu mu dünya ?

HAKİKAT!

Hakikat ile irtibatını kopartmış, engin hayalperest, yüce beyinlerin izinden gittiğimiz sürece bir arşın yol katedemeyeceğimiz aşikar... Umarım tez zamanda toz pembe hayallerden uyanılır ve gerçekte yaşanan problemlerin çözümüne gidilir.

Bize dargın mısın ey ana toprağı?
Seni çiğneyip geçen ayakların, seni yaralayıp, tırnaklayıp telvis eden haydut ellerin, senin kemiklerini kemiren hainlerin seyyiatını bu mert, bu bigünah nesilden sorma! (Halide Edip Adıvar)

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Kukla

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

komik ~ 3 yıl önce
Çalışanlara aba altından sopa gösterip form imzalatan,işsizlikle tehdit eden,işten atılıp,işe iade davalarını kazananların sosyal hakları için açtıkları davaların mahkeme kararlarını uygulamayan,takmayan kişi mi çalışanların aidiyetini umursayacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 3 yıl önce
ne mi yer? Nerede mi kalır? Eğitim borcu olup ödeme sıkıntısı çekenler için eyvallah da yaşam standardı düştü diye "ne yer nerede kalır" diye mağdur edebiyatı yapmayın. Yerde çalışan uzmanı memuru, tek maaşı olan bununla aile geçindirmeye fatura kira ödemeye çalışanlar var. Hak savunacaksanız tüm personelin hakkını savunun, şirkette sadece pilot yok. Bırakın bu "pilot olmasa uçak uçmaz" cahilliğini, o uçağın satın alma süreçlerini yürüteninden uçuş izinlerini alana, yakıt anlaşmasını yapandan uçağın bakımını yapana kadar zincirde bir eksik halka aynı sonuca sebep olur. Şimdi kalkıp bunun altına da "boş çok adam var onlar ne olacak" da yazmayın boşuna, burda kim boş kim doluyu tartışmıyorum. Boş adam her yerde var. Adam evinin kirasını veremiyor faturasını ödeyemiyor, yine söylüyorum eğitim borcu olan pilotlar da dahil, ama varsa yoksa pilot. Başka adam yok şirkette yani 5bin lirayla 5 kişi geçindirmeye çalışan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot düşmanına ~ 3 yıl önce
Sen pilot olamadınmı? Ondanmı bu hışmın. Çokmu canın yandı senin bakim
Siiiierra ~ 3 yıl önce
Herhalde pilotun evini, buzdolabını yazmamış. Gel seni Çin’e götüreyim, aklın başına gelir belki.
Pilot ~ 3 yıl önce
Pilot adam okumus calismis tabi ki senden yuksek maas alacak. Senin ve babanin gibi el ense yapip yatmamis. Simdi de aglarsin boyle tek maasla 5 binle geciniyorsun diye
Inadina ~ 3 yıl önce
Tam 5 gun otel odasinin kapisindan burnumu cikarmadan yati yaptm. Bari koridorda yuruyum azcik dedim otel guvenligi uzaktannbagirdi gir iceri diye. Ama olsun pilot coh para aliyiah
Pilot’a ~ 3 yıl önce
Madem 5bin lira maaşın var ne diye 5 çocuk yapıyosun? Plansız üreme hayvanlarda olur, zira hayvanda akıl olmaz. Ya 5bin lira maaşla 5 çocuk yapana ne diyelim!
Yorumcu ~ 3 yıl önce
"Şirkette sadece pilot yok, herkesin hakkını savunun" demişiz, kalkmış adamlar pilot mu olamadın, 5 bin mi alıyorsun, niye 5 çocuk yapıyorsun yazıyor. İşte sizin at gözlükleriniz anca bu kadar görmenize izin veriyor. + Pilot olma çabam yoktur, parasında gözüm de yoktur. Pilotlukla ilgili her yorum yazana "pilot mu olamadın" yazan güruh, kendilerini ilah sanmasın. Sahibi olmadığımız şirketin hepimiz marabasıyız, rahat olun. + Maaşım 5 bin lira değil, çok rahat geçinebileceğim, tatilimi de yapabileceğim güzel bir maaşım var. 1 milyonluk ev alamıyorum kusura bakmayın ama istediğim yerde evimi tutup rahat rahat yiyip içip geziyorum, dert olmasın size yani. + 5 çocuğum da yok, hatta çocuğum yok. Evli de değilim. Kazandığımı yiyorum, şirket maaşları %60 bile azaltsa bana koymaz. Ne pilotun maaşına, emeğine laf söyledim, ne de hakkı aranmasın dedim. "SADECE PİLOTUN DEĞİL, HERKESİN HAKKI ARANSIN" yazdım. İçinde pilot geçen cümle görünce saldırır olmuşsunuz, bu kadar düşürmeyin kendinzi
Yorumcuya ~ 3 yıl önce
İçinde pilot kelimesi geçen habere sen ve senin gibiler saldırıyor birader. Pilot kelimesini görür görmez -her ne hikmetse!- yorum yapasınız geliyor. Yaparsan yorumu alırsın cevabını. +gocunmuşluğun varki pilota sallıyosun. +bu kafayı bırak. +bu kafayı bırakamıyosan pişmanlığını başka türlü çıkart. +madem bukadar sallıyosun pilota ozaman binme pilotun uçağına! Got it!
Çok teşekkürler ~ 3 yıl önce
Harika yazmışsınız, teşekkürler. Dediğiniz gibi PES ! Demekten Pes ettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pişmanlıktır ~ 3 yıl önce
THY pişmanlıktır. Bunu da ben yazayım buraya.
Pişmanlıktır diyen ~ 3 yıl önce
Ne diye ekmeğini yiyosun. ? Şükretmeyi öğrenin önce,millet dışarda soğukta asgari ücrete çalışıyor. Seni besleyen ülkeye yazık...
Nasıl sağlıklı Ve güçlü bir şirket olunur THYli olunur ? Sayın yazar kaleme aldığınız konular üzerinde günlerce yazılıp konuşulabilir ancak anlayana ! Elbette!! ~ 3 yıl önce
İşin içinde bir şekilde atanarak kariyerle kolay ulaşılamaz görevlere siyaset gücüyle atanmış olanlardan gerçekçi ve THY gibi herkesin gözünün üzerinde olduğu, ulusal Bayrağımızı kıtalar arasında güvenle taşıyan sıcak para girişi sağlayan ve binlerce kişiye iş olanağı sağlayan şirkette siyaset makamlarının gözüne batmayacak ve ters düşmeyecek gerçekçi tutum ve davranış biçimi sergilemek sunulan sandalyelerini kaybetmek riskini göze almak veya uygun sunumlarla siyaset kademelerinin olur ve onayını almak bu ortamda hiç kolay alınacak bir karar gibi görünmüyor!!! Bu kadar özverili çalışanı olan THY gibi güçlü bir şirket güzel kararlarla acımasız rekabet ortamında piyasa gereklerine daha dik ve güçlük ayakta durmaya devam edebilir lütfen şirkette çalışan her bireyini büyük organların oluşturduğu vücut gibi düşünüp her bireyinin varlığını vr vazgeçilmezi olduğunu söyleyen yönetim karar ve adımlarınıza atılmasına çok ihtiyaç var her çalışma kolu önemli ve her birey vazgeçilmezimizdir !! Yeter ki bunu doğru dil ve anlatımla ifade edin sendika üyeleri arasında ayrılık yaratıp güçsüz kılmak yerine yönetim olarak siz personelinizi düşündüğünüzü ifade ve ispat etmeye çalışınız bunın için illa bir sosyal görüşe mensup olmak ve ispat etmek zorunda değil sadece çalışanlarınızı düşündüğünüzü ifade edin ve sergileyiniz buna vher kalp inanır vr bakınız o zaman kar oranı da artış gösterir kayıplar aza indirilir bunun örneğini ABD’de zarara uğrayan şirketi kısa zamanda kâr eder hale getiren yöneticinin anılarını okuyunuz lütfen yeter de artar bile bu kitabı THYkalite güvence eski başkanı elektronik mühendisi sn Ahmet Kaya bey vasıtasıyla şirkete dağıtılan kitaptan deneyim edinmek mümkün yeter ki niyet edilsin bu köşelerinde emek edip tazı yazanlar şirketimizin daha iyi olması için emek eden kişilerin lütfen göz önünde bulundurmakla bir kaybımız olmaz dahası teşekkür etmek yeter sanıyorum sn yazar. Mizah ve incelik dolu güzel yazılarınızı yazmaya devam ediniz canımız THY daha güçlü Çalışanı İle el ele vererek birlikte yine her şeyin en güzelini yapabilir olduğumuzu göstermek zamanı görmeden birbirimizi üzmeyelim lütfen ve severek işimizi yapalım bu günlere kadar çok zorluklarla karşılaştık ve aştık yeter ki el ele vererek yürüyelim yönetim kurulu üyeleri ve tüm çalışanlara saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama ~ 3 yıl önce
Onlar yönetici değil..
kukla ~ 3 yıl önce
Sosyal mesafe hem parayla hem iktidarsan oluyor yoksa olmuyor kongrelerde lebaleb gördük. Vatandaşları ülkeye ten yön fahiş fiyatla bilet satarak getirmeyi koltukları kabararak anlatan,aldıkları 25 milyon tl bonusu iade etmeyen,şirket kasasından lüks yaşamlarına devam eden aycı ve saz ekibi aidiyeti sadakat bilenlerden o yüzden onlardan bir şey beklemek boş. Onu ve diğerlerini torpille yönetici yapanlar virüs nedeniyle hasta olanlar,vefat edenler için gerekli kanunları ısrarla çıkarmıyor bir de utanmadan aidiyet ve insana değerden bahsediyorlar. Yurt dışı çıkış harcı rezaleti hangi aklı başında ülkede var ama iktidar sayesinde açık o kadar çok ki bırak indirmeyi zamlanması an meselesi. Virüs zamanı dünya hemen her şeyde indirime giderken biz de tam tersi oldu. Kongo gibi fakir bir ülke bile 2 ay vatandaşlarından vergi,fatura vs almadı biz de her şeye zam üstüne zam geliyor,alım gücü düştükçe düşüyor. Böyle kuklalara durmadan oy veren millete her şey müstahak ne yazık ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haaha ~ 3 yıl önce
Xd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın aycı ~ 3 yıl önce
Gelsin de uzakdoguda bıze dayatılan yemekleri görsün nasıl emın olabılırız hıjyenık olduguna. Kabin bagajına gelınce okadar kontrolsüz alınıyor ki bagajlar 349 kişilik ucaga 120 newyork yolcusunun bagajları sıgmadı peki yardım ettim mi işim olmaz. Uçağın içine kadar getirdiği bagajı kaldırıp kouacak yer bulsun bizim dusuncesız, yolcumuz. Kimse kusura bakmasın. Pandemi öncesi dahi yemegımı evden getirirdim çünkü yemeklerinş sevmiyorum çinlilerin ama harcırah yok. 3 ogun yemek malıyetı toplasan 30 40 dolar ama 130 dolar harcırahımız verılmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sırtımızdaki Yük ~ 3 yıl önce
KM yüzünden şirketin dengesi şaştı. Maaşlarını acilen düşürün. Pas bilet haklarını kesin. Olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acilen ~ 3 yıl önce
Tedavi olmaniz gerekiyor...
Mız derken ~ 3 yıl önce
Sen kimsin soytarı
... ~ 3 yıl önce
Senin gibi kıskanç bir halta yaramayan tipler yüzünden birbirimizi daha çok yeriz.%35 maaş kesintisi yapıldı zaten.Eğer kendi aldığın maaştan memnun değilsen,git kendini geliştirmeye bak.! Yok gerçi sende bu boş kafa olduktan sonra meyve bile soyamazsın sen...
Teşekkürler ~ 3 yıl önce
Şu aşılama olayını sizin kadar kimse yazmadı. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
blegh ~ 3 yıl önce
birikmis param var ama mutsuzum, 1 bucuk yildir tatile gidemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000