Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Ayci’s Paradise

Artan vaka sayılarına karşı tüm dünyada sert tedbirler alınırken, Türkiye’ye girişte herhangi bir kısıtlama yok.

PCR

Çin’de vuku bulan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Ekiplerden kayıplarımız çok. Peki ama şirketler gereken tedbirleri alıyor mu ?

Umut

2020 yılının henüz başlamasına kısa bir zaman kala başlayan olaylar zincirinde, her yeni gün bir felaketle daha karşılaşıyoruz.

Yaban Kazı Yan Yattı

Covid-19’un yayılmaya başladığı ilk günden beri uçuşların durdurulması gerektiğini yazdık. Virüsün havacılık sektörü ile ülkemize geldiğini belirttik. Ancak uçuşların askıya alınması çok geçe kalmıştı.

Sosyometri

Toplumsal bilimlerin öncülerinden olan Jacob Levy Moreno’nin çeşitli gruplar üzerinde, yaklaşma, çatışma, liderlik ve dayanışma modellerini araştırdığı teknik, sosyometridir.

Sextarius

Milattan önceki dönemden günümüze kadar hemen her şeyin bir ölçü birimi var. Antik Roma’da bile 0,546 litreye karşılık gelen sextarius, uzun yıllar ölçü birimi olarak kullanılmış, zeytinyağı, tahıl ve şarapların saklandığı amforalar buna göre üretilmiş.

Lale Devri

Osmanlı Devleti'nde, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması ile başlayıp, 1730 yılındaki Patrona Halil İsyanı ile sona eren zevk ve sefa devri olarak tanımlanan ve sonrasında aldığı Lale Devri adıyla anılan benzer bir periyot geçtiğimiz dönemde Türk Hava Yolları’nda da yaşandı. Ancak artık sona eriyor. Lüks safsata sona eriyor...

Her gecenin bir sabahı var

Yaşanan pandeminin ne zaman son bulacağı belirsizliğini korurken havacılık sektörü de ağır bir krizin içinde mücadelesine devam ediyor.

Üç vakte kadar...

Güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlamaları için İzmir’e gittim. Kızlarağası’nda da kahvemi içmeden geçmem. Hadi dedik fala bakalım. Kapattım fincanda pişen kahveyi THY için.

Rüya İçinde Rüya...

Uçakta başlıyor rüyam. Servis kalitesi mükemmel, ikramlar enfes, ilgi alaka tavan...

THY’de Yaprak Dökümü

Türk Hava Yolları ile Sendika’nın anlaşması sonucunda, kokpitte %50, Kabinde %35, diğer personelde de %30 kesintiye gidildi.

Pilotu kazanmak zaman, kaybetmek ise an meselesidir

Milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nın, içinde bulunulan kriz ortamından çıkabilmek için pilotlardan %50 maaş kesintisi yapacağı öğrenildi.

SHGM Taslak Düzenlemesinin Altında Ne Var?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı taslak düzenlemeye göre uçuş personeline temel yaşam desteği eğitiminin yanı sıra doğum eğitimi ve havacılık psikolojisi eğitimi de verilebilecek.

Pandemiden Çıkış

Çin’in Wuhan kentinden Aralık ayı sonlarından başlayarak tüm dünyaya yayılan Covid-19, 21,5 milyona yakın kişide tespit edilirken, 765.071 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Karizma

Karizma kelimesi eski Yunanca’da ilahi ilham olarak kullanılmasına karşın günümüzde cazibe ve etkileyicilik anlamlarında kullanılmaya devam ediyor.

100 Cesur Pilot

Milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nın sendika ile görüşmeleri sürerken, anlaşmanın sekteye uğraması üzerine 100 cesur pilot sendika binasına giderek destek mesajı verdi.

DASK, Zincirin Gücü En Zayıf Halka Kadardır

Başlığa baktığınızda Doğal Afet Sigortaları kurumu gibi gelsede aslında iletişimde önemli olan Dürüstlük, Açıklık, Sadelik ve Karşılıklık tanımlarının kısaltması olarak kullanıyorum.

THY Personele Pes Dedirtiyor

Milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, yaşanan pandemi dolayısıyla aldığı yeni kararlarla, personeli şoke etmeye devam ediyor.

THY Boeing'in kapısını çalmalı

Türk Hava Yolları, Lion Air ve Etiyopya uçak kazalarından sonra, 13 Mart 2019 tarihinden bu yana, filosunda yer alan 12 adet B737 Max tipi uçakları uçuştan çekti.

Empati Sempati TİS-OML/SIC AMERİKA UÇUŞLARI PİLOT MAAŞLARI KAPSÜL KABİN

Havacılık sektörünün bir diğer kanayan yarası da pilotların ve kabin memurlarının üstün niteliklere sahip olmasına karşın 4857 sayılı iş kanunu kapsamında değerlendirmeye tabi tutulmamasıdır.

+60 -60 OML-SIC

Covid-19 pandemisiyle birlikte havacılık sektörü de adeta türbülansa maruz kaldı. Uçuş iptalleri, işten çıkarmalar, filolarda erken emeklilikler, ücretsiz izinler...

Kabin Memurudan Hemşire Olur Mu? Amerika Sevdası

Son günlerin en büyük tartışma konusu olan kabin memurlarının hemşire olma ihtimaline son olarak Hava-Sen’de tepki gösterdi.

Arapsaçı

Covid-19 pandemisinin ağır darbe vurduğu havacılık sektörü toparlanma sürecine girmeye başladı. Ancak açıklamalar ve uygulamalar resmen arapsaçına döndü.