03 Mayıs 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu tarz kapanmalar pandemi yonetiminde turkiye gibi ulkelerde asla bir etki etmez sizde demissiniz. Bunlarin etkisi max bir ay olur ama ekonomiye olan etkisi surer gider. Bu pandeminin saglik sektoruyle uzaktan yakindan alakasi dahi yoktur tamamen ekonomiktir bu pandemi. Her yeri kapatalim hoop vakalar sifira insin bi acalim firlasin bunun gercegi budur. Cok okumus ama hic bir sey bilmeyen proflarin dayatmalariyla yapilan bu kapanmanin son olmasini diliyorum artik insanlarin isyan edecek noktaya geldigini bu yuzden herseyi suistimal etme yetenegine sahip oldugu herkesin eline bir poset alip dolasmasindan anliyabiliyoruz. Hayatlarimiza ceki duzen vermek isteyenler kendileri dahi vurulmadiklari asiyi insanlara yapiyorlar bizim millet te de oyle bir olum korkusu olusmus ki yaptiralim iki doz olmassa ucuncuyu de yaptiriziz diyor. Unutmayin gribin asisi vardir ama grip ortadan kaybolmadi. Korona da oyle olacak ki oluyor. Yakalananlarin yuzde 99,3 u o ilaclara ragmen yasiyor. Korkmayin iyi beslenin iyi uyuyun ve spor yapin.unutmayin ki korku bagisikligi dusurur.
  • Kabinci maaslari 3999 TL’ye cekilmeden bu ulkeye bahar gelmez.
  • Tez zamanda SAW pistini de pandemi için sahra hastanesine döndürmeleri lazım. Her şey IGA için! Yapar bu manyaklar.
  • Uçak bol olunca bedava mı götürecek? Anlamıyorum bu yazıyı yazacak kadar düşünceye sahip olupta,niye daha ucuza taşıması gerektiğini düşünmemesi gerektiğini düşünmemek..
  • Hayalimi herceklestiremedim maalesef, mayis 2020 14 gun kubaya gidecektim iptal edildi. Tatil planlarimi hep erteliyorum, korona finans ve sosyal hayati herkezi alt ust eti,uzgunum
  • pegasus ile uçun thy ile uçmayın saw kapanmasın. tk ile asla uçmam para kazanmasınlar
  • Şirketin operasyonel kararını operasyondaki birinin değerlendirmesi mümkün değil. O yüzden şöyleydi böyleydi boş yapmayın artık. Çok yönlü bakmanız lazım. İkinci faktör ise güvendir. Hangi yönetim olursa olsun kimse güvenmediği, inanmak istemediği birine makam emanet etmez.
  • Yazinizdaki bilet fiyatları kısmını gerçekçi bulmuyorum. Japonya'ya 8000 tl 1000 dolar bile etmiyor? Faturayı tabi ki de talebi oluşturan müşteri ödeyecek, yoksa neden piyasasa iş yapılsın? Bugün İstanbul'dan Ankara'ya en ucuz kaç paraya gidiyorsunuz merak ediyorum. Gel gelelim fiyatlar rakiplere göre de gayet rekabetçi ve uygun.
  • Baran kaptan kimin yeğeni olursa olsun yaptığı işin hakkını veriyor ve herkes tarafından da seviliyor. Ama çok zor bir dönemde genel müdür yardımcılığı pozisyonuna geldi Allah yardımcısı olsun.
  • Bu atamalarla işleri zor, herşey ittirerek giden bir yapı oldu,6 senelik mirasyedilik bitmek üzere, özellikle uçuş misyonları artık riske girmiş durumda, guleryuz ya da hatirnaz insan komşusuna,eşine dostuna iyidir ama THY uçuş işletme genel müdür yrd ligi için liyakat ,sıkı bir eğitim şart,bu kadar kısa sürede geniş gövdelere geçip o makama oturan adamın uçuşunu ve liyakatinin sorgulaması gerekmekte..

Bir Başka Bahar

Her yeni doğan güneş bizleri yeni kararlarla karşılar oldu. Takibi de hal böyle olunca iyice zorlaştı. Yeni genelgeler, kararnameler, atamalar...

Öyle zamanlarda öyle genelgeler çıkıyor ki, insan hangi birini okusun da hangi biri için işlem yapsın. Kapanmanın olacağı son gün bile izin kağıdı genelgesi çıktı. Sistemler kitlendi. Lakin alabilen tatile oraya buraya gitti ama dönüş bacağı için pas gidecek ekip uçağa bindirilmedi. Şaka gibi... Oysa biz bildirgeleri tarihten başka bilir ve övünürdük...

Covid-19 tedbirleri kapsamında nihayet haftalarca kaleme aldığım tam kapanmanın kısmi olarak alındığına şahit olduk. Ancak bu şekilde yarım yamalak bir kapanmanın yalnızca vaka sayılarını belirli bir ölçüde düşürmekten başka birşeye yaramayacağı ve ekonomide daha derin bir yara açacağı apaçık. Herkes daha ilk günden süpermarketlere koştu, iyi mi! Bu tedbirle önümüzdeki yıl da vakalarla uğraşır dururuz...

Havalimanlarında bile mağazalar kapatıldı. Tabii ki ilk kapatılan Sabiha Gökçen Havalimanı mağazaları oldu. Ardından AirportHaber’in manşetiyle birlikte tepki çeken İstanbul Havalimanı mağazaları da kapanmaya gitti. Sabiha Gökçen’i zaten komple kapatmak gerekir. İnsanları beklentiye sokmaktansa pandemi hastanesi olsun orası da. İGA’ya çok kısa zamanda dünyanın pisti yapıldı, Sabiha Gökçen’e yıllardır ikinci pist yapılamadı. Bu nedir Allah aşkına!!! İGA’yı şahlandıracaksınız diye Sabiha Gökçen’den el ayak çekmek ne oluyor?

Pandemide de benzer tutumlar sergileniyor. Havayolu şirketlerini ve turizmi ayakta tutacaklar diye halk sağlığı ile oynandı. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’ya sormak isterim; bu virüs ve mutasyonları hangi şekilde ülkemize girdi? Madem seyahatler sağlıklı yapılıyordu bu illet nasıl geldi lütfen açıklayın.

THY’DE ALPA DÖNEMİ BİTTİ

Levent Yılmaz’dan sonra uçuştan sorumlu genel müdür yardımcısı olan Aykut Alpa’nın da görevine son verildi. Yerine de Baran Gülbaran getirildi. Liyakat konusunun her geçen gün tartışıldığı günümüzde sizce Sayın Emine Erdoğan’ın yeğeni olarak Baran Gülbaran’ın getirilmesi ne kadar etik oldu?

Bu koltuğa oturanları genellikle hatta yaşananlar ve aldıkları kararlar İçin eleştirdik. Ancak milli bayrak havayolu taşıyıcımız Türk Hava Yolları kadroları artık öyle bir hal aldı ki, sanırsınız aile şirketi. Herkesin bir şekilde bir ortak noktası var. Sonra da aidiyetten bahsedilsin. Eminim ki o makama gelebilecek, hattaki problemleri tek bir çırpıda giderebilecek yönetici vasfı olan, sevilen ve sayılan birçok kaptan vardır...

UÇAKLAR BOŞ FİYATLAR DOLU DOLU

Milli bayrak taşıyıcı sağolsun her yere uçmaya devam ediyor. 50 kişiyle uzak doğuya B787 kaldırıyor. Bari sefer birleştirmesi yapılabilse ama nerde... Uçaklar boş olsa da fiyatlar ateş pahası... Tek yön Japonya biletleri 8000 TL’den fazla... Gerek dövizdeki artış ve gerekse pandeminin etkisiyle yine fatura yolcuya kesilmiş gibi. Bu şartlar altında Türklerin yurt dışı seyahatleri hayal olur.

UÇUYORUZ KAÇIYORUZ

2019 da gökyüzüne çıkan uçağımızla adeta uçuşa geçtik. Engin hayalperestler sayesinde uçuş irtifamızı yükselttik ve uzaya gidiyoruz. Arabalarımızı, uçaklarımızı ürettik sıra uzayda. Ayaklar biraz yere bassa da gerçeklerden bahsetsek?  Nasıl olur ?

Sabiha Gökçen’in ikinci pisti gibi yapılması elzem planların biran önce hayata geçirerek bir başka bahara bırakmamak gerekiyor. Ancak türlü söylemlerle, vakit kazanmaya çalışmak adına, türkü çığırıp durursanız o iş olmaz. Bana da bir saz verin, ben de  istediğiniz türküyü söylerim!

Akıl olmadan fikir de olmaz derler ama ben yinede şansımı deneyeyim...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Bir Başka Bahar

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Iste bu sayin yazar ~ 3 yıl önce
Bu tarz kapanmalar pandemi yonetiminde turkiye gibi ulkelerde asla bir etki etmez sizde demissiniz. Bunlarin etkisi max bir ay olur ama ekonomiye olan etkisi surer gider. Bu pandeminin saglik sektoruyle uzaktan yakindan alakasi dahi yoktur tamamen ekonomiktir bu pandemi. Her yeri kapatalim hoop vakalar sifira insin bi acalim firlasin bunun gercegi budur. Cok okumus ama hic bir sey bilmeyen proflarin dayatmalariyla yapilan bu kapanmanin son olmasini diliyorum artik insanlarin isyan edecek noktaya geldigini bu yuzden herseyi suistimal etme yetenegine sahip oldugu herkesin eline bir poset alip dolasmasindan anliyabiliyoruz. Hayatlarimiza ceki duzen vermek isteyenler kendileri dahi vurulmadiklari asiyi insanlara yapiyorlar bizim millet te de oyle bir olum korkusu olusmus ki yaptiralim iki doz olmassa ucuncuyu de yaptiriziz diyor. Unutmayin gribin asisi vardir ama grip ortadan kaybolmadi. Korona da oyle olacak ki oluyor. Yakalananlarin yuzde 99,3 u o ilaclara ragmen yasiyor. Korkmayin iyi beslenin iyi uyuyun ve spor yapin.unutmayin ki korku bagisikligi dusurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahar ~ 3 yıl önce
Kabinci maaslari 3999 TL’ye cekilmeden bu ulkeye bahar gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ACİL! ~ 3 yıl önce
Tez zamanda SAW pistini de pandemi için sahra hastanesine döndürmeleri lazım. Her şey IGA için! Yapar bu manyaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali veli ~ 3 yıl önce
Uçak bol olunca bedava mı götürecek? Anlamıyorum bu yazıyı yazacak kadar düşünceye sahip olupta,niye daha ucuza taşıması gerektiğini düşünmemesi gerektiğini düşünmemek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yiğido ~ 3 yıl önce
Sen önce fiyatlara ve ekonomik şartlara bak bence.
Matematik ~ 3 yıl önce
Seferler bol ama yolcu yok. Yolcu olmayıncada olan yolcunun sırtına yük koy. Tk artık direnemez
Gr ~ 3 yıl önce
Hayalimi herceklestiremedim maalesef, mayis 2020 14 gun kubaya gidecektim iptal edildi. Tatil planlarimi hep erteliyorum, korona finans ve sosyal hayati herkezi alt ust eti,uzgunum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeeee? ~ 3 yıl önce
Bize ne ki bundan?
Üzülme ~ 3 yıl önce
Gidersen ıslık çal.
Kesin ~ 3 yıl önce
Ucan garsonsundur sen.
... ~ 3 yıl önce
pegasus ile uçun thy ile uçmayın saw kapanmasın. tk ile asla uçmam para kazanmasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops. ~ 3 yıl önce
Şirketin operasyonel kararını operasyondaki birinin değerlendirmesi mümkün değil. O yüzden şöyleydi böyleydi boş yapmayın artık. Çok yönlü bakmanız lazım. İkinci faktör ise güvendir. Hangi yönetim olursa olsun kimse güvenmediği, inanmak istemediği birine makam emanet etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilet fiyatları ~ 3 yıl önce
Yazinizdaki bilet fiyatları kısmını gerçekçi bulmuyorum. Japonya'ya 8000 tl 1000 dolar bile etmiyor? Faturayı tabi ki de talebi oluşturan müşteri ödeyecek, yoksa neden piyasasa iş yapılsın? Bugün İstanbul'dan Ankara'ya en ucuz kaç paraya gidiyorsunuz merak ediyorum. Gel gelelim fiyatlar rakiplere göre de gayet rekabetçi ve uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baran kaptan ~ 3 yıl önce
Baran kaptan kimin yeğeni olursa olsun yaptığı işin hakkını veriyor ve herkes tarafından da seviliyor. Ama çok zor bir dönemde genel müdür yardımcılığı pozisyonuna geldi Allah yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üç fare ~ 3 yıl önce
Kardeşim bilmeden konuşuyorsunuz, o makamı hakkını şu yöneticilerin olduğu bir ortamda tillahı gelse veremez, vermeye kalkarsa ateşlerler zaten, o makam yönetimin emir kuludur ne derlerse yapacak olan bir sürü adam var zaten, ille de onun bunun yakınını oraya getirmeseler de olurdu. Liyakatın olmadığı yerde aidiyet olmaz.
Kabile şirketi ~ 3 yıl önce
Gelişmiş ülkeleri bir kalem geçtim, kabile devletlerinde bile çok terbiyeli, çok insancıl, dinlemesini biliyor diye kabile reisinin eşinin yeğeninin havayolu şirketinde genel müdür yardımcısı yapıldığı bir ülke var mıdır? Meraktan soruyorum.
Dustluk hakkaniyet ~ 3 yıl önce
biraz durust olun hak yolundan ayrilmayin, adam iltimasla baskan olmus ozel baglantisi herkes tarafindan bilinen biri, ne performansindan bahsediyorsun!!
Şirket dahi dolmuş da haberimiz yokmuş.. ~ 3 yıl önce
Bu atamalarla işleri zor, herşey ittirerek giden bir yapı oldu,6 senelik mirasyedilik bitmek üzere, özellikle uçuş misyonları artık riske girmiş durumda, guleryuz ya da hatirnaz insan komşusuna,eşine dostuna iyidir ama THY uçuş işletme genel müdür yrd ligi için liyakat ,sıkı bir eğitim şart,bu kadar kısa sürede geniş gövdelere geçip o makama oturan adamın uçuşunu ve liyakatinin sorgulaması gerekmekte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O mevkiden ~ 3 yıl önce
O baskanliktan bu baskanliga, pilot olmasini bile allah bilir? Yazmis buraya bir kafa, cok iyi biriymis,, iyi biri torpil kullanirmi?
Gh ~ 3 yıl önce
Yeni atamayı ön yargıyla ve atanan kişiyi hiç tanımadan değerlendirdiğinizi düşünüyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000