04 Ocak 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Degerlendirmemiz;i bu donemde srketin ne kadar kotu yonetildiginin daha da gorunur hale gelmesidir, gelecege ait hic bir vizyon yoktur, ama esin dostun akrabanin yandaslarina is imkani saglanarak bir cok kis memnun edilmistir.. Durdugumuz nokta.. Rasyonel olmayan kararlar ve is yaklasimlari, hedef kitlenin kacirilmasi. Korkunc miktarda atil memur mudur sef miktari.. Bosa cikan ucucu kadrolar.. Pilotlara hadlerinin bildirilmesi.. Eldeki yetiskin gucun kaybedilmesi.. Idari gorev ve egitimlerdeki kisilere taninan adalatesizligin ayyuka cikarildigi ayricaliklar ve bunu kabul edin baskisi. Istemsiz bos calisan kadrolar. Ve buyuk zararlar. Ama hitap edilen goze hos gorunmektir esas olan, ve Bu Gozde; basarilidir bu yonetim ve lider de Aycidir. Akillidir, bu noktalara gelmesi bile bunun delilidir. Iyi idare etmektedir, oyle ya kendisine bir zarar gelmemistir
  • Peşin hükümlü olmayın. Öyle bir yönetici düşünün ki, Genel Müdürlüğü döneminde şirket bir tanesi ölümlü olmak üzere 3 tane kaza yaşasın. Neredeyse şirketin kapısına kilit vurulması noktasındayken birden bire bütün herşeyi unutturacak dünyanın aklını alan bir virüs gündeme pat diye otursun. Ne yapacak muhterem, hemen cadı avına çıkıp onlarca çalışanını fırsattan da istifade ile ücretsiz izine çıkarıp durumu da idare etmeye yönelecek, hemen Chaff ve Flare atacak gündem belirleyecek. Siz de galiba gündem belirleyenlerin dümen suyuna girmişsiniz. Büyük hata. Milletin vicdanı sizi de affetmez.
  • Tgs çalışanları olarak 5 şubat tarihinde alacağımız zamlı maaşı sabırsızlık ile bekliyoruz.
  • Govdelerin kompozit yapiya artan oranlarda donmesinden dolayi ucaklarin bos agirliklari azaldi ve bu durum payloadlarda 25% e varan oranlarda onemli artisa neden oldu, bunun yanisira ucak motorlarindaki 20% ler civarinda artan yakit verimliligi ucaklarin menzillerinde onemli olcude artis sagladi, dusen yolcu talepleri de dikkate alindiginda Yeni Nesil Dar govde ucaklarinda Etops kabiliyeti uzun menzillerde Dar Govdenin artan oranda kullanilmasi talep ve ihtiyacini ortaya koyar oldu bu durum 787 350 long Haul ve 320,321 neo ve hatta A220 ucaklarin Etops ucuslarda artan sekilde tercih edilecegini biranda eski nesil haline gelen govdeleri agir ve aluminyum A330 ve 777 ler basta olmak uzere agir govde yapisina sahip ucaklarin elden cikarilacagini gosteriyor
  • İçi seni dışı beni.Türkşye’de Yönetici,lider yok.
  • Aba altından sopa gösteriyor. Gerçek muhatabınızı bilin diyor.
  • B737 Max'lerin güvenli olup olmadığı konusunda Airport Haber yazarı Erdal Gülmez'in hemen yan sütunda güzel bir yazısı var, okumayanlara tavsiye ederim.

Deveye Bindikten Sonra...

2020 yılını kötü anılarla geride bıraktık. Yılın son günü ise Türk Hava Yolları İcra Kurulu başkanı İlker Aycı bir açıklama yaptı. Genel hatlarıyla 2020 faliyetlerinden bahseden Aycı, gelecek için de umutlu konuştu. Aman İlker Bey, umut fakirin ekmeği olmasın.

Ayrıca sendikayla olan süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurlarında gerçekleştirdiğini yinelemesi açıkçası beni şaşırttı. Sendika ile şirket anlaşamıyor muydu da Cumhurbaşkanlığı makamına çıkma zarureti doğdu?

Deveye bindikten sonra çalı ardına saklanılmazmış....

2020 yılı için bana kalırsa en iyi yönetici Mehmet Nane oldu. Yaşanan ölümcül kazada bile şirket menfaatleri doğrultusunda başarılı bir şekilde haraket etti. Pandemi süresince de personel ile dayanışma içinde oldu. Umarım yönetici pozisyonunda olan herkes Mehmet Nane’nin bu başarısını örnek alarak kendi yaptığı hataları görme şansı yakalar. Aksi halde yapılan hatalar gün olur çıkar karşınıza...

Hava Savunma Sistemleri

Hatırlanacağı üzere ABD, S400’ler hakkında Türkiye’ye uzunca bir süre baskı yapmıştı. Ancak gel gelelim İsrail’den alınan Demir Kubbe Hava Savunma sistemlerinin sevkiyatı tamamladı bile. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Kısa menzilli füzelere karşı kullanılanılan Demir Kubbe füze savunma sistemi, Rafael şirketi tarafından 2011 yılından beri üretiliyor. Asgari 4, azami 70 kilometre menzile sahip. Hal böyle olunca sormadan edemeyeceğim; kimi tehdit olarak algıladınız da bu sistemlere ihtiyaç duydunuz ?

Dar Gövdeye Geri Dönüş

Pandemi sebebiyle düşen yolcu sayıları karşısında havayolu şirketleri yüksek maliyetli geniş gövde uçaklarını ya seferden çekiyor ya da emekliye ayırıyor.

Toparlamanın 2025 yılına kadar sürmesi halinde havayolları bu tarihe kadar ki operasyonlarına, ağırlıklı olarak dar gövdeyle sürdürecek. Dolayısıyla THY’nin de B737 Max uçaklarına ihtiyacı olacak.

EASA’nın ardından SHGM’nin vereceği onay ile uçakların tekrar gökyüzünde olması bekleniyor. Peki ama B737 Max’ler gerçekten de güvenli mi?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Deveye Bindikten Sonra...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ceo akillidir ~ 3 yıl önce
Degerlendirmemiz;i bu donemde srketin ne kadar kotu yonetildiginin daha da gorunur hale gelmesidir, gelecege ait hic bir vizyon yoktur, ama esin dostun akrabanin yandaslarina is imkani saglanarak bir cok kis memnun edilmistir.. Durdugumuz nokta.. Rasyonel olmayan kararlar ve is yaklasimlari, hedef kitlenin kacirilmasi. Korkunc miktarda atil memur mudur sef miktari.. Bosa cikan ucucu kadrolar.. Pilotlara hadlerinin bildirilmesi.. Eldeki yetiskin gucun kaybedilmesi.. Idari gorev ve egitimlerdeki kisilere taninan adalatesizligin ayyuka cikarildigi ayricaliklar ve bunu kabul edin baskisi. Istemsiz bos calisan kadrolar. Ve buyuk zararlar. Ama hitap edilen goze hos gorunmektir esas olan, ve Bu Gozde; basarilidir bu yonetim ve lider de Aycidir. Akillidir, bu noktalara gelmesi bile bunun delilidir. Iyi idare etmektedir, oyle ya kendisine bir zarar gelmemistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük hata ~ 3 yıl önce
Peşin hükümlü olmayın. Öyle bir yönetici düşünün ki, Genel Müdürlüğü döneminde şirket bir tanesi ölümlü olmak üzere 3 tane kaza yaşasın. Neredeyse şirketin kapısına kilit vurulması noktasındayken birden bire bütün herşeyi unutturacak dünyanın aklını alan bir virüs gündeme pat diye otursun. Ne yapacak muhterem, hemen cadı avına çıkıp onlarca çalışanını fırsattan da istifade ile ücretsiz izine çıkarıp durumu da idare etmeye yönelecek, hemen Chaff ve Flare atacak gündem belirleyecek. Siz de galiba gündem belirleyenlerin dümen suyuna girmişsiniz. Büyük hata. Milletin vicdanı sizi de affetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 3 yıl önce
Tgs çalışanları olarak 5 şubat tarihinde alacağımız zamlı maaşı sabırsızlık ile bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 3 yıl önce
Ne zammı kardeşim, 2021 de zam mam yok.
Dargovde Etops ~ 3 yıl önce
Govdelerin kompozit yapiya artan oranlarda donmesinden dolayi ucaklarin bos agirliklari azaldi ve bu durum payloadlarda 25% e varan oranlarda onemli artisa neden oldu, bunun yanisira ucak motorlarindaki 20% ler civarinda artan yakit verimliligi ucaklarin menzillerinde onemli olcude artis sagladi, dusen yolcu talepleri de dikkate alindiginda Yeni Nesil Dar govde ucaklarinda Etops kabiliyeti uzun menzillerde Dar Govdenin artan oranda kullanilmasi talep ve ihtiyacini ortaya koyar oldu bu durum 787 350 long Haul ve 320,321 neo ve hatta A220 ucaklarin Etops ucuslarda artan sekilde tercih edilecegini biranda eski nesil haline gelen govdeleri agir ve aluminyum A330 ve 777 ler basta olmak uzere agir govde yapisina sahip ucaklarin elden cikarilacagini gosteriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzun nenzil ~ 3 yıl önce
Dar govde uzun nenzil ucaklar goz dolduruyor, Air Baktic vb birkac hava yolu ucak alimlarini bunlara cevirdi
Akilcil yol ~ 3 yıl önce
Tk eski agir govde ucus saat maliyeti fazla olan ucaklardan kurtulmali Pandemi doneminde yapisal degisimini yapmali, gerekirse kuculerek (Personel, Bina, Ucak) yeni nesil A350, B787, A320 Neo, B737 Max, 737 Ng, daha ekonomik ucaklarla yoluna devam etmelidir, Agir isletme Maliyetli 777 basta olmak uzere 330 ve eski A320 ve B737 ucaklari elden cikarilmalidir..Akilcil yol budur
MN ~ 3 yıl önce
İçi seni dışı beni.Türkşye’de Yönetici,lider yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker Bey ~ 3 yıl önce
Aba altından sopa gösteriyor. Gerçek muhatabınızı bilin diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ‘li olmak ayrıcalıktır ~ 3 yıl önce
Sayın sayın yazar yine üzerinde çok düşünülmesi gereken değişik konularda emek edip yazınızı kaleme almışsınız teşekkürler hepsi için yine de THY’nin çok büyük ve güçlü bir şirket olduğunu herkesin bilmesinde yarar var iyi bir yönetim sergilemek için sihirbaz olmaya gerek yok yeterki çalışanlarını ayrı görmek yerine onların şirketin asıl sahipleri olduklarını ve. Önemli Kaynaklar olduklarını hatırlayıp hedeflere el ele vererek birlikte yürümek istediklerini personele hissettirsinler sıcak gönüller çok şeyi ortaya koyarlar tarife ve küçük çaplı kaçak ve kayıplar azalır ekonomik kayıplar yerine küçük birikintiler oluşur haydi THY ruhunu tekrar Yönetim kademesi ve çalışanlar birlikte yeniden yaratalım küresel büyümelerin neden olduğunu kopmaları tedavi etmeye çalışalım birlikte O ruhla çok güzel adımlar atılır ., köşe yazarı güzel çalışma ve yazısıyla canlı değişik konulara temas etmiş teşekkürler olayı kişisel tepkilerle irdelemek yerine olumlu bakmaya çalışalım lütfen hep beraber saygılar güzel şirketimizin gerçek sahiplerine ve onlara sahip çıkan atanmış yönetim kurulu üyelerine Serdar bey incelemeye devam lütfen güzel konular bitmez
Ruh ~ 3 yıl önce
Thy de ruh mu var. Çalışanmış. Hayatımda gordugum çalışana en fazla değer vermeyen şirket THY dir. Yonetimi de berbat , mudurlukleri de, başkanlıkları da.
Ayrıcalıkmış ~ 3 yıl önce
Güldürme
737 Max ~ 3 yıl önce
B737 Max'lerin güvenli olup olmadığı konusunda Airport Haber yazarı Erdal Gülmez'in hemen yan sütunda güzel bir yazısı var, okumayanlara tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000