08 Mart 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Şahsım adına çok teşekkür ederim sayın yazar köşenizde güzel ve incelemeye dayalı değerler taşıyan emekleriniz için ele aldığınız kadın konusu kanımca değişik bilim dalları tarafından ele alınmasına ve topluma sade güzel yöntemlerle sunulmasına İhtiyaç olduğuna inanıyorum bizi dünyaya getiren ve bu günlere gelmemize her aşamada emeği geçen yaradanın üstün yeteneklerle Hazırladığı üstün yetenekli üretken sabırlı enerji kaynağı insanlarımızın ciddi anlamda korunmasına yönelik önlemlerin alındığını görmek ve Gerekli cezaları aldıklarını Ve caydırıcı önlemlerin alındığını görmek istiyoruz artık toplumsal sorunlar tüm canlılara zarar verme şeklinde günlük haberler içinde rahatsız eden sayı ve oranda yer almaktadır sağlıklı bireyler yetiştirmek için devleti yönetenler gerekli adımları hiç gecikmeden atmalı ve uygulamaya koymalıdır içimiz kaldırmıyor artık her gün işkence edilerek katledilmiş sahipli veya sahipsiz diğer canlıların canlarına kastedilmesine ve anne, eski eş , arkadaş darp ve katline ve şiddeti önleyecek her türlü önlemlerin alındığını görmek ve birlikte yaşam hakkına sahip canlılara sahip çıkmalı sadece kadın diye karşı cinse şiddet önlenmeli bunun hiç bir şekil ve ölçüsüne anlayış gösterilmemelidir . Bilim dallarında askerlik, tıp uzay ve erkeklerin görev yaptıkları her sahada görevlerini başarıyla yerine getiren bayanlar sadece kadınlar gününde kutlamak yerine sürdürülebilir şekilde desteklenmeli ve tarihin başından itibaren itibaren. Türk toplumunda kadının yerini almalılar bunun zamanı geçmeden gereğini yapması gerekenler tarafından yapılmalıdır teşekkürler sayın yazar kadınlarla birlikte yazınız toplumsal olarak bu konuda birlikte duyarlı olalım Kadınlar artık şiddete maruz kalmasınlar !! Aşı konusunda yapılanlar Tv haberlerinde olduğu gibi seyretmiyor Ben de kişi olarak kötü muamele İle karşılaştın ancak ilgili özel hastane idaresine şikayet etmek zorunda kaldım tüm sağlık çalışanlarının önemli ve saygıdeğer olduklarına inanıyorum ve haklarının korunması hakkında kanunun yürürlüğe girmesinin gerektiğine ben de inanıyorum Ancak aşı yapmak görevini yerine getiren personelin özellikle özel hastanede çalışmakta olanların iletişim bilgilerini geliştirmelerini gerekiyor burada ilgili hastanenin adını yazmayın kendi nezaketime yakıştıramadığım için belirtmeden yorumumuz bitiriyorum güzel yazılarınıza inceleme ve eleştirel yazılarınıza devam ediniz lütfen bir de işten insan çıkartmayacağız açıklamada bulunan SB THY yönetim kurulu başkanı lütfen çalışanlarınızın gelecek planlarını yapmalarına izin veriniz saygılar sağlıklar lütfen tüm personelin aşılama işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak içine gerekli önlemlerin alınmasını sağlayınız Virüs kaynaklı kayıplarımız olmasın. İçimiz yanmasın kutsal görevlerini yerine getirirken basit önlemlerin alınmasını lütfen ciddî olarak sağlayınız Bu güç THY’de mevcut . Saygılar THY daha güçlü ayakta durmaya devam edecektir acımasız Havacılık rekabet ortamında ...
  • Artik istatistikleri şeffaf biçimde açıklayınız lutfen...
  • Seyahat kesilmeli, karantina olmalı söylemlerini bırakın artık lütfen! Gripten hallice bir virüs için kaç kişi işsiz kaldı, kaç kişi intihar etti haberiniz var mı? Yılda 10-15 milyon insan sadece sigara ve alkol kullanımından ölüyor. Bu hastalık artık hayatın bir gerçeği ve onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Abartılı önlemler sadece daha çok kişinin psikolojisini bozmaya yarar...
  • Samsun’da da Sinop’ta da koronali kinseyi de bilmiyor orada yasayanlar, hastaneler de bombos. Surekli vaka sayisi artti diye korku salmaya calisiyorlar inanmayin. Bu virusun gecmiste ortaya cikan domiz gribi, kus gribi, Sars vs gibi virusler kadar olduruculugu yok.
  • Kendi calisanini kandiran sirket dersem akliniza ne gelir?
  • Safiye mi baskıya maruz kalmış sevgili yazar? Yoksa akademi borcunu ödememek için yasal boşluk kovalayıp yurtdışına mı kaçmış? Gören duyan da A380 uçurmak büyük başarı zannedecek.
  • Daldan dala! Burası Airport haber, airpark değil!
  • Öncelikle "Onca mesele varken buna mı takıldın? Derdini seveyim!" diyecek olanlara şimdiden haklısınız, kusura bakmayın diyorum. Başlıktan ve bugünün Kadınlar Günü olmasından yüz bularak bu hiç de vahim olmayan fakat mütemadiyen canımı sıkan, erkek mesai arkadaşlarımı kıskanmama neden olan angaryalardan şikayet etmek istedim affınıza sığınarak. Kepini tak, uçağın içinde farkı dışında farklı ayakkabı giy, serviste önlük giy... Sahi erkek kabin memurlarının üniforması kir tutmayan özel bir kumaştan mı? Rujun biraz silinmiş, git tazeleyiver. Derli toplu, temiz pak olmak yetmez mi? Yanaklarım al al olsa ne olur olmasa ne olur? Zaten çatık kaşlı, asık suratlı değilsin ama olsun daha çok gül, hep gülümse, 32 dişin görünsün. Galleyde de gülümse. Erkeksen o kadar gülümsemesen de olur, göze batmaz. Stepford Kadınları'ndan fırlamış hostes ideali artık miadını doldurmadı mı? (İdeali dedim, buradan vurmayın) Altın Kızlar çalışıyor kimi havayollarında. Kıskanıyorum sizi host kardeşler.

Kadın

Kadınlarımıza hak ettikleri adil değerler ne yazıkki günümüzde de halen verilmiyor. Ve değer verilmediği gibi kadınlarımız şiddete maruz kalıyor. Film ve dizilerde bile... Eskiden nasıl aile olunur nasıl kadına değer verilir ve kadınla nasıl konuşulur bunların en güzel örnekleri vardı. Ya şimdikilerde?

Verilen eğitimlerde de, kadınla yürürken nerede durulur, merdivenden çıkarken ve inerken ilk kim iner kim çıkar, kadın nasıl korunur diye eğitimler alırdık. Sandalyesini tutar, paltosunu tutar, kapısını açardık... Günümüzde bunları yaptığımızda TUHAF olarak karşılanmaya başlandı. Ne büyük bir değişim!

Yaşamı bir uçak olarak düşünürsek kanatlarından biri kadınlarımızdır. Çalışkanlıkları, özverililikleri ve azimleriyle tüm dünyaya nam salmış ve havacılıkta ilk olmuş Türk Kadınları;

Bedriye Tahir Gökmen, ilk kadın pilotumuz. Pilotluk eğitimi aldığı sırada memurluk yapan Bedriye hanım, havacılık rüyası sebebiyle tepkilere maruz kaldı. İlk olarak maaşından kesinti yapıldı, o da yetmedi işten atıldı.

Herşeye rağmen 1933 yılında İstanbul- Tekirdağ, İstanbul –Yalova, İstanbul-Bursa ve İstanbul –Eskişehir arasında uçuş yaparak Türkiye'nin ilk kadın pilotu oldu.

Henüz 12 yaşındayken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ulaşmayı başararak,  okumak isteğini sunan Sabiha, daha sonra Atatürk’ün manevi kızı olur. 1935'te Atatürk ile katıldığı Türkkuşu'nun açılışındaki planör uçuşlarından etkilenir ve eğitimlerden geçerek, Türkiye'nin ilk savaş pilotu olur. Soyadı kanunuyla birlikte Atatürk kendisine "Gökçen" soyadını verir. Maxwell Hava Üssü'nde gerçekleşen "Dünya Tarihine adını yazdıran 20 Havacıdan biri"  olarak seçilir. Gökçen bu ödüle layık görülen ilk ve tek kadın havacı olur.

Yıldız Eruçman, ilk kadın paraşütçümüz. Sabiha Gökçen tarafından yetiştirilen dört pilotumuzdan biri olan Eruçman, Türkiye'de paraşütle atlayan ilk kadın paraşütçümüz.

Safiye Ademoğlu Türkyılmaz, günümüzde kullanılan yolcu uçaklarından en büyüğü olan A380 kokpitine geçmiş ilk kadın pilotumuz. Eski çalıştığı şirketinde baskılara maruz kaldı. Çok sevdiği mesleğini icra etmek üzere yurt dışına çıktı. Başarı hikayesiyle gençlere örnek olmuş, kaçırılmış bir değer.

Kabinden kokpite, yer hizmetlerinden yöneticilere kadar bir çok bölümde yer alan ve çalışmalarıyla örnek gösterilen tüm kadınlarımıza, hak ettiği değer verilmediği sürece medeniyetten uzak kalmaya devam ederiz.

Bütün kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlarım. İyi ki varsınız...

“Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” Mustafa Kemal ATATÜRK

Kadına şiddete hayır!

HAVAYOLLARI BIONTECH AŞISINI MI BEKLİYOR?

Şu anda Türkiye’de uygulanan Çin Aşısı, Avrupa Birliği tarafından henüz onay almadı.  Alıp almayacağı da ayrı bir muamma. Dolasıyla uygulanması planlanan aşı pasaportunda şu an için geçerli olmayacak. Peki Mart sonuna kadar 4,5 milyon doz gelmesi planlanan Biontech aşısı uçucu personele uygulanacak mı ?

SEYAHAT KESİLMEZSE İŞİMİZ ZOR !

Karadeniz’de vaka sayıları aldı başını gitti. Samsun ve Sinop zirvede. Asemptomatik kişilerin seyahat etmeleri halinde korkunç vaka sayılarına ulaşacağımızı görmemek için kör olmak gerekiyor. Ne hes kodu ne termal kamera ne de başka bişey işe yaramıyor! 2 hafta da bir önlemleri değiştirmek de bana göre anlamsız. Üç günde yüzde yüz artış yaşandığına şahit olduk Sinop’ta. Acilen önlemler alınmalı ve bu şehirlere giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmalı. Yarın çok geç olabilir, bugünden harekete geçmeli!

Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu, 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı helikopter kazası hepimizi derin bir yasa boğdu. Malatya’da yapılacak incelemenin ardından kazanın sebebi ortaya çıkacak. Kazada hayatını kaybeden kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU 

[email protected]

Kadın

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Size katılıyorum emekli bir THY mensubu ve değerlerimize sahip çıkmak isteyen bir pilot ~ 3 yıl önce
Şahsım adına çok teşekkür ederim sayın yazar köşenizde güzel ve incelemeye dayalı değerler taşıyan emekleriniz için ele aldığınız kadın konusu kanımca değişik bilim dalları tarafından ele alınmasına ve topluma sade güzel yöntemlerle sunulmasına İhtiyaç olduğuna inanıyorum bizi dünyaya getiren ve bu günlere gelmemize her aşamada emeği geçen yaradanın üstün yeteneklerle Hazırladığı üstün yetenekli üretken sabırlı enerji kaynağı insanlarımızın ciddi anlamda korunmasına yönelik önlemlerin alındığını görmek ve Gerekli cezaları aldıklarını Ve caydırıcı önlemlerin alındığını görmek istiyoruz artık toplumsal sorunlar tüm canlılara zarar verme şeklinde günlük haberler içinde rahatsız eden sayı ve oranda yer almaktadır sağlıklı bireyler yetiştirmek için devleti yönetenler gerekli adımları hiç gecikmeden atmalı ve uygulamaya koymalıdır içimiz kaldırmıyor artık her gün işkence edilerek katledilmiş sahipli veya sahipsiz diğer canlıların canlarına kastedilmesine ve anne, eski eş , arkadaş darp ve katline ve şiddeti önleyecek her türlü önlemlerin alındığını görmek ve birlikte yaşam hakkına sahip canlılara sahip çıkmalı sadece kadın diye karşı cinse şiddet önlenmeli bunun hiç bir şekil ve ölçüsüne anlayış gösterilmemelidir . Bilim dallarında askerlik, tıp uzay ve erkeklerin görev yaptıkları her sahada görevlerini başarıyla yerine getiren bayanlar sadece kadınlar gününde kutlamak yerine sürdürülebilir şekilde desteklenmeli ve tarihin başından itibaren itibaren. Türk toplumunda kadının yerini almalılar bunun zamanı geçmeden gereğini yapması gerekenler tarafından yapılmalıdır teşekkürler sayın yazar kadınlarla birlikte yazınız toplumsal olarak bu konuda birlikte duyarlı olalım Kadınlar artık şiddete maruz kalmasınlar !! Aşı konusunda yapılanlar Tv haberlerinde olduğu gibi seyretmiyor Ben de kişi olarak kötü muamele İle karşılaştın ancak ilgili özel hastane idaresine şikayet etmek zorunda kaldım tüm sağlık çalışanlarının önemli ve saygıdeğer olduklarına inanıyorum ve haklarının korunması hakkında kanunun yürürlüğe girmesinin gerektiğine ben de inanıyorum Ancak aşı yapmak görevini yerine getiren personelin özellikle özel hastanede çalışmakta olanların iletişim bilgilerini geliştirmelerini gerekiyor burada ilgili hastanenin adını yazmayın kendi nezaketime yakıştıramadığım için belirtmeden yorumumuz bitiriyorum güzel yazılarınıza inceleme ve eleştirel yazılarınıza devam ediniz lütfen bir de işten insan çıkartmayacağız açıklamada bulunan SB THY yönetim kurulu başkanı lütfen çalışanlarınızın gelecek planlarını yapmalarına izin veriniz saygılar sağlıklar lütfen tüm personelin aşılama işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak içine gerekli önlemlerin alınmasını sağlayınız Virüs kaynaklı kayıplarımız olmasın. İçimiz yanmasın kutsal görevlerini yerine getirirken basit önlemlerin alınmasını lütfen ciddî olarak sağlayınız Bu güç THY’de mevcut . Saygılar THY daha güçlü ayakta durmaya devam edecektir acımasız Havacılık rekabet ortamında ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot bey amca ~ 3 yıl önce
Özel hastaneden şikayetçiysen hastanenin sayfasına yaz.Burayı meşgul etme.Benim kardeşim de sağlık çalışanı.Ne çekiyorlarsa senin gibi bencil kendi keyfini düşünen insanlardan çekiyorlar.Bu dönemde yapmayın aptal saptal konusmalar.varsa yürek devlet hastanesine git artistliğini bir de orada yap bakalım.Nefes almaya vakitleri yok,senin bel kurusluk tribinle mi uğrascklar
Ekip planlama ~ 3 yıl önce
Artik istatistikleri şeffaf biçimde açıklayınız lutfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşler kesat ~ 3 yıl önce
Açıklama yapılacak Nisan sonrasında son pass biletleri alınız memleketinize
Yavaş ~ 3 yıl önce
Bakın bu şekilde konuşuyorsunuz ya , söylediğiniz olmadığında ne yapacaksınız
Popülizmi bırakalım ~ 3 yıl önce
Seyahat kesilmeli, karantina olmalı söylemlerini bırakın artık lütfen! Gripten hallice bir virüs için kaç kişi işsiz kaldı, kaç kişi intihar etti haberiniz var mı? Yılda 10-15 milyon insan sadece sigara ve alkol kullanımından ölüyor. Bu hastalık artık hayatın bir gerçeği ve onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Abartılı önlemler sadece daha çok kişinin psikolojisini bozmaya yarar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim önemli ~ 3 yıl önce
Tıp fakültesi mezunu değilseniz pek bu konularda fikir beyan etmeyin bence. Zira komik oluyor.
Bu kadar ! ~ 3 yıl önce
Bu kadar uğraşana kadar baştan önlem alsalardı. İlk yapacakları işi neden sona bıraktılar ?
Zira ~ 3 yıl önce
Zira mı? Zira nedir
Bunun icin ~ 3 yıl önce
Tip mezunu olmaya gerek yok nitekim tip mezunu olanlarida goruyoruz gunde 8 ikacla milleti zehirliyorlar. Insanlarin kalbi ve bobrekleri yetmiyor. Gunde atmis kisinin oldugu birsey pandemi olamaz 80 milyonluk bir ulkeden bahsediyoruz. Siz maske takarak kendinizi zehirlemeye devam edin ama maskenin zararlarini hic konusmayin olurmu . Hicbir semptomu olmayan milyonlarca insana acik havada bile maske taktiran bi zihniyet de tip bitirmis. Anlayana..
Yalan haber bunlar ~ 3 yıl önce
Samsun’da da Sinop’ta da koronali kinseyi de bilmiyor orada yasayanlar, hastaneler de bombos. Surekli vaka sayisi artti diye korku salmaya calisiyorlar inanmayin. Bu virusun gecmiste ortaya cikan domiz gribi, kus gribi, Sars vs gibi virusler kadar olduruculugu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oh be ~ 3 yıl önce
Sonunda ayni dusunen biri
Sinoplu ~ 3 yıl önce
Yazarın da Sinoplu olduğunu düşündüğümüz de durum biraz daha net olabilir. Ayrıca yazarın babasının da Sinoplu bir Profesör olduğunu idrak ettiğinizde durum daha da netleşebilir!
Kendi ~ 3 yıl önce
Kendi calisanini kandiran sirket dersem akliniza ne gelir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safiye mi? ~ 3 yıl önce
Safiye mi baskıya maruz kalmış sevgili yazar? Yoksa akademi borcunu ödememek için yasal boşluk kovalayıp yurtdışına mı kaçmış? Gören duyan da A380 uçurmak büyük başarı zannedecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismi kazim degil ~ 3 yıl önce
Safiye mi Sofia mi once bir ona karar versin.
Hem kurnaz ~ 3 yıl önce
Hem de mağdur edebiyatı yapan biri sofia hanım ama uzun lafın kısası bence ilahi adalet tecelli etti, yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen yolda kalırsın, kaldı. Artık yayınlayın bunulütfen, ne Gökçen ne Gökmen gibi büyüklerimizle aynı sayfada bahsi bile olamaz.
Comment ~ 3 yıl önce
Daldan dala! Burası Airport haber, airpark değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Host&Hostes ~ 3 yıl önce
Öncelikle "Onca mesele varken buna mı takıldın? Derdini seveyim!" diyecek olanlara şimdiden haklısınız, kusura bakmayın diyorum. Başlıktan ve bugünün Kadınlar Günü olmasından yüz bularak bu hiç de vahim olmayan fakat mütemadiyen canımı sıkan, erkek mesai arkadaşlarımı kıskanmama neden olan angaryalardan şikayet etmek istedim affınıza sığınarak. Kepini tak, uçağın içinde farkı dışında farklı ayakkabı giy, serviste önlük giy... Sahi erkek kabin memurlarının üniforması kir tutmayan özel bir kumaştan mı? Rujun biraz silinmiş, git tazeleyiver. Derli toplu, temiz pak olmak yetmez mi? Yanaklarım al al olsa ne olur olmasa ne olur? Zaten çatık kaşlı, asık suratlı değilsin ama olsun daha çok gül, hep gülümse, 32 dişin görünsün. Galleyde de gülümse. Erkeksen o kadar gülümsemesen de olur, göze batmaz. Stepford Kadınları'ndan fırlamış hostes ideali artık miadını doldurmadı mı? (İdeali dedim, buradan vurmayın) Altın Kızlar çalışıyor kimi havayollarında. Kıskanıyorum sizi host kardeşler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derdini seviyim ~ 3 yıl önce
Derde bak. :) Millet patir patir isten cikariliyo hanimefendi.
Bay ~ 3 yıl önce
Katılıyrm
sade ~ 3 yıl önce
bizde altın kızlar çalışamıyor 50 yaşından önce işsiz kalıyorsun erkeklerin emeklilik süresi uzun olduğu için 3-5 yıl daha geç işten atılıyorlar bu da büyük ayrımcılık

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000