22 Haziran 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Kabin Memurudan Hemşire Olur Mu? Amerika Sevdası

Son günlerin en büyük tartışma konusu olan kabin memurlarının hemşire olma ihtimaline son olarak Hava-Sen’de tepki gösterdi.

Kabin memurlarının toplam eğitim sürelerinin 45 gün olduğu Türk Hava Yolları’nda çok kısa bir sürede alınan ilk yardım eğitiminin sağlık kuruluşlarında görevlendirme için yeterli olma olasılığı dahi bulunmuyor.

Hemşireden Hostes Olur Ama Hostesten Hemşire Olmaz!

Asıl mesleği hemşirelik olan Ellen Church, 1930 yılında United Airlines’ın Oakland-Chicago seferinde ilk kabin memuru olarak göreve başlamıştı. Daha sonraki kabin memurları da hep hemşirelerden seçilmişti.

Kabin memuru olarak çalışan kişilere baktığımızda, lise mezunundan, öğretmenine, mühendisinden, iktisatçısına kadar bir çok meslek grubundan kişinin görev yaptığını görebiliyoruz. Elbette içlerinde sağlık okullarından mezunlar da istisnai olarak vardır. Ancak diğer okullarından mezunların sağlık kuruluşlarında hemşire olarak görev yapabilecek eğitime sahip olmadıkları açıktır.

Hemşirelik fakültelerinden ve meslek yüksekokullarından mezun yüzlerce kişi görev almak İçin sıra beklerken kabin memurlarının sağlık kuruluşlarında hemşire olarak çalışması akıl almaz bir durum olur. Umarım böyle bir şey sadece bir düşüncede kalır.

Uçuşlar er ya da geç yeniden başlayacak

Türk Hava Yolları’nın diğer gider kalemlerinden tasarruf planları yapması gerekirken, bu yöntem ile hali hazırdaki yetişmiş personeli eliyle itmiş olur. Tüm dünyada hızlı bir şekilde süren aşı ve ilaç çalışmaları elbetteki sonuç verecek.

Yolcunun güveni yeniden sağlandıktan sonra da uçuşlar yine eskisi gibi gerçekleşecek ve yine kabin memurlarına ihtiyaç duyulacak. Bu bağlamda kabin memurlarını sektörden geçici süreyle de olsa uzaklaştırmanın son derece yanlış olacağını düşünüyorum.

Amerika Sevdası

Dünya Sağlık Örgütü'nün cuma günü yaptığı açıklamada yeni vaka sayısının 150 bin olduğunu, bu vakaların yarısının Amerika kıtasında görüldüğünü bildirdi.

Virüs halen hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken ve en çok vaka sayılarına son günlerde ulaşılmışken, virüsün yeni merkez üssü olan Amerika’ya milli bayrak taşıyıcımız THY uçmaya başladı.

Chicago ve Washington’a tarifeli seferlere başlayan THY, gelecek hafta da Miami ve Los Angeles’a tarifeli seferlere başlıyor.

İşin içinden çıkılmaz!

Amerika’nın önde gelen havayolu şirketlerinden Delta’da 500 personelin testi pozitif çıktı. Halbuki yolcu sayılarında %95 lik bir düşüş gözlenmişti. Amerika’da da maske uygulaması ve termometre ile ateş ölçüm uygulaması var. Ancak virüs her yerde...

Uçucu personelin kaldıkları otelden, gittikleri restorana kadar virüs kapma riski oldukça fazla. Yatı süreleri de göz önünde tutulduğunda, dönüş bacağında virüs kapmış olanların semptom göstermemesi büyük bir olasılık. Bilindiği üzere virüsün kuluçka süresi 3-4 gün.

Gerek uçucu personelin ve gerekse halk sağlığının riske atıldığı bu noktada, uçuşların tekrar başlamasının bir kez daha değerlendirilmesinde yarar var...

Tüm babaların babalar günü kutlu olsun...

Saygılarımla.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Kabin Memurudan Hemşire Olur Mu? Amerika Sevdası

Yorumlar

misafir ~ 3 yıl önce
Sayın Başağaoğlu, uzmanlık alanınız hangi konuda acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur ~ 4 yıl önce
Muhasebecilerden ceo oluyor,adını söyleyemenden ik oluyor ise buna da şaşırmamak lazım..bu ülkede torpilin varsa herşey olursunda,kimsen yoksa paspas bile olmazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000