20 Temmuz 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Tgs unvansız işçi ler aç kalmaya mahkum bırakıldı zaten
  • Ayni fikirdeyiz. Her odaya 2 kabin memuru konulabilir. Sirket yukunu yari yariya hafifletir
  • Serdar eline sağlık,tebrik ediyorum seni.AirPort haberdeki yazılarını düzenli olarak takip edeceğim
  • Unifree'de işten çıkarılan 400 kişi hakkında da umarım bir gün birileri cesaret edip bir şeyler yazar.
  • Bugun beni yakan yarın senide yakar. İllegal, illegal....
  • Ucus yok, Avrupa kapamis kapilari. Yinetim desen kafa yapisi ortada. Olacagi eee buydu be kardesim. Baska meslegi olan ona yonelsin. Develt de devlet olsa kimseyi acta acikta birakmazdi. Oda yok. Allah yardimcimiz olsun.
  • Torpilsiz yeni giren kabin çalışanlarını ilk 3 aylık sürede virüs çıkınca kapıya koydun ya THY ALMA MAHZUNUN AHİNİ ÇIKAR AHESTE AHESTE
  • Bu sendika bizim hakkımızı aramaktan aciz. bence hepimiz bu sendikadan çıkmalıyız. Hakkımızı şirkete karşı arayacak başka bir oluşum kuralım madem. Bekledikçe elimize geçen bir şey yok. 2021 sonuna kadar KÇÖ mü almak istiyorsunuz. Neden bir Allahın kulu, bir şey yapmak istemiyor. Kaptanından, yer görevlisine bütün çalışanlar artık vakit, birlik olma vaktidir.. Şunu artık iyice anlayın bu yönetim, çalışanı düşünen bir yönetim değil. ve gün geçtikçe diğer haklarımız da elimizden bir bir alınacak. Sarı öküz hikayesini biliyorsunuz lütfen sonumuz öyle olmasın.. Haksızlığa karşı sesimizi çıkartalım..
  • pazar mesaimizi , yol paramızı daha pandemi öncesi hiç ettiniz, hemde tis e karşı gelerek, kuru kuru bi mail atarak... THY yönetiminde böyle şeyler sizden önce hiç olmamıştı.!!! maaşlarımızıı hepten unuttuk.. işkurun verdiği harçlık bile ay sonunda yatıyor, ben thy ye bayrak taşıyıcı diye , krizde b planı olur, bizi ortada bırakmaz diye girdim. bugün pegasus , sunex hatta türkiyedeki diğer low cost firmalar bile sizin yaptığınızı yapmadı, sahip çıktı personeline.. madem bir B planınız yoktu istifa edin artık. çünkü bu şirketin hiç bir personeli mutlu değil , bunca kişiyi mağdur etmeye hakkınız yok. kirayı, kredi kartımı nası denkleştiricem diye düşünmekten helak oldum bu yaşımda. hakkımı helal etmiyorum hiç birinize.
  • Açıkçası pandemiden sonra gittiğim otellerde restorana inmiyorum bazı anlaşmalı oteller odaya kahvaltı gönderiyor onu da istemiyorum.. bu virüsün nereden yayıldığı belli bile değil kendimce riski azaltmaya çalışıyorum kendi getirdiğim bi şeyleri Yatıda yiyorum.. şimdi siz harcırahları kestiniz ben ve benim gibi düşünenler yine otelden yemeyecekler olan yine bize olacak Karachi deki Tifolu çorbaları ne ara unuttunuz yatıda yiyeceğimiz öğünlerin hijyenini nasıl sağlayacaksınız bir konuda da bize danışın anket yapın kendimizi en azından şirketin bir parçası gibi hissedelim hep oldu bitti...

THY Personele Pes Dedirtiyor

Milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, yaşanan pandemi dolayısıyla aldığı yeni kararlarla, personeli şoke etmeye devam ediyor.

Mali dengelerin bozulduğu şu günlerde, ekiplere bir de harcırah kesintisi ve otelden ayrılmama kuralı getirildi.

Covid-19 Diğer Ülkelerde Var da Türkiye’de Yok mu?

Ekiplerin Covid-19 pandemisi sebebiyle otelden ayrılmamaları ve eğer kurala uygun davranılmazsa ciddi yaptırımlarla kaşılaşabilecekleri belirtildi. Ancak bu ekipler Türkiye’de istedikleri gibi önlemlerini alarak dolaşabiliyor. Türkiye’de kendilerini koruyabilen ekipler, yurt dışında mı koruyamayacak?

Yatılarda hemen herkesin başına bir sağlık olayı gelmiştir. İlaç alması gereken olabilir, gözlüğü kırılan olabilir, özel bir ihtiyacı olan veya dişi ağrıyan olabilir. Bu gibi durumların istisnaları nasıl belirlenecek ve bunları kim denetleyecek?

Şirketin nakit döngüsünün büyük ölçüde kargo uçuşlarından sağlandığı bu dönemde, loadmaster da dahil olmak üzere onlarca uçucu personel zaten yemeklerini evden hazırlıyordu. Amaç, düşen maaşlar karşısında, harcırahlar ile evlerine ekmek götürebilmek, faturalarını ödemekti. Söz konusu uygulamayla bunun da önü kesilmiş oldu. İyice düşen maaşlar karşısında personelden beklenen ne acaba?

Ayrıca benzer bir durum zamanında Venezuella’da olmuş, ekipler sokağa çıkma yasağı sebebiyle yemeklerini odalarında yemiş ve de harcırahlar yatmaya devam etmişti...

Konaklamalarda da değişikliğe gidilirse hiç şaşırmam!

Bilindiği gibi bazı alt kademedeki havayolu şirketleri, kabin ekiplerini çift çift konaklattırıyor. Dünyaya nam salmış Türk Hava Yolları’da bu uygulamaya geçip kabin memurlarını ikili olarak aynı odada yatırmaya kalkarsa hiç şaşırmayacağım. Umarım böyle bir adım atılmaz.

Tavan Bilet Uygulaması Deliniyor!

Ekim 2019'da uygulamaya başlanan yeni tavan ücret uygulamasıyla yurtiçi ekonomi bilet ücretleri 450 TL ile sınırlandırılmıştı. Ancak 499 liradan başlayan ve 569 TL’ye kadar uzanan yurt içi bilet fiyatlarını görmek mümkün.

Özellikle bayram döneminde yaşanan yoğunluk oranında, tek yön uçak bileti ücretleri 569 TL’ye dayanıyor. Pandemi dolayısıyla havayolu şirketlerinin zorda olduğunu eminim ki herkes anlayışla karşılar. Ancak daha önce de yapıldığı gibi yolcunun ikramından kısıp, bilet fiyatlarını arttırmak ne kadar doğru bir strateji?

Yolcu zaten bu süreçte hava taşımacılığından uzak duruyor...

İç Yazışmadaki Üslup

Otelden çıkmama konusunda bilgilendirme yapan THY yetkililerinin “Bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır” cümlesindeki üslup hakikaten can sıkıcı. Zaten yayınlanan emirlere ve direktiflere herkes uymak zorunda, ayrıca kural ihlali durumda ‘ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır’ denilmesi ne kadar nahoş! Hiç yakışık almamış...

Saygılarımla...

SERDAR BAŞAĞAOĞLU

THY Personele Pes Dedirtiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

TGS sahipsiz ~ 4 yıl önce
Tgs unvansız işçi ler aç kalmaya mahkum bırakıldı zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy yoneticilerine ~ 4 yıl önce
Ayni fikirdeyiz. Her odaya 2 kabin memuru konulabilir. Sirket yukunu yari yariya hafifletir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 4 yıl önce
Serdar eline sağlık,tebrik ediyorum seni.AirPort haberdeki yazılarını düzenli olarak takip edeceğim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayri İrdal ~ 4 yıl önce
Unifree'de işten çıkarılan 400 kişi hakkında da umarım bir gün birileri cesaret edip bir şeyler yazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLLEGAL ~ 4 yıl önce
Bugun beni yakan yarın senide yakar. İllegal, illegal....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gripin Saab ~ 4 yıl önce
Ucus yok, Avrupa kapamis kapilari. Yinetim desen kafa yapisi ortada. Olacagi eee buydu be kardesim. Baska meslegi olan ona yonelsin. Develt de devlet olsa kimseyi acta acikta birakmazdi. Oda yok. Allah yardimcimiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYŞEN ~ 4 yıl önce
Torpilsiz yeni giren kabin çalışanlarını ilk 3 aylık sürede virüs çıkınca kapıya koydun ya THY ALMA MAHZUNUN AHİNİ ÇIKAR AHESTE AHESTE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendimize gelelim ~ 4 yıl önce
Bu sendika bizim hakkımızı aramaktan aciz. bence hepimiz bu sendikadan çıkmalıyız. Hakkımızı şirkete karşı arayacak başka bir oluşum kuralım madem. Bekledikçe elimize geçen bir şey yok. 2021 sonuna kadar KÇÖ mü almak istiyorsunuz. Neden bir Allahın kulu, bir şey yapmak istemiyor. Kaptanından, yer görevlisine bütün çalışanlar artık vakit, birlik olma vaktidir.. Şunu artık iyice anlayın bu yönetim, çalışanı düşünen bir yönetim değil. ve gün geçtikçe diğer haklarımız da elimizden bir bir alınacak. Sarı öküz hikayesini biliyorsunuz lütfen sonumuz öyle olmasın.. Haksızlığa karşı sesimizi çıkartalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER ARTIK ~ 4 yıl önce
pazar mesaimizi , yol paramızı daha pandemi öncesi hiç ettiniz, hemde tis e karşı gelerek, kuru kuru bi mail atarak... THY yönetiminde böyle şeyler sizden önce hiç olmamıştı.!!! maaşlarımızıı hepten unuttuk.. işkurun verdiği harçlık bile ay sonunda yatıyor, ben thy ye bayrak taşıyıcı diye , krizde b planı olur, bizi ortada bırakmaz diye girdim. bugün pegasus , sunex hatta türkiyedeki diğer low cost firmalar bile sizin yaptığınızı yapmadı, sahip çıktı personeline.. madem bir B planınız yoktu istifa edin artık. çünkü bu şirketin hiç bir personeli mutlu değil , bunca kişiyi mağdur etmeye hakkınız yok. kirayı, kredi kartımı nası denkleştiricem diye düşünmekten helak oldum bu yaşımda. hakkımı helal etmiyorum hiç birinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otel Yemeği Hijyenik mi? ~ 4 yıl önce
Açıkçası pandemiden sonra gittiğim otellerde restorana inmiyorum bazı anlaşmalı oteller odaya kahvaltı gönderiyor onu da istemiyorum.. bu virüsün nereden yayıldığı belli bile değil kendimce riski azaltmaya çalışıyorum kendi getirdiğim bi şeyleri Yatıda yiyorum.. şimdi siz harcırahları kestiniz ben ve benim gibi düşünenler yine otelden yemeyecekler olan yine bize olacak Karachi deki Tifolu çorbaları ne ara unuttunuz yatıda yiyeceğimiz öğünlerin hijyenini nasıl sağlayacaksınız bir konuda da bize danışın anket yapın kendimizi en azından şirketin bir parçası gibi hissedelim hep oldu bitti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000