14 Eylül 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Devlet baba buyuk;İssizde kalabilirdiniz;3-5 bin dolara razı olun ve çalışın..diğer havayolları kapının önune koydu..sizler koyulmadınız.ucaklar boş gidip geliyor;Size niye para versinler;şirkete para gelecek ki ordan size versin..Thy yine dunyanın en büyük şirketi oldugunu gösterdi..kımseyı atmadı.şirketinize sahiplenın.bedava bıle Thy de çalısırım.
  • Emeğini yok pahasına satan kişi en başta kendisine saygısını kaybeder. Her işin bir rayici var 4000 euro’ ya kaptanlık 2000 euro’ ya ikinci pilotluk 800 euro’ ya teknisyenlik yapılmaz, yok öyle bir dünya. Bu insanların lisansları var boru değil, global bir iş yapıyorlar. Onurlu bir insan bu fiyatlara çalışmaz hiç bir protokolü de imzalamaz. Onurlu insanlar çok olursa şirket mecburen yarı maaş verirse yarı mesai çalıştırır, ihtiyacı olanı fazla çalıştırır ücretini verir. Onurlu insanlar az ise herkes protokolü imzalar şirket yüzde 30-50 eksik maaş ile tam zamanlı çalıştırır. Aslında basit bir denklem! Sendika satsa da kimse emeğini ucuza satmazsa, onurunu ve arkadaşını da satmamış olur. Birlik insanın ruhunda başlar ve özgür ruhlu insanların benzer davranışları ile vücut bulur yoksa birlik, gölgesinden korkan, işten çıkartırlar korkusuyla emeğini üç kuruşa sömürten ezik kişilerin diline alabileceği bir kavram değildir. Huzur işinin karşılığını alan kişi ile beraberdir diğeri huzursuzluğu seçer ve korkaklığı ölçüsünde emeğini sömürtmeye devam eder.
  • Bundan sonra en çok parayı kim hangi sektör verirse ona çalışırım. Kimseye aidiyet duygum da yok göbek bağım da yok. Vatan millet sakaryayı duyar kasmayı uçuş saati yarıştırmayı kabin kokpit atışmasını da sallamıyorum. Umurumda da değil. Az para alıyorum yetmiyor daha çok para en çok para bana para lazım para para para.. maaş para bordro uçuş mesai para maaş bordro..
  • Fo arkadaşlar hiç kusura bakmayın da kendi elinizle imzaladığınız onay için kimseyi suçlamaya hakkınız yok. Olan oldu, elde bir gerçek var, kendinizi buna uydurun. Daha mutlu olursunuz
  • Kokpitten ücret protokolünü kabul etmediği için zorunlu ücretsiz izine çıkartılan kaç pilot var? Bu konuyu araştırıp haber yapabilir misiniz? Kokpitte değişik rakamlar konuşuluyor henüz bir rakam resmi olarak açıklanmış değil.
  • Şirkete gelip pandemi etkileri ve uzun donem planlarını çalışan, gece gündüz emek harcayan birimlere de var. Biraz da onlardan bahsetsek nasıl olur? Kötüler içinde pozitif ayrılanları da takdir edip onore etmezsek zamanla onlar da kaybolur. Hafta içi 5 gün genel müdürlükteyiz, çaya bekleriz. Olumsuzlukları kötü sonuçları eleştirip doluluklardan şikayet eden arkadaşlar da lütfen rakiplerin verilerine de baksın. Filosu ve iş gücü tk boyutunda olan şirketlerde durumlar nasıl ?
  • Bu devran dönsün bu şirkette uçacak adam bulamayacaksınız. Bak bakalım ne olur gelin yandım bittim size ihtiyacımız var kütfen oradaki arkadaşlarınıza söyleyin gelsinler gibi boş laflar sizi kurtaracak mı ? %50 performans ile uçuyoruz artık. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • Öncelikle paranın esiri olmamak, daha sonra kendine güvenmek ve ekmeğini taştan çıkartacağına inanmak gerekir. Oturduğu koltuğa bir şans eseri oturduğuna inanan, bu işi kaybederse benzer bir işe girmesini olasılık dahili görmeyen ezik bir şahsiyetlerden oluşan bir grup, birlik olamaz sadece işten atılma sırası kendilerine gelmesin diye korkuyla titrerler.
  • bunlar yaptıkları işe göre çok para kazanıyorlar kimse görmüyor mu? Ne iş yapıyorlar ?Türkiyede en iyi okulun en iyi bölümünden mezun bir mühendis işe başladığında biri EN İYİ ihtimalle 7 bin liraya iş bulurken bunlar 2 aylık eğitimle aynı parayı alabiliyorsa kimse boşuna dirsek çürütmesin kendine torpil hazırlasın, teşekkürler liyakatsiz THY , gidin Pegasus’tan başka özel şirketlerden ders alında şirket nasıl yönetilir öğrenin
  • Günümüzde gerçekten birlik olmamız anayasal suç, gerçekten birlik olamadığımız içinde herkez birbirini eleştirip, şiirler yazıp morona bağlıyor

Rüya İçinde Rüya...

Uçakta başlıyor rüyam. Servis kalitesi mükemmel, ikramlar enfes, ilgi alaka tavan...

Hayırdır İnşallah, bu ne değişim diyerek şirketin yolunu tutuyorum...

Eski binada, Baş pilota gidiyorum ilk olarak, yerinde yok. Sekreteri genel müdürlükte pilotlar hakkında toplantıya katıldığını söylüyor. Gelmişken aynı kattaki kabin hizmetlerine uğruyorum. Bir bakıyorumki herkes orada. Hayırdır terasta da çay, kahve, sigara için kimse yok. Hummalı bir çalışma içinde herkes. Yolcuyu daha iyi nasıl ağırlayabiliriz hangi yararlı eğitimleri verebiliriz diye düşünüp duruyorlar.

Oradan tip müdürlüklerine uğrayayım diyorum. Bakıyorum bakıyorum kimse yok. Yine soruyorum neredeler diye. Pilotların sorunlarını çözmek için çalışıyorlar, diyorlar. Yine şaşırıyorum. Oradan genel müdürlüğe...

Hemen ikinci kata çıkıyorum. Bakıyorum hınca hınç dolu. Hayır olsun taziye falan mi var diye soruyorum. Hayır diyorlar. Artık üst yönetim personelin sorunlarını dinlemeye başlamış meğer.

Ardından insan kaynaklarına uğruyorum. Bir bakıyorum Başkan, ekranın karşısına kitlenmiş birşeyler izliyor. Soruyorum maç falan mı var? Hayır diyor. Artık işe alımlarda şeffaflık ilkesi ile hareket edilip, kameraya alınıyormuş her basamak. Onu izliyormuş...

Oradan uçuştan sorumlu genel müdür yardımcısının yanına gidiyorum. Bir bakıyorum baş pilot ile toplantıda. Merak edip soruyorum. Nedir toplantının konusu? Bana ekipler için daha iyi neler yapabilecekleri hakkında fikir teatisi yaptıklarını söylüyor.

Derken dönüş bacağı İçin tekrar havalimanın yolunu tutuyorum. Gitmişken ekip binasına giriyorum. Tanıdık bir sima ağır ağır bana doğru ilerliyor. Ama gömlek falan şahane. Ütüsü muazzam, yıkılıyor...Şirket ütü gerektirmeyen, nano teknolojili gömlek vermiş.

Brifing odasında alıyoruz soluğu. Bakıyorum kabin memurlarına, not bile alıyorlar, saygıda kusur etmiyorlar, telefonları masanın üstünde değil. Bakıyorum nerede telefonları diye. Çantalarında ama çantalar da mükemmel! Şaşırıyorum.

Sonra soruyorum kaptana; hayırdır bu değişim nasıl oldu diye. Pilotlar tek vücut oldu, haklarını savundu, hak ettiği değeri aldı, diye cevap veriyor.

Oradan ayrılıp Lounge’a çıkıyorum, önce bir duş almak istiyorum, bakıyorum su sıcak! Yine bir şaşkınlık. Sonra odaya geçip uyumaya başlıyorum. Aradan biraz zaman geçiyor, şirketin CEO’su uyandırıyor ve diyor ki; sanıyorum güzel bir rüya gördünüz, çok derin uyuyordunuz...

Rüya içinde rüya... Bu rüyanın yorumu size kalmış...

Mücadele ruhunuz yoksa herşeyi kabul eder ve korkarsınız, ancak varsa hiçbirşey sizi korkutamacağı gibi elde edemeyeceğiniz birşey de olamaz.

Saygılarımla.

Rüya İçinde Rüya...

Yorumlar Tüm Yorumlar (87)

D.bakır ~ 4 yıl önce
Devlet baba buyuk;İssizde kalabilirdiniz;3-5 bin dolara razı olun ve çalışın..diğer havayolları kapının önune koydu..sizler koyulmadınız.ucaklar boş gidip geliyor;Size niye para versinler;şirkete para gelecek ki ordan size versin..Thy yine dunyanın en büyük şirketi oldugunu gösterdi..kımseyı atmadı.şirketinize sahiplenın.bedava bıle Thy de çalısırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cikartilacaklar ~ 4 yıl önce
Bir suru raporu olan, instagram’da fenomen olmak icin bir yerlerini yirtan hostes ve 330-777 pilotlari yuzunden maasimda kesinti yapilmasi adil degil isten cikartilmasi gerekenler belli, kokpitten fotograf paylasilmaz.
Kim demiş ucak boş ~ 4 yıl önce
Full gidiyoruz ne yalan konusuyorsun
Onur ~ 4 yıl önce
Emeğini yok pahasına satan kişi en başta kendisine saygısını kaybeder. Her işin bir rayici var 4000 euro’ ya kaptanlık 2000 euro’ ya ikinci pilotluk 800 euro’ ya teknisyenlik yapılmaz, yok öyle bir dünya. Bu insanların lisansları var boru değil, global bir iş yapıyorlar. Onurlu bir insan bu fiyatlara çalışmaz hiç bir protokolü de imzalamaz. Onurlu insanlar çok olursa şirket mecburen yarı maaş verirse yarı mesai çalıştırır, ihtiyacı olanı fazla çalıştırır ücretini verir. Onurlu insanlar az ise herkes protokolü imzalar şirket yüzde 30-50 eksik maaş ile tam zamanlı çalıştırır. Aslında basit bir denklem! Sendika satsa da kimse emeğini ucuza satmazsa, onurunu ve arkadaşını da satmamış olur. Birlik insanın ruhunda başlar ve özgür ruhlu insanların benzer davranışları ile vücut bulur yoksa birlik, gölgesinden korkan, işten çıkartırlar korkusuyla emeğini üç kuruşa sömürten ezik kişilerin diline alabileceği bir kavram değildir. Huzur işinin karşılığını alan kişi ile beraberdir diğeri huzursuzluğu seçer ve korkaklığı ölçüsünde emeğini sömürtmeye devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 4 yıl önce
Benim adımda Cesur. Memnun oldum Onur bey. haahahahahahahah
Atc ~ 4 yıl önce
Kardeş o boru olmayan lisansları daha yüksek maaş veren yerde kullansınlar o zaman. 3 bin dolar maaş kalmadı zaten. Dediğin o rakamın da karşılığı yok yani.
HAYDİ BAKALIM ~ 4 yıl önce
Bundan sonra en çok parayı kim hangi sektör verirse ona çalışırım. Kimseye aidiyet duygum da yok göbek bağım da yok. Vatan millet sakaryayı duyar kasmayı uçuş saati yarıştırmayı kabin kokpit atışmasını da sallamıyorum. Umurumda da değil. Az para alıyorum yetmiyor daha çok para en çok para bana para lazım para para para.. maaş para bordro uçuş mesai para maaş bordro..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Fo arkadaşlar hiç kusura bakmayın da kendi elinizle imzaladığınız onay için kimseyi suçlamaya hakkınız yok. Olan oldu, elde bir gerçek var, kendinizi buna uydurun. Daha mutlu olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey bir sorum var: ~ 4 yıl önce
Kokpitten ücret protokolünü kabul etmediği için zorunlu ücretsiz izine çıkartılan kaç pilot var? Bu konuyu araştırıp haber yapabilir misiniz? Kokpitte değişik rakamlar konuşuluyor henüz bir rakam resmi olarak açıklanmış değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aile degiliz ~ 4 yıl önce
Sirketle aile bagliligini koparmis, Gun doldurmaya calisan cok kisi var, bu kesin
.. ~ 4 yıl önce
Çok fazla olduğunu sanmıyorum. Son gün sabah gönderen 5100 lerdeydi. Daha da artmış olabilir
İyi uykular ~ 4 yıl önce
Şirkete gelip pandemi etkileri ve uzun donem planlarını çalışan, gece gündüz emek harcayan birimlere de var. Biraz da onlardan bahsetsek nasıl olur? Kötüler içinde pozitif ayrılanları da takdir edip onore etmezsek zamanla onlar da kaybolur. Hafta içi 5 gün genel müdürlükteyiz, çaya bekleriz. Olumsuzlukları kötü sonuçları eleştirip doluluklardan şikayet eden arkadaşlar da lütfen rakiplerin verilerine de baksın. Filosu ve iş gücü tk boyutunda olan şirketlerde durumlar nasıl ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 ~ 4 yıl önce
Bu devran dönsün bu şirkette uçacak adam bulamayacaksınız. Bak bakalım ne olur gelin yandım bittim size ihtiyacımız var kütfen oradaki arkadaşlarınıza söyleyin gelsinler gibi boş laflar sizi kurtaracak mı ? %50 performans ile uçuyoruz artık. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gule gule ~ 4 yıl önce
ek seni bekliyor
320 cpt ~ 4 yıl önce
Bla bla bla blaa....
delikanlı. ~ 4 yıl önce
Pilot abimiz . Baş istifanı ayrıl görelim. Ne kada gelmek o kadar köfte diyosun. Ne yapacaksın uçağı piste değil tarlaya mı indireceksin ?Boş boş konuşma burda git Kurtlar Vadisi izle de az racon öğren
Cpt from qatar ~ 4 yıl önce
Yaparlar 50 K oturursun şakşaklamaya devam edersin keptin, bilmediğimiz tipler değilsiniz...
Pilotun makamı mesleği ünvanı ... ~ 4 yıl önce
... Kıskanç ve hasetlerin çenesini yormakla kalmıyor rüyalarına giriyordur kesin şu cevaplara bak , yazık . Eziklenmeyin gelin yüzümüze de söyleyin sivilde façanız yiyorsa.
Birlik olmak için; ~ 4 yıl önce
Öncelikle paranın esiri olmamak, daha sonra kendine güvenmek ve ekmeğini taştan çıkartacağına inanmak gerekir. Oturduğu koltuğa bir şans eseri oturduğuna inanan, bu işi kaybederse benzer bir işe girmesini olasılık dahili görmeyen ezik bir şahsiyetlerden oluşan bir grup, birlik olamaz sadece işten atılma sırası kendilerine gelmesin diye korkuyla titrerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce tazeleme sınavı geliyor mu? ~ 4 yıl önce
Özellikle şu level 6 pilotları bir sınava alsalar da görsek durumları...
Yarasın ~ 4 yıl önce
Ne oldu yaran mı var şahsiyetler ezikse senin onların yanında be işin var hiç olmazsa onlarda ezik bir şahsiyet var sende o bile yokmuş demekki şahsiyetsiz
Csss ~ 4 yıl önce
Saygili olmalisin, sen nerden biliyorsun oyle oldugunu? Bence su an Dunyanin en tecrubeli pilotlari Tk da
Kabin ~ 4 yıl önce
bunlar yaptıkları işe göre çok para kazanıyorlar kimse görmüyor mu? Ne iş yapıyorlar ?Türkiyede en iyi okulun en iyi bölümünden mezun bir mühendis işe başladığında biri EN İYİ ihtimalle 7 bin liraya iş bulurken bunlar 2 aylık eğitimle aynı parayı alabiliyorsa kimse boşuna dirsek çürütmesin kendine torpil hazırlasın, teşekkürler liyakatsiz THY , gidin Pegasus’tan başka özel şirketlerden ders alında şirket nasıl yönetilir öğrenin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen kimsin ~ 4 yıl önce
Her seferinde burada bir gruba nefret kusuyon? Hele neci oldugunu acıkla karilar gibi fistan altina saklanma
eren ~ 4 yıl önce
dışardan bakınca öyle görünür dış kapının mandalı da ancak buraya yorum yapar.şirkete 93 yılında girdim ,üniversite öğrencisiydim insan kaynakları tanıtım günü yaptı konferans salonunda ilk orada haberim oldu.çok uzun mülakatlardan geçtim 2 ay boyunca.dil vs zaten marmara ün. sınava sokuldum ki kendi okulumdu onlar mülakatın ilk basamaklarıydı.ilk kez geniş gövde uçak alıyordu THY ve ilk kez uzun harlar başlıyordu.kabul edildikten sonra eğitimim 3 ay sürdü.Tuğrul Şavkay rahmetli ki bilmeyenler için yeditepe ün. gastronomi bölümü kurucusudur,Betül Mardin, Acar Baltaş gibi onlarca duayenden aylarca kurs aldım.genelmidğr Cem Kozlu idi.Vizyonu geniş açık ufuklu bir yöneticiydi mezun olduğumuzda gelip tek tek elimizi sıktı, pazar kapma yarışındaydık ilk kez diğer havayollarından yolcu çalacaktık.Dış kapı mandalları için söyleyeyim altyapısı zayıf bavul kaybeden bir şirket için yolcu çalmak zordur bu yüzden kabine yüklendi bütün ağırlık çünkü bu vizyonu geniş yöneticiler biliyorlardı ki müşteri yapılanı unutur ancak kendisine nasıl davranıldığını unutmaz.Amerikaya bir defada gidecek uçağımız yoktu brüksel üzerinden gider yakıt alırdık.yolcuyu bu uçuşa ikna etmek kolay değildi American A. İST dan kalkar bir defada Jfk ya inerdi biz hep iki saat eksideydik ve Business uçan iş adamı için gözardı edilemeyecek bir kayıptı ama biz o yolcuyu çaldık.bavul kaybeden rötar kraliçesi havayolunun öyle ekipleri öyle kaptanları öyle teknisyenleri vardı ki biz o şartlarda o yolcuyu çaldık.American A. tüm slot avantajına rağmen istanbul hattını kapattı.Thy Bc bölümünde full çekmeye başladı.Biz bu günlerin temelini attık.ben emekli olana kadar 28 yıl uçtum.benim dönemim bu günleri bilir.benim eşim mühendis aynı yıl çalışma hayatına atıldık o şirketinde böyle bir vizyona tanıklık edemedi büyük bir şirkete girdi hep orada kaldı.ben bir mucizeye tanıklık ettim.RJ uçaklarıyla DC9 ile başlayan maceram B 777 ile son buldu.şirkette her birim de bu mucizeye tanıklık edemedi ama kabin bunu yazdı.şimdiki aklınızla kötü şeyler yazmanızı anlıyorum dışardan öyle görünür,sonradan gelen vizyonsuz yöneticiler de bu imaja destek verdi ama bir de işi erbabından dinleyin dedim..
Eren'e ~ 4 yıl önce
Hocam resmen yardırmişsiniz eyv.ama dıs kapı mandali ezikler bunu anlamaz.muhtemelen hostes sevgilisi sorun yaşayan tindercı bir efodur bunları yazan ve bir departman çalişanini töhmet altinda birakan bu ezik.
Yeni konsept ~ 4 yıl önce
Mevcut ücretleri kalıcı yapma niyetleri varsa İŞKUR’ la nasılsa sıkı fıkı ilişkileri var vasıfsız kişleri bulur çalıştırırlar, nasılsa dil vs de önemli değil yes no parmakla haberleşip idare ederler durumu. Pilot bulmak da çok kolay ha bus ha airbus ufak bir fark dersleri vererek Bayrampaşa’ dan kadroyu tamamlarlar. Dünya sana güzel, gırgırın bol olsun kardeş!
gerçek ~ 4 yıl önce
kabin çok para kazanmıyor siz çok az kazanıyorsunuz
Kabin ~ 4 yıl önce
Kabinci maasi her yerde pilot maasinin 5’te 1’idir. Thy haric. O yuzden hicbiri rest cekip gidemiyor baska havayoluna. Garson bile yapmazlar
Mr.B ~ 4 yıl önce
Günümüzde gerçekten birlik olmamız anayasal suç, gerçekten birlik olamadığımız içinde herkez birbirini eleştirip, şiirler yazıp morona bağlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 4 yıl önce
Gerçekten.... birlik olmak anayasal suçmuş....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000