26 Ekim 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • admin google aramalarımızla alakası yok reklamların. ben kadınım, ben de mi kadın kız arıyorum? aşağıda sürekli olgun kadınlarla tanışmak isteyen arasın diye kadın reklamları dönüyor. bu arada ümidi kestim ben thy'den, kabin memurlarını hiçbir zaman çıkartmayacak.
  • Ayda yaklaşık 150 milyon tl kabin memurlarına maaş yatırılacağına 1) kabin maaşlarını 3000 tl’ye düşürmek 2) maaşları düşürmeden 6000 kabin memurunu işten çıkarmak.... bu 2 seçenekten birini ya da ikisini yapmak zaruridir
  • Biraz sen yan yat, kan gitsin yanlara canlansın çorak topraklar. Şirketteki ekip ruhunu bozacaksın eline ne geçecek acaba? Kimin kalemliğini yapıyor bu yazı, hangi şirket sipariş etti THY'yi karıştırmanı isteyen bir yazı? Millet diyor mu zaten uçaklar yatıyor, bu sitenin yazarları ne iş yapar diye... alta koyduğunuz karı kız reklamlarını artık yorumların tepesine çıkardığınıza göre sizi işler de kesat belli ki. yakında senin durumunu da sorgular belki patronun. eğer adamsan, dürüstsen yayınlarsın bu yorumu. Şimdi ekran görüntüsü aldım, whatsapp grubumuza atıyorum bu yazdığımı, herkes görsün eğer yayınlanmazsa da bir daha kimse bu siteyi ziyaret etmesin.
  • THY ivedilikle geri kalan yabancı pilotları ve en az 5000-6000 kabin memurunu çıkarmalıdır ya da 4000 tl maaş vermelidir. 13000 kabin memuru çok fazla bu dönemde
  • Yabancılardan menfaatin ne, OP?
  • Yazılarınızı okuduğumda içim kararıyor. Keza yabancı kaptanları işten çıkarsınlar vb. yorumlarınız beni tiksindiriyor. Zihin yapınız ne yazıkki paslanmış, insalığınız körelmiş. Ksenofobi dünya da korona dan beter bi veba..
  • THY zamanında herkesi kabin memuru aldı ama yıllardır ekipleriyle beraber uçtuğu şeflerini, 5 dklık bir toplantıda çıkardı. Havacılıkta rekabet tekrar başlayınca arayacak kaçırılan güzel günleri...
  • Hep sonuca gore yazilar. Durumu bir de soyle dusunelim pandemi yok max lar ucuyor 87ler 350ler yolda catir cutur ucuyor bu sefer de personel az diye yazabilecekmiydiniz bir kendinize sorun. Hep olumsuz yorumlar isiniz gucunuz burdan sirkete sallamak. Bir gun takdir yazinizi gormek dilegiyle. Isten cikarilir veya cikirilmayiz ama geriye donup baktigimizda gozumuzun onunde buyuyen bir sirket birakcaz...
  • Anlamsız, tutarsız, gereksiz bir yazı olmuş. Yönetimin maşasımısınız? Nedir amacınız? İnsanlar işsiz kalınca sevinecekmisiniz?! Havacılık hakkında yazı yazmak ahkam kesmek için işin içinde olmak lazım, sizinki sadece laf salatası!!!
  • Serdar bey youtubetaki videonuzdaki mavi emniyet kemeri olan araba ne?

Yaban Kazı Yan Yattı

Covid-19’un yayılmaya başladığı ilk günden beri uçuşların durdurulması gerektiğini yazdık. Virüsün havacılık sektörü ile ülkemize geldiğini belirttik. Ancak uçuşların askıya alınması çok geçe kalmıştı.

Yolculara uçağa alınmadan önce test yapılsın dedik, “masraflı olur, zaman kaybedilir, bizde ısı ölçer var” denildi. Şimdide yine absürt bir uygulama ile bazı ülkeler için test yapılıyor.

Uçaklarda filtre sistemi var denildi. Asla bulaşmaz diye demeçler verildi. Maşallah virüs her yerde. Karayoluyla mı dolaştı dersiniz bu meret? Açıklama yapılacaksa, filtrelerin değişimi ve temizliği konusunda bir şeyler söyleyinde öğrenelim hep birlikte.

Hatırlayacağınız üzere İngiltere, Almanya, İsviçre ve Gürcistan gibi ülkeler Çin uçuşlarını iptal ederken, THY’den “konuyu değerlendiriyoruz” açıklaması gelmişti. Çin’de görevli müdür, durumu ne zaman üst yönetime iletti, inanın çok merak ediyorum. 

Çin’den Anında Görüntü

Çin, Türk Hava Yolları’nın seferlerini, yolcularda covid-19 tespit edilmesi gerekçesiyle iptal etti. Bu yolcular ne yazıkki İstanbul havalimanından seferlerini icra ediyor. Aktarmalı bile olsa yine de Türkiye’ye ayak basıyorlar. Bu da gerek yer personelini ve gerekse diğer ekipleri riske atıyor. Dolayısıyla ailelerini ve tüm halkı!

Hep bir adım geriden...

Yine yazıp çizdiğimiz konuların başında uçakların teslimatları ve sipariş iptalleri yer alıyordu. Çok şükür en sonunda THY yönetimi konuyla ilgili Airbus ile bir anlaşmaya varmış. Sıra geldi Boeing’e... Ayrıca Boeing ile umarım ki B737 Max’ler için tazminat konusu da bir kez daha görüşülür. Malum sadece bir defa ödeme alındı.

Dünya genelinde bir çok havayolu şirketi, yabancı pilotları gözlerini kırpmadan işten çıkarttı. Bu konuyu da ele almış ve THY’nin de aynı şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtmiştik. Yine geç kalınmış olsada bir adım atılarak, yabancı pilotlar 6 aylığına ücretsiz izne çıkartıldılar. Hiç harekete geçilmemesinden iyidir...

Duran varlıklar halen duruyor!

İçine girdiğimiz düşük sezonla birlikte şirketin kasasına girecek para bir hayli düşecek. Şirketin nakit döngüsünü sağlayabilmesi için elindeki duran varlıkları bir an önce nakte çevirmesi gerekli. Aksi halde kış ayları çok sıkıntılı geçecek.

Kabin Memuru Sayısı Artışta

Bilindiği üzere bir kısmı teslim edilmeyen ve bir kısmıda yerde bekletilen B737 Max’ler için kabin memuru alımları yapılmıştı. Şöyle geçmiş yıllardaki sayılara hep beraber bakalım.

THY'de 31 Aralık 2018 tarihinde 10 bin 593 olan kabin memuru sayısı, 31 Mart 2019 itibariyle %19 artışla 11 bin 775'e çıkmıştı. Oysaki Max uçaklarına da bu tarihte uçuş yasağı getirilmişti. İşin garibi ise bu tarihten sonra da alımların gerçekleştirilmiş olması.

Uçan Uçak Yok Memuru Var!

Mart 2019’da 11.775 olan kabin memuru sayısı, 2019 üçüncü çeyreğinde 12.052’a çıkmış ve 2019 yıl sonunda 12.247 kabin memuru sayısına ulaşılmış. 30 Haziran 2020’de açıklanan sonuçlara göre ise şirkette 12.437 kabin memuru görev yapıyor. Neye göre bu kadar alım? Sonuçlara göre uçmayan uçaklar için kabin memuru alımı devam etmiş. Bu konudaki yorum size kalmış...



Hızlı, etkili, sonuç odaklı ve doğru bir karar almak, havayolu şirketleri için son derece önemli. Umarım bu saatten sonra doğru hamleler ile havayollarının ayakta kalması sağlanır.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

*Tablolar Türk Hava Yolları Yatırımcı İlişkileri sayfasından alınmıştır.

Yaban Kazı Yan Yattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (115)

kadın reklamı ~ 3 yıl önce
admin google aramalarımızla alakası yok reklamların. ben kadınım, ben de mi kadın kız arıyorum? aşağıda sürekli olgun kadınlarla tanışmak isteyen arasın diye kadın reklamları dönüyor. bu arada ümidi kestim ben thy'den, kabin memurlarını hiçbir zaman çıkartmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 seçenek var ~ 3 yıl önce
Ayda yaklaşık 150 milyon tl kabin memurlarına maaş yatırılacağına 1) kabin maaşlarını 3000 tl’ye düşürmek 2) maaşları düşürmeden 6000 kabin memurunu işten çıkarmak.... bu 2 seçenekten birini ya da ikisini yapmak zaruridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 3 yıl önce
Biraz sen yan yat, kan gitsin yanlara canlansın çorak topraklar. Şirketteki ekip ruhunu bozacaksın eline ne geçecek acaba? Kimin kalemliğini yapıyor bu yazı, hangi şirket sipariş etti THY'yi karıştırmanı isteyen bir yazı? Millet diyor mu zaten uçaklar yatıyor, bu sitenin yazarları ne iş yapar diye... alta koyduğunuz karı kız reklamlarını artık yorumların tepesine çıkardığınıza göre sizi işler de kesat belli ki. yakında senin durumunu da sorgular belki patronun. eğer adamsan, dürüstsen yayınlarsın bu yorumu. Şimdi ekran görüntüsü aldım, whatsapp grubumuza atıyorum bu yazdığımı, herkes görsün eğer yayınlanmazsa da bir daha kimse bu siteyi ziyaret etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı Reklam ~ 3 yıl önce
Kardeş sanıyorum reklamları tam anlamamışsın. Google’ın akıllı reklamları... Neye ilgi duyuyorsan ve hangi sitelerde yoğun olarak geziyorsan o konuda akıllı reklamlar karşına çıkar. Ölçülü ve seviyeli olman dileğiyle.
Aktrol osman ~ 3 yıl önce
Yine tehdit, yine aymazlık, yine kalitesizlik. İste sana akepe yandasi Osman. Osman adın gibi bataksın.
Kesin çözüm ~ 3 yıl önce
THY ivedilikle geri kalan yabancı pilotları ve en az 5000-6000 kabin memurunu çıkarmalıdır ya da 4000 tl maaş vermelidir. 13000 kabin memuru çok fazla bu dönemde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Değerli kardeşim ilk gördüğün kabin memuruyla konuş; maaşını seninle paylaşsın. Herkes huzura kavuşsun.
Kanun ~ 3 yıl önce
Ben dun bir amir ile konustum ekim ayinda 15 saat ucus yapmis, eylul maasi 8500 tl imis. Bordroyu gostermese inanmazdim
Kanun'a ~ 3 yıl önce
Yalanci bir troll oldugun nasil belli. Kabin amiri isi gucu yok sana bordro göstericek :) onu da gectim eylul maasi ikramiyeliydi yani 8500yatmasi imkansiz :) yalancinin mumu yatsiya kadar yanar
Roger ~ 3 yıl önce
Yabancılardan menfaatin ne, OP?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Op ~ 3 yıl önce
Yazılarınızı okuduğumda içim kararıyor. Keza yabancı kaptanları işten çıkarsınlar vb. yorumlarınız beni tiksindiriyor. Zihin yapınız ne yazıkki paslanmış, insalığınız körelmiş. Ksenofobi dünya da korona dan beter bi veba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10.Köy ~ 3 yıl önce
Doğru söyleme Serdar bey! Zira 9 değil 10. Köyden bile kovulursun. Bunlar şirket yönetmek nasıl olur bilmiyor. Ayrıca daha okuduğunu bile anlayamıyorlar.
Havacı ~ 3 yıl önce
Sizide 11. Köyün muhtarı yaparlar herhalde..
Rummusun ~ 3 yıl önce
Rummusun?
Bence ~ 3 yıl önce
Kirasini yabanci pilota odeten bir hostesin cigliklari
Bu yorum ~ 3 yıl önce
Bu yorum bile basli basina Serdar Bey’in yazilarimi hakli kiliyor. Sadece yabancilar degl onlarin kabuksever hayranlarini da gondermek lazim ki sirketin yuku azalsin
Op’a ~ 3 yıl önce
Sen o yabanci kaptanın sadece seninle mi görüştüğünü sanıyorsun :))
Sen bunu ~ 3 yıl önce
Sen bunu Yunan, hollandalı, ispanyol, fransız, alman havayolları şirketlerine söylesene neden ksenofobi yapıyorlar neden Türk pilotları almıyorlardı diye
Beleş ev ~ 3 yıl önce
Beleş evden atılma korkusu detected. Tüh adam bütün masrafları karsiliyodu ne olacak şimdi?
Gönderin ~ 3 yıl önce
Bu italyan ispanyol çapulcu-kaptan-sever hostesleri korona bitene kadar italya ispanya’ya gönderin korona bitince eğer hastalıkları yoksa ülkeye geri alabilirsiniz. Malum çok seviyorlar italya ispanyayı neden bu dönemi orada geçirmiyorlar
Fsc ~ 3 yıl önce
THY zamanında herkesi kabin memuru aldı ama yıllardır ekipleriyle beraber uçtuğu şeflerini, 5 dklık bir toplantıda çıkardı. Havacılıkta rekabet tekrar başlayınca arayacak kaçırılan güzel günleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav he hee ~ 3 yıl önce
Yov he hee
Bulunmaz ~ 3 yıl önce
Hint kumasi mubarek
Arkadas bu thy size ne yapti!!! ~ 3 yıl önce
Hep sonuca gore yazilar. Durumu bir de soyle dusunelim pandemi yok max lar ucuyor 87ler 350ler yolda catir cutur ucuyor bu sefer de personel az diye yazabilecekmiydiniz bir kendinize sorun. Hep olumsuz yorumlar isiniz gucunuz burdan sirkete sallamak. Bir gun takdir yazinizi gormek dilegiyle. Isten cikarilir veya cikirilmayiz ama geriye donup baktigimizda gozumuzun onunde buyuyen bir sirket birakcaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yenisin Galiba ~ 3 yıl önce
Yazar neden o tarihten sonra alındı diye soru sormuş. Alındığına göre onurdan atlastan yada PGS den gelmişsin. Ama keşke gelmeseydiniz. Ortamın havasını bozdunuz !
Gereksiz ~ 3 yıl önce
Anlamsız, tutarsız, gereksiz bir yazı olmuş. Yönetimin maşasımısınız? Nedir amacınız? İnsanlar işsiz kalınca sevinecekmisiniz?! Havacılık hakkında yazı yazmak ahkam kesmek için işin içinde olmak lazım, sizinki sadece laf salatası!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Youtube ~ 3 yıl önce
Serdar bey youtubetaki videonuzdaki mavi emniyet kemeri olan araba ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akepenin oldugu yerde ~ 3 yıl önce
Ne bekliyordunuz? İmam hatipli akepeli iş bilmez yandaş toplulukları doldu şirket.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000