13 Temmuz 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • İkram istiyorsan thy den bilet al
  • Tgs firması işçilere baskı ve imza alıyor ikramiyelere el koyup vermemek için eylül ayında nikahım var.
  • sonunu güzel baglamissiniz.umarim islerini kaybetmezler
  • Işten çıkarma olmaz kesin ve net çünkü bu kadar ucuz işçi varken
  • Pegasus bu ulkenın en buyuk özel hava yolu şirketidir. bu artık yolcuya yıyecek ıcecek ıkramını Gaterıng organizasyonun yapmak durumumundadır. bu bir cok kısıye iş imkanı saglar. Alıbey paraları otekı Dunyaya goturemezsın .paylasmak en mantıklısı. bu nr ya İLAC İCİN SU BILE PARALI Hukumet bu ıse derhal el atmalı .
  • Serdar Bey, işten çıkarma yasağı var gibi bir algı yaratıldı ancak işten çıkarma yasağı diye birşey söz konusu değil. Yönetmelikte pandemi sürecinde işten çıkarılan her personel için brüt 1 asgari ücret idari para ceza ödemesi karşılığında iş akdi fesih edilebiliyor. 7244 Numaralı kanun, Madde 9 'da açıkça belirtilmiştir.

THY Boeing'in kapısını çalmalı

Türk Hava Yolları, Lion Air ve Etiyopya uçak kazalarından sonra, 13 Mart 2019 tarihinden bu yana, filosunda yer alan 12 adet B737 Max tipi uçakları uçuştan çekti.

Hatırlanacağı üzere Türk Hava Yolları,  Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili açıklama yapmış ve açıklamada, "Kayıpların belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda anlaşıldı" denilmişti.

KAP’a bildirilmeyen bu miktarın ise 2019 Aralık sonunda 120 milyon dolar olarak teslim edileceği ve bununla birlikte eğitim ile yedek parça desteği sağlanacağı da kulislerde dolaşmıştı. Ayrıca bir yatırımcı olarak da şirketin kasasına ne kadar para girişi olduğunu çok merak ediyorum.

Aralık 2019 tan bu yana da aylar geçti. Uçaklar Mart 2019’dan beri yerde. THY’nin teslim alması gereken bir sürü uçak daha var. Ama şirketten konuya ilişkin net bir açıklama yok.

Kaldı ki havacılık sektöründe yolcu sıkıntısı yaşanırken, bütün her şeyiyle uçak tamamlansa bile bu seferde yolcuya güven verme çabasına girilecek. Buna sanırım gerek yok. Boeing 737 Max uçaklarının teslimatlarına göre yüzlerce kabin memuru da alındı. Bu insanlar kabin memuru olacaklar diye evlerini, işlerini terketti de geldi Yeşilköy’e... Sonuç?  Hem şirkete zarar hem gencecik insanlara...

THY yönetiminin zarardan dönebilmesi için bir an önce Boeing’le görüşmesi ve imkanlar dahilinde ise geri kalan siparişlerin iptalinin gerektiğini düşünüyorum. Borsa jargonu ile kol kesmenin zamanıdır.

Pegasus Krizdeki En başarılı Şirket

Pandemi süresinde bir çok şirket mali zorluk yaşarken, Pegasus yönetimi attığı stratejik adımlarla, krizin etkilerini minimize etmeyi başardı.

Özellikle şirketin CEO’su Mehmet Nane, açıklamalarıyla gerek personeli ve gerekse de yatırımcıyı aydınlatarak önemli bir görevi başarıyla sürdürüyor.

Şirket bu dönemde 7 uçak daha alarak filosunu genişletmeye devam ediyor. Sanıyorum yakın bir süreçte dengeler değişecek ve 89 adet olan uçak sayısı üç haneli rakamlara ulaşacak.

Türk sivil havacılığının önde gelen iki şirketindeki kriz yönetimi, gelecek dönemlerde etkisini gösterecektir. Özellikle işten çıkarma yasağının kalkmasıyla birlikte neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Ümit ederim ki kimsenin iş akdine son verilmez.

Saygılarımla.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

THY Boeing'in kapısını çalmalı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Pinti ~ 4 yıl önce
İkram istiyorsan thy den bilet al

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 4 yıl önce
Tgs firması işçilere baskı ve imza alıyor ikramiyelere el koyup vermemek için eylül ayında nikahım var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahlaksiik ~ 4 yıl önce
Ahlaksizlik seviyesi bogazimiza kadar geldi, tazik Thy yi ne hale geldi, seviyesiz yoneticiler gidin artik sirketten, yaptiklarinizdan utanmalisiniz
Cavidan19 ~ 4 yıl önce
Banane dostum senin nikahin varsa?
sabri ~ 4 yıl önce
sonunu güzel baglamissiniz.umarim islerini kaybetmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etsinler ~ 4 yıl önce
Isciye memura ihtiyac yoksa cikartsinlar kardesim, cikartacagiz ha tehditleriyle haklarini calmasinlar maalesef su an Tk nin yaptigi bu, cok ayip
Ucuz işçi aranıyor ~ 4 yıl önce
Işten çıkarma olmaz kesin ve net çünkü bu kadar ucuz işçi varken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadi ~ 4 yıl önce
Pegasus bu ulkenın en buyuk özel hava yolu şirketidir. bu artık yolcuya yıyecek ıcecek ıkramını Gaterıng organizasyonun yapmak durumumundadır. bu bir cok kısıye iş imkanı saglar. Alıbey paraları otekı Dunyaya goturemezsın .paylasmak en mantıklısı. bu nr ya İLAC İCİN SU BILE PARALI Hukumet bu ıse derhal el atmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilaç ~ 4 yıl önce
ilaç içeceydim su get. hizmet alırken karşılığını vermeyi öğren.
Sadiii sadii ~ 4 yıl önce
Gatering derken? Te allam bi de akil vermis!
sadi ~ 4 yıl önce
catering mi söylediğin. eğer o ise organizasyonu dediğin nedir. Thy gibi olmasını bekleme ikram mantığının, ikisinin politikası faklı.
İşten Çıkarma Yasağı ~ 4 yıl önce
Serdar Bey, işten çıkarma yasağı var gibi bir algı yaratıldı ancak işten çıkarma yasağı diye birşey söz konusu değil. Yönetmelikte pandemi sürecinde işten çıkarılan her personel için brüt 1 asgari ücret idari para ceza ödemesi karşılığında iş akdi fesih edilebiliyor. 7244 Numaralı kanun, Madde 9 'da açıkça belirtilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavv ~ 4 yıl önce
Yavvv cikartsinlar, bizler onurlu ve gururlu bir milletiz ama son donem hirsizlikta haksizlikda arsa ciktik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000