24 Ağustos 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Sendika anlasmaya bardi diye birsey duyuyorum be cok uzuluyorum.. Dunyanin hicbiryerinde olmayan KCO dan gelir kaybim asgari40%.. Tl nin deger kaybetmesinden gelir kaybim asgari 20%.. Su zaten 50+% deger kaybetmis alim gucum.. Kalkmis birde utanmadan bana maas kesintili anlasmadan bahsediyorsan sade sana bela okurum.. Atacaksa atsin.. Sendika eger benden kesinti yapilacak birseye imza atarsan yemin ediyorum sana asla birdaha uye olmayacam ve hergun sana da okuyacagim.
  • sn edıtor bey, yine ayrıntılı güzel bir yazı. kurt/kış/ayaz/K.zk denklemi ; seneye Mayısta (‘21) çözülür. kçö ile işveren bı zararı atlatamaz. ortayol bulunmalı. tkkkpt; riskvrisk ile iç içe. Anltlmaz yşanır!
  • Teknikte çok arkadaş var tazminatlı çıkış bekleyip memleketinden iş bakan kpss ye giren , atanayım 5 dk durursam namerdim
  • Yabancı pilotları işten çıkarma zamanınız geldi de geçiyor. Ege it dalaşı yapan yunan pilotunu Türk bayrağı altında Türk sivil uçağı uçurması güvenlikten ödün vermektir zaafiyettir
  • Yabancilari kokpitten cikarmak cok dogru bir karar olacaktir bence de. Thy yonetimi umarim bir an once bu ise koyulur, boylelikle yuzlerce yabanciya senelerdir yaptiklari kira yardimindan da kurtulur, zira kira yardimi Turk pilotlara yapilmiyor. Ve dediginiz gibi yabanci havayolu sirketlerinin isten cikarsigi kokpit ve kabin kisminin buyuk bir oranini yabanci pilotlar olusturuyoe.
  • Geçmiş yıllardan 75 güne yakın ücretli izinim duruyor. Niçin ücretli izine çıkarılmayız da ücretsiz izine kendi rızamızla veya zorla sevk ediliriz? Maalesef yöneticilerimiz müslüman takılıp şeytana taş çıkaran işler peşindeler. Biz bu adamların dalavereleriyle başa çıkamayız. Çünkü anamız babamız bizi böyle hin fikirli yetiştirmedi.
  • Bu kadar kafası dolu uçuş ekibi korkarımki kazaya davetiye. THY yönetemeyen yöneticeleri bu gelecek kazanın sorumlularıdır.
  • TGS çalışanıyım 5 Ağustos günü sadece 2.498 TL maaş aldım şimdi 5 Eyylül günü ne kadar alacağım diye düşünüyorum 3 aylık kira borçum 3 aylık rehabilitasyon eğitimine ödemem var çoçuğum için (Disleksi) 13 eylül boşanma davam var 29 eylül ev sahibi ile davam var Kredi, Avukat borçları saymıyorum bile ve inanıyorum ki bir çok insan benim çektiğimi çekiyor demem o ki Eylül ayı içerisinde idari izin ve ücretsiz izinler başlıyor HELP ME
  • Şirkete maddi manevi zarar veren herkes bilmelidir ki; yıllar geçsede hesap verecek ,mahkemelerce hakettikleri cezayı alacaklardır.Yok öyle babasının çiftliği gibi yönetmek herşey yasal ve hesap verilebilir olmalıdır.
  • aycıya,huzurum kalmadı şu fani dünyadayı armağan ediyorum...

SHGM Taslak Düzenlemesinin Altında Ne Var?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı taslak düzenlemeye göre uçuş personeline temel yaşam desteği eğitiminin yanı sıra doğum eğitimi ve havacılık psikolojisi eğitimi de verilebilecek.

Kabin Memurları Sağlık Bakanlığı Bünyesine Alınmak İçin mi Hazırlandırılıyor?

Kokpitte bulunan eski bir doktorun, hasta yolcuya müdahalesi ya da ilaç verme yetkisi dahi bulunmazken, kabin memuru nasıl olurda doğum gerçekleştirebilir? Bugüne kadar yaşanmış kaç vaka var ki böyle bir eğitime gerek duyuldu?

Sağlığa yönelik bu denli bir eğitimin zorunlu hale getirilecek olması insanın aklına ister istemez kabin memurlarının, sağlık birimleri için hazırlandırıldığı fikrini getiriyor.

Daha önce de üzerinde durduğum bir başka konu ise uçaklara polis yerine sağlık personeli bulundurulmasıydı.

Olası bir durumda asıl müdahale edebilecek kişiler, bu işin eğitimini, üniversitelerde uygulamalı ve teorik olarak almış kişiler olmalı. Aksi halde tıp fakültelerine ve ebelik yüksekokullarına ne gerek var?

Sendikaya Tepki 

Bu hafta çıkan bir dedikodu da şirketin %55 maaşa sendikayı razı ettiği oldu. Ayrıca pilotlarında Hava-Sen’e doğru tepki geçişi yapacakları da kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Günler haftalar geçiyor halen THY yönetimi ile Hava-İş bir sonuca varamadı. Herkesin önünü görebilmesi için ivedi olarak iyi ya da kötü bir karar alınması şart.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, başta istihdamı koruyarak, pilotlara ödeyeceği 2020 maaş artışlarını Ocak 2021 yapılacağını açıklayarak %90 oranında maaş ödemeye devam ediyor. Bunu Lufthansa yapabiliyorsa Türk Hava Yolları hayli hayli yapabilir...

Personelde Huzur Kalmadı!

İçinde bulunulan belirsizlik ortamında, pilotundan kabin memuruna, yer hizmetlerinden teknik personeline kadar kiminle konuşsam herkes huzurlarının kaçtığını söylüyor. Özellikle kokpitte herkes diken üstünde... Çünkü, yönetimin işten çıkarmalar İçin liste oluşturduğu düşünülüyor.

Yayınlanan genelge ile yabancı pilotların işten çıkartılmasının önü açıldı. Doğru bir hamle. Bunun örnekleri tüm dünyada mevcut. Önde gelen havayolu şirketleri gerek kokpitten ve gerekse kabinden Türk personeli çoktan çıkarttı bile.

Milli bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları’da bu bağlamda yabancılarla yollarını ayırması yerinde bir karar olacaktır.

Üst Yönetim Yavaşlamayı Görmüyor mu?

Belirsizlik, insanlar üzerinde aşırı derecede olumsuz etkiler getirerek, bireylerde kaygı, güvensizlik ve depresif durumlarla birlikte öfke patlamalarına sebep olan bir olgudur. Yaşanan bu öfke patlamalarında birey, gerek kendisine ve gerekse de çevresine zarar verir.

Aidiyet duygusunu belirsizlik ortamında kaybeden personel, işine de bu bağlamda adapte olamıyor. Bu yüzdende işlerin bir çoğu yavaşlıyor. Ayrıca aidiyet duygusunu kaybeden personelin kafasıda maddi problemlerle yoğunlaşıyor.

Merak ettiğim konu şu; bu ortamda yaşanabilecek bir kaza kırımda, sorumluluğu kim üstelenecek?

Melhame-i Kübra

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Melhame-i Kübra (Çok büyük ve Kanlı Savaş) olarak tanımladığı ve 1683 Viyana kuşatması ile başlayan geri çekilmenin durdurulduğu, 1921 yılında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde, bize zaferi müjdeleyen kahramanlarımızı, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

SHGM Taslak Düzenlemesinin Altında Ne Var?

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Sendika ya!! ~ 4 yıl önce
Sendika anlasmaya bardi diye birsey duyuyorum be cok uzuluyorum.. Dunyanin hicbiryerinde olmayan KCO dan gelir kaybim asgari40%.. Tl nin deger kaybetmesinden gelir kaybim asgari 20%.. Su zaten 50+% deger kaybetmis alim gucum.. Kalkmis birde utanmadan bana maas kesintili anlasmadan bahsediyorsan sade sana bela okurum.. Atacaksa atsin.. Sendika eger benden kesinti yapilacak birseye imza atarsan yemin ediyorum sana asla birdaha uye olmayacam ve hergun sana da okuyacagim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f14tmct ~ 4 yıl önce
sn edıtor bey, yine ayrıntılı güzel bir yazı. kurt/kış/ayaz/K.zk denklemi ; seneye Mayısta (‘21) çözülür. kçö ile işveren bı zararı atlatamaz. ortayol bulunmalı. tkkkpt; riskvrisk ile iç içe. Anltlmaz yşanır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nediyorsun ~ 4 yıl önce
Sen ya
Teknik ~ 4 yıl önce
Teknikte çok arkadaş var tazminatlı çıkış bekleyip memleketinden iş bakan kpss ye giren , atanayım 5 dk durursam namerdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY yönetimine ~ 4 yıl önce
Yabancı pilotları işten çıkarma zamanınız geldi de geçiyor. Ege it dalaşı yapan yunan pilotunu Türk bayrağı altında Türk sivil uçağı uçurması güvenlikten ödün vermektir zaafiyettir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerdeee ~ 4 yıl önce
KKTC yi bilerek aramayan yunan pilotu bile kovmadilar. Kabuklu kuruyemis sevdalilari var.
Pilot ~ 4 yıl önce
KKTC’den gecerken aramayan yababci pilotlari ASR ile raporlayin arkadaslar
Cok guzel bir yazi ~ 4 yıl önce
Yabancilari kokpitten cikarmak cok dogru bir karar olacaktir bence de. Thy yonetimi umarim bir an once bu ise koyulur, boylelikle yuzlerce yabanciya senelerdir yaptiklari kira yardimindan da kurtulur, zira kira yardimi Turk pilotlara yapilmiyor. Ve dediginiz gibi yabanci havayolu sirketlerinin isten cikarsigi kokpit ve kabin kisminin buyuk bir oranini yabanci pilotlar olusturuyoe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 4 yıl önce
Geçmiş yıllardan 75 güne yakın ücretli izinim duruyor. Niçin ücretli izine çıkarılmayız da ücretsiz izine kendi rızamızla veya zorla sevk ediliriz? Maalesef yöneticilerimiz müslüman takılıp şeytana taş çıkaran işler peşindeler. Biz bu adamların dalavereleriyle başa çıkamayız. Çünkü anamız babamız bizi böyle hin fikirli yetiştirmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 4 yıl önce
75 ücretli izin hakkınızın olması da yasal değil, senelik izinler biriktirilemez
Murat beye cevap ~ 4 yıl önce
Maalesef pandemi öncesinde de yönetim izne çıkmamıza izin vermediği için ücretli izinler kullanılamadı ve birikti. Sebep olarak da ekip eksikliği dendi. Usulsüzlük pandemi öncesinde de vardı yani maalesef.
Aa Murat ~ 4 yıl önce
Olum sen nerde çalışıyorsun? Senelik izin biriktirelemez demiş bir de, puhahahaha
Murat kardesimize ~ 4 yıl önce
Murat kardesim, sanirim devlet memurusun. Devlet memurlugunda birikmiyor. Cunku TSK gibi yerlerde yoneticiler kendi keyifleri icin izin vermiyorlar. Bunu onlemek ve calisani izine yollasinlar diye birikmiyor ama maalesf orada da izinler yaniyor. Ama sivilde oyle degil. Biriltirilebiliyor. Cunku bu yasal hak. Sivilde profesyonellik soz konusu. Yaptigin her isin maddi bir karsiligi var veya izinin ;)
eren ~ 4 yıl önce
evet izin biriktirilemrz kabine hep sene sonu iki gün üç gün verdiler mahsuplaştılar
Kaza Geliyor ~ 4 yıl önce
Bu kadar kafası dolu uçuş ekibi korkarımki kazaya davetiye. THY yönetemeyen yöneticeleri bu gelecek kazanın sorumlularıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Evet ne yazık ki kaza geliyor
Teknik ~ 4 yıl önce
Kafası dolu olan tek uçucular değil teknik de aynı şekilde. Hepimizin durumu aynı...
idar ücretsiz izin ~ 4 yıl önce
TGS çalışanıyım 5 Ağustos günü sadece 2.498 TL maaş aldım şimdi 5 Eyylül günü ne kadar alacağım diye düşünüyorum 3 aylık kira borçum 3 aylık rehabilitasyon eğitimine ödemem var çoçuğum için (Disleksi) 13 eylül boşanma davam var 29 eylül ev sahibi ile davam var Kredi, Avukat borçları saymıyorum bile ve inanıyorum ki bir çok insan benim çektiğimi çekiyor demem o ki Eylül ayı içerisinde idari izin ve ücretsiz izinler başlıyor HELP ME

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs li ~ 4 yıl önce
Allah yardımcın olsun arkadasım
fo ~ 4 yıl önce
allah yardımcın olsun keşke ulaşıp yardımcı olabilseydim
Bir dilek ~ 4 yıl önce
Keske tum birimler birlik olabilsek, ucan ucmayan diye ayrilmasak... bizi bolup yonetiyorlar iste.
Vatandaş... ~ 4 yıl önce
Kardeşim Allah yardımcın olsun çok çok aynı dertler bende de baş gösterdi maalesef elden bişey gelmiyor
Talpaaaa TGS sahip çıkın ~ 4 yıl önce
Ah kardeşim yardımcı olalım birşeyler yapalım .Talpa yardımlaşma programı başlatmışlardı seslenelim burdan senin için bir ayrıcalık yapsınlar dahil etsinler seni....
Yardim ~ 4 yıl önce
Sevgili kardesim kim oldugunu bilsek zor zamanlar icin biriktirdiklerimizle sana destek olmaya calisirdik. Thy de degilim, olsam kimsin bir sekilde ulasmaya calisirdik ama pek bilgi yok. Antalyadaki kaptanlar olarak suan ancak sana dua edebiliyoruz, kim oldugunu bilirsek sadece dua ile kalmayiz.
737Cpt ~ 4 yıl önce
Lütfen bir şekilde size ulaşmamızı sağlayın. Şu zor günlerde geriye kalan 3-5 ne varsa beraber hayrını görürüz.
Kpt ~ 4 yıl önce
Kardeşim bir şekilde kim olduğunu öğrenelim sana yardımcı olalım .
Talpa göreve ~ 4 yıl önce
3. Evinin kredisini ödeyemeyen kaptana değil , bu güzel kardeşimize yardımcı olun lütfen
doğrucu ~ 4 yıl önce
Şirkete maddi manevi zarar veren herkes bilmelidir ki; yıllar geçsede hesap verecek ,mahkemelerce hakettikleri cezayı alacaklardır.Yok öyle babasının çiftliği gibi yönetmek herşey yasal ve hesap verilebilir olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 apo ~ 4 yıl önce
aycıya,huzurum kalmadı şu fani dünyadayı armağan ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000