02 Mart 2009, Pazartesi 20:25:20

DÜNYANIN GÖZÜ BURADA

Amsterdam’da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından, Paris’e gönderilen uçağın kara kutusu’nu, sivil havacılık kazaları ve acil durumlar sonrası yapılan teknik araştırmalardan sorumlu Fransız resmi organizasyonu “araştırma ve analiz bürosu” inceliyor.
  • pas gecmisler işte. dogruyu yapmıslar aferim
  • ne zman karakutulari biz analiz etmeye,incelemye baslayacagiz?niye fransaya gonderiyoruz?artik bazi seyleri turk insani kendi basina yapmalidir,kurtulalim artik su disa bagimliliktan.
  • hala aynı şey trafik kontrol hata yapıyor uçağı 250 knot yaklaşma veriyor, kule daha önce inen b-777 görüyor 215 knot yaklaşma istiyor. niye hala cevap vermiyorsunuz? neden susuyorsunuz ayıp kahramanlara yazık değilmi.... hep bizim hatalarımız konuşur durur. nerede SHGM?????????
  • Auto throttle arızalıdır.Uçak Glide Slope açısının altında kalmıştır.Uçak burnunu kaldırmuştır Uçağın hızı düşmüştür.Taki Stall Warning ikazı gelene kadar ekip uyanmamıştır mevzuya.Zaten toparlayayım diyene kadar yere yaklaşmıştır.Burun üstü çakılmayalım kuyruktan vurdurmaya başlayayım uçağı diye hamle yapabilmiştir son olarak.Bu daha önce yaşanmadımı tabiki yaşandı.Biz yırtmıştık zamanında aynı durumdan ama bu ekibe Allah Rahmet Eylesin diyorum.Kimseye suç atmıyorum aman kimse cevap yazmaya zahmet etmesin.Sadece Vadeleri dolmuş diyorum .Saygılar sunarım.
  • pandoranın kutusu acıldı....acildi ama cıkan sonuclar bizi ziyadesiyle saskina cevirebilir

Airport TV’de yayınlanan habere göre; Amsterdam’da meydana gelen kazanın ardından, Fransa’nın Paris kentine gönderilen kara kutuyu Fransız resmi organizasyonu ‘Araştırma ve Analiz Bürosu’nun inceleyeceği ifade edildi.

1946’da araştırmaları takip etme ve bağımsız raporlar hazırlama misyonu ile Ulaştırma Bakanlığı çatısı altında kurulan Araştırma ve Analiz Bürosu’nda, 30’u araştırmacı, 12’si araştırma asistanı olmak üzere toplam 120 çalışan görev yapıyor. Araştırma ve Analiz Bürosu kendi otoritesiyle; Savunma Bakanlığı, Meteoroloji Müdürlüğü, Sektörel Gruplar, Nakliyeciler ve diğer profesyonelleri araştırmaya davet ederek, yardım isteyebiliyor.

Ofisleri ve teknik hizmetleri La Bourget Havaalanı’nda yer alan ‘Paris Bölge Merkezi’nde üslenen Araştırma ve Analiz Bürosu’nun, bölgesel ofisleri ise Toulouse, Bordeaux ve Rennes’de yer alıyor.

Büro’nun misyonu, “Havacılık kazalarının ve yaşanan acil durumların sebeplerini tespit ederek, aynı kazaların tekrar meydana gelmesine engel olmak” olarak ifade ediliyor.

Araştırma ve Analiz Bürosu’nun web sitesinde karşılıklı iletişim kurulabilmesi özelliğinin yanı sıra yayınlanan araştırma raporları, çalışmalar ve istatistikler yer alıyor. Büro tarafından 1992’den beri yayınlanmış raporlar ve istatistiklere, genel havacılık alanında olan kazalar ve atlatılan kaza tehlikeleriyle ilgili bilgi bültenlerine kurumun web sitesinden ulaşılabiliyor.

Diğer yandan Araştırma ve Analiz Bürosu, 1996’dan bu güne; Belçika, Kolombiya, Meksika, Filipinler, Tayvan, Tayland ve Türkiye'deki kazaları inceledi. 

Amerika’da Hudson Nehri’ne inen uçağın kara kutusu da bu merkezde incelenmişti.

Herhangi bir kaza sonrası kara kutunun bu merkezde incelenmesi için bazı kriterler göz önünde bulunuyor. Eğer talep kaza yapan şirketten gelmezse, merkez Fransa yapımı, Fransız yolcu bulunan ve Fransa sınırları içerisinde düşen uçakların kara kutularını inceliyor.

DÜNYANIN GÖZÜ BURADA

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
pas gecmisler işte. dogruyu yapmıslar aferim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne zman karakutulari biz analiz etmeye,incelemye baslayacagiz?niye fransaya gonderiyoruz?artik bazi seyleri turk insani kendi basina yapmalidir,kurtulalim artik su disa bagimliliktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hala aynı şey trafik kontrol hata yapıyor uçağı 250 knot yaklaşma veriyor, kule daha önce inen b-777 görüyor 215 knot yaklaşma istiyor. niye hala cevap vermiyorsunuz? neden susuyorsunuz ayıp kahramanlara yazık değilmi.... hep bizim hatalarımız konuşur durur. nerede SHGM?????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Auto throttle arızalıdır.Uçak Glide Slope açısının altında kalmıştır.Uçak burnunu kaldırmuştır Uçağın hızı düşmüştür.Taki Stall Warning ikazı gelene kadar ekip uyanmamıştır mevzuya.Zaten toparlayayım diyene kadar yere yaklaşmıştır.Burun üstü çakılmayalım kuyruktan vurdurmaya başlayayım uçağı diye hamle yapabilmiştir son olarak.Bu daha önce yaşanmadımı tabiki yaşandı.Biz yırtmıştık zamanında aynı durumdan ama bu ekibe Allah Rahmet Eylesin diyorum.Kimseye suç atmıyorum aman kimse cevap yazmaya zahmet etmesin.Sadece Vadeleri dolmuş diyorum .Saygılar sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pandoranın kutusu acıldı....acildi ama cıkan sonuclar bizi ziyadesiyle saskina cevirebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000