04 Aralık 2017, Pazartesi 14:33:57

Ahmet Arslan'dan 'Hava Polisi' açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda geçen hafta kabul edilen torba kanunla "hava polisi" uygulamasının da mevzuata girdiğini bildirdi.
  • bir uçak kalmıştı polisin girmediği
  • filmi izlemediniz? onlarca film izledim, Air Marshall Hava Polisi olan..
  • Uçak içinde biri polisin silahını belinden çaldı ve sağa sola ateş etmeye başladı ne olcak Uçak içersinde silah olmaz
  • Gümrükçüleri hatırladım.
  • Ben uçağa almam. O kadar.
  • Hangi ülkede var İran var sadece, ne yapmaya çalışılıyor. Yapılan deneyleri hepimiz biliyoruz maymun a basınç kaybı yaşattıklarında yanındaki silahı alıp kafasına sıkmış yıllar sonra uçakta silahlı adammı taşınacak böyle bir olayda nasıl tepki vereceğini kim nasıl bilebilir??????? Büyük yanlışlık bence iş kolu yaratılmak isteniyorsa o memurları başka bir yerde kullanabilirler......
  • Simdiki yeni polisler cok cool
  • Evet mevzuat yok ama görevini savsaklama var, ihmal var, bir şey olmazcılık var, rüşvet var, var oğlu var... Bunu siz kontrol edemezsiniz, yapmayın..
  • Bu elemanlara eğitim verirlerken 10000 metrede kabin duvarında mermi deliği açarlarsa ne olacağını umarım iyi anlatırlar.
  • Bizim polisler arabaların, otobüslerin içinde uyuyor fazla mesaiye bağlı yorgunluktan dolayı. Uçakta da uyurlar bir işe yaramaz. Önce polis telişkatını çağdaş bir hale getirin.

Uçak içinde güvenliği sağlayacak silahlı hava polislerinin Chicago Sözleşmesi'nde tanımlandığını anımsatan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hava polisi görevlendirilmesinin, uçuşun gerçekleştiği iki ülkenin mutabakatıyla yapılabileceğini söyledi.

"ABD başta olmak üzere birçok ülkede kullanıyor"

Bakan Arslan, hava polislerinin seçimi, eğitimi ve görevlendirilmelerine ilişkin rehber dokümanların Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Güvenlik El Kitabı'nda yer aldığına işaret ederek görevlendirmede yetki ve sorumluluğun İçişleri Bakanlığına verildiğini belirtti.

ABD başta olmak üzere, İsrail, Almanya, Birleşik Krallık, İsviçre, Kanada, Mısır, Suudi Arabistan gibi birçok ülkenin hava araçlarında özel eğitimli ve silahlı güvenlik görevlilerinin bulunduğunu ifade eden Arslan, düzenlemeyle hava polisinin ve yolcu bilgilerinin gidilecek ülkeyle paylaşılabileceğini kaydetti.

"Hava polisi 'emniyet mensubu' olacak"

Yolcu bilgilerinin toplanarak uçağın gittiği ülkeyle paylaşılması zorunluluğunun yeni düzenlemeyle yasal dayanağa kavuştuğunu vurgulayan UDH Bakanı Arslan, şunları kaydetti:

"Uçakta güvenlik için silahlı polis bulundurulması Türkiye'ye has bir uygulama değil. Bu yöntem, ABD ve İngiltere dahil birçok yerde var. Türkiye, mevzuatını buna uyumlu hale getirdi. Ülkeler zaten silahlı güvenlik görevlisiyle uçağını buraya getirmek istiyordu. Bizim mevzuatımız buna cevap vermediği için sıkıntı yaşanabiliyordu. Dolayısıyla bu düzenlemenin çıkarılması 'Türk havacılığında sıkıntı var' diye algılanmamalı. Dünyanın belli başlı ülkelerinde zaten bu uygulama var. Bu çok önemli bir konu."

Arslan, söz konusu uygulamanın her uçuşta olmayacağının altını çizerek "Hava polisi, emniyet mensubu olacak ve bazı durumlarda uçakta bulunacak. İçişleri Bakanlığımız da özellikle Sivil Havacılık Güvenlik Programı kapsamında gerekli çalışmayı yaparak buna göre eğitimini almış, uçağı ve uçaktaki işlemleri bilen, havacılık prosedürlerine hakim kişileri hava polisi olarak görevlendirecek." diye konuştu.

Ahmet Arslan'dan 'Hava Polisi' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

davut ~ 6 yıl önce
bir uçak kalmıştı polisin girmediği

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiç mi Amerikan ~ 6 yıl önce
filmi izlemediniz? onlarca film izledim, Air Marshall Hava Polisi olan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehlikeli ~ 6 yıl önce
Uçak içinde biri polisin silahını belinden çaldı ve sağa sola ateş etmeye başladı ne olcak Uçak içersinde silah olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gümrükçü ~ 6 yıl önce
Gümrükçüleri hatırladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Ben uçağa almam. O kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 6 yıl önce
Bu kadar kendine güvenme. Sana o uçağı emanet eden otorite yeni bir kural koyacak sen uymayacaksın bu seni aşan bi mevzu kaptannn. Ayrıca uçak içerisinde güvenlik konusunda eğitimli birinin olmasında da hiçbir sıkıntı olmaz silahta polisin belinde değil uçak içerisinde kimsenin bilmediği kilitli bi yerde saklanır
no subject ~ 6 yıl önce
Cancagzim, silahli korumalari da almam diyordun, sonra noldu? Bir bultene bakar.
????? ~ 6 yıl önce
Hangi ülkede var İran var sadece, ne yapmaya çalışılıyor. Yapılan deneyleri hepimiz biliyoruz maymun a basınç kaybı yaşattıklarında yanındaki silahı alıp kafasına sıkmış yıllar sonra uçakta silahlı adammı taşınacak böyle bir olayda nasıl tepki vereceğini kim nasıl bilebilir??????? Büyük yanlışlık bence iş kolu yaratılmak isteniyorsa o memurları başka bir yerde kullanabilirler......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QWERTYUIOP ~ 6 yıl önce
israil el al uçaklarında uzun zamandır vardı.
Polis ~ 6 yıl önce
Simdiki yeni polisler cok cool

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hirsizi yakamalayan ~ 6 yıl önce
Bilgisayarim calindi calan adamin yuzu gozukuyor. Polis bulamayiz, bulursan haber et bilgisayari alalim dedi. Saka gibi. Polis cok kul ewet
Misafir ® ~ 6 yıl önce
Evet mevzuat yok ama görevini savsaklama var, ihmal var, bir şey olmazcılık var, rüşvet var, var oğlu var... Bunu siz kontrol edemezsiniz, yapmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinde delik ~ 6 yıl önce
Bu elemanlara eğitim verirlerken 10000 metrede kabin duvarında mermi deliği açarlarsa ne olacağını umarım iyi anlatırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABDmiş ~ 6 yıl önce
Bizim polisler arabaların, otobüslerin içinde uyuyor fazla mesaiye bağlı yorgunluktan dolayı. Uçakta da uyurlar bir işe yaramaz. Önce polis telişkatını çağdaş bir hale getirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000