28 Mayıs 2016, Cumartesi 17:23:34

Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminali açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Diyarbakır Merkez Anıt Park'ta düzenlenen törene katıldı.
  • Diyarbakırda yapılacak havalimanından ne beklenir demistim ama mükemmel bir havalimanı yapılmış gerçekten Harika
  • Cumartesi günü açılışı yapılan terminal binası daha önce hizmete alındı ancak resmi açılış töreni yapılmadığından 28 mayısta yapıldı.
  • Cok güzel olmus hayirli olsun herkese belki simdi su Pkk lilar gezer ve görür dünya güzel diye ve ölmeye degmez , birakin silahlari gezin ve uyum saglayin bizim devletimiz Türkiye hizmet ayanisa gelmis daha ne ?
  • Ordu giresuna ucmak ayricalik
  • Kardesim ordugiresun ucurun günde 24 sefer yetmiyo talep var istek var yanitlar gelmiyo
  • Dün açılışının yapıldığı söylenen terminal binası 2015 yılının Kasım ayından beri faaliyette bulunmakta. Bir havalimanı kaç kez açılabilir acaba?
  • Ancak laf atsanız kendi icimizde bile anlaşamıyoruz yabancilarla nasıl anlaşacağız? İnsan sevinir şahsen turkiyemin dogusunada batisinada yatirim yapılsa sevinirim yani dış ulkeler kıskanır fakat siz kendi aranızda bile laf yarışndasiniz doğuda insanları tehdit ediyor pkk ordaki sivillerin hic bir alakası yok. Bir kürt olarak Helal hoş olsun. Bu yatırım TÜRKIYEME..
  • Valla kıskanmadım dersem yalan olur,batıda mukim olarak.
  • Gerçekten şaşkınım . Tamam Türkiye 'nin heryerine yatırım yapılmalı karşı değilim . Ama maalesef şöyle bir durum da var . Trabzon havalimanı 2015 yılında tam 3 milyon 360 bin yolcu taşımış olduğu halde ve de 2016 da bu sayının 4 milyonu bulması beklenirken . Terminalinin bu kadar eski kalmasına ve yenisinin yapılmamasına inanamıyorum . Derhal bir çözüm bulunmalı . Yatırımlar gmz boyamak için değil göz doyurmak için yapılmalı !
  • Kardeşim halik havalimanı bir çözüm değil kurd sorunu çözmedikçe boş is

Diyarbakır'da 600 milyon liraya varan eserlerin açılışını yaptıklarını, en önemlisinin de Diyarbakır Uluslararası Havalimanı olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, havalimanının yaklaşık 270 milyon liraya yapıldığını, Doğu'nun ve Güneydoğu'nun en büyük havalimanı olduğunu bildirdi.

Törende konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Bunlar içinde en büyüğü en önemlisi Diyarbakır Uluslararası Havalimanı'dır. Yaklaşık 270 milyona mal olmuş ve Doğu'nun tek körüklü, köprülü uluslararası havalimanıdır. Diyarbakırımıza, milletimize hayırlı olsun. Artık Diyarbakır Havalimanı uluslararası havalimanı oldu. Geçen ay buraya Erbil ve Kıbrıs'a talimatınızla doğrudan seferler başladı. Önümüzdeki günlerde daha farklı yurt dışından noktalara Diyarbakır'dan doğrudan seferler başlayacak. Böylece Diyarbakır'ı yakıp yıkanlar, çukurlar kazanlar bir kez daha bu yaptıklarından pişman olacak. Sayın Cumhurbaşkanım, yaptıklarımız bununla sınırlı değil. Diyarbakır'a bugüne kadar son 14 yıl içinde sizin liderliğinizle yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Helali hoş olsun, Diyarbakır'a helal olsun. Diyarbakır'da her alanda birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik” dedi.

“YENİ TERMİNAL BİNASI HAYIRLI OLSUN”

Diyarbakır'da toplu açılış töreni öncesi vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise; "Açılışını yaptığımız 230 trilyon liralık bir yatırım olan Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 5 milyon yolcu kapasiteli bu tesisin sosyal hayatin canlanmasında ciddi katkısı olacağına inanıyorum. Diyarbakır'a Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e ve dünyaya adeta bir adım mesafesinde yakınlaştıran yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum. 558 trilyon lirayı geçiyor yapacağımız açılışların toplamı. Eğitimen sağlığa atacağımız birçok adımla Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşıyor.

Biz bütünleştirmek için varız. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Gençlik ve sporda, çeşitli spor tesislerinin çeşitli açılışlarını yapıyoruz. TOKİ'nin bin 24 adet konut ve sosyal tesisin açılışını yapıyoruz. Ağız ve diş sağlığı merkezi ile bir devlet hastanesini açıyoruz. Çok sayıda tarımsal destekleme ve hibe projesine imza atıldı. Yol, köprü üst geçit inşaatları tamamlandı.

Biz geldiğimiz zaman 37 kilometre yol varken, onu 10 katına katladık. Niye onlar yıkar, biz yaparız farkımız bu. Ey benim Diyarbakırlı, Kürt kardeşim; bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi? Bunlar yakıp, yıkmaktan başka ne yaptılar? Kardeşlerimi şehit etmekten, öldürmekten başka ne yaptılar? Bunlar öldürmek için, şehit etmek için var. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Ben Diyarbakır'a yaptığımız hizmetleri size anlatacak değilim. 2003-2014 yılları arası yaptığımız yatırımların tutarı 24 katrilyon lira. Son 1,5 yılda bu terör belası sebebiyle ilavelerle 30 katrilyon. Bu yatırımlar devam ediyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile programa katılan Bakanlar ve diğer protokol mensupları tarafından toplu açılış töreni kurdelesi kesildi.

Tören öncesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında incelemelerde bulundu.



















Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminali açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Mükemmel ~ 8 yıl önce
Diyarbakırda yapılacak havalimanından ne beklenir demistim ama mükemmel bir havalimanı yapılmış gerçekten Harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açılış töreni ~ 8 yıl önce
Cumartesi günü açılışı yapılan terminal binası daha önce hizmete alındı ancak resmi açılış töreni yapılmadığından 28 mayısta yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 8 yıl önce
Cok güzel olmus hayirli olsun herkese belki simdi su Pkk lilar gezer ve görür dünya güzel diye ve ölmeye degmez , birakin silahlari gezin ve uyum saglayin bizim devletimiz Türkiye hizmet ayanisa gelmis daha ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasin ak ~ 8 yıl önce
Ordu giresuna ucmak ayricalik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut önal ~ 8 yıl önce
Kardesim ordugiresun ucurun günde 24 sefer yetmiyo talep var istek var yanitlar gelmiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyarbakır Havalimanı ~ 8 yıl önce
Dün açılışının yapıldığı söylenen terminal binası 2015 yılının Kasım ayından beri faaliyette bulunmakta. Bir havalimanı kaç kez açılabilir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerektiğince ~ 8 yıl önce
koskoca devlet büyükleri bilmiyo sen biliyon öylemi? kaç kere açılması gerekirse o kadar kere açılır. bu kadar basit
.. ~ 8 yıl önce
Ancak laf atsanız kendi icimizde bile anlaşamıyoruz yabancilarla nasıl anlaşacağız? İnsan sevinir şahsen turkiyemin dogusunada batisinada yatirim yapılsa sevinirim yani dış ulkeler kıskanır fakat siz kendi aranızda bile laf yarışndasiniz doğuda insanları tehdit ediyor pkk ordaki sivillerin hic bir alakası yok. Bir kürt olarak Helal hoş olsun. Bu yatırım TÜRKIYEME..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 8 yıl önce
elektrik faturanı iste sonra konuş.
Önce ~ 8 yıl önce
elektrik faturanı iste sonra konuş.
Gıcır gıcır ~ 8 yıl önce
Valla kıskanmadım dersem yalan olur,batıda mukim olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZX Trabzon Airport ~ 8 yıl önce
Gerçekten şaşkınım . Tamam Türkiye 'nin heryerine yatırım yapılmalı karşı değilim . Ama maalesef şöyle bir durum da var . Trabzon havalimanı 2015 yılında tam 3 milyon 360 bin yolcu taşımış olduğu halde ve de 2016 da bu sayının 4 milyonu bulması beklenirken . Terminalinin bu kadar eski kalmasına ve yenisinin yapılmamasına inanamıyorum . Derhal bir çözüm bulunmalı . Yatırımlar gmz boyamak için değil göz doyurmak için yapılmalı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu konu mühim ~ 8 yıl önce
T.S tesisleri taşınsın Trabzonda yatırım atağına geçeceğiz.
Osman ~ 8 yıl önce
Kardeşim halik havalimanı bir çözüm değil kurd sorunu çözmedikçe boş is

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000