21 Nisan 2024, Pazar 17:33:34

Financial Times'tan dikkat çeken haber; Türk Havacılığı Avrupa'yı solluyor

Financial Times, pandemi sonrasında Türkiye'nin havacılık sektörünün hızla büyümesi ve Avrupalı rakiplerini geride bırakmasına yönelik bir haber yazdı.
  • çünkü gecim sartlarımız cok ağır ve sirketler kac para verirse ona razı olmak zorundayız. 45 yasındayım, ucus personeliyim, özel sirket pandemide ℅40 kesinti yaptı. 4 yıl gecti halen eski maasa yaklasmadık bile. simdi bu adam 100 ucak alsa, senin maasını asgari ücrete indiriyorum dese yine itiraz etme gücümüz yok. isgücü ucuz olunca sektör büyüyor, Allah bereket versin.
  • Yıllardır İstanbul havaalanına ve THY hakaret edip sövüp sayanlar bakalım bu habere ne diyecek ?
  • Hatırlıyor musunuz? Ne gerek var koca yeni havalimanına! Devletin parası heba ediliyor! Devlet zarar edecek! Kuş uçmaz kervan geçmez, SAW a diyenler! Siz sağ aynası olmayan Kuş serisi üretenlerin, kayığında kürek çekin, şimdi o havalimanından en çok faydalanan da sizsiniz, orada çalışıyor, para kazanıyor, hatta uçuşa katılıyorsunuz! Bu milletin hafızası var! Aydın, sosyal demokrat geçinen Akpınarlar ile manipüle olmuşlar hariç. Ahlak yahu! Şimdi bir senaryo daha var; yönetmen Tuzayad, finansör koyun, aktör Papazın oğlu, senarist klaus swap amma Aslan gibi Özgür var. Particilik yok, kim taş üstüne taş koyarsa o iyidir, zaten siyaset kirli. Ama sıkıldık sizin bizanzcılığınızdan. Şimdi yeni denetim yasaları yoldadır, Yok SAFA, Yok EASA nonmember için, ama batı bittiniz oğlum bittiniz, AC akımın fazının pikten aşağı noktası, sizde kondansatörde yok. Emme bizde de ağzının suyu akan batı hayranı çok. Birde Alemleri yaratanın planı var. Ya nasip. Gölgen nerde Nuh un kayığında mı?
  • Sermaye sahipleri ucuz kur ile eğitimli iş gücünü kullanıyor. Ucuz iş gücünün vergileriyle işleyen kamu bankalarının verdiği kredilerle yapılan meydanın kirası ise ödenmiyor. Havayolları da ülke vergileriyle sıfır risk ve monopoly konumunda yürüyor.
  • Türkye de uçak sayısının büyümesi aslında çok tehlikeli, Rusya piyasası gidince , kimse o uçak kiralarını ödiyemez ve Personel çıkarmayla Ülke ekonomisine felaket getirir. Yeni hatlar açılırken uzun vadeli piyasa araştırılması gerek.
  • Istemezük tayfası bunu beğenmedi
  • Uyuşturucu,suç,mafya,yolsuzluk, rüşvette de Avrupa'yı solladık!!!
  • köle pazarında da avrupayı solladık. salın emir ates qatar anlasmalarini da görün okcular tepesini...

Financial Times, pandemi sonrasında Türkiye'nin havacılık sektörünün hızla büyümesi ve Avrupalı rakiplerini geride bırakmasına yönelik bir haber yazdı. Yazıda Türk havayolu şirketlerinin pandemi öncesi yıla kıyasla yüzde 10 daha fazla yolcu taşıdığı vurgulandı.

Dünyaca ünlü Financial Times'ın haberine göre Türkiye'nin en büyük iki havayolu şirketi yani Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları geçen yıl, pandemiden önceki yıl olan 2019'a göre yüzde 10 artışla 115 milyon yolcu taşıdı. Aynı şekilde havalimanı yolcu sayılarında da Türk havalimanlarının başarısının yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Habertürk'te yer alan habere göre; OAG veri firmasına göre geçen yıl İstanbul Havalimanı, uçuş sayıları açısından bölgenin en yoğun havalimanı olurken, Türk Hava Yolları da Ryanair ve easyJet'in ardından üçüncü en yoğun havayolu oldu.

Habere göre Türkiye'nin havacılık sektörünün rakiplerine göre hızlı bir şekilde genişlemesi, ülkenin Avrupa pazarında baskın bir oyuncu haline gelmesine de yol açtı. Büyüme ise; ülkedeki havayollarının ve havalimanlarının iyileştirilmiş altyapı ve filolara yatırım yapması ve salgının ardından kapasiteyi hızlı bir şekilde geri getirmesiyle ortaya çıktı.

Konuya yönelik konuşan Aviation Advocacy Danışmanı Andrew Charlton, "Türkiye, potansiyel olarak orta sınıfa dönüşebilecek ve tüm ülkeyi ileriye taşıyabilecek demografik yükselişe sahip gelişmekte olan bir ülke. Bu nedenle politika ayarları büyümeye yelken açacak" dedi.

Türk Hava Yolları, rota haritasını ve uçak filosunu genişletirken, sektör için önemli bir kapasite ölçüsü olan arz edilen Koltuk Kilometre (ASK) değerini geçen yıl 2019'a göre yaklaşık yüzde 25 artırdı. Pegasus da benzer şekilde pandemiye rağmen filosunu inşa ederek kapasitesini artırdı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'ne göre, sektör genelindeki ASK, pandemi sırasında birçok taşıyıcının işten çıkarılmasıyla aynı dönemde yüzde 5,6 küçüldü. Türk Hava Yolları, Aralık ayında 200'den fazla Airbus uçağı siparişi verdikten sonra daha da genişlemeyi planlıyor. Pegasus ise önümüzdeki beş yıl içinde orta mesafe uçuşlara yönelik 68 adet tek koridorlu Airbus jetinin teslim alınmasını bekliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakın zamanda ikinci bir pist açılırken, başkent Ankara ve turizm merkezi Antalya'da da genişletme çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin hakim turizm sektörü aynı zamanda havacılık sektörü için de itici güç olmuştur. Geçen yıl rekor 54 milyar dolara ulaşan turizm gelirlerinin, zayıf para birimi sayesinde yabancı ziyaretçi sayısında güçlü bir artışla 2024'te 60 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

FactSet verilerine göre 2023 yılında Türk Hava Yolları'nın geliri neredeyse yüzde 14 artışla 21 milyar dolara yükseldi ve satış açısından ilk 10 küresel havayolu şirketi arasında yer aldı. Faiz vergisi amortismanı ve amortisman öncesi kazanç yüzde 11,7 artarak 5,5 milyar dolara yükseldi.

"AVRUPA'DA TABLO TAM TERSİ"
Türk havacılığının yükselişine karşın Batı Avrupa'da ise tam tersi bir tablo söz konusu. Bölgenin büyük ulusal havayolu grupları IAG, Air France-KLM ve Lufthansa, işlerini salgının getirdiği aksaklığa karşı dikkatli bir şekilde yeniden inşa etmesine rağmen halen 2019'a göre daha kısıtlı tarifelerle uçuyor.

Bununla beraber önde gelen havalimanları da, gürültü ve kirliliğin yerel halk üzerindeki etkisi ve artan uçuşlardan kaynaklanan karbon emisyonlarının yükselmesi nedeniyle genişleme konusunda zorluk çekiyor. Londra'daki Heathrow Havalimanı, üçüncü bir pist inşa etmek için onlarca yıldır süren mücadelelerin ardından daha küçültülmüş bir büyüme planına odaklanırken, Hollanda hükümeti Amsterdam Schiphol'deki uçuş sayısını azaltmak için baskı yapıyor.

2019'da açılan 11 milyar dolarlık uluslararası transit merkezi yani İstanbul Havalimanı'nın, yaklaşık 200 futbol sahası büyüklüğünde devasa bir terminale sahip olduğu belirtilirken, İstanbul'dan yaklaşık 76 milyon yolcunun geçtiği ve bu rakamın Heathrow'un 79 milyon yolcu sayısının biraz altında olduğu ifade edildi.

"BU ENDİŞE VERİCİ"
Avrupalı ​​bir havayolu yöneticisi, "Daha sıkı düzenleme, insanları daha az düzenlemenin olduğu bölgelere çekebileceğiniz anlamına geliyor" derken ismini açıklamak istemeyen bir diğer yönetici ise "Bu endişe verici. AB'de kirliliğin maliyetinin daha ucuz olduğu 2019'da bunu pek umursamadık ama şimdi 'aman tanrım' diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Analistlere göre jeopolitik gerginliklere rağmen Avrupalı ​​havayolları, Türk havayollarının ve aktarmalar yoluyla doğu ile batıyı birbirine bağlayan Körfez'deki havayollarının büyümesini artan bir endişeyle izliyor, izlemeye de devam edecek gibi görünüyor. 

(Habertürk)

Financial Times'tan dikkat çeken haber; Türk Havacılığı Avrupa'yı solluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ahmet kurtoglu ~ 11 gün önce
çünkü gecim sartlarımız cok ağır ve sirketler kac para verirse ona razı olmak zorundayız. 45 yasındayım, ucus personeliyim, özel sirket pandemide ℅40 kesinti yaptı. 4 yıl gecti halen eski maasa yaklasmadık bile. simdi bu adam 100 ucak alsa, senin maasını asgari ücrete indiriyorum dese yine itiraz etme gücümüz yok. isgücü ucuz olunca sektör büyüyor, Allah bereket versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 12 gün önce
Yıllardır İstanbul havaalanına ve THY hakaret edip sövüp sayanlar bakalım bu habere ne diyecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sağ ayna tofaş ~ 12 gün önce
Hatırlıyor musunuz? Ne gerek var koca yeni havalimanına! Devletin parası heba ediliyor! Devlet zarar edecek! Kuş uçmaz kervan geçmez, SAW a diyenler! Siz sağ aynası olmayan Kuş serisi üretenlerin, kayığında kürek çekin, şimdi o havalimanından en çok faydalanan da sizsiniz, orada çalışıyor, para kazanıyor, hatta uçuşa katılıyorsunuz! Bu milletin hafızası var! Aydın, sosyal demokrat geçinen Akpınarlar ile manipüle olmuşlar hariç. Ahlak yahu! Şimdi bir senaryo daha var; yönetmen Tuzayad, finansör koyun, aktör Papazın oğlu, senarist klaus swap amma Aslan gibi Özgür var. Particilik yok, kim taş üstüne taş koyarsa o iyidir, zaten siyaset kirli. Ama sıkıldık sizin bizanzcılığınızdan. Şimdi yeni denetim yasaları yoldadır, Yok SAFA, Yok EASA nonmember için, ama batı bittiniz oğlum bittiniz, AC akımın fazının pikten aşağı noktası, sizde kondansatörde yok. Emme bizde de ağzının suyu akan batı hayranı çok. Birde Alemleri yaratanın planı var. Ya nasip. Gölgen nerde Nuh un kayığında mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sermaye kazanıyor. ~ 12 gün önce
Sermaye sahipleri ucuz kur ile eğitimli iş gücünü kullanıyor. Ucuz iş gücünün vergileriyle işleyen kamu bankalarının verdiği kredilerle yapılan meydanın kirası ise ödenmiyor. Havayolları da ülke vergileriyle sıfır risk ve monopoly konumunda yürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyüme riski ~ 12 gün önce
Türkye de uçak sayısının büyümesi aslında çok tehlikeli, Rusya piyasası gidince , kimse o uçak kiralarını ödiyemez ve Personel çıkarmayla Ülke ekonomisine felaket getirir. Yeni hatlar açılırken uzun vadeli piyasa araştırılması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 12 gün önce
Istemezük tayfası bunu beğenmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sollama !!! ~ 12 gün önce
Uyuşturucu,suç,mafya,yolsuzluk, rüşvette de Avrupa'yı solladık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apuser ~ 12 gün önce
köle pazarında da avrupayı solladık. salın emir ates qatar anlasmalarini da görün okcular tepesini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000