01 Ekim 2016, Cumartesi 13:10:05

Bakan Arslan: "Türkiye ICAO konseyine aday"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün konsey üyeliğine adaylığımızı açıklayacağız
  • Bakanima bakin biyigina kurban. Canadada konusma firsati verdilermi acaba insallah
  • TARKİM olayına lütfen el atın.fetocu diye Tarkimi yargı da dahi olmadan kira sözleşmesiyle kapatmak biz öğrencilerin hayatını Yok etmiştir.fetonun f si bizi bağlamaz.varsa devlet o kişiyi yakalasın gereken cezayı versin.Dhmi Tarkimin kira sözleşmesini fesh edince Shgm de Tarkimin uçuşunu askıya aldı.dolayısıyla olan tüm TARKİM çalışanıyla öğrencilerine oldu.bizler vatanı devleti için canını verecek İnsanlarız.adaletinize güveniyoruz.tarkim öğrencisi.
  • Bakanmısın bakmayanmı herneysen Tarkime el koydunuz PARAMIZI verin!!!! Sayenizde ülkeden bıktık 5 yaşından beri....
  • ICAO da soz soyleyebilecek tek bir uzmanimiz var mi acaba ?
  • Daha TURKİYEDE havacılık çalışma kültürü yok. Çingen işi iş yapılıyor. Daha havacılık iş hukuku yok. Sayın bakanım ilk önce icao iş hukukunu yerlestirsin. Bizdeki Sünni buyume. Dibi boş.
  • Bir hafta oldu yıllardır sektöre adam yetiştiren bir kuruluş kapatıldı ve çalışanları, öğrencileri madur durumda ama hiç bir bakan, müdür vs. kimseden ses çıkmıyor. Ne çok alıştınız vatandaşınızı işsiz ve perişan bırakmaya.
  • Türkiye ICAO'ya üye olupta sanki çok şey değiştire bilicek. Bakanlığın ilk önce Türk havacılığını dünyaya kabul ettirmesi gerekir.. Kendi dilimizde bakım kitaplarını oluşturup heryerde geçerli kılmalıyız.. Üye olursak şayet yalakalıktan başka birşeye yaramaz.. Tıpkı EASE de olduğu gibi..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin, dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) konsey üyeliğine adaylığını açıklayacağını bildirdi.

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, bugün Kanada'nın başkenti Montreal'de gerçekleştirilecek ICAO Genel Kurul Toplantısına katılacağını söyledi.

ICAO'nun yönetimini sağlayan 36 üye ülkeden bakan düzeyinde katılımla gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye'nin son 14 yılda havacılıkta kaydettiği gelişimi anlatacağını belirten Arslan, ICAO'ya en fazla katkıda bulunan ülkelerden birinin Türkiye olduğuna işaret etti. Bakan Arslan, toplantıda Türkiye'nin, dünya havacılığını yöneten Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün konsey üyeliğine adaylığını açıklayacağını bildirdi.

Toplantı sonrasında ICAO yönetimine ve tüm katılımcılara Türkiye Resepsiyonu verileceğini belirten Arslan, genel kurulun ardından ayrıca konsey üyesi bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini ve Montreal'deki Türk vatandaşları ve dernek temsilcileriyle bir araya geleceğini kaydetti.

TÜRKİYE, 44 ÜLKENİN DESTEĞİYLE MONTREAL'DE

Türkiye'nin 1977, 1980 ve 1983 yıllarında konseye üye olmak için girişimlerde bulunmasına karşın, seçimlerde oyların bölünmesi nedeniyle sonuç alınamadığını anlatan Arslan, "Bu yıl Avrupa Sivil Havacılık Konferansı üyesi 44 üye ülke tarafından Avrupa'nın 8 adayından biri olarak Part 3'ten Türkiye'nin aday olmasına karar verildi." diye konuştu.

HAVACILIK KURALLARINI OLUŞTURAN KURULUŞ

Türkiye'nin de kurucularından olduğu ICAO, uluslararası sivil havacılığa ilişkin küresel standart ve tavsiyeler belirleyen Birleşmiş Milletler ihtisas örgütü olarak görev yapıyor.

1944'te imzalanan Şikago Sözleşmesi uyarınca, 1947'de Kanada-Montreal'de kurulan ICAO, tüm dünyada uçuş güvenliği ve sivil havacılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kuralları oluşturan kuruluş konumunda bulunuyor.
 

Bakan Arslan: "Türkiye ICAO konseyine aday"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Sansani ~ 7 yıl önce
Bakanima bakin biyigina kurban. Canadada konusma firsati verdilermi acaba insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın bakanım. ~ 7 yıl önce
TARKİM olayına lütfen el atın.fetocu diye Tarkimi yargı da dahi olmadan kira sözleşmesiyle kapatmak biz öğrencilerin hayatını Yok etmiştir.fetonun f si bizi bağlamaz.varsa devlet o kişiyi yakalasın gereken cezayı versin.Dhmi Tarkimin kira sözleşmesini fesh edince Shgm de Tarkimin uçuşunu askıya aldı.dolayısıyla olan tüm TARKİM çalışanıyla öğrencilerine oldu.bizler vatanı devleti için canını verecek İnsanlarız.adaletinize güveniyoruz.tarkim öğrencisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 7 yıl önce
Bakanmısın bakmayanmı herneysen Tarkime el koydunuz PARAMIZI verin!!!! Sayenizde ülkeden bıktık 5 yaşından beri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
verinmiş ~ 7 yıl önce
doğru uçuş saatiyle mi uçtunuz yoksa uçmuş mu gösterildiniz de işinize geldiği için itiraz etmediniz? Böyle mi pilot olacaktınız?
sam ~ 7 yıl önce
ICAO da soz soyleyebilecek tek bir uzmanimiz var mi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HİKAYE ~ 7 yıl önce
Daha TURKİYEDE havacılık çalışma kültürü yok. Çingen işi iş yapılıyor. Daha havacılık iş hukuku yok. Sayın bakanım ilk önce icao iş hukukunu yerlestirsin. Bizdeki Sünni buyume. Dibi boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amman sakın dile getirmeyin.. ~ 7 yıl önce
Bir hafta oldu yıllardır sektöre adam yetiştiren bir kuruluş kapatıldı ve çalışanları, öğrencileri madur durumda ama hiç bir bakan, müdür vs. kimseden ses çıkmıyor. Ne çok alıştınız vatandaşınızı işsiz ve perişan bırakmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaygusuz.... ~ 7 yıl önce
Türkiye ICAO'ya üye olupta sanki çok şey değiştire bilicek. Bakanlığın ilk önce Türk havacılığını dünyaya kabul ettirmesi gerekir.. Kendi dilimizde bakım kitaplarını oluşturup heryerde geçerli kılmalıyız.. Üye olursak şayet yalakalıktan başka birşeye yaramaz.. Tıpkı EASE de olduğu gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000