Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

TAV da zamlandı! Sıra TGS’de mi?

Havacılık sektöründe son zamanlarda sıkça zam haberi ile karşınıza çıktık, bununla ilgili bir çok haber yaptık.

THY Teknik’te büyük hayal kırıklığı!

Türk Hava Yolları’nın yüzde yüz iştiraki olduğu THY Teknik A.Ş’de hakim olan belirsizlik çözülmek üzere; ancak keşke belirsiz olarak kalsaydı diyesi geliyor insanın! Teknik ile Çelik İş Sendikası arasında aylardır devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde artık imzalar atılmak üzere…

Bu soruları kim cevaplayacak?

Son günlerde havacılık sektörünün en önemli gündem maddelerinden biri yeniden İstanbul Yeni Havalimanı oldu. Açılışına 1 aydan biraz daha fazla zaman kala yeni havalimanı bir çok konuda medyada sıkça yer aldı. Hem İGA yetkililerinden açıklamalar yapıldı, hem tanıtım için önemli organizasyonlar dile getirildi. Ama bu gelişmeler yeni havalimanı ile ilgili bazı soru işaretlerini henüz gideremedi.

THY’den yeni zam! Peki diğer şirketler ne maaş veriyor?

İstanbul yeni havalimanının açılış tarihi yaklaştıkça şirketlerin personel ihtiyacı artıyor. Türk Hava Yolları’nın büyük ilgi gören son kabin memuru ilanında sınav süreci devam ediyor. Geçtiğimiz hafta değindiğim yeni sistemle şu sıralarda adaylar ilk aşamayı tamamlamak üzere.

THY kabin memuru adayları dikkat!

Türk Hava Yolları’nda kabin memuru yada pilot olabilmek havacılığa gönül verenler için önemli bir hedeftir. O nedenle bir ilan yayınlandığında başvurusu sayısı binlerle ifade ediliyor. Özellikle kabin memuru ilanında…

Sabiha Gökçen’den Misa Matsushima’ya!

Geçtiğimiz hafta içinde Japonya havacılığında tarihi bir gelişme yaşandı. Adı Misa Matsuşima olan kadın pilot, Japonya hava kuvvetlerinin ilk kadın pilotu olarak tarihe geçti. Sene: 2018…

DHMİ o kararını gözden geçirmeli

Ülkemizde dövizin son birkaç ayda bu kadar yükselmesinin ekonomiye olan yansıması bir yana, özellikle havalimanlarında çalışan personele olan yansıması da göz ardı edilecek gibi değil. Nasıl mı?

Kokpit olmasa akıllara bile gelmeyecekler!

Son 10 yılda dünyanın her yerinde pilot ihtiyacına yönelik sıkça açıklamalar yapılıyor. Büyüyen havacılık, büyük yatırımlar, son teknoloji uçaklar ve akıllı havalimanları gelişmiş ülkelerin artık vazgeçilmezi olmuş durumda.

THY kabin memuru alacak peki kıl payı kaçıranlar ne olacak?

Türk Havacılığının dünyadaki yükselen yıldızı Türk Hava Yolları, bu sektöre merakı olanların her zaman hayali olmuştur. THY’de görev yapmak, THY ile aynı yolda yürümek başta gençler olmak üzere hemen hemen herkesi saran bir rüyadır.

Pegasus uçağına ne oldu?

Bu yılın Ocak ayında Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan Pegasus uçağının akibeti merak ediliyor.

Turkish DO&CO çalışanlarına müjdeli haber – İGA TAV Güvenlik’e ne teklif etti?

Türk Hava Yolları ile DO&CO’nun yolları ayırma kararı sonrasında büyük bir huzursuzluk içinde çalışan Turkish DO&CO personeliyle ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

THY kokpit için harekete geçti

Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’na geçiş ile artacak pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalara hız verdi. Hafta içinde THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay’ın basın mensuplarına bu konuda açıklamaları oldu.

Haziran ayı havalimanı ayı - Türk pilotlar Emirates'e gider mi?

Türkiye’de havacılığın özellikle son 15 yılda çok ciddi oranlarda büyüme gösterdiği ve yolcu sayısının 193 milyonu geçtiğini artık bilmeyen kalmadı. Durağan geçen 2016 yılındaki o sıkıntılı dönemin çabuk atlatılması ve süratle toparlanmaya gidilmesi Türk havacılığındaki büyümeyi kaldığı yerden devam ettirdi.

3. Havalimanı’nda ‘Berlin’ detayı - Almanlar neyi bekliyor?

Türk havacılık tarihinin en prestijli projesi olan İstanbul yeni havalimanına artık sayılır günler kaldı. Sayılı günler diyorum; çünkü bugün itibariyle açılışına 141 gün gibi bir zaman var.

THY’den çalışanlara zam ve Hava İş’in duruşu!

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası çalışanlara zam yapılması konusunda geçtiğimiz hafta anlaşmaya vardı. Bu karar THY tarafından alınmış ve Sendikanın da görüşüne başvurulmuştu.

Bilet fiyatları artacak mı? - THY'nin 1 milyon TL'lik pilot eğitimi!

Dolar/Euro kurunun bu kadar dalgalı seyretmesi havacılık camiasında bilet fiyatı artışıyla ilgili beklentiye neden oldu. Daha doğrusu akıllara ilk önce bunu getirdi. Şirketlerin gider kalemleri ağırlıklı olarak döviz üzerinden olduğu için bilet fiyatlarına yansıması da muhtemel göründü.

Türkiye'de pilot açığı ve Uçuş okulları

Geçen hafta uçuş okullarıyla ilgili yaptığım kısa değerlendirme pilot olmayı hedefleyen adayların oldukça dikkatini çekti.

Gençler IFTE 2018'de buluştu… Uçuş okullarıyla ilgili büyük merak

Cuma ve Cumartesi günü havacılık sektörü adına son derece güzel bir buluşma gerçekleşti. IFTE fuarından bahsediyorum. Wow Convention Center’da özellikle havacılık meraklısı gençler bir araya geldi, merak ettklerine yanıt bulmaya çalıştı.

Do&Co ve SATS bilmecesi; Binlerce çalışan merak içinde

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sektör adına en çok konuşulan konulardan biri şüphesiz THY ile DO&CO’nun yolları ayırma kararı oldu. Bu karar büyük bir çoğunluk için sürpriz oldu ancak bazıları için de beklenen bir karar gibi görünüyordu.

Eurasia Airshow nasıl geçti? ICAO Konsey Başkanı neden terk etti?

Değerli AirportHaber okuyucuları, yaklaşık 11 yıldır AirportHaber’in haber merkezinde görev yapan bir havacılık muhabiri olarak bu haftadan itibaren şahsi görüşlerimi sizlerle buradan paylaşacağım. Bugüne kadar sadece haberlerimle sizlerle buluşmuştum ancak artık görüşlerimi de kaleme alacağım.