Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

500 bin dolarlık taksi! Bilet fiyatları artacak mı? – Ya sosyal medyaya yansımasaydı?

İstanbul Havalimanı’nın ilk fazının tam olarak faaliyet geçmesinin ardından her geçen gün yeni tespitler ortaya çıkıyor.

İGA ile THY arasında kriz mi var?

İstanbul Grand Airport; yani İGA, Ekim 2013’te İstanbul Havalimanı’nın işletmesini sağlamak amacıyla kuruldu.

İstanbul Havalimanı; Büyük ama teknolojik - Zor ama kolay!

İstanbul Havalimanı’na geçiş resmen tamamlandı. Artık Türk Havacılığının ezberlenmiş adresi Atatürk Havalimanı yerine İstanbul Havalimanı olacak.

Atatürk Havalimanı…

1910’lu yıllar… Henüz bizim milli mücadelemizin yoğun olarak sürdüğü ve işgal girişimlerine elimizden geldiğince karşı koyduğumuz dönemler.

THY’deki MAX detayı – Taşınmadaki ‘Nisan’ gerçeği - Atatürk Havalimanı…

Dünya havacılık tarihinin en büyük krizlerinden biri yaşanıyor şu sıralar. Boeing’in yeni nesil uçaklarından olan Boeing 737 MAX uçaklarının dünya üzerindeki tüm uçuşları durduruldu biliyorsunuz…

Uçucuların ‘vergi’li maaşı – Germania’da son durum ne?

Ülkelerin gelir ve vergi konusundaki adalet terazisi yüzyıllardır tartışılan ve hala tam olarak çözülememiş büyük bir bilinmezlik…

Taşınma Nisan’da olur mu?

Bizim kültürel olarak sorunlarımızdan biri sanırım ‘orta’da durmayı bilmiyor oluşumuz. Yani doğruya doğru, yanlışa da yanlış demeyi tam olarak beceremiyoruz galiba. İstanbul Havalimanı bu tespit için uygun örneklerden biri olsa gerek…

Uçuş okullarıyla ilgili yeni bir dönem mi başlıyor?

Pilot ihtiyacının her geçen yıl kendini iyiden iyiye hissettirmesi nedeniyle artık emekli pilotlara teklif götürülecek desem ne dersiniz?

Bir devin sonu; A380! – Turkish Do&Co bildiğiniz gibi…

Üretildiği dönem itibariyle dünyanın en büyük yolcu uçağı unvanını elinde bulunduran Airbus A380, yavaş yavaş tarihe karışıyor.

Bir hayal yolculuğu: Ay seyahati!

İnsanoğlu’nun en büyük hayallerinden biri uzay seyahati desek sanırım çok abartmış olmayız. Uzay seyahatinden kastım; Ay’a ayak basmak, gezegenleri keşfetmek ya da hayat olup olmadığını araştırmak…

Hava-Sen konusu pilot krizine neden olur mu?

Başlıktaki konuyu detaylıca açıklayacağım ama önce süreci hatırlatmak ve hafızaları tazelemek istiyorum. Sanırım bugüne kadar olanları sıralamak, anlatmak istediğimi ve yazının anlaşırlığını daha da mümkün kılacak.

Havacılıkta en istenmeyen gerçek!

Havacılık sektöründe bir şirketin batması sanırım en istenmeyen gelişmelerin başında geliyor

Ocak ayı zam ayı

2018’de herkesi etkileyen ekonomik şartlar nedeniyle havacılık sektöründeki bir çok şirketin ara zam kararı alması sonrasında; sıra 2019 yılını kapsayacak zamma geldi.

Havacılık sektörünün 2018’i

2019 yılına yeni girdiğimiz bu günlerde 2018 yılı hem Türk havacılığı için hem dünya havacılığı için nasıl geçti, ben bu hafta buna bakmak istiyorum.

2019 yılı pilot adaylarının yılı olsun!

Havacılık denildiğinde akla ilk gelen mesleğin pilotluk olması, pilotluğun cezbedeci yanları ve mesleki popülerite havacılık gündeminde sıkça yer bulmuştur.

İstanbul Havalimanı’na taşınma neden ertelendi?

2 hafta önce yazdığım yazıda İstanbul Havalimanı’nın Aralık sonunda taşınmasının ertelenmesinin gündeme gelebileceğini ve erteleme kararı çıkarsa sürpriz olmayacağını yazmıştım.

Devletler ve filoları

Devletlerin uçak filoları yıllardır ülkelerdeki en ciddi tartışma konulardan biri olmuştur. Bazen lükse kaçtığı nedeniyle eleştirilir, bazen de ihtiyaç olmamasına rağmen gereksiz harcamaya dikkat çekilir.

Bekleyen yatırımlar ve İstanbul Havalimanı

Türkiye’de havacılık sektörünü değerlendirirken son yıllardaki yükselişten bahsetmeyen kimse yoktur herhalde. Bir şeyi detaylı aktarmadan önce mutlaka önce o yükselişten bahsederiz. Bu siyasilerden başlar, basın mensuplarına ve halka doğru devam eder.

Yolcu haklarına dair…

Hazır kış mevsimi gelmişken yolcuların haklarına ilişkin kısa bir bilgilendirme, daha doğrusu bir toparlama yapmak istiyorum.

İstanbul Havalimanı’nda ‘transit yolcu’ detayı!

29 Ekim’de açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı Türk havacılığının önümüzdeki yıllarda en büyük gurur ve ekonomik kaynağı olacak.

Havacılık demek teknoloji demek

Teknoloji hayatın artık vazgeçilmez bir gerçeği. İnsanlık, var oluşundan bu yana sürekli arayış içinde olmuş ve hayatı kolaylaştırmanın yollarını hiç bırakmamış…

Havalimanı çevresi medeniyet mi mağduriyet mi?

Havalimanı yapımı özellikle havalimanı olmayan şehirler için büyük bir nimettir. Mesafelerin zaman açısından kısalmış olması, şehre ilginin artması ve geliş-gidiş durumunun sıklaşması bu durumu son derece anlamlı kılıyor.

Zaman geldi çattı… A380’den İstanbul yeni havalimanına

Sosyal medyayı aktif olarak kullananlar bilir, bazı kullanıcıların popüler olan paylaşımları olur. Onlardan da biri de özellikle ülkemizdeki olumsuz olaylarla ilgili olarak; ‘Bizim neslin görmediği bir uzaylı istilası kaldı’ türünde paylaşımları vardır bilirsiniz…

Lufthansa’nın pilot isyanı! Pilotsuz yolcu uçaklarına doğru mu gidiyoruz?

Geçtiğimiz hafta Almanya’da yaşayan bir arkadaşım aracılığı ile bir havacılık sitesinde önemli bir haber dikkatimi çekti. Haberde Lufthansa’nın pilot yetiştirme konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığı ele alınıyor.

TAV da zamlandı! Sıra TGS’de mi?

Havacılık sektöründe son zamanlarda sıkça zam haberi ile karşınıza çıktık, bununla ilgili bir çok haber yaptık.