03 Eylül 2018, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • İngilizce bilmiyorsanız zaten gelmeyin, tamamen İngilizceyle alakalı bir iş, işimizin %90 ı İngilizce, iletişim kuramassanız çok basit bir şekilde hayatta kalabilecek birisinin ölümüne sebep olabilirsiniz. Can verirken nefes nefese zar zor anlaşılan bir mırıltıyla çantamda ilacım var diyen bir yolcunun söylediğini anlamayacaksanız gelmeyin
  • Arkadaslar bir suru bir suru sey yazmissiniz. Allah askini boğazici üniversitesi mezununun ne isi olabilir hosteslik ilaniyla. Ben 4 yillik universite mezunuyum. Ama meslegim oldugu icin basvurdum. Ayrica zaten gecmiste lise mezunlari aliniyordu bu is icin. Suanda Turkiyede dogru duzgun isler olmadigi icin ve kendi alaninizda bulamadiginiz icin hostesligi cok yukseltiyorsunuz. Ama bu meslek icin orta duzeyde bir ingilizce bilmen yeterli. Yani filozof olmana gerek yok. Yeterli kriterleri sagla zaten alirlar.
  • Selamlar yeni sistem de Dyned olmayacak diye biliyorduk. Bir yanlışlık olmasın bu haberde?
  • Sınav dyned mi olacak yani? Dbe kendi İngilizce sınavı değil mi?
  • Maaşlar düşürülsün diyen arkadas senelerce seni dinliiicek gibiyiz, ayrı bi tad kattın buraya, sağol : D
  • Disarida egitimsizligiyle asgari ucrette maas bile alamayacak tipleri thy’ye kabin memuru yapmissin 7-8 bin veriyorsun ve o kadar gezme imkani.
  • İyide ingilizcesi kötü olanalr evde ya başkasını oturtursa sınav başına ki cogunlugu öyle olucak eminim bence bu kısım olmamış
  • Sonradanda ağlayın FO adayları
  • Onlıne envanter sonucları ne kadar surede acıklanıyor arkadaslar
  • Hostes maaslari 2999 tl’ye cekilirse daha verimli olabilir daha nitelikli insanlar secilebilir. Sirketi kuruttular

THY kabin memuru adayları dikkat!

Türk Hava Yolları’nda kabin memuru yada pilot olabilmek havacılığa gönül verenler için önemli bir hedeftir. O nedenle bir ilan yayınlandığında başvurusu sayısı binlerle ifade ediliyor. Özellikle kabin memuru ilanında…

Biliyorsunuz, Türk Hava Yolları geçtiğimiz Temmuz ayının sonunda kabin memuru alımı için bir ilan yayınladı. Bu beklenen bir ilandı ve yıl sonuna kadar binden fazla alım yapılacağı söylenmişti. İlana da binlerce başvuru yapıldı. Şimdi başvuranlar arasında işe girecek olanları belirleme süreci de başladı.

Ama THY bir sistem değişikliğine giderek boy-kilo, dövme ve evrak kontrolü sürecine kadar olan sınav sistemini internet üzerinden online olarak yapacağını adaylara gönderdiği e-posta ile duyurdu.

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak’ın arzu ettiği bu yeni yöntemde aslında çok farklı bir durum yok. Zira; uçuş eğitim başkanlığında yapılan sınav sistemi artık online olarak internet üzerinden yapılacak.

Bilenler zaten biliyor ancak ben bilmeyenlere konuyu biraz açmak istiyorum.

THY’nin bu son ilanına binlerce başvuru yapıldı. Dolayısıyla sınav sisteminin online yapılması hem iş yükünün azaltılması, hem zamandan tasarruf etmek hem de bir eleme yöntemi olduğunu söylemek mümkün. Çünkü başvurusu kabul edilen adaylar daha önce THY Uçuş Eğitim Başkanlığı’nda sınava giriyordu.

Peki nedir bu DynED sınavı?

Bu sınav adayların İngilizce yeterliliğinin ölçüldüğü sınav olarak biliniyor. Daha önce Kabin Hizmetler Başkanlığı’nda bilgisayar başına oturarak bu sınava giren adaylar artık aynı sistemle evinden sorulara yanıt verecek. Bu belki işin heyecan kısmının bir nebze atlatılması açısından da doğru bir yöntem olarak değerlendirilebilir.

Bu sınavda İngilizce sorularla yeterlik ölçülüyor. Boşluk doldurma, cisim tanımlama ya da şekilli sorularla olayı tanımlama ve diyaloglu sorular yer alıyor. Bu sınavdan 1.0 ve üzeri puan alanlar genellikle sözlü mülakata davet ediliyor. Tabi puanınız ne kadar yüksek olursa alacağınız davet o kadar çabuk oluyor.

Bir diğer aşama da yetkinlik envanteri uygulaması sınavı. Bu da daha çok kişiliği çözmeye yönelik sorulardan oluşuyor. Yani adayı tanıma ve adayla ilgili detaylı bilgi edinme testi olarak değerlendirebiliriz.

Online olarak yapılacak sınav sisteminden sonra hem İngilizce sınavından alınacak puan ve hem de kişilik testinin incelemesinin ardından süreci başarıyla geçmiş adaylar sözlü mülakata çağrılacak. Sözlü mülakattan önce yukarı da değindiğim gibi, boy-kilo ve dövme kontrolleri de burada yapılacak.

Bu arada internet üzerinden yapılacak İngilizce sınavı sırasında yardım alınması çok mantıklı olmayabilir. Çünkü, sözlü mülakat sırasında İngilizce sorular sorulacağını da adaylar bilsinler.

Benim görüşüm sınav sisteminin internet üzerinden yapılması olumlu bir düzenleme. Çünkü adayların o heyecanı evinde bastırabileceğini ve daha başarılı olabileceklerini düşünüyorum.  Herkese bol şans diliyorum.

TAV Güvenlik yenilendi mi?

Açılışına artık ayların değil günlerin kaldığı İstanbul yeni havalimanında hummalı bir şekilde güvenlik personeli alımı devam ediyor.

Burada daha önce TAV Güvenlik personeline yapılan tekliflerin detaylarını ve güvenlik personelinin beklentilerini yazmıştım. Ancak şu an Atatürk Havalimanı’ndaki güvenlik personeliyle ilgili dikkatimi çeken bir durum var.

Son günlerde güvenlik personellerinin bir çoğunun yenilendiğini fark ettim. Ben de yıllardır Atatürk Havalimanı’nda çalışan biri olarak artık yüzlerini görmeye alıştığım personelin büyük bir kısmını göremiyorum.

Bu bir kaç kişinin iş değişikliği değil. Güvenlik personelinin tamamına yakını son bir kaç hafta içinde yenilendi. Yaş ortalaması da oldukça düştü. Benim edindiğim bilgiye göre;  Atatürk Havalimanı’nda şu an yeni çalışmaya başlayan personel İstanbul yeni havalimanında da görev alacak personel olacak. Diğer tecrübeli güvenlik personellerinin büyük bir kısmı da İGA ile anlaşarak yeni havalimanında iş başı yaptı bile…

THY kabin memuru adayları dikkat!

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

İngilizce ~ 6 yıl önce
İngilizce bilmiyorsanız zaten gelmeyin, tamamen İngilizceyle alakalı bir iş, işimizin %90 ı İngilizce, iletişim kuramassanız çok basit bir şekilde hayatta kalabilecek birisinin ölümüne sebep olabilirsiniz. Can verirken nefes nefese zar zor anlaşılan bir mırıltıyla çantamda ilacım var diyen bir yolcunun söylediğini anlamayacaksanız gelmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek yok ~ 6 yıl önce
Gerek yok arkadaşlar İngilizceye falan çikın or pasta diyebiliyorsaniz sorun yok
Nebia ~ 5 yıl önce
Testi yanlışlıkla bitir e basıp sonlardım tekrar yapabilir miyim
Tuba ~ 6 yıl önce
Arkadaslar bir suru bir suru sey yazmissiniz. Allah askini boğazici üniversitesi mezununun ne isi olabilir hosteslik ilaniyla. Ben 4 yillik universite mezunuyum. Ama meslegim oldugu icin basvurdum. Ayrica zaten gecmiste lise mezunlari aliniyordu bu is icin. Suanda Turkiyede dogru duzgun isler olmadigi icin ve kendi alaninizda bulamadiginiz icin hostesligi cok yukseltiyorsunuz. Ama bu meslek icin orta duzeyde bir ingilizce bilmen yeterli. Yani filozof olmana gerek yok. Yeterli kriterleri sagla zaten alirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayrettin ~ 6 yıl önce
kabinde şahsen 7 kişi bogazici mezunu tanidigim var. f/o lardan cok daha donanimli cok daha kapasiteli. Baba parası degil alin terinin karsiligini aliyorlar gıpta ile bakılası insanlar
Utku ~ 6 yıl önce
1 tane bile muhendis hostes gormedim ama pilotlarin cogu muhendis kokenli. Arada buyuk fark var. once pilotlara asilmamayi ogreneceksiniz. Yabanci olanlari da her seyi anlatiyor bize merak etmeyin :D
Ezgi ~ 6 yıl önce
Selamlar yeni sistem de Dyned olmayacak diye biliyorduk. Bir yanlışlık olmasın bu haberde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hande ~ 6 yıl önce
Sınav dyned mi olacak yani? Dbe kendi İngilizce sınavı değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeynep ~ 6 yıl önce
Degisti sistem, ilets ve toefl isteniyor artik. Academic, minimum overall 6.0 speaking minimum 6.5
G. ~ 6 yıl önce
Maaşlar düşürülsün diyen arkadas senelerce seni dinliiicek gibiyiz, ayrı bi tad kattın buraya, sağol : D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GamzeGokyigit ~ 6 yıl önce
Disarida egitimsizligiyle asgari ucrette maas bile alamayacak tipleri thy’ye kabin memuru yapmissin 7-8 bin veriyorsun ve o kadar gezme imkani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostes ~ 6 yıl önce
İyide ingilizcesi kötü olanalr evde ya başkasını oturtursa sınav başına ki cogunlugu öyle olucak eminim bence bu kısım olmamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cigdem Karaca ~ 6 yıl önce
Tatava yapma cay kahve getir sevgiline.
Ezgi ~ 6 yıl önce
Kamera olucak
160.000 Euroya imza atın ~ 6 yıl önce
Sonradanda ağlayın FO adayları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jale ~ 6 yıl önce
Onlıne envanter sonucları ne kadar surede acıklanıyor arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hale ~ 6 yıl önce
Cikti bile size ulasmadiysa kapanmistir artik
Teknik ~ 6 yıl önce
Hostes maaslari 2999 tl’ye cekilirse daha verimli olabilir daha nitelikli insanlar secilebilir. Sirketi kuruttular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a8 sahibi ~ 6 yıl önce
ağla teknik ağla
fly ~ 6 yıl önce
sana sanayide iş bile vermezler THY de çalışıyorsan şükret başkasının parasıyla ilgilenme işine odaklan.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000