Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

THY Boeing’e davayı açıyor mu?

‘Bu durumdan çok rahatsızız’

THY’nin yolcu hedefi - Öfkeli yolcu ve mağdur personel!

Türk Hava Yolları’nın ilk 9 aylık performansı belli oldu. THY 9 ayda 56.4 milyon yolcu taşıdı.Türk Hava Yolları’nın ilk 9 aylık performansı belli oldu. THY 9 ayda 56.4 milyon yolcu taşıdı.

Olur mu olmaz mı?

Türk Hava Yolları’nda bildiğiniz gibi türbanlı kabin memuru yok. Aslında şu anda hiçbir şirketimizde böyle bir uygulama yok. Ama kısa bir süre sonra ilk kez THY kokpitinde türbanlı bir pilot olacak.

Demek ki düzeltememişler!

2-3 hafta kadar önce İkitelli yönünden 2. Köprü yolu istikametinde ilerlerken akıcı trafik 1-2 kilometre sonra tıkandı.

Pilotların TSK'ya dönüşünde yeni formül

Son 3 yıldır zaman zaman gündeme gelen asker pilotların durumu, bu kez çok daha ilginç bir konuyla gündeme geldi. Daha doğrusu bundan sonraki süreçte gündemi epey meşgul edecek.

TEKNOFEST nasıl geçti? 737 MAX uçuşa mı hazırlanıyor?

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Teknoloji, Uzay ve Havacılık Festivali Teknofest’i AirportHaber olarak yerinde takip ettik.

THY kabin memuru ilanı verecek mi?

Son günlerin en çok sorulan sorularından biri; ‘THY’nin kabin memuru ilanı ne zaman yayınlanacak?’

Dedikodu…

6 Nisan 2019 tarihi Türk havacılığının dönüm noktalarından biri. Havacılık sektörünün kalbinin attığı yer olan Atatürk Havalimanı’nda son uçuşun yapıldığı ve İstanbul Havalimanı’na taşınmanın başladığı tarihtir.

THY’de yeni bir dönem başlıyor

Öncelikle TGS ve İGA’daki Ask Me konusunu ele almak lazım. Çok kızmak mı gerek yoksa geniş düşünmek mi bunu tespit edelim.

TGS’de yeni banka yeni heyecan! THY ve Pegasus’un performansları

Birkaç gün önce bir sebeple borsa ile ilgili birkaç internet sitesine giriş yaptım. Daha sonra mesleki refleksten olsa gerek; borsaya açık şirketlere göz atmak istedim. Pegasus ve THY’ye… O kadar şaşırdım ki, burada da yazmak istedim açıkçası.

Havacılıkta kâr ve ‘yastık’ denklemi!

Havalimanları, dışarıdan bakıldığında çok önemli bir iş merkezi olarak bilinir. Havalimanlarında çalışmak, çalışanların dışındaki birçok kesim tarafından amiyane tabirle ‘İyi yere kapak attı’ ifadesiyle vücut bulur.

Kar mı zarar mı?

Türk Hava Yolları’nın 2019 yılının ikinci çeyreğine ilişkin açıkladığı finansal sonuçlar, kafaları biraz karıştırdı.

Mesele gerçekten kriter mi?

Türk Havacılığının dünyadaki yükselen yıldızı Türk Hava Yolları, bu sektöre merakı olanların her zaman hayali olmuştur. THY’de görev yapmak, THY ile aynı yolda yürümek başta gençler olmak üzere hemen hemen herkesi saran bir rüyadır.

Pilot olmak mı olmamak mı? İşte bütün mesele bu

Dön dolaş aynı yer… Bu hafta pilot olmak isteyen bir arkadaşımla bir araya geldim. Ben sektörden biriyim, o da havacılığa oldukça meraklı biri. Kafa kafaya verdik düşünüyoruz. Nasıl yapmalı nereye başvurmalı?

Bunun neresini düzeltelim?

İstanbul Havalimanı’na personel taşıyan servis araçlarının peş peşe kaza yapması birikmiş bir çok şikâyeti gündeme taşıdı.

THY’nin MAX planı ne?

Boeing’in sorunlu uçağı 737 MAX yeni problemlerle boğuşurken, bu uçağın en önemli operatörlerinden biri olan Türk Hava Yolları’ndaki durum da oldukça merak ediliyor.

İç hat yolcusu neden eriyor? Dreamliner’ın ilk uçuşundaki önemli detay

Türkiye’de Nisan ayından bu yana havacılığın kalbi artık İstanbul Havalimanı’nda atıyor. Atatürk Havalimanı’ndaki tüm operasyonun İstanbul Havalimanı’na taşınmasından bu yana durum bu.

THY Skytrax’tan yakasını kurtaramıyor

Türk Hava Yolları Skytrax’tan ayrıldı ama imajı açısından yakasını bu şirketten bir türlü kurtaramıyor.

THY’nin pilot adayı ilanındaki yaş detayı – İstanbul Havalimanı’nda yakıta su karıştı!

Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu pilot adayı ilanı, pilot olmayı hayal edenlerin bir kısmında o hayalin kırılmasına neden oldu. Neden mi?

İGA güvenlik personelinin yol çilesi

İstanbul Havalimanı’na taşınmanın gerçekleşmesinin ardından 2 aya yakın bir süre geçti. Ancak hala oturmayan bazı durumlar mevcut.

İstanbul Havalimanı ve personel istihdamı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın ‘10 bin kişi istihdam edeceğiz’ açıklaması havacılık sektörüne gönül verenleri fazlasıyla heyecanlandırdı.

Yerdeki uçucuların durumu ne olacak?

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası’nın imzaladığı 26. dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) bazı personellerin dikkatle takip ettiği bir husus vardı.

Bir varmış bir yokmuş!

Bir zamanlar bir ülkede 1990 yılında yolcu taşımacılığı yapmak için bir havayolu kurulmuş. Adı Pegasus olan bu şirket 2005 yılında ülkenin en önemli markalarından biri olan Sabancı ailesi tarafından satın alınmış ve yönetim kurulu başkanlığını da genç iş adamı Ali Sabancı üstlenmiş.

Zonguldak yeniden havalanıyor – Kabin memuru adayları bu ilanlara dikkat!

Karadeniz’in en önemli kentlerinden biri olan Zonguldak’ta hava ulaşımı konusu yeniden normal seyrine dönüyor.

500 bin dolarlık taksi! Bilet fiyatları artacak mı? – Ya sosyal medyaya yansımasaydı?

İstanbul Havalimanı’nın ilk fazının tam olarak faaliyet geçmesinin ardından her geçen gün yeni tespitler ortaya çıkıyor.