06 Kasım 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey, çok haklı bir soru gündeme getirmişsiniz. 2012’de alınan gizli Yönetim Kurulu kararıyla 2003 öncesi girişli personeli tasfiye etmek üzere emeklilik aylığı almaya hak kazanan personeli önce “verimsizlik” gibi sudan gerekçelerle sonra da gerekçesiz işten çıkartmaya karar verdiler. Bugüne kadar 15000’e yakın personeli bu şekilde işten çıkarttılar, Bu haksız işleme tabi olan personele hukuk dışı işlem yapıldığı mahkeme kararlarıyla kesinleşmiş ve bu personele 4+4’ten 4+8 maaşa kadar milyonlarca lira tazminat ödenerek şirket zarara uğratılmıştır. Elbet bunun hesabı şahsi ve siyasi çıkarları için şirketi zarara uğratanlardan sorulacaktır.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • "Kandırıldık" deseler işe yarar mı acaba?
  • Devletimiz var olsun inşallah!
  • Thy'de hala fetocular mevcut bunu bilmeyen yok,hepsinin geçmişleri, cvleri belli ama birisi 'geçmiste onlarla beraber olduklarını ve yaptıklarını unutalım ama hala onlarla olanlardan hesap soralım' dedikten ve Thy'den fetocu iddiasıyla atılıp sonra başka bir kurumda makam verilip tekrar Thy'ye geri alınıp makam verilenleri gördükten sonra devletin fetoyla mücadele ettiğine,temizlik yaparken adil olduğuna nasıl inanalım Kim, kimin,neyini,niye,nasıl unutuyor? Binlerce insanın ocağı sırf iktidar yandaşı,tarikat,cemaat mensubu, torpilli değil diye söndü,devlet bunlardan hesap sormayacaksa kim soracak? Sormazsa devletin ağırlığı, inandırıcılığı kalır mı? Ayrıca zat 'kardeş' olalım diyor,kardeş kardeşin hakkını yer mi,haksız yere işten atar mı,yargıtayın onadığı kararı keyfe keder uygulamamazlık eder mi,mobbing,baskı yapar mı? Tamamen göz boyama,tribüne oynama, başka bir izahı yok,hiç inandırıcı da değil. İnanan varsa da o onun sorunu. Saygılar,hürmetler...
  • Yazık Çetin Özbey’e yazık… Ne olduğunla ilgilenmiyorum, ama o kadar dürüst isen kimliğinin doğrusunu yaz, Yazınızda kullandığınız ifade; Kökleri İslam dininin peygamberi Muhammed'in torunu Hüseyin'e kadar gittiği iddia edilen bir Osmanlı ailesi … Ne kadar edepsizce ifade… Senin bu sütünlarını ne kadar edepsiz okuyup’da saygılı olabilirki, Önce kendinden başla…
  • BEĞENİNİNZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BEN GAZETECİ FALAN DEĞİLİM. EVET TAHSİLİNİ YAPTIM AMA MESLEKTE ÇALIŞMADIM. BİR İKİ KELİMEYİ KENDİMCE YANYANA GETİRMEYİ BİLİYORUM O KADAR.KALDI Kİ YAZDIKLARIMI BEĞENMEYEN ÇOK KİŞİ DE VAR.SEVİNDİM .SAĞOLUNUZ.SEVGİLERİMLE
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

CUMHURBAŞKANIMIZIN 100.YIL KONUŞMASININ İKİ KELİMESİ VE THY’NİN ESKİ BİR YAŞANMIŞI



Evet, Devletin en tepesi 29 Ekim de Vahdettin köşkünde bir konuşma yaptı. Bu konuşmadaki çok kısa bir bölüm beni 7 sene gerilere götürdü. Konu ve konuşma linki görselde kayıtlı. Sayın Cumhurbaşkanımızın o dönemde yaptıkları konuşmadan da ümitlenmiştim. Ne demişti Cumhurbaşkanımız. Çin'den Türkiye'ye dönüşü sırasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, 'FETÖ' operasyonları için "At izi, it izine karıştı" diyerek uyarıda bulunmuştu. Konuşmasının devamı gazetelerde yer almıştı. Hata varsa düzeltilecektir. Bu uyarıyı değerlendiren Başbakan Bin Ali Yıldırım ise Valiler Toplantısı'nda darbe girişimi sonrası başlayan 'FETÖ' operasyonları hakkında konuştu. Yıldırım, Yanlış yapıldıysa, operasyonlar tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak. Yapılıp yanlışlar düzeltilecek" dedi.  Sözlerine talimat verdim, tüm illerde bir kriz merkezi oluşturuldu Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyenlerin şikayetleri bir birim vasıtası ile toplanacağını ifade etti.

Ancak görev noktalarına Cumhurbaşkanı tarafından atanan yöneticiler onun talimatını dikkate almamışlardı. O dönemdekiler dinlemedi, ondan sonra gelen de 3 mahkeme kararını dikkate almayıp kendisi araştırma yapacağını söyleyerek konuya tüy dikti.  Kendisi nasıl bir araştırma yaptı. Bu insanları o çirkin listeye yazan ve şirketteki görevlerini sürdüren yöneticilere listeye koydukları çalışanları sözde yeniden inceletti. Netice Malum. 2 kişi dışında kilerin şirketten uzaklaştırılmasında haksızlık yoktu. O iki kişiden birini Genel Müdür yaptı. Diğeri de herhalde bir yerlere konulmuştur. Ondan sonra da THY YK başkanının bir iki kişiyi daha işe geri aldığı söylentisi yayıldı ortalığa. Evet YK Başkanı kimleri yeniden değerlendirmeğe tabi tuttu. Her biri şirketi mahkemeye vermiş olup Yerel mahkemelerde, istinafta ve yargıtayda davaları görüşülmüş ve davaları kazanmış olan eski THY çalışanlarını bu 3 mahkemenin kararını yok sayarak kendisine yakın, emri altındaki insanlara değerlendirme gibi anlaşılması zor bir işlem yaptı. Ne yaparsa yapsın İnanmaya hazır olanlar kendisine inandı.

Evet: Türk Hava Yolları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ’cülere yönelik operasyonlar çerçevesinde 211 personelinin işine son verdi. Cumhurbaşkanlığının verdiği talimat tüm kamu kuruluşlarında mevcut Fetöcülerin belirlenerek sistemden uzaklaştırılması yönündeydi. Evet, THY 22.030 çalışanını teker teker inceledi (?) ve bir hafta içinde yurt içi ve yurt dışında görev almış tüm çalışanların içindeki Fetö’ cüleri büyük bir başarı ile belirleyerek (?) 7.ci günde Cumhurbaşkanlığından önce basına duyurdu ve de talimatı en süratle uygulayan kuruluş oldu. THY Tepe yönetimi işin kolayını bulmuş ve öncelikle kurtulmak istedikleri 2004 öncesi şirkete girmiş olan 114 kişiyi listeye almışlardı. Daha önceleri şirketin tepelerinde oturan bir yöneticinin “THY’ de 2004 öncesi işe giren hiç kimse kalmayacak sözü” ortalarda dolaştı ise de tabii ki bunu ispat etmek mümkün olamamıştı. Bu sözün doğruluğunu sarf edildiğini bilenler teyit etmekten korkmuştu.  Birtakım insanları da aşağıdaki THY İnsan Kaynaklar basına yaptığı duyuruda yer alan diğer nedenleri öne sürerek bu listeye dahil ettiler. Bu 211 kişilik listede kaç tane FETÖ sempatizanı olduğunu hakikaten insanlar merak ettiler?

Evet, 0 sıralarda Ankara fazlası ile meşguldü. Yaşanan bu olağanüstü dönemde hiç kimse bu listeleri İrdeleyecek durumda değildi. Türk Hava Yollarının uçtuğu yurt içi ve yurt dışı noktalarda çalışan personeli içinde mevcut olan 211 FETÖ’cü beş gün içinde tespit edilerek yapılması gereken işlemler görülmemiş bir süratle ikmal edildi ve 7nci gün bu büyük “başarı” kamuoyuna bir üst paragrafta yer alan insafsız ve insanlık dışı metinle duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı talimatını en süratli şekilde yerine getiren sadık (?) yöneticilerin başında bulunduğu TÜRK HAVA YOLLARI oldu. Ortalığa yayılan Liste Ankara’dan onaylandı sözü bütünü ile yalandı. Ankara sözünün kimi ifade ettiğini anlamak zor değildi.

Neticeten Cumhurbaşkanımız talimatının yerine getirilip getirilmediğini veya ne şekilde yerine getirildiğini izleme imkânı bulamadı. Altındakilere güvendi. Altındakiler ise kendilerinin bu talimatı vermelerine rağmen takip edilemeyeceğinden emindiler. Hatta bizim yöneticilerin bunu açıklıkla ifade ettikleri de şirket için de konuşulmuştu. Tabii ki her konuda olduğu gibi duyanlar bunu da teyit etmediler.  Fetöcü ilan edilmekten mi korktular dersiniz?

Bu arada bu 211 kişinin çoğunluğunun yapılan işlemden ötürü THY’ nı mahkemeye verdiklerini ve tümü yerel mahkemelere ilaveten istinaf mahkemelerinde ve Yargıtayda bu davaların tümünü kazandılar. Ama işe iade kararı uygulanmadı. Zira THY’ na gelen tepe yönetici gidenden farklı değildi. Hatta ve hatta?

Şayet bir gün Cumhurbaşkanı, THY tarafından işten atılıp kuruluşu mahkemeye veren ve açtığı davayı kazanan/ kaç çalışan var, THY yönetimi kaç davayı kazandı diye sorsa ve listesini istese THY’ nin tepeleri

ne yapar acaba? Böyle bir liste bakanlara ne anlatır dersiniz? Her ne ise konumuz bu değil. Bu rakama dikkat edin.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesi ile Vahdettin Köşkü’nde Saat 19.23’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından katılımcılara hitap etti. Türkiye’nin gururlu bir gün yaşadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, “29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bugün ilk asrını tamamlayıp adına ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak isimlendirdiği ikinci asrına yelken açıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları minnetle anıyorum. Binlerce yıllık devlet geleneğimizin yeni bir halkası olan Cumhuriyetimiz, bu topraklarda kurduğumuz ilk değil en son devletimizdir” dedi.

Cumhuriyetimiz ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz asra yelken açıyor” diye sözüne devam Cumhurbaşkanımız konuşmasına Türkiye yüzyılında yapılacak olan / yapılması hususları ifade ettiler. Ve de hitabının 22.43 dakikasında kanaatimce Türkiye’mizin en çok ihtiyacı olan konularından birini vurguladılar.  BİR OLMAK, KARDEŞ OLMAK. Evet işte iki kelime. Eminin ki bu yazının kahramanı olan şirketin tepe yöneticileri bana gülüyordur.

Evet, Cumhurbaşkanımız 2. nci Türkiye yüzyılı için hayli büyük, iddialı bir program koydu ortaya. Bunları gerçekleştirmek için   ise YETER Kİ ile başlayan u cümleyi kurdular. Sn. Cumhurbaşkanımız bir ve kardeş olma olgusunu benimsetmeğe öncelikle kurumlara atadıkları yöneticilerden başlamalıdır. Zira bu bir ve kardeş olma uygulamasında özellikle tanıdığımız yöneticilerin samimi olabileceklerine bugüne dek yaşananları dikkate alırsak inanmak pek mümkün değil. Cumhurbaşkanımızın işi çok, nasıl olsa ilgilenemez ve bize sorar diye düşüneceklerinden herkes emin. Onlara bunu anlatmanın hiç görmemiş olan birine gökkuşağını anlatmaktan daha zor olduğuna eminim.

Evet; buna inanma eğilimimden ötürü bazılarının birçok örnek vererek konuyu alay mevzuu yapacaklarına inanıyorum. Geçen dönemde hiçbir şeye uzanamadı THY çalışanları. Ama hepimiz halen yaşıyoruz. Ve bir yerde yaşam varsa orada ümit’ de vardır. Hiç olmaz ise ona sarılalım. En büyük olaylar içinde dahi ümidini kaybetmemek gerek. Unutmamız gerekir ki ilik en sert kemiğin içinden çıkar. THY’ nin tepeleri Cumhurbaşkanımızın bu sözünden bir anlam çıkartırlar ve de Cumhurbaşkanımız ise isteğinin tersi davranışları değerlendirirler.

Cumhurbaşkanımızın konuşma videosu linki:

 

(TEDx) PAYLAŞILMAYA DEĞER FİKİRLER

Betül Mardin’in harika konuşması.

Betül Mardin; 1 Aralık 1926 doğumlu olup Türk halkla ilişkiler uzmanıdır. Türkiye'de halkla ilişkilerin temellerini atan kişidir. Kuvvetli bir iletişim ağına sahip olduğunu düşünür. Bu yüzden arkadaşları ‘Ahtapot Betül’ adını yakıştırır ona.  Kökleri İslam dininin peygamberi Muhammed'in torunu Hüseyin'e kadar gittiği iddia edilen bir Osmanlı ailesi olan Mardin ailesinin ikinci çocuğudur.

CUMHURBAŞKANIMIZIN 100.YIL KONUŞMASININ İKİ KELİMESİ VE THY’NİN ESKİ BİR YAŞANMIŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Hesap verme günü… ~ 6 ay önce
Çetin Bey, çok haklı bir soru gündeme getirmişsiniz. 2012’de alınan gizli Yönetim Kurulu kararıyla 2003 öncesi girişli personeli tasfiye etmek üzere emeklilik aylığı almaya hak kazanan personeli önce “verimsizlik” gibi sudan gerekçelerle sonra da gerekçesiz işten çıkartmaya karar verdiler. Bugüne kadar 15000’e yakın personeli bu şekilde işten çıkarttılar, Bu haksız işleme tabi olan personele hukuk dışı işlem yapıldığı mahkeme kararlarıyla kesinleşmiş ve bu personele 4+4’ten 4+8 maaşa kadar milyonlarca lira tazminat ödenerek şirket zarara uğratılmıştır. Elbet bunun hesabı şahsi ve siyasi çıkarları için şirketi zarara uğratanlardan sorulacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HESAP ..... ~ 6 ay önce
SAYIN OKUR. BÖYLE ÇİRKİN BİR KONUDA YK. KARARI ALINMIŞ OLAMAZ. KENDİNİ BİLMEZ BİR ÜST YÖNETİCİNİN İFADESİ OLABİİR BU. TÜM YK ÜYELERİNİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMAMAK GEREKİR. ANCAK UYGULAMADA BU YAPILDI. BU DA AÇIK VE ORTADA.BEN HUKUKÇU DEĞİLİM AMA YK.BŞK. BÖYLE BİR KONUDA MAHKEMEYE VERMEK MÜMKÜN DEĞİL GALİBA. HESAP VERME KONUSUNDA BEN ÜMİTSİZİM. İNŞALLAH SİZ HAKILISINIZDIR.
Pilot ~ 6 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kandırıldık ~ 6 ay önce
"Kandırıldık" deseler işe yarar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 ay önce
Devletimiz var olsun inşallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP POİLOT'A ~ 6 ay önce
HER NE KADAR YORUMDA KENDİNİZE YAKIŞTIRDIĞINIZ İSMİNİZ BANA BİR ŞEY İFADE ETMİYORSA DA TEMENNİNİZE TABİİ Kİ KATILIYORUM.
Sn Çetin bey ~ 6 ay önce
Thy'de hala fetocular mevcut bunu bilmeyen yok,hepsinin geçmişleri, cvleri belli ama birisi 'geçmiste onlarla beraber olduklarını ve yaptıklarını unutalım ama hala onlarla olanlardan hesap soralım' dedikten ve Thy'den fetocu iddiasıyla atılıp sonra başka bir kurumda makam verilip tekrar Thy'ye geri alınıp makam verilenleri gördükten sonra devletin fetoyla mücadele ettiğine,temizlik yaparken adil olduğuna nasıl inanalım Kim, kimin,neyini,niye,nasıl unutuyor? Binlerce insanın ocağı sırf iktidar yandaşı,tarikat,cemaat mensubu, torpilli değil diye söndü,devlet bunlardan hesap sormayacaksa kim soracak? Sormazsa devletin ağırlığı, inandırıcılığı kalır mı? Ayrıca zat 'kardeş' olalım diyor,kardeş kardeşin hakkını yer mi,haksız yere işten atar mı,yargıtayın onadığı kararı keyfe keder uygulamamazlık eder mi,mobbing,baskı yapar mı? Tamamen göz boyama,tribüne oynama, başka bir izahı yok,hiç inandırıcı da değil. İnanan varsa da o onun sorunu. Saygılar,hürmetler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok doğru ~ 6 ay önce
Katılıyorum hala varlar.feto ile mücadele yeterli değil
Ahmed ~ 6 ay önce
Yazık Çetin Özbey’e yazık… Ne olduğunla ilgilenmiyorum, ama o kadar dürüst isen kimliğinin doğrusunu yaz, Yazınızda kullandığınız ifade; Kökleri İslam dininin peygamberi Muhammed'in torunu Hüseyin'e kadar gittiği iddia edilen bir Osmanlı ailesi … Ne kadar edepsizce ifade… Senin bu sütünlarını ne kadar edepsiz okuyup’da saygılı olabilirki, Önce kendinden başla…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AHMED ~ 6 ay önce
Benim kimliğimi gizlediğimi söylemek pek akıllı işi değil. Kimliğime ilgili her türlü bilgi Airporthaber’ de mevcut. Hata nerede anlayamadım. Google’a Betül Mardin Kimdir diye sorup tanıtım metnini görebilirsiniz. Bu yorumunuza rağmen hitabımın halen siz şeklinde olması benim kimliğimin ve nezaketimin bir göstergesidir. Çetin Özbey
CVP EVET ~ 6 ay önce
BEĞENİNİNZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BEN GAZETECİ FALAN DEĞİLİM. EVET TAHSİLİNİ YAPTIM AMA MESLEKTE ÇALIŞMADIM. BİR İKİ KELİMEYİ KENDİMCE YANYANA GETİRMEYİ BİLİYORUM O KADAR.KALDI Kİ YAZDIKLARIMI BEĞENMEYEN ÇOK KİŞİ DE VAR.SEVİNDİM .SAĞOLUNUZ.SEVGİLERİMLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tam destek ~ 6 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAM DESTEK ~ 6 ay önce
SN CUMHURBAŞKANIMIZA BAĞLILIĞINIZI BELİRTTİĞİNİZ BÖLÜM İÇİN SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM OLAMAZ. ESASEN YAZIDA BENİM DE TAKDİRİMİ BELİRTTİĞİM SÖZLERİN SAHİBİDİR KENDİLERİ. ŞİMDİ BU KONUDAKİ UYGULAMALARINI BEKLİYORUZ. ANCAK YORUMUNUZUN İKİNCİ BÖLÜMÜ NOTUNUZA SİYASİ BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRMIŞ. BEN OLSAM AYNI METHİYELERİ YAPAR KİŞİSEL DÜŞÜNCEMİ İFADE EDER VE YAZI KONUSU İLE BİR ŞEKİLDE İLİŞKİLENDİRİRDİM. BAŞKA BİR SİYASİ PARTİ ADI ZİKREDEN VE DE DEVAMI OLAN İFADELERİ KAPSAYAN YORUMUNUZ SİYASİ GÖRÜNÜMÜ NEDENİ İLE YAYIMLANMAMIŞTIR.
10.koy ~ 6 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı düzen devam bagaJj ~ 6 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AYNI DÜZEN ~ 6 ay önce
CVP AYNI DÜZEN EVET BU YAZIYA YORUM ÇOK AZ. AMA YAZININ GİRİŞİNDE BULUNAN “SÖYLÜYORUM, YAZIYORUM” GÖRSELİNE BİR BAKIN. NE DİYOR? YORUMUNUZUN YAZI KONUSU İLE İLGİSİ YOK. BU NEDENLE YORUMUNUZ YAYIMLANMIYOR. BUNA YA ALIŞACAKSINIZ YA DA BU TÜR YORUMLAR YAZMAYACAKSINIZ. KUSURUMA BAKMAYINIZ. ÇETİN Ö.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000