Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]

THY: BOLAT 2023 YILI VE SONRAKİ SENELERE İLİŞKİN HEDEFLERİ AÇIKLADI?

Bay Bolat’ın bizden dediği insanlara faydası kadar zararının da dokunduğu ortada. 80-100. Milyon ve daha yukarı maaşlara oturanların torpillilerin içinden seçilmiş daha büyük ve kuvvetli torpillilerden ibaret olduğu da malum. Bizim dediklerine bile ayrımcılık yaptı. Evet, Bay Bolat, İlker Beyin giderayak kapıda yere bıraktığı birçok şeyin üzerine tüy dikti

THY: En büyük körlük = Nankörlük.

En büyük körlük nankörlüktür. Huysuz bir insan düzelebilir, cahil okur, çalışır bu eksikliğini giderir, sinirli ise tedavi olur. Nankör insan ise asla değişmez. O her şeyin fiyatını bilen fakat kıymetini bilmeyen kimsedir. Her konunun kötü tarafını bilmek nankör insanın özel bir ihtisasıdır. Nankör olmasına rağmen iyi olarak anılan bir insan tanıdınız mı hiç?

Maiyet Memuru

Kandırılmak isteyen her seferinde kanıyor. Sevmek isteyen seviyor. Güvenmek isteyen defalarca her konuda aldatılmış olmasına rağmen halen güveniyor. Başkasını suçlamanın anlamı var mı? Tepede kendinden, kendi halinden ziyadesi ile memnun biri oturuyor. Yönetmiyor, yönetiliyor. Evet, arkadan yürüyen yönetici olamaz derler. O önde yürüdüğünü zannediyor.

Sistematik olarak uygulanan ayrımcılık, bir” İNSANLIK SUÇUMUDUR?”

Bugünün gençleri çocukken ırk ve din, siyaset bilmezler ve insan ayrımı yapmazlardı. Nefreti ve ayırımcılığı kim öğretti onlara. Tabii ki büyükleri. Bir İnsana uygulanan ayrımcılık herkese yapılmış bir tehdittir. Bu çirkinliği yapan kişiler de bir gün mutlak bu toplumda ayrıştırılacaklardır. Utanmadan ve de sıkılmadan bundan şikayetçi olabilecekler midir?

YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET BOLAT: THY İÇİN “DURMAK YOK YOLA DEVAM” DİYOR.

Yanlış trene binmişsen; koridorda gidiş yönünün tersine koşarak gara geri dönemezsin. Evet, on beş seneyi aşkın bir süre trenin koridorunda hareketsiz durup tüm hatalara karşı sessiz kalarak aynı konumda tutunmayı beceren ve bu süreçte yapılan vahim hatalardan ötürü sıkılmayan bir insanı daha sonra bizzat, bilinçli olarak yaptığı hatalar utandırır mı sizce?

İslamiyet, Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Biz Türkler.

Kur'an'da ahlaki davranışlara kıstastık yapacak pek çok emir, yasak ve öğüt vardır. Nahl suresi 90.ncı ayet önce emir ifadesiyle temel ahlaki kuralları bildirilmekte, sonra yasakları belirtirken ayetin sonunda da özgür bırakılmış insanın bu öğütleri hiçbir şekilde baskı görmeksizin kendi vicdan muhasebesi ile uygulamasının umulduğunu ifade etmektedir.

Acı çekmenin ortak duygusu bütün insanları birleştirir (?): Schopenhauer

Büyük acılar, insanları birbirine yakınlaştırır ve bağlar. Bu olguların en üzücüsünü başta on ilimizin sakinleri olmak üzere yaşadık. Hepimiz kahrolduk. Ancak bazı insanlarımız halen “ben yaptım o yapmadı” ile meşgul. Bu davranışlar insanlıktan çok uzak. Hani 1999 depremi milattı Ne oldu? Ne değişti? Şimdi bizim miladımız 2023’ mü diyeceğiz.? Ne değişecek?

Dayanışma ve Yardımlaşma Ölümden Başka Her Şeyi Yener.

Üç beş şerefsiz çapulcu yaşadığımız korkunç depremin üzerimizdeki etkisini uzaktan da olsa kendi karanlıklarında yaşamamızı istediler. Güvenlik kuvvetlerimiz onlara bu fırsatı vermedi. Ve de Türk Milleti sergilediği dayanışma ile hepimizi yarınlar için ümitlendirdi ve dayanışma ve yardımlaşmanın ölümden başka her şeyi yenebileceğini bize gösterdiler.

Mutluluk araştırmaları: Bataklıkta boğulanın ne yuttuğunu araştırmaya gerek var mı?

Tüm sınırlamalar kişiyi mutlu kılar. Görme, etki ve temas alanımız ne denli dar ise o denli mutlu oluruz; ne denli geniş ise o denli sıklıkta kendimizi azap içinde ya da ürkütülmüş duyumsarız. Çünkü bu alanla birlikte kaygılar, istekler, ürkünç şeyler de çoğalır ve büyür. Yormayın kendinizi. Zira Mutluluk aramakla bulunacak bir şey değildir, onu inşa etmek gerekir

TGS: Önce git bir uçak nasıl yükleniyor, boşaltılıyor gör, daha sonra TGS ile ilgili yazı yaz.

Başka bir insanın veya kurumun nasırına basılınca feryat etme yeteneği olan bazı insanlar (?) hiçbir şeyi kazara yapmazlar. Sonuçları feryadı kesecek biçimde önceden planlarlar. Mesleklerini doğru hayaller üzerinde söyledikleri yalanlarla icra ederler, hayatlarının yarısı kendilerini bu noktaya getirenleri, öbür yarısı ise birbirini aldatmakla geçer.

TGS Çalışanlarına Ahmet Bolat Seslenişi. Tehdit ve sevgi sunumu bir arada

Aslına bakarsanız kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değil. Ne unvanda olursanız olun bu değişmez. Bunu bilmelisiniz. Küçümsediğiniz şeyler için gün gelir önemsediğiniz bir bedel ödersiniz. İnsanların sessin sakin durduğuna bakıp gücünüze güvenip, basmayın damarlarına. Karada ve denizde mayınlarda sessiz dururlar. Biri gidip üzerlerine basana kadar.

Üstümüze, Sağdan Soldan Her taraftan Cahillik Yağıyor

Justin Kruger ve David Dunning Cornell Ünv’ de yaptıkları tez çalışması sonucu: Cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır. Niteliksiz insanlar, niteliklerini abartma eğilimindedir, nitelikli insanların niteliklerini görüp anlamaktan da acizdirler ve de kifayetsiz muhterisler’ her zaman ve her yerde daha hızlı yükselirler.

En Büyük İletişim Problemimiz; Anlamak için değil, Cevap vermek için okuyor ve dinliyoruz

Duymak istediğimiz yanlışlar vardır nedense. Hem de bile bile. Hiç kimse bildiğinden fazlasını işitmez; kimse hissedebildiğinden, hayal edebildiğinden ve düşünebildiğinden fazlasını okusa bile algılamaz. İnsanlar neyi görmek isterlerse onu görür, neyi duymak istiyorlarsa onu duyarlar. Okuduklarını da, kendilerine uygun şekilde anlar ve yorumlarlar.

Bazı THY Çalışanlarının alışkanlıkları değişti. Artık tek konuları Para. Para varsa mutlular

THY: Yöneticiler, şirket çalışanlarının maddiyata bu denli eğilmelerine hangi davranışların sebep olduğunu ve bu eğilimin artmasındaki rollerini düşünmelidirler. Bu eğilim yalnız zorlaşan hayat şartlarına bağlı olarak mı artıyor? Peki maddeye karşı eğilim artarken çalışanlarda bir karakter zafiyetine neden olmuyor ve aidiyet duygusunu zedelemiyor mu?

Yeni Bir Yılın Eşiğinde

İnsanlar geçmişte yaşadıklarından ötürü hayat ve diğer insanlar hakkında olumsuz temel inançlara sahip olabilirler. Örneğin: Diğer insanlara güvenilmez, beni incitebilirler. Vb. Olumsuz inançlar yalnız psikolojik stresin olduğu durumlarda ortaya çıkar. Ve daha önce yaşamış olan memnuniyetsizlikler, bu duyguları yeniden formatlayıp önümüze koyabilir.

Ülkemiz İçin Durmak Yok, Yola Devam Derken THY Durağında Size Bir “Çay” İkram Etsek?

Doruğa çıktıkça iş yaşamı güçleşir, sorumlulukta artar ve insanlar bu zor yaşamın büyük zorlukları ile tepeye tırmanırken ve varınca karşılaşır. Yenmesi gereken en önemli zorluk ise yaşanılan olaylar karşısında sorumluluğunu müdrik ve adil olmaktır. Bu çalışanlarda yöneticiye / yönetime karşı güven duygusu oluşmasına neden olur. Sahi size güven duyan var mı?

Geçmiş Zaman Olur Ki Hayali Sikke Etmez / O Dönemde THY Türk Pilotları Nelere Sabretmişlerdi

Bazıları çoktan kapadım o defteri derse de o defter kapanmıyor. Mazi, hiçbir zaman bizi büsbütün terk etmiyor. En umulmadık zamanda karşımıza çıkıveriyor ve kendini hatırlatıyor, benden ders al dercesine. Peki, o derste ne anlatıyor ki? Beni hatırla ama bugünün kararlarını gelecekteki fırsat ve tehlikeleri gözlemleyerek, hiçbir şeyden etkilenmeden al diyor.

THY: Yanlışları Israrla Vurgularken Güzel Konuları Yazmaktan Kaçınıyor muyum?

Portakalı sıkınca içindeki su bardağa akar. Aynı mantık çok şey için geçerli. Biri bizi sıkıştırıp üzerimize bir baskı yaptığında, aşağılayıcı bir şey söylediğinde içimizden öfke, nefret, acı ve gerginlik gelir. Zira İçimizde olan budur. Şayet, güven ve doğruluk, vermek ve almak istediğimiz şeyse, kendimizi baskıdan kurtarıp bir şeyleri değiştirmemiz şart.

BİR İNSANIN KENDİSİNE TAKABİLECEĞİ EN BÜYÜK ÇELME, YALANININ AYAĞINA DOLAŞMASIYMIŞ.

İnsanların sahteliğinden, sahtekarlığından, iki kelimesinden birinin yalan olmasından, birbirlerinin arkalarından atıp tutmalarından, dost gibi görünmelerinden bıktık. Tecrübeyle sabittir ki, bir adam konuşurken gözlerinizin içine bakıyor üstelik bir de elinizi sıkıca kavrayıp kuvvetli bir biçimde sıkıyorsa, mutlaka sakladığı önemli bir şey vardır.

TAŞERON İŞÇİLER: HAKLARININ GASP EDİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR. DOĞRUMU? BU ŞİRKETLERİ KİM DENETLİYOR?

Alt yüklenici firmaların çalışanlarından hayli yoğun mutsuzluk sinyalleri geliyor. Bunu asıl yükleniciye (işverene) sormak gerek. Alt yüklenicileri denetlemek onların işi ya. Mevzuat öyle söylüyor. Taşeron işçiler birtakım haklarının gasp edildiğini söylüyorlar. İşvereninin denetim raporlarında görünmez mi bunlar? Zahmet olmaz ise bir göz ve el atsanız

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANINA PROMOSYONU “EMEKLİ OLUNCA ALIRSINIZ” DİYEN YÖNETİCİYİ DERT ETMEYİN.

2007’ de Başbakanlık genelgesi ile Kamu çalışanlarına bu hak verildi. Mantık bu konuda çalışanların ayırt edilmemesini öngörüyor. İnanıyorum ki işverenlerin çoğunluğu da bu yönde düşünmeğe başlamıştır. Tabii büyük istihdam yapan firmalar daha fazla düşüneceklerdir. Onlar için Kardan daha büyük zarar desek yanlış mı olur? Bilmem. Ne çare. Haksa verilecektir

THY: Primler Tamam, Kâr Payı da Açıklandı. Artık “Unutturamaz Seni Hiçbir Şey” Bay Bolat.

Yaşam salt parayla satın alınabilen şeylerden oluşmuyor. Paraya bakışınız, onu hayatınızda nasıl konumlandırdığınızla, parayı nasıl kullandığınız ise kültürel birikiminizle ilintili. Hakkınız olduğunu şiddetle savunduğunuz maddi bir haktan ufak bir para sahibi olunca vazgeçmek şahsiyet sorununuzun bir göstergesi. Kültürel birikiminiz: Belli ki sıfır.

İSTER MİSİN BİRİSİ ÇIKIP: KİMSEYİ APTAL YERİNE KOYMADIM. HERKES GEÇİP OTURDU KENDİ YERİNE DESİN

Bir insana defalarca şans vermenin aptallık olduğuna asla inanmadım. İnsan karanlık olduğunda ister istemez evinin içini ne kadar ezberlemiş olsa da ya kapıya ya duvara çarpıyor. Ama bu nedenle evini hiçbir zaman terk etmiyor. Bu da böyledir birinin karanlığını aydınlatana kadar evde sabırla beklemek gerek. Ve de burası bizim evimiz. Aydınlanacaktır mutlak.

SN. BOLAT: BUGÜN KAÇ DANIŞMANINIZ VAR? HER EMEKLİ OLANA BU İMKÂN TANINIYOR MU? HANİ SEÇMEK ZOR YA?

Konu her ne ise dürüst bir insana danışırsan işin bir kısmını çözmüş olursun. Alacağın görüşün faydalı olmasını istiyorsan, konundan kendisi veya yakınları için fayda beklemeyen kimselerle istişare et. Kıskanç olmayan akıllıya ve kinci olmayan zeki kimseye, fikir danış. Evet danışmak sana fazladan akıl verir, unutma akıl ise yalnız akıllılara yardımcı olur.

BAZI YÖNETİCİLER KENDİ İTİBARINI KENDİ SIFIRLIYOR

İtibarlı olmak için, sadece kendi çıkarımıza uygun olan durumlarda değil, hayatın her yanında karakter bütünlüğü içinde yaşamamız gerekiyor. Kimsenin yönlendirmesine ihtiyaç duymadan, her koşulda doğruyu ve yanlışı bulabilenlerin yani pusulası kendi içinde olanların, sosyal statüleri ne olursa olsun itibarlı kişiler olacaklarına inanılır (Temel Aksoy)