12 Aralık 2014, Cuma 07:50:05

AÜ ÖĞRENCİLERİNE UÇAKTA EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi (AÜ), ABD'deki bir kargo şirketi tarafından geçen yıl nisan ayında hibe edilen Boeing 727 tipi kargo uçağında, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine eğitim veriyor.
  • Bu ucakla ne gibi bir egitim veriliyor anlayamadim.sistem bilgisi desem zaten artik kullanilmayan bir sistem ki Hasan Lik hocamizin verdigi sunun dersi 800-320 sistemlerini iceren bir dersti.teorikti ama gorsel yayinlarla cok guzel anlasiliyordu.biz okuldayken de cok soyledim temel şematik wiring okuma dersi olsun diye ama goruyorum ki hala şova yobelik isler yapiliyor.Boeingimiz var saeece bizde var.zaten iki sene stajda istemediginiz kadar motor canli-cansiz ucak goruyorsunuz.onemli olan okulda temeli vermek.ucak olmasi guzel olabilir ama daha ucuza daha faydali, ogrencileri sektore daha da hazirlayacak projeler yapilabilir.en basitinden bir ornegi yukarida verdim.saygilar
  • Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun. Dileğim odur ki; Üniversitemiz lisans sınavlarına yoldan geçen adamı para veriyor diye almasın. Kocaelili Kayserili kardeşlerimiz buyursun gelsinler..
  • Universitedeki arkadaslar icin cok faydali olur.Fakat 4-5 yillarina yazik gunah.Gold Air 4-5 ayda yaklasik 10000 tl'ye kopya ve yalan dolan ile lisans veriyormus duyduguma gore.Ne kadar dogru bilemem ama EASA'ya sikayet icin bilgi toplandigini duydum.
  • pilotaj bolumunun okulun ilk yilarinda (iki yilik iken ) 8-9 ogretmen, 4 tiger, 6 TB20 ile hazirlik dahil o imkanlarla 60 kadar ogrenci mevcudu vardi. ve hocalar ozveri ile ogrencileri yetistirmeye calisiliyordu. Bu gun 20 den fazla ogretmen ve kac ucakla ne kadar ogrenci mevcudu var.
  • ıyıce kalkar bırtarafınız sımdı
  • THK Üniversitesi'ne de eğitim amaçlı bir Airbus bağışlanacağını duydum.Thk'nin kendi jetlerinin yanına bir büyük uçakta eklenecek anlaşılan.
  • NEW Bizim dönemimiz bukadar şanslı değildi,kıymetinin bilinmesi dileği ile. Umarım o uçakla verilecek eğitim iş imkanı da sunar alt dönem deki kişilere.....
  • Neden FEDEX verdi değilde BOEING AÜ ye verdi dediniz anlamadım, Türk havacılığına katkısı olmuş özel bir şirket dahi olsa bir kurumun ismini zikretmek çok mu zor ?

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir'in bir havacılık kenti olduğunu belirterek, üniversitelerinin de 1986 yılından beri havacılık eğitimi verdiğini söyledi.
     
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin yıllardır sivil havacılık sektörüne pilottan teknisyene, hava kontrolöründen hostese kadar birçok alanda eleman yetiştirdiğini anlatan Gündoğan, "Okulumuzda 20'nin üzerinde profesyonel pilotumuz var. Filomuz bulunuyor. Bir ABD'li kargo firması okulumuza Boeing 727 hibe etti. Dünyada bu uçağı isteyen 100'ün üzerinden eğitim kurumu varken bizi seçtiler. Uçağı eğitim hizmetleri açısından kullanıyoruz. Yurt dışında bu eğitimi 10 binlerce dolar vererek alınıyor" diye konuştu.
     
"Eğitim amaçlı kullanmaya başladık"
     
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu ise kargo şirketi FedEx'in envanterden çıkarttığı uçakları okullara eğitim amaçlı kullanmak üzere hibe ettiğini duyduklarını ve başvuru yaptıklarını belirtti.
     
Firmanın müracaatlarına olumlu cevap verdiğini belirten Kavsaoğlu, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl nisan ayında iş adamı Hayrettin Yağız'ın katkısıyla Boing 727 üniversitemize bağışlandı. Bu uçak, ABD'den Türkiye'ye uçarak geldi. Bütün sistemleri çalışıyor. Uçağın üzerinde 3 jet motoru bulunuyor. Bir tane de yedek jet motoru var. Uçağımızın üzerine AÜ logosuyla boyadık. Eğitim amaçlı kullanmaya başladık. Havacılıkta pratik eğitimin önemi fazla. Biz de pratik eğitime eğiliyoruz."
     
"Boeing'e sahip tek havacılık okuluyuz"
     
Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Çetek de üniversite envanterindeki Boeing 727'nin sistemlerinin şu anda aktif olduğunu söyledi.
     
Uçağın son uçuşunu Eskişehir'e gerçekleştirdiğini dile getiren Çetek, şöyle devam etti:

"Şu anda uçak bakım merkezimizin yanındaki apronda duruyor. Lisans seviyesindeki öğrencilerimizin pratiklerini tamamlamak için kullandığımız bir hava aracı durumunda. Türkiye'de, Boeing'e sahip tek havacılık okuluyuz. Öğrenciler, uçuş sistemlerini mezun olmadan görüyor. Boing'de eğitim almak öğrencilerimizin motivasyonunu artırıyor. Boeing'imizin bulunması, havacılık elektrik ve elektroniği ile uçak gövde ve motoru öğrencileri için eşi bulunmaz bir pratik eğitim fırsatı."
     
Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü 3’üncü sınıfı öğrencisi Ayhatun Koz, Boeing üzerinde eğitim almanın kendilerini sektöre hazırladığını söyledi.
     
Havacılık Elektrik Elektroniği 4’üncü sınıf öğrencisi Hasan Ali Arslantay da Boeing 727'de eğitim almanın sektöre atılmadan tecrübe kazandırdığını bildirdi.

AÜ ÖĞRENCİLERİNE UÇAKTA EĞİTİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

mezun ~ 9 yıl önce
Bu ucakla ne gibi bir egitim veriliyor anlayamadim.sistem bilgisi desem zaten artik kullanilmayan bir sistem ki Hasan Lik hocamizin verdigi sunun dersi 800-320 sistemlerini iceren bir dersti.teorikti ama gorsel yayinlarla cok guzel anlasiliyordu.biz okuldayken de cok soyledim temel şematik wiring okuma dersi olsun diye ama goruyorum ki hala şova yobelik isler yapiliyor.Boeingimiz var saeece bizde var.zaten iki sene stajda istemediginiz kadar motor canli-cansiz ucak goruyorsunuz.onemli olan okulda temeli vermek.ucak olmasi guzel olabilir ama daha ucuza daha faydali, ogrencileri sektore daha da hazirlayacak projeler yapilabilir.en basitinden bir ornegi yukarida verdim.saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolulu ~ 9 yıl önce
Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun. Dileğim odur ki; Üniversitemiz lisans sınavlarına yoldan geçen adamı para veriyor diye almasın. Kocaelili Kayserili kardeşlerimiz buyursun gelsinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lisans ~ 9 yıl önce
Universitedeki arkadaslar icin cok faydali olur.Fakat 4-5 yillarina yazik gunah.Gold Air 4-5 ayda yaklasik 10000 tl'ye kopya ve yalan dolan ile lisans veriyormus duyduguma gore.Ne kadar dogru bilemem ama EASA'ya sikayet icin bilgi toplandigini duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski au lu ~ 9 yıl önce
pilotaj bolumunun okulun ilk yilarinda (iki yilik iken ) 8-9 ogretmen, 4 tiger, 6 TB20 ile hazirlik dahil o imkanlarla 60 kadar ogrenci mevcudu vardi. ve hocalar ozveri ile ogrencileri yetistirmeye calisiliyordu. Bu gun 20 den fazla ogretmen ve kac ucakla ne kadar ogrenci mevcudu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astronotlar ~ 9 yıl önce
ıyıce kalkar bırtarafınız sımdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maint. ~ 9 yıl önce
Kalkar mı kabarırmı bilinmez. O senin bileceğin iş
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THK Üniversitesi'ne de eğitim amaçlı bir Airbus bağışlanacağını duydum.Thk'nin kendi jetlerinin yanına bir büyük uçakta eklenecek anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
NEW Bizim dönemimiz bukadar şanslı değildi,kıymetinin bilinmesi dileği ile. Umarım o uçakla verilecek eğitim iş imkanı da sunar alt dönem deki kişilere.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviatork ~ 9 yıl önce
Neden FEDEX verdi değilde BOEING AÜ ye verdi dediniz anlamadım, Türk havacılığına katkısı olmuş özel bir şirket dahi olsa bir kurumun ismini zikretmek çok mu zor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000