21 Mart 2014, Cuma 08:56:13

TASARLADIKLARI İHA'YLA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, SAE International tarafından düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında ülkemizi temsil edecek.
  • yapılanı kınamamak lazım ama bunu model uçak forumlarında yıllardır yapıyorlar :D kendi yaptıkları uçak falan o kadar da abartmayın isterseniz. ama güzel bişey tabi
  • Işte bu böyle ilerleyin gençler. Gurur duyuyoruz.
  • Başarılar ama bu iha değil model uçak. OMÜ Uzaytem yaptı iha yı çoktan isterseniz bi göz atın.
  • Hayirlisi olsun. Umariz basarili olursunuz arkadaslar
  • güzel döktürmüşsünüz ama farkındaysanız bir yarışmaya ve bunun kurallarına yönelik hazırlamış gençler uçağı. belli ki çok bilgili ve araştırmacısınız, yarışmanın kurallarını okursanız yazdığınız yazının gereksizliğini anlarsınız.
  • İstanbul Teknik Üniversitesi hersene bu yarışmaya katılıyor ama ülkemiz adına katılımın daha fazla olması güzel bir haber..
  • bunlar balsa ağacından yapılma üzerine 100 liralık kamera takılmış sıradan model uçaklar, İHA diye yutturmasınlar. bu tip radyo kontrollü uçaklar piyasada 300-500 liraya kit halinde satılıyor zaten. gerçek ihalar daha mukavemetli radar yansıması engellenmiş hi-tech carbon kevlar fiber malzemeden yapılır ve çok uzun-uzun-orta-kısa menzilli olarak adlandırılır. bunların üzerinde kriptolu radyo cihazları, lazer hedefleme sistemleri, lazer mesafe bulucusu, IR kamera gibi çok ileri teknolojilerle donatılmışlardır. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri yapacaklarsa RC model uçak değil 8-10m kanat genişliğine sahip mini-tuboprop motorlu gerçek bir iha çalışması yapsınlar da o zaman tebrik edelim. ucuz reklama gerek yok bilen biliyor ..
  • Başarılar..
  • Basarılar cocuklar neler yapabilecegimizi gosterin dunyaya
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin terörler mücadelesinde ve gelecek savaşlarında en önemli silahlar bunlar ve ABD bunları bize kesinlikle satmıyor. Bu projeyi yapan insanları canı gönülden kutlarım. İnternetten ABD nin Pakistan Afganistan sınırında Predator ile yaptığı operasyonları görebilirsiniz. 0 asker kaybıyla işi bitiriyor. İnşallah bu ekiblerin başına birşey gelmez.

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, SAE (Society of Automative Engineers) International tarafından her yıl düzenlenen "Aero Desing West" yarışmasına katılacak.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Karakoç önderliğinde kurulan "Team Anatolia" ekibi kendi tasarımları olan insansız hava aracını Texas'ta uçuracak.

28-30 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışmaya tüm dünyadan 75 ekip katılabiliyor. 



İŞTE TEAM ANATOLIA'NIN ABD'DE TEXAS FORT WORTH'TE DÜZENLENECEK YARIŞMA ÖNCESİ HAZIRLIK SÜRECİ:



TASARLADIKLARI İHA'YLA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

hahhaha ~ 10 yıl önce
yapılanı kınamamak lazım ama bunu model uçak forumlarında yıllardır yapıyorlar :D kendi yaptıkları uçak falan o kadar da abartmayın isterseniz. ama güzel bişey tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nice ~ 10 yıl önce
Işte bu böyle ilerleyin gençler. Gurur duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Başarılar ama bu iha değil model uçak. OMÜ Uzaytem yaptı iha yı çoktan isterseniz bi göz atın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o dediğinizi de ~ 10 yıl önce
gördük o da bir rc model uçaktı uzaytemci
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayirlisi olsun. Umariz basarili olursunuz arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basit iha'ya ~ 10 yıl önce
güzel döktürmüşsünüz ama farkındaysanız bir yarışmaya ve bunun kurallarına yönelik hazırlamış gençler uçağı. belli ki çok bilgili ve araştırmacısınız, yarışmanın kurallarını okursanız yazdığınız yazının gereksizliğini anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rc ~ 10 yıl önce
rc model uçak yarışması deyin bari iha deyip maskara olmayın !!!
ITU ~ 10 yıl önce
İstanbul Teknik Üniversitesi hersene bu yarışmaya katılıyor ama ülkemiz adına katılımın daha fazla olması güzel bir haber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basit iha ~ 10 yıl önce
bunlar balsa ağacından yapılma üzerine 100 liralık kamera takılmış sıradan model uçaklar, İHA diye yutturmasınlar. bu tip radyo kontrollü uçaklar piyasada 300-500 liraya kit halinde satılıyor zaten. gerçek ihalar daha mukavemetli radar yansıması engellenmiş hi-tech carbon kevlar fiber malzemeden yapılır ve çok uzun-uzun-orta-kısa menzilli olarak adlandırılır. bunların üzerinde kriptolu radyo cihazları, lazer hedefleme sistemleri, lazer mesafe bulucusu, IR kamera gibi çok ileri teknolojilerle donatılmışlardır. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri yapacaklarsa RC model uçak değil 8-10m kanat genişliğine sahip mini-tuboprop motorlu gerçek bir iha çalışması yapsınlar da o zaman tebrik edelim. ucuz reklama gerek yok bilen biliyor ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Başarılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayı ~ 10 yıl önce
Basarılar cocuklar neler yapabilecegimizi gosterin dunyaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shooter ~ 10 yıl önce
Türkiye Cumhuriyeti'nin terörler mücadelesinde ve gelecek savaşlarında en önemli silahlar bunlar ve ABD bunları bize kesinlikle satmıyor. Bu projeyi yapan insanları canı gönülden kutlarım. İnternetten ABD nin Pakistan Afganistan sınırında Predator ile yaptığı operasyonları görebilirsiniz. 0 asker kaybıyla işi bitiriyor. İnşallah bu ekiblerin başına birşey gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000