26 Haziran 2014, Perşembe 15:25:14

BOEING VE AÜ İKİNCİ AŞAMAYI TAMAMLADI

Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik uçak bakım eğitimi olan, Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun ikinci bölümünün tamamlandığını duyurdu.
  • Kafanız mı iyi, google.a.habom yazın nibi şu okulları okumadan önce.
  • Eğitimi Boeing ten alıyorlarda neden modül sınavlarını hep airbus üzerinden hazırlıyorlar?

16-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimin ikinci bölümünde öğretmenler bilgi ve pratik becerilerini uluslararası havacılık standartları çerçevesinde geliştirdi. Programa katılan 25 öğretmen Türkiye’deki 1.400’den fazla öğrencinin eğitiminde önemli bir rol oynayacak.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, kursla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin havacılık sektöründeki gelişimi oldukça dikkat çekici. Bu hızlı gelişimin devam edebilmesi için kalifiye ve iyi yetişmiş insan kaynağının varlığı çok önemli. Bu zorluğun üstesinden gelmek için öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen bu eğitim oldukça anlamlı bir adım ve biz de Boeing olarak bu ileri görüşlü çabanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz”.

Eğitimin Ocak ayındaki ilk bölümünde atmosfer fiziği, aerodinamik, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri gibi konularda eğitim gören katılımcılar, programın ikinci bölümündeki uygulamaya dönük derslerle de becerilerini pekiştirme fırsatı buldu. Katılımcılar, Anadolu Üniversitesi’nin atölye ve laboratuarlarının yanı sıra Uçak Bakım Merkezi’nde uygulama eğitimleri gördü. Bunun yanında öğrencilerine verecekleri uygulama eğitimlerinde ihtiyaç duyacakları ekipman, alet ve test cihazları da öğretmenlere tanıtıldı.

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Dalkılıç,  programla ilgili olarak, “Türkiye’nin gelişmekte olan havacılık sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabilmesinde en büyük pay mesleki ve teknik eğitim okullarına düşmektedir. Yeni nesli eğitme görevini yerine getirebilmesi için öğretmenlerin de kalifiye, motive olmuş ve alanlarında bilgili olmaları gerekir. İşinin ehli öğretmenlere duyduğumuz acil ihtiyaç, Boeing tarafından desteklenen bu eğitim programının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Boeing’e bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.
Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun üçüncü ve son bölümü Eylül ayında düzenlenecek.

Boeing, dünyanın önde gelen uzay ve havacılık şirketi ve en büyük ticari ve askeri uçak üreticisidir. Türk Hava Yolları’nın ilk DC-3/C-47 model yolcu uçaklarını almasından bu yana Boeing ve Türkiye arasındaki uzun soluklu ve her iki tarafa da fayda sağlayan ilişki yaklaşık 70 yıldır sürmektedir. 2000 yılından bu yana Boeing, yaptığı okullar, bilgisayar laboratuarlar ve ekipmanı, eğitim materyalleri bağışları ve eğitim kaynakları programları ile 39 ilde 130’a yakın eğitim projesini desteklemiş ve yaklaşık 135.000 öğrencinin hayatında olumlu değişiklikler meydana getirmiştir. Şirketin Türkiye’deki merkezi Ankara’da bulunmaktadır.

BOEING VE AÜ İKİNCİ AŞAMAYI TAMAMLADI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kafanız mı iyi, google.a.habom yazın nibi şu okulları okumadan önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eğitimi Boeing ten alıyorlarda neden modül sınavlarını hep airbus üzerinden hazırlıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000