30 Eylül 2013, Pazartesi 12:30:40

ÖZYEĞİN HAVACILIKTA İDDİALI

Türkiye’nin ilk Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı olan IFTE 2013’e katılanlar arasında Özyeğin Üniversitesi de vardı. Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, AirportHaber’in sorularını yanıtladı.
  • Acaba burada yorum yapanlarin lisans egitimi var mi cok merak ediyorum!!! Arkadaslar belki haberiniz yoktur diye soyluyorum google, bing gibi arama motorlari var oralara bilgi almak istediginiz konu ya da kisilerin adini yaziyorsunuz size sayfalar dolusu bilgi geliyor onlari soyle bir okuduktan sonra kurumlar ve kisiler hakkinda kafadan atmadan once akillica yorumlarda bulunuyorsunuz
  • Gercekten Ayjeti karalama kampanyası devam ediyor. Şuan ozyegıne yeni başlamış olup çiçeği burnunda ayjet için doldur boşalt diyen bilgisi yetersiz arkadaşlarım. Madem böyle düşünüyorsunuz neden ozyeğine kaydoldunuz. Ayrıca hiç merak etmeyin daha çok yenisiniz siz güzel bir eğitim sizi bekliyor. Ama şuana kadar türkiyeye en çok kim pilot yetistiriyor iyi araştırın. Yüzlerle ifade edilen ayjetli suan goklerde ucuyor. Araştırma yapmadan da bu şekilde hak yemeyin. Yok o oyle demiş bu boyle demişle pilot olmayın sızler.
  • " Gün gelir Türkiye’de Pazar doyuma uğraşırsa diye şimdiden tedbirlerin alıyorlar. Yani biz sadece yurtiçini değil yurtdışını da hedefliyoruz” Kendi ağızıyla söylemiş... Herkes pilotaj eğitimi verir oldu. Bu kadar yeni mezun ne yapacak? Bitireceksiniz bu mesleği!
  • Piyasada AYJET kadar güvenilir başarılı tecrübeli bir uçuş okulu gösterin herkes kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor burada Ayjetin mezun sayısı ve sektöre verdiği pilot sayısıyla ne AFA ne THK yarışabilir kusura bakmayın ama kimse bu kadar değerli bir kuruma doldur boşalt diyemez. Ayjetteki hocaların tamamı Türk Hava Kuvvetlerinden THY dan kaptan olup gelen çok değerli pilotlarımız.
  • yorum yapan arkadaslar kusura bakmayin ama siz bu okula kayit olurken zaten Ayjet ile anlasma vardi.sanki Ozyegin bunu sonradan aciklamis gibi davranmaniz cok sacma.madem oyle hic kayit olmasaydiniz.cahil misiniz arastirma yapamiyor musunuz?Ayjet i karalama kampanyasi baslatilmis gibi.hos zaten Ayjet kuruldugundan beri bu sekilde sacma sapan yorumlar yapiliyor.meyva veren agac taslanir bu hep boyledir....
  • Burada iş garantisinin olmadığını söyleyen arkadaşlara sonsuz saygımız var. Ancak şöyle bir gerçek var ki Özyeğin Üniversitesinin mütevelli heyetinde Ali Sabancı gibi sektörün en önemli birkaç isminden biri bulunuyor. Tabiki de bu Pegasus'un bütün mezunlara iş garantisi sağlayacağı anlamına gelmiyor, ancak gelecekte böyle bir birliktelik söz konusu olası görünüyor. Dediğim gibi Pegasus mezunları buradan alacak diyemeyiz ancak kendi düşüncem buradan mezun olan arkadaşlar öncelikle Pegasus olmak üzere biryerlere gelecektir. Ense karartmak halkımıza özgü birşey. Zaten sen kendine güvenmiyorsan hiç bir atılım gösterme daha mantıklı.
  • bir günde burada yorum yapan arkadaşlar olumlu yaklaşsalar ne kaybederler. Heşeye çamur atmaktan başka birşey yapmıyorlar 550 tane pilot işsizmiş her pilot iş bulacak diye bir kuralmı var. Herkes pilot olabilir ama kaliteli ve gerekkli şartları olanlar iş bulabilir . Şirketlerde bir sürü yabancı pilot iş bulabilirken bu 550 arkadaşta kendilerine sorsun bakalım biz nerede yanlış yaptık diye
  • pilot'a cevap ne kadarda haklısınız şu antikalarda bir temizlense ahhhhhh ahhhhhhhhhhh
  • Bundan bir kaç sene öncesine kadar uçuş okulları parlatıldı. Sonra bu kabak tadı vermeye başlayınca MYO'lar ortaya çıktı. Hatta THK yüksek lisans programı ile pilot yetiştirir oldu. Lafı fazla uzatmaya gerek yok, şebekede patlak var iken en pahalı armatürü de taksanız o çeşmeden hiç bir şey olmaz!.. SHGM'nin önderliğinde, şirketlerin de katkısıyla başlangıçtan profesyonel uçuşa kadar pilotaj eğitimi gözden geçirilmelidir! O kadar. 550+ işsiz pilotun var. Bir o kadar yabancı pilot. Birileri de de çıkıp pilot açığı var diyor. Biz mi çok safız siz mi çok zeki? Kimsenin bir şeyi umursadığı yok, herkes birilerini öpmenin derdinde. Ve herkesin kendince güzel mazeret ve sebepleri var. Sağlıcakla...

Kısa adı IFTE olan Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı’nın ilki geçtiğimiz 27-28 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırladı. IFTE 2013’ün en yoğun standlarından biri Özyeğin Üniversitesi’ne aitti. Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal; Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı’nı, Özyeğin Üniversitesi’nin havacılık alanındaki faaliyetlerini AirportHaber’e değerlendirdi.

IFTE 2013’ün çok faydalı ve yüksek katılımlı bir fuar olduğunu ifade eden Küçükönal, “Fuarın amacı çok önemli. Türkiye’de ilk kez böyle bir fuar düzenleniyor. Katılım çok güzel... Hemen hemen sektördeki tüm oyuncuları burada görebilme imkanımız oldu. Hepimiz bir aradayız. ‘Havacılık eğitimlerini nasıl yapabiliriz? Birbirimize nasıl katkıda bulunabiliriz?’ gibi okullar arasında ve şirketler arasında görüşmeler yapma şansımız oldu. Onun dışında havacılığa meraklı gençlere de merak ettikleri hakkında bilgiler verme imkanı bulduk. Bu da gerçekten güzel bir olay...” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu hakkında da bilgi veren Hatice Küçükönal, “Biz aslında çok yeni bir üniversiteyiz. Özyeğin Üniversitesi 2008 yılında kuruldu. Sivil Havacılık Yüksekokulu ise 2011 yılının Nisan ayında kuruldu. Şuanda iki programı var. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Pilot Eğitimi Lisans Programı... Pilot Eğitimi Lisans Programı için ilk öğrencilerimizi geçtiğimiz yıl aldık. FTO yetkimizi aldıktan sonra... İlk grubumuzdan 45 öğrenciden 7 tanesi bu yıl PPL eğitimlerine başladılar. Hatta tanıtımlarımızı bile fuarda onlara yaptırma yolunu seçtik. Çünkü biz kendimizi övebiliriz. Ama onlar eğitimi bire bir alanlar olduğu için gelen insanların bilgiyi öğrencilerden alması çok önemli diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Özyeğin Üniversitesi’ndeki tüm bölümlerin eğitim dilinin İngilizce olduğunu belirten Küçükönal, “Biz öğrencilerimizi okula ilk geldiklerinde yeterlilik sınavına sokuyoruz. Bu sınavlar sonrasında yeterlilik durumlarına göre direkt lisans programına başlıyorlar. Başarıları düşük seviyede ise biz onları alıyoruz seviyelerine göre eğitime tabi tutuyoruz. Özellikle havacılıkta yabancı dilin önemi hepimiz biliyoruz. Ben Anadolu Üniversitesi kökenli olduğum için orada da yüzlerce pilot mevzun ettik ve tecrübelerimiz bize bu işin olmazsa olmazının İngilizce olduğunu gösteriyor. Bunun dışında öğrencilerimizi de haftada 2 saat toplayıp havacılığın nasıl işlediğini buna dair tecrübelerimizi paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BİZ DE KENDİ UÇAKLARIMIZI ALABİLİRDİK..."

Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) ile yaptıkları işbirliği hakkında da bilgi veren Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, “Türkiye’de bu sistemi ilk uygulayan üniversite biziz... Bu kapsamda da Türkiye’deki en iyi uçuş okullarından biri olan AYJET’le işbirliği yaptık. Biz de kendi uçaklarımızı alabilir, öğretmen pilotları kadromuza katabilirdik. Ancak bu yolu seçmedik. Herkes en iyi olduğu alanda faaliyetine devam etsin diye düşündük. “Biz en iyi şekilde akademik eğitimi vereceğiz ve AYJET’te en iyi yaptığı işi yaparak bizim bu alandaki iş ortağımız olacak” dedik. Bu doğrultuda da yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Anadolu Üniversitesi’ne kendilerini rakip olarak görmediklerini ancak birbirlerinin kalitesini artırmaya yönelik bir unsur olarak gördüklerini söyleyen Küçükönal, “Biz Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda verdiğimiz eğitimlerde Türkiye’nin en iyisi olmaya kararlıyız. Lisanslı teknisyen yetiştirmeyi hiç düşünmüyoruz. Onu yapan başka okullar var. Biz mevcut iki alanda ilerlemede kararlıyız. Her alanda eğitim vermektense, eğitim verdiğimiz iki alanda Türkiye’nin en iyisi olmayı hedefliyoruz. Bunun dışında sadece Türkiye’deki insanlara da hizmet vermiyoruz. Şu anda bizde eğitim alan 6 yabancı öğrencimiz var. Bunu dışında öğrencilerimiz İngilizce dışında Çince de öğrenmek istiyor. Gün gelir Türkiye’de Pazar doyuma uğraşırsa diye şimdiden tedbirlerin alıyorlar. Yani biz sadece yurtiçini değil yurtdışını da hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Röportaj: Mehmet GENÇ
© AirportHaber.com

-----------------------------------------------------


"CEVABİ YAZIMIZDIR

05.10.2005 tarihinde kurulan AYJET Uçuş Okulu, uçuş eğitiminde 8 yılını tamamlamıştır. AYJET, çoğunluğu kaptan pilotlardan oluşan deneyimli eğitici kadrosu, kaliteli ve disiplinli eğitimiyle havacılık sektöründe saygın bir yer edinmiştir. AYJET Uçuş Okulu kurulduğu günden bugüne 475 CPL/IR ATPL ( frozen) lisansına sahip pilot yetiştirmiştir.  AYJET Uçuş Okulu mezunu 348 pilot, çeşitli hava yollarında çalışmakta olup, ilk dönemlerde mezun olan pilotlar bugün, kaptanlık görevlerini icra etmektedir.

Ülkemizin saygın üniversitelerinden biri olan ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ pilotaj eğitiminde iş ortağı olarak, uçuş eğitimindeki kalitesi sebebiyle AYJET Uçuş Okulu’nu tercih etmiştir.

Hal böyle iken, kasıtlı olarak AYJET Uçuş Okulu hakkında kötü, karalayıcı yorumlar yapılarak kamuoyunu yanıltmaya, haksız rekabet oluşturmaya çalışılmaktadır. AYJET Uçuş Okulu olarak, bu tür yanlış, karalayıcı yorumlar yapanlar hakkında hukuksal yönden haklarımızın takipçisi olacağımızı, tüm kamuoyu ile paylaşırız.
Saygılarımızla."
       

AYJET UÇUŞ OKULU

ÖZYEĞİN HAVACILIKTA İDDİALI