25 Mayıs 2012, Cuma 09:56:37

FİLM GİBİ TATBİKAT

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda dış hatlardan tüm sınır kurumlarının katıldığı bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta bir yolcu uçağında enfeksiyon taşıyan 3 yolcuya yapılan acil müdahaleler ve hastaneye sevk edilişine kadar tüm aşamalar uygulandı.
  • Çok iyi yapmışsınız da, acaba bu tatbikatta senaryo olarak taa Mogadişu'dan İzmir'e kadar salgın hastalık bulundurma riski yüksek 3 yolcu ile aynı ortamda soluma yapan diğer yolcuları ve kabin ekibini ne yaptınız,i salı verip bıraktınız mı? Gerçek olsaydı da bu yapılcaktı heralde... Efferim çok güzel tatbikat yapmışsınız, bravo 10 puan 10 puan 10 puan kırk puanla şampiyon...
  • Doğru ve gerekli bir tatbikat. Eğitimin zararı olmaz. Tatbikat kadar önemli olan ise; yer alan tüm kurumların yaptıkları ve yapmadıkları doğru ve yanlışları açıkyüreklilik ve cesaretle gözden geçirmeleridir. Öyle yapacaklarına da inanıyorum.

Senaryo gereği Dünya Sağlık Örgütü'nce tespit edilen bulaşıcı hastalık bölgesi olan Afrika Mogadişu Havalimanı'ndan gelmek üzere bulunan bir uçakta bulunan 2 yolcuda yüksek ateş, bulantı, kusma, 1 yolcuda da baş ağrısı, boyun tutulması, baygınlık ve ateş şikayeti pilot tarafından Adnan Menderes Havalimanı Kontrol ünitesine bildirildi. Bildirim üzerine harekete geçen Acil Müdahale ekibi, uçağın içerisine koruyucu ekipmanlarla birlikte girdi.

Dış hatlarda gerçekleşen tatbikatta ekipler özel donanımlı ambulans ve ekipmanlarla hastalara uçak içerisinde müdahalede bulunduktan sonra dış mekanla temasta bulunmaması için hastanın birini plastik şişme küvez içine yerleştirdi. Daha sonra acil müdahaleleri tamamlanan hastalar ambulansla hastaneye sevk edildi.

Tatbikat hakkında açıklama yapan Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, “Günümüzde uluslar arası ticaret, seyahat, turizm ve ticaretin artması kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer ve diğer etkenlerle risk oluşturmaya başlamışlardır. Burada kirli bölge yada birey hastalığın bulaştığı bölgede kontrol edilemiyorsa, sınır kapılarımızda risk yönetimi yapılması gerekmektedir. Bugün ki tatbikatta birden fazla kurum bu tatbikatta yer aldı. Bu tatbikat Türkiye’de bir ilktir. Biz bu tatbikatta yaptığımız çekimleri incelediğimizde kendimizi tekrar kontrol edeceğiz” dedi.

Tatbikatın işleyişi hakkında bilgi veren Coşkun, “Senaryonun yazılmasında Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nün katkısı vardır” dedi.

Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Bakan Müşaviri Dr. Ömer Koçak da, “Bu tür tatbikatlar her zaman yapılan tatbikatlar değildir. Bu tatbikat Türkiye’de ilk gerçekleştirilen bir tatbikattır. Bu tür müdahaleler ülkelerin imajı için çok önemlidir. İki yıldır çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İlk uygulamalı adımı Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleştirdik. Bu tür çalışmalar çalışanların belli bir farkındalık yakalamaları ve bu hastalığın yayılmadan hangi uzmanların nasıl ve neler yapacağını belirlemektir. Biz deniz, kara ve hava sınırlarımızda tüm tehditlere karşı yılda 1 kere bu uygulamayı yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

FİLM GİBİ TATBİKAT

Yorumlar

Efferim... ~ 12 yıl önce
Çok iyi yapmışsınız da, acaba bu tatbikatta senaryo olarak taa Mogadişu'dan İzmir'e kadar salgın hastalık bulundurma riski yüksek 3 yolcu ile aynı ortamda soluma yapan diğer yolcuları ve kabin ekibini ne yaptınız,i salı verip bıraktınız mı? Gerçek olsaydı da bu yapılcaktı heralde... Efferim çok güzel tatbikat yapmışsınız, bravo 10 puan 10 puan 10 puan kırk puanla şampiyon...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim Şart. ~ 12 yıl önce
Doğru ve gerekli bir tatbikat. Eğitimin zararı olmaz. Tatbikat kadar önemli olan ise; yer alan tüm kurumların yaptıkları ve yapmadıkları doğru ve yanlışları açıkyüreklilik ve cesaretle gözden geçirmeleridir. Öyle yapacaklarına da inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000