07 Şubat 2016, Pazar 13:33:42

Adnan Menderes Havalimanı'na ikinci pist geliyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi.
  • arkadaşlar aydındaki havalimanı bakımları yapılarak aktif hale getirebilir
  • Haberin son paragrafına bakılınca mevzunun 2. pist değil 2. havalimanı olduğu anlaşılıyor.Bunun için bazı yorumcular Çiğli Ana jet üssü'nün sivil uçuşa açılmasını da istiyor.Halbuki Çiğli'nin yanıbaşında Kaklıç Askeri Havaalanı sivil ulaşım için daha müsait,orada jet uçakları yok,trafiği az.İzmir'in kuzey ilçeleri için çok yakın,biçilmiş kaftan.Karşıyaka,Çiğli,Menemen,Aliağa,Foça,Dikili,Çandarlı'da 1 milyon üzerinde nüfus var.SAW tek pistle 28 milyonu aşmışken aynı imkana sahip ADB onun yarısına dahi ulaşamamış.
  • NOTE EDGE Senin için de bir şey yapmaya değmezmiş ama seni yapmışlar maalesef.
  • izmir'in dağlarında çiçekler açar, havalimanlarında da pist mi? puhahahah. ya böyle şey olur mu ya? allasen? kendinize gelin oğlum, dellendirmeyin beni! Aloooo. ne 2.pisti ya? oldu olacak, hazır el atmışken, 3. ve 4. pistleri de yapalım. böyle laubalilik olmaz. derhal tüm çalışmalar durdurulsun. yoksa, millet piste çıkıp "pist, pist" diyerek kedi kovalar gibi kovalar sizi vallahi
  • İzmirde hayatın akşam başladığını bilmeyen arkadaş yorumda bulunmuş galiba gece basmane, Çankaya tarafında iş peşinde idi başka açıklaması yok.İzmir Türkiye'de her kesime hitap eden nadir şehirlerden bilmeden yorum yapmayalım.
  • Kıskanmayın İzmirimi. Mezun olunca iş çıksın bize de İzmirim'de
  • Bence yapılmamalı çünkü zaaten herşeyden geri kalmış bir şehir izmir onlara için değmez bu
  • Gerçekten iç hatlar ve airport olarak şuan adnan menderes 1 numara muazzam bir yapı olmuş gerçekten diğer havalimanlarında böyle olması lazım..
  • İzmir'e her şey yakışır.
  • Yeni araçlarımızla 206A ve 403B da hizmetinizdeyiz.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi. Çolakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, genel seçim sürecinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a İzmir'e Havayolu Aktarım Merkezi'nin yapılması konusunda talepte bulunduğunu, Yıldırım'ın o günkü şartlarda "ikinci pist yapılmadan böyle bir yoğunluğa" çıkılamaz dediğini aktardı.

Aktarma merkezi projesinin dünyanın her yerinde uygulanan bir sistem olduğunu belirten Çolakoğlu, "İZKA olarak yapılan araştırmalarda İzmir'e gelen turistler İzmir'i çok seviyor, yakınlarına tavsiye ediyor ama Türkiye'ye gelen turistlerin neredeyse yüzde 80'i İzmir'i bilmiyor. İzmir bu yolla mükemmel tanınacak" ifadelerini kullandı.Çolakoğlu, İzmir-İstanbul otoyolu ve İzmir-Ankara hızlı tren projelerinin devam ettiğini belirterek, "İzmir sevdalısı Binali Yıldırım'ın bu işi çözebileceğine inancımız tam. İzmir'de fevkalade bir insan kaynağı var. İzmir'e ikinci hava merkezi yapabilirsek, İzmir 2023 yılında Türkiye'nin Barcelona'sı Marsilya'sı olur. İzmir'i başka bir şehirle mukayese edemeyiz. İzmir'in doğal zenginlikleri Ankara'da bile yok. Ankara Türkiye'nin ikinci büyük şehri nüfusu fazla olduğu için başka bir şey yok. İstanbul'a üçüncü bir havalimanı yapılıyorsa İzmir'e ikinci bir pist fazla mı?" değerlendirmesinde bulundu.

İzmir'in İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanının rakibi olmayacağını, destekleyicisi olacağını vurgulayan Çolakoğlu, şunları kaydetti:"Bunu yaptıktan sonra herkes görecek ki çok kısa süre sonra İzmir'e ikinci havalimanı gündeme gelecek. Bence ikinci havalimanı merkezi yapılması en kentin önemli projesi. Bunun için çok önemli isimlerden oluşan bir çalışma komitesi kurduk. Kentin bütün bileşenlerinden destek istiyoruz.” 

Adnan Menderes Havalimanı'na ikinci pist geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

aydınlı ~ 8 yıl önce
arkadaşlar aydındaki havalimanı bakımları yapılarak aktif hale getirebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAKLIÇ As. Meydan ~ 8 yıl önce
Haberin son paragrafına bakılınca mevzunun 2. pist değil 2. havalimanı olduğu anlaşılıyor.Bunun için bazı yorumcular Çiğli Ana jet üssü'nün sivil uçuşa açılmasını da istiyor.Halbuki Çiğli'nin yanıbaşında Kaklıç Askeri Havaalanı sivil ulaşım için daha müsait,orada jet uçakları yok,trafiği az.İzmir'in kuzey ilçeleri için çok yakın,biçilmiş kaftan.Karşıyaka,Çiğli,Menemen,Aliağa,Foça,Dikili,Çandarlı'da 1 milyon üzerinde nüfus var.SAW tek pistle 28 milyonu aşmışken aynı imkana sahip ADB onun yarısına dahi ulaşamamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nail ~ 8 yıl önce
NOTE EDGE Senin için de bir şey yapmaya değmezmiş ama seni yapmışlar maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 8 yıl önce
izmir'in dağlarında çiçekler açar, havalimanlarında da pist mi? puhahahah. ya böyle şey olur mu ya? allasen? kendinize gelin oğlum, dellendirmeyin beni! Aloooo. ne 2.pisti ya? oldu olacak, hazır el atmışken, 3. ve 4. pistleri de yapalım. böyle laubalilik olmaz. derhal tüm çalışmalar durdurulsun. yoksa, millet piste çıkıp "pist, pist" diyerek kedi kovalar gibi kovalar sizi vallahi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körfez ~ 8 yıl önce
İzmirde hayatın akşam başladığını bilmeyen arkadaş yorumda bulunmuş galiba gece basmane, Çankaya tarafında iş peşinde idi başka açıklaması yok.İzmir Türkiye'de her kesime hitap eden nadir şehirlerden bilmeden yorum yapmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shyo ~ 8 yıl önce
Kıskanmayın İzmirimi. Mezun olunca iş çıksın bize de İzmirim'de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Note edge ~ 8 yıl önce
Bence yapılmamalı çünkü zaaten herşeyden geri kalmış bir şehir izmir onlara için değmez bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
senin ekSİKin var fazlan yok. beyin israfı...
Airbus a 320 ~ 8 yıl önce
Gerçekten iç hatlar ve airport olarak şuan adnan menderes 1 numara muazzam bir yapı olmuş gerçekten diğer havalimanlarında böyle olması lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
İzmir'e her şey yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS. ~ 8 yıl önce
Yeni araçlarımızla 206A ve 403B da hizmetinizdeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000