13 Şubat 2016, Cumartesi 15:13:17

İzmir tarifeli seferler için de destek bekliyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakanlar Kurulu kararı ile İzmir’e turist getirecek olan tarifesiz seferlere 6 bin dolar destek verilmesinin olumlu olduğunu belirterek, tarifeli seferlere de destek verilmeli' dedi.
  • sunexpress beklentimiz: izmir-barcelona-izmir qatar airways beklentimiz: izmir-doha-izmir fly dubai beklentimiz: izmir-dubai-izmir pegasus airlines beklentimiz: izmir-copenhagen-izmir
  • Mustafa Başkan rüzgârınla geliyoruz. Çare Mustafa Usta Izmir Belediye Başkanı olsa yada ITO Başkanı Izmirin de sorunları biter...
  • yahu izmire sürekli yatırım yapıyor diyenler birde adam gini anlatsın neredeymiş metrolar yollar acaba ? uzaktan bakıp yalan konuşmakla olmuyor. Metrolar yollar diye sallamış birde utanmadan. İzmire ne zaman metro yapılmış acaba ? belediyenin elinden aldığı buca ve otogar metroları yıllardır bekliyor , istanbul otoyolu yapıyoruz diye reklam yapıp izmirden başlangıç yapılmıyor. Birisi göre göre yalan konuşuyor orası çok belli.
  • önce izmir akp'ye geçsin, sonra düşünürler beyefendiler!!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakanlar Kurulu kararı ile İzmir’e turist getirecek olan tarifesiz seferlere 6 bin dolar destek verilmesinin olumlu olduğunu belirterek, “Ama bizim için yeterli değil. Mutlaka İzmir’e turist getiren tarifeli seferlere de aynı destek verilmeli. İzmir’e çok büyük acenteler 10 binlerce turist getirmez, küçük acenteler getirir onlar desteklenmeli yoksa çabalarımız boşa gider” diye konuştu.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 12 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’ye turist getiren A grubu seyahat acentelerine yakıt desteği verilmesi kararı alındığını söyledi. Demirtaş, “Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havaalanlarına ise sadece tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine, uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği verilecek. Acil eylem planı açısından son derece olumlu bir karar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve T.C Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’a hem turizm sektörü hem de kentimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İZMİR’DE TARİFELİ SEFERLER CHARTER SEFERLERİNİN İKİ KATI

Geçtiğimiz yıl desteğin sadece 13 ülkeden gelen turistler ve bazı havalimanları için verildiğini hatırlatan Demirtaş, bu yıl hem havalimanı sayısının arttırılarak hem de tüm destinasyonlardan yapılan seferlere destek verilmesi kararı ile desteğin kapsamının genişletildiğini söyledi. İzmir açısından kararın olumlu olmakla birlikte eksik olduğunu kaydeden Demirtaş, “Antalya, Alanya, Dalaman, Milas- Bodrum’a tarifeli - tarifesiz ayrımı yapılmadan tüm seferlere destek verilirken İzmir’e ise sadece tarifesiz (charter) seferlerine destek verilecek. Bizim isteğimiz İzmir’e yapılan tarifeli - tarifesiz ayrımı olmadan tüm seferlerin bu destek kapsamına alınmasını istiyoruz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı istatistiklerini incelediğimizde 2015 yılının 12 ayında dış hat tarifeli gelen-giden toplamda 11801 uçak seferi ile toplamda gelen-giden yolcu sayısı ise 1.8 milyonluk yolcu hacmi var. Tarifesiz dış hat seferleri ise giden yolcu gelen-giden toplamda 7590 uçak seferi ile toplamda gelen-giden yolcu sayısı hacmi ise 980 bin yolcu civarında. 2016 yılında ise Ocak ayı incelendiğinde tarifesize oranlar neredeyse 3,5 kat daha fazla tarifeli dış hat seferimiz var. Yani bize her şekilde gereken, tarifeli seferlerin de desteklenmesi” dedi.

TARİFELİ SEFERLERİN ARTTIRILMASI İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI YARALAR

İzmir Adnan Menderes Havalimanı için tarifeli seferlerin de destek kapsamına alınması halinde sadece büyük hacimde turist getiren tur operatörlerinin değil, az sayıda olsa da turist getiren seyahat acentelerinin destekten yararlanabileceğini belirten Demirtaş, “Ancak İzmir için, çoğunlukla Avrupa pazarından havayolu ile turist sağlayan kentimizde tarifesiz - tarifesiz tüm seferlerin desteklenmesinin yanı sıra aynı zamanda sadece sefer başına değil, koltuk başına da destek verilmesi kentimiz turizmine büyük katkı sağlar. Uçak desteği koltuğa da verilirse İzmir kriz dinlemez, turizmin tozu atılır. İzmir’e çok büyük acenteler 10 binlerce turist getirmez, daha küçük acenteler getirir. Onlar desteklenmez ise turizmi geliştirmek için çabalarımız boşa gider. Ulaştırma Bakanımız ve İzmir milletvekillerinden bu konuda destek bekliyoruz. Bizim turizm ve kentimiz ekonomisinin gelişimi için yaptığımız çalışmaların en önemli parçalarından birisi de İzmir ile yurtdışı kentleri arasında yapılan direkt seferlerin arttırılması. Bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz, İzmir’in bir HUB (transfer merkezi) olması için çalışıyoruz. Ancak İzmir’e yapılan tarifeli seferler destek kapsamında bırakılırsa gösterdiğimiz bu çabalar da yara alır. Bu nedenle de mutlaka tarifeli uçuşların da desteklenmesini istiyoruz” dedi.

İzmir tarifeli seferler için de destek bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

kordon ~ 8 yıl önce
sunexpress beklentimiz: izmir-barcelona-izmir qatar airways beklentimiz: izmir-doha-izmir fly dubai beklentimiz: izmir-dubai-izmir pegasus airlines beklentimiz: izmir-copenhagen-izmir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çare usta ~ 8 yıl önce
Mustafa Başkan rüzgârınla geliyoruz. Çare Mustafa Usta Izmir Belediye Başkanı olsa yada ITO Başkanı Izmirin de sorunları biter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Hiç olmadı TGS nin başına getirseler Izmir'e o da olur yani en azından bi havacılık geçmişi var taksi soforunden iyidir.
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
yahu izmire sürekli yatırım yapıyor diyenler birde adam gini anlatsın neredeymiş metrolar yollar acaba ? uzaktan bakıp yalan konuşmakla olmuyor. Metrolar yollar diye sallamış birde utanmadan. İzmire ne zaman metro yapılmış acaba ? belediyenin elinden aldığı buca ve otogar metroları yıllardır bekliyor , istanbul otoyolu yapıyoruz diye reklam yapıp izmirden başlangıç yapılmıyor. Birisi göre göre yalan konuşuyor orası çok belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖZTEPELİ ~ 8 yıl önce
Karşıyakalı kardeşime sonuna kadar katılıyorum.Hükümetin 15 senede İzmirimize yaptığı yatırım sadece 3.5 km. lik tüneldir. Kimse bana yap işlet devret yöntemi le yapılmış kazıkları anlatmasın.....
Heyt ~ 8 yıl önce
Binali başkanımızı seçseydiniz
İzmirli ~ 8 yıl önce
Rantçılara İzmirde oy yok. Bunu anlayın artık makarnacılar....
oy ~ 8 yıl önce
önce izmir akp'ye geçsin, sonra düşünürler beyefendiler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Sen neyin kafasındasın
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Kuşlar başka türlü nasıl uzaklaştırılır. Başkaları bu işe nasıl bir çözüm bulmuşlar.
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Daha dikkatli olmaları gerekiyor.
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Demekki sadece bize özgü bir durum yok. Onlar da bu kazaları yapıyor.
eline yüzüne dursun ~ 8 yıl önce
halen oy diyorsun. Devlet yatırımı akıtıyor İzmir'e. Metrolar, yollar, harika bir HAVALİMANI TERMİNALİ, daha neler.. Azıcık takdir edin be. onlara geçsin öyle düşünürlermiş.. Her havalimanı ve alan DHMİ nin çocuğu gibidir, adamın ne garezi olacak senin partine şuna buna.. 15 SENE OLDU HALEN AYNI MUHABBETİ ETMEYİN.. Hizmet etti bu adamlar, yalan konuşmayın göre göre..
Sanane ~ 8 yıl önce
Fakir ama bilmiş izmirliler
Hizmet ~ 8 yıl önce
İzmir'e yapılan hizmeti görün, konak tünelini yaptı ulaştırma bakanlığı yaranmadı. Binali Başkan kadar İzmiri seven bi başkan yok.
Olmadi ~ 8 yıl önce
Ben varim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000