28 Haziran 2015, Pazar 11:37:38

Adnan Menderes'te ilk güvenlik kaldırılıyor

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre TAV’ın işlettiği, Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 1 Temmuz’dan itibaren ilk güvenlik kontrol noktaları kaldırılacak.
  • Darısı tüm havaalanlarının başına. Çağdışı zaman kaybı yaşanmayacak artık.
  • Fazla bagaj getirince bile kavgaya tutusan yolcuyu simdi x-ray siz aliyoruz eyvallah overbook durumunda, ucak kacirinca iki mermi sıkar, bıcağı takar rahatlarlar artik.. gecikme ve sefer iptallerini saymıyorum bile, guzel uygulama tebrik ediyorum.
  • Eşini, kızını, oğlunun orada çalıştığını düşün, sana kızıp silah, demir sopayla ona saldırabileceğini düşün. O zaman bir değil on tane x-ray den geçsin istersin. Yolcu bakış açısıyla ben de istemem ama bu güvenlik Şekli henüz Türkiye için uygun değil. Yurtdışında polis çağırdığında bak bakalım sorun çıkaranı ne hale sokuyorlar. Burada tık yok. Buradan okuyacağız kavga haberlerini, birine birşey olursa (ki inşallah olmaz) umarım vicdanınızla yüzleşirsiniz. Bunun yerine güvenlik işini daha Eğitimli, profesyonel insanlara böyle önemli noktalarda görev verirsin, personel sayısını arttırırsın olur biter. Almanya'da ayakkabısını çıkarttıran güvenlik görevlisinin neredeyse elini öpecek insan burada aynısı istenince mangalda kül bırakmıyor, olay çıkartıyor. Önce kendini düzelt sonra karşındakini uyar.
  • Cip te zaten yoktu ki
  • Geçenlerde kullandım gerçekten güzel bi terminal olmuş Ilk girişte Güvenliğin kalkması gerekli kesinlikle çok strese sokuyor insani birde küçük bir eksiklik iyi bir Cafe yok ve sigara me Alanında masa Tarzı küllükler yok
  • Orada çalışanların güvenliği ne olacak? Uçağını kaçırdıktan sonra kendini kaybeden insan görünümlü hyvnlar ne olacak? Trafikte korna çaldı diye insan Öldüren bilinçsizler ya orada çalışanlara saldırırsa ne olacak Eyyy yetkili?
  • Yetkilileri tebrik ediyorum.
  • Darisi Istanbulun basina.Sacma sapan bir uygulama
  • Güzel bir düşünce. Uygulamanın yaygınlaşması gereklidir. Airport'ta bir kafede oturmanın, şehir merkezinde bir kafede oturmaktan farkı olmamalıdır. Şu an mevcut ilk giriş güvenlikçilere başka noktalarda iş teklif edilmeli. Eminim daha farklı hizmet ve görev alanları vardır yoksa da oluşturulabilir kafalar biraz düşününce. Bir vatandaş olarak çok doğru ve beğenilecek bir uygulama olmuş :)
  • O kadar cancanlı gorundugune bakmayin. Ne yaparsaniz yapin A.Menderes Turkiye'nin en sorunlu meydanidir. Giris cikis problemleri, yetersiz,bilgisiz guvenlik personeli. Milleti iceriye almamayi marifet sayan polisler. Tum meydanlar apron kartiniz olsa bile icri girmeniz cok zordur uniformaniz yoksa. Ama uniforma varsa karta bile ihtiyac yoktur nasil guvenlikse. Ozellikle genel havacilik kapisi resmen iskence salonudur. Hayirlisi bakalim. Umarim gecenlerde EASA denetmeninin Avrupaya verdigi emniyetsiz meydan raporunu temizlerler vesile ile. Cok ugrastilar saklamaya ama beceremediler. Sayin valisinin degistirilmesi ve yerine bu havaalanina uyacan bir vali gelmesi gereken bir meydandir.

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre TAV’ın işlettiği, Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 1 Temmuz’dan itibaren ilk güvenlik kontrol noktaları kaldırılacak.

Uygulamanın diğer havalimanlarına örnek olacağı belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi,

"Modern hatları, iç bahçe ve havuzları ile hem fonksiyonel hem de estetik açıdan Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olan Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde, terminal giriş ilk güvenlik kontrol noktalarının kaldırılmasıyla yolcu ve yolcu yakınlarına daha güvenli bir ortamda daha modern hizmet sunumu hedeflenecektir. 2014 yılında 11 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Adnan Menderes Havalimanından, (7) havayolu ile yurt içi 20 noktaya, 58 havayolu ile 28 ülkede yurtdışı 75 noktaya sefer düzenlenmektedir. Ülkemizde ilk defa Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde pilot olarak uygulanacak yeni güvenlik uygulamaları ile yolcular tek bir kontrol noktasında aranacak."

Yeni uygulama ile yolcular uçağa binmeden iki kez güvenlik noktasından geçmek zorunda kalmayacak.

Adnan Menderes'te ilk güvenlik kaldırılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Darısı tüm havaalanlarının başına. Çağdışı zaman kaybı yaşanmayacak artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Androkli ~ 9 yıl önce
Fazla bagaj getirince bile kavgaya tutusan yolcuyu simdi x-ray siz aliyoruz eyvallah overbook durumunda, ucak kacirinca iki mermi sıkar, bıcağı takar rahatlarlar artik.. gecikme ve sefer iptallerini saymıyorum bile, guzel uygulama tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolculara Zulüm e ~ 9 yıl önce
Eşini, kızını, oğlunun orada çalıştığını düşün, sana kızıp silah, demir sopayla ona saldırabileceğini düşün. O zaman bir değil on tane x-ray den geçsin istersin. Yolcu bakış açısıyla ben de istemem ama bu güvenlik Şekli henüz Türkiye için uygun değil. Yurtdışında polis çağırdığında bak bakalım sorun çıkaranı ne hale sokuyorlar. Burada tık yok. Buradan okuyacağız kavga haberlerini, birine birşey olursa (ki inşallah olmaz) umarım vicdanınızla yüzleşirsiniz. Bunun yerine güvenlik işini daha Eğitimli, profesyonel insanlara böyle önemli noktalarda görev verirsin, personel sayısını arttırırsın olur biter. Almanya'da ayakkabısını çıkarttıran güvenlik görevlisinin neredeyse elini öpecek insan burada aynısı istenince mangalda kül bırakmıyor, olay çıkartıyor. Önce kendini düzelt sonra karşındakini uyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cip te zaten yoktu ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vedat ~ 9 yıl önce
Geçenlerde kullandım gerçekten güzel bi terminal olmuş Ilk girişte Güvenliğin kalkması gerekli kesinlikle çok strese sokuyor insani birde küçük bir eksiklik iyi bir Cafe yok ve sigara me Alanında masa Tarzı küllükler yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler. ~ 9 yıl önce
Orada çalışanların güvenliği ne olacak? Uçağını kaçırdıktan sonra kendini kaybeden insan görünümlü hyvnlar ne olacak? Trafikte korna çaldı diye insan Öldüren bilinçsizler ya orada çalışanlara saldırırsa ne olacak Eyyy yetkili?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışanlara büyük zulüm ~ 9 yıl önce
Overbook checkin yapmamış yolcuların itirazı sonrasındaki kavgaları düşünemiyorum.zaten polisler de vitrin mankeni olarak da ordalar.adam eşeğe bile binmesini bilmezken uçak binmeye çalışıyor.zaten bizim insanlar patlamaya hazır bomba gibi..bence GÜVENLİK KONTROLÜ DAHA HAVALİMANINA GİRMEDEN BAŞLAMALI 4,5 VEYA DAHA FAZLA GÜVENLİKTEN GEÇSELER FENA OLMAZ;)
Tam bir facia.. ~ 9 yıl önce
Hele istanbulda yapılması tam bir felaket olur...bence iyi düşünsünler..yoksa çok cinayetler işlenir...bizim millet böyle şeylere daha alışkın değil...edep sevgi saygı kalmamış herşey gösteriş olmuş. .triplere gelmeler..nolacak ki 90 50 60 TL'lik biletle anca bu kadar..gerçi parayla da medeniyet kazanılmıyor. .neyse bu kadar yeter bence..
yolculara zulüm ~ 9 yıl önce
endişeleriniz normal fakat kötü bir şey yapacak kişi 10 tan x-ray girişinden geçse de yapar uygulamayıdestekliyorm
Saban SONMEZ ~ 9 yıl önce
Yetkilileri tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eko ~ 9 yıl önce
Darisi Istanbulun basina.Sacma sapan bir uygulama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben de yorayım ~ 9 yıl önce
Güzel bir düşünce. Uygulamanın yaygınlaşması gereklidir. Airport'ta bir kafede oturmanın, şehir merkezinde bir kafede oturmaktan farkı olmamalıdır. Şu an mevcut ilk giriş güvenlikçilere başka noktalarda iş teklif edilmeli. Eminim daha farklı hizmet ve görev alanları vardır yoksa da oluşturulabilir kafalar biraz düşününce. Bir vatandaş olarak çok doğru ve beğenilecek bir uygulama olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunlu meydan ~ 9 yıl önce
O kadar cancanlı gorundugune bakmayin. Ne yaparsaniz yapin A.Menderes Turkiye'nin en sorunlu meydanidir. Giris cikis problemleri, yetersiz,bilgisiz guvenlik personeli. Milleti iceriye almamayi marifet sayan polisler. Tum meydanlar apron kartiniz olsa bile icri girmeniz cok zordur uniformaniz yoksa. Ama uniforma varsa karta bile ihtiyac yoktur nasil guvenlikse. Ozellikle genel havacilik kapisi resmen iskence salonudur. Hayirlisi bakalim. Umarim gecenlerde EASA denetmeninin Avrupaya verdigi emniyetsiz meydan raporunu temizlerler vesile ile. Cok ugrastilar saklamaya ama beceremediler. Sayin valisinin degistirilmesi ve yerine bu havaalanina uyacan bir vali gelmesi gereken bir meydandir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000