04 Mayıs 2010, Salı 08:30:42

YOLCU SAYISI 7 YILDA 5 KAT ARTTI

Malatya Erhaç Havaalanı'ndaki mevcut terminal binasına yapımı devam eden olan Aks ilavesinin önümüzdeki Haziran ayı sonunda bitirileceği bildirildi.
  • Diyorum ki hava alanı genişlemiş hangi hava alanı onu açıklasınlar.Orası askeri bir üs sadece hava yolları trafikleri kullanıyor. Birde şunu merak ediyorum sivil trafikleri sertifikası olan bu işin eğitimini almış hava trafikçiler mi indiriyor yoksa askerler mi?
  • 7. sınıf Türkçe dersi: Havaalanı; hava ve alan kelimelerinden oluşan birleşik kelimedir ve birleşik yazılır. http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kelime=hava&kategori=yazim_listeli&ayn=bas DHMİ nin bilgisine.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada;
"Malatya Havaalanı Malatya halkına daha iyi hizmet verecek, modern bina ve tesislerin yapım çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu kapsamdaki çalışmalar hakkında şunları söyledi; "Malatya Erhaç Havalanımızın Paralel Taksi yolunun piste dönüştürülmesi işinin tamamlanmasının ardından daha fazla yolcu kapasiteli uçakların kullanabilmelerine olanak sağlanmış ve Erhaç Havaalanı'ndaki uçuş ve yolcu sayısında meydana gelen artış neticesinde mevcut terminal binasının yetersiz kaldığını havalanımızın yöneticileri bizlere bildirmişlerdir. Bizlerde Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler neticesinde pistimizi genişlettik. Hava limanı yolumuzun bölünmüş yol olarak inşasını tamamladık. Haziran ayında tamamlanacak yeni AKS ilaveleriyle de yolcularımızın ihtiyacını karşılayacak yeni bir terminal binasına kavuşarak. Malatya'mızın hak ettiği modern bir havalimanı'na kavuşacak ve kullanım alanı yaklaşık iki katına çıkmış olacaktır."

Havaalanı itfaiye hizmet binasının yapım çalışmalarının bu yıl sonunda hizmete gireceğini bildiren milletvekili Ölmeztoprak, proje tutarının 1 milyon 656 bin TL olduğunu ve 2010 yılı için 1 milyon 231 bin TL tutarında ödenek ayrıldığını belirtti. Ölmeztoprak, yıl içerisinde havaalanı meydanı ve içerisinde güvenlik, bilgi ağı ve çevre donanımları sistemleri içinde çalışmalar yapılacağını ve havaalanı'ndaki tüm çalışmaların bu yılın Ekim ayında bitirilmesinin planlandığını aktardı.

Bu arada, Malatya Erhaç Havaalanı'nda 2002 yılında 87 bin yolcu taşınırken, 2009 yılının sonunda yolcu sayısının 463 bine ulaştığını bildiren Ölmeztoprak, "Yolcu sayısı yüzde 500 artış. Hava yolu halkın yolu haline getirilecek ve ilin prestiji açısından önemi artacaktır" dedi.

 

YOLCU SAYISI 7 YILDA 5 KAT ARTTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Diyorum ki hava alanı genişlemiş hangi hava alanı onu açıklasınlar.Orası askeri bir üs sadece hava yolları trafikleri kullanıyor. Birde şunu merak ediyorum sivil trafikleri sertifikası olan bu işin eğitimini almış hava trafikçiler mi indiriyor yoksa askerler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
7. sınıf Türkçe dersi: Havaalanı; hava ve alan kelimelerinden oluşan birleşik kelimedir ve birleşik yazılır. http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kelime=hava&kategori=yazim_listeli&ayn=bas DHMİ nin bilgisine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000