14 Nisan 2011, Perşembe 08:36:18

TAOC TOPLANTISI TRABZON'DA YAPILDI

Havayolu ve Havayolları`na hizmet veren kuruluşların devletin kurum ve kuruluşlarıyla operasyonel koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Havayolu İşletmecileri Komitesi (TAOC) genel kurul toplantısı, TAOC üyelerinin katılımıyla Trabzon Usta Park Otel’de yapıldı.
  • hayırlı olmasını dilerim. niaturizm
  • TAOC umarım bu sektörde yapacağı katkılarla sürekli anılır. Yeni seçilen başkanımıza da hayırlı olmasını dilerim.
Yapılan toplantıda konuşma yapan TAOC Başkanı Serdar Ali Ermiş; “Hava yollarının oluşturdukları komitenler var şu an 10 meydanda bunu oluşturduk. Bu komitelerinde oluşturduğu Türkiye hava yolu komiteleriyle de şu an burada toplandık. Tek arzumuz Türkiye’de hava limanları ve alanlarında standartların aynı olmasını sağlamak. Kurullar üzerinden kurulmuş bir şeydir. Bunu yaparken de çok zorlanıyorsunuz. Eğer kuralları eşit hale getirmediğiniz her havalimanında farklı uygulamalar olduğu takdirde sıkıntı oluyor.

Bu nedenle biz bu çalışmaları kamu kurumlarıyla da özel sektörle de bir araya getirerek operasyonların en kolay şekilde nasıl yürüyeceğinin tespitini yapıyoruz. Bunu devlet hava meydanları olsun sivil havacılık olsun. Gümrük müsteşarlığı ulaştırma bakanlığı bunlarla paylaşarak bir takım şeyleri daha kolay yapılabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Trabzon’da yapmamızın sebebi de her sene biz ayrı ayrı meydana gidiyoruz. Hem o bölgenin sorunlarını ele alabilmek hem de bütün bu üyelerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak adına yılda bir kez toplanıyoruz” dedi.

Başkan Serdar Ali Ermiş tekrar başkan seçildi. Başkan yardımcılıklarına Ergün Karaoğlu ve Emirhan Türkan seçildiler. Genel sekreterliğe Tülin Karakaya tekrar seçildi..

Trabzon Havalimani Şimdilik Yeterli
Trabzon havalimanını değerlendiren Ermiş; “Bizim yaptığımız araştırmalar Trabzon havalimanında şu an için yeterli görülüyor ancak havacılık sektöründe Trabzon’a oldukça fazla havayolu gelmeye başladı bu bölgeye. İç hat seferlerinde daha fazla artış oldu. Onun için de biz geldiğimizde de izledik hava terminali güzel ama eksiklikleri yok değil. Onları da gidermek için Trabzon Devlet Havalimanları Başmüdürü gayretler içersinde.

Dış hat seferlerine baktığımız zaman gerçekten çok düşük, bunun arttırılması için bölgesel bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Tüm herkesin Trabzon’a ve yöresine mutlaka bir şeyler yapabilmesi lazım. Görmesi gerekilen o kadar şey var iken az turist geliyor olması bize göre bir aksaklık olduğu şeklinde değerlendiriyoruz. Şunu da belirtmek isterim Ordu - Giresun Havalimanının yapılmasından da Trabzon’un seferlerini yada gelen yolcusunu hiçbir şekilde etkilemez” dedi.

(Taka Gazetesi)
TAOC TOPLANTISI TRABZON'DA YAPILDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlı olmasını dilerim. niaturizm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAOC umarım bu sektörde yapacağı katkılarla sürekli anılır. Yeni seçilen başkanımıza da hayırlı olmasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000