11 Mart 2009, Çarşamba 16:44:32

SKANDAL HABERİNE FLAŞ AÇIKLAMA

Belçika Ulaştırma Bakanı Etienne Schoupe’un Sabena Teknik ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap gecikmedi. Sabena Teknik, iddiaların doğru olup olmadığını araştıracağını açıkladı.
  • yeniden yapilanma dedikleri, isten çikarma olsa gerek. adamlarin sendikasi rahat durmuyor anlasilan bir seyler donduruyorlardir politik çapta kesin

Sabena Technics, Belçika Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılan açıklamaları sorguluyor.

Sabena Teknik’ten AirportHaber’e gönderilen açıklamada şöyle denildi:

“Geçen hafta Sabena Technics’in kalite kontrolü sırasında iki uçakta ufak teknik hatalar tespit edilmişti. Bu iki uçak hala Brüksel’deki tesislerde tamir- bakıma alınmış durumda.

Belirtilen mevcut sosyal şartlar ve bu ufak çaplı teknik anormalliklerin tespit edilebilen doğası gereği bölge yönetimi bunların önceden planlanmış, kasıtlı hareketler olabileceğini göz ardı etmemiş ve geçerli kurallara uyarak, yetkili mercileri uyarmaya karar vermiştir. Üstelik bu teknik anormallikler uçağın kritik unsurlarına tesir ederek, uçuş güvenliği üzerinde herhangi bir etki yaratacak yapıda değildir.

Uçak tamir- bakım aktiviteleri oldukça titiz ve dikkatli bir şekilde yürütülür ve bütün kritik unsurlar dikkatli şekilde çift kontrolden geçirilirler. Sonuç olarak, Sabena Technics’te tamir-bakıma alınan uçaklar bütün resmi kalite kontrol prosedürlerine riayet etmektedir. Bu özel durumda adı geçen anormallikler bu bağlamda tespit edilebilmiştir.

Prosedürler gereği gerekli otoriteler haberdar edilmiş ve bir araştırma başlatılmıştır. Sabena Technics yönetimi Bakan Etienne Schouppe tarafından yapılan açıklamaları ve halen sürmekte olan araştırmayla ilgili ortaya sürülen iddiaları sorgulamaktadır. 

Bu açıklamalar kamuoyunda gereksiz bir kargaşa yaratabilir ve Sabena Technics’in yeniden yapılanma aşamasındaki Brüksel tesislerinde çalışan personelin istikrarını bozabilir.”

SKANDAL HABERİNE FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yeniden yapilanma dedikleri, isten çikarma olsa gerek. adamlarin sendikasi rahat durmuyor anlasilan bir seyler donduruyorlardir politik çapta kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000