03 Temmuz 2008, Perşembe 16:14:29

Adana Mersin arasında 'Havalimanı' tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağına ilişkin açıklamaların, bilimsel dayanağının olmadığını ileri sürdü.
  • üç buçuk atıyor bazıları :))

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağına ilişkin açıklamaların, bilimsel dayanağının olmadığını ileri sürdü.

Durak, yaptığı yazılı açıklamada "Çukurova'ya ikinci bir havaalanının yapılması ülkemiz için lüks ve israftır. Bu sözler bana ait değil. Bir üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporun sonuç bölümüne aittir." dedi.

Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağına ilişkin iddiaların dönem dönem ısıtılarak kamuoyunun gündemine sunulduğunu savunan Durak, 25 yıldır Adanalıların bu lafları duyduğunu söyledi.

Adana'nın Çukurova'nın merkezi olduğunu ve havalimanın Mersin'e 30 dakika mesafede bulunduğunu ifade eden Durak, ortaya atılan bu iddiaların gerçekleşme şansının olmadığını öne sürdü.

Mersin'ne havaalanı yapılamayacağı konusunda üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların varlığına işaret eden Durak, şunları söyledi: " Çukurova'ya 'ikinci bir havaalanı yapılması ülkemiz için lükstür, istaftır.' Bu sözler bana ait değil. Yaklaşık 10 yıl önce Ulaştırma Bakanlığı'nın Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne hazırlattığı bilimsel bir raporun sonuç bölümüne aittir. Bu raporu biz Adanalılar hazırlatmadık. Sayın Ulaştırma Bakanına ne anlatıldı bilmiyorum. Ama herhalde bakanlığı tarafından hazırlatılan söz konusu bilimsel rapor hakkında kendisine bilgi verilmedi. Konu ciddileşip, proje safhasına gelindiğinde daha önceleri de olduğu gibi yine hatadan dönülecektir."

Mersin'e ikinci bir havaalanının yapılmasının her seçim öncesi ve sonrası gündeme getirildiği görüşünü ortaya atan Durak, her yeni başbakana, bakana, valiye ve milletvekillerine ait bu tür sözleri çok duyduklarını anlattı.

Durak, aklın yolunun bir olduğunu ve ikinci bir havaalanını gerek olmadığını iddia etti.

Havaalanlarının merkezlerde olması gerektiğinin dünyada bir çok örneğinin bulunduğunu kaydeden Durak, "Narita Havaalanı, Tokyo'ya 80 km. mesafededir. Sadece sebze ve meyve ihracatı, Türkiye'nin bütün ihracatı kadar olan Hollanda'da tek bir havaalanı vardır. Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı ülkenin tek havaalanıdır. Bu nedenle Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağı açıklamalarının bilimsel dayanağı yoktur. Adana Havaalanı tevsii edilmesi halinde dünyanın en büyük havalimanı fonksiyonunu ifa eder." şeklinde konuştu. 

 

Adana Mersin arasında 'Havalimanı' tartışması

Yorumlar

apron ~ 16 yıl önce
üç buçuk atıyor bazıları :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000