08 Ocak 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Teknik çalışan olarak ölü taklidi yapan her defasında Hava iş’in arkasına saklanıp zam isteyen Omurgasız sendekida Çelik İş Hakkım helal değil size ve yiyicilerinize. Yediğiniz ve yedirdiğiniz Teknik Aşnin haklarında boğ*ulun.
  • Genel Kurula katılıp şu soruyu sordun: Pazar mesaileri, işe dönüş, sosyal hak davalarının kazanılması ve bu kararların Yargıtay tarafından onaylanmasına rağmen bu kararlar neden uygulanmamaktadır? GK gündemiyle alakası yok diyerek cevap bile vermediler. Sen ise geçen hafta pazar mesaileri ile ilgili şunu yazdın: Dava kararından da anlaşılacak olay budur. Fazla söze gerek yok, THY haklıdır. Arada bir zehirlenme durumu var sanki.
  • Doco ya verilen sendikanın yaptığı açıklamada 41 oranında zam yapıldı lütfen sesimiz olun lütfen bu oranda zamda brüt maaş 18 19 oluyor ve kimse brüt maaş almıyor kesinti belimizi büküyor lütfen sesimizi duyun kimse sessiz kalmasin
  • Bu verilen zam oranıni bozdur bozdur harca kiraya gelen zam markete pazara gelen zam yakıta gelen zam bu nasıl bı oran hangi mantığa vicdana sığar lütfen airport haber iştirak şirketi olan doco ya verilen 41 zam için ayrı bi haber paylaşıp sesimiz olur musunuz
  • Merhabalar Doco ya ait toley iş sendikası yaptığı açıklama da yüzde 41 zam oranını onayladı bununla birlikte en düşük maaş brüt 18 bin cebe giren asgari ücret den az olacak bu nasıl bı vicdan nasıl bı zam ev kirası 15 bin lütfen biri bu düzene dur desin gereken yapılsın kimse brüt üzerinden maas almıyor yıl sonuna yarısına yakın kesinti oluyo bu zam oranını kimse kabul etmesin sessiz kalmasın. Hafta sonu yok gece gündüz yok mesai baskısı zaten mesai kalmassan geçim imkansız oda ayrı aile ne vakit ayırmak yok bu enflasyon da 41 zam yazık gerçekten
  • Teknolojide haziranda ao'da verilen primleri sene sonu verilecek dendi ve herkese maaşı + performans katsayısı(müdürlüğünün puanını geçemiyor) şeklinde primcik verildi. En iyi performansı alan bile ancak son ao primi civarı prim aldı. Müdürler ve yöneticiler ise doğal olarak katlama aldılar. Geçen yıl da performans vardı fakat alınan prim herkes için eşitti, örneğin maaşı 10 lira olan da 50 lira olan da iyi performans verdiyse aynı primi almıştı. Adalet terazisini yüksek maaşlı yöneticiler kendilerine çevirdiler. İşin %99unu yapan 700 personel düşük prim alırken 50 kişilik yönetici kadrosu şirketin priminin %50sine yakınını toplamış oldu... Tabii bunlar hep hint havayollarında oldu...
  • Tuzun kuru tabi seninde hakların olmasa ne yazardın acaba hakkı istemek suçmudur ve sinin hakkında kesilmez biz alırsak korkma önce insanda vicdan olacak
  • Zerre vicdan varsa adamlık Müslümanlık varsa Sef-mudur bunlar maaş yüksek gerçi hakkıyla gelen 5 parmak geçmez hakkımızı yiyen yastığa kafasına rahat şekilde koyup uyuyan kim varsa haram olsun işçi -cekici-barkodcu-opetor-p.basi (en az %70 zam kelle başı uçak altına yapılmalı) önümüz kiş yağmur kar fırtına hesabı iyi yapmak lazım . . .
  • Hangi mesleği yaparsan yap Hangi muhitte yaşarsan yaşa Ne kadar kazanırsan kazan Çevren ne kadar kalabalık olursa olsun Fiziğin ne kadar güzel olursa olsun Ne kadar başarıya imza atarsan at Ne kadar övülürsen övül Ne kadar zeki olursan ol Yüreğini saf tutmayı başaramadıysan olmamışsın demektir Saflık aptallık değildir İnsanlığın en üst mertebesidir Saf yalana bile inanır çünkü tertemizdir Değişmesi gereken onlar değildir Değişmesi gereken safların kendilerini aptal hissetmesini sağlayan kahrolası düzendir Bana elde ettiğiniz başarılarla gelmeyin Ne paranız ne eğitiminiz ne de fikrinizden etkilenirim hepsi kazanılır Kazanırken saflık gidiyorsa paranızı bile sevmeyin bedeni insanlık olan zenginliği rütbeyi şöhreti ben neyleyim..
  • %60 zam min zam yapılmalı. Yoksa personel durmaz duranda şirketin zararına durur operasyon yerlerde gezer kimse halinden memnun değil

ZEHİR OPERASYONU

Zehir, hücrelere ve yaşayan dokulara kimyasal, biyokimyasal ya da radyoaktif nitelikte zararlar veren her türlü maddeye verilen genel bir isimdir. Asırlardır kullanılır. Eski çağlardan beri savaşlarda, suikastlarda, avcılıkta kullanılır. Ancak günümüzde bazen insan oğlu da diliyle zehir saçabiliyor. Hatta dilini söylemleri için kullanarak zehir operasyonları bile düzenleyebiliyor.

Hayatları boyunca şirketlerin sırtından geçinmiş, ücretsiz biletlerle dünyayı gezmiş kişiler bile, bana söz söyleme cüretinde bulunmuşlar. Neymiş THY’den para alıyormuşum. Neymiş pas biletlerle geziyormuşum. Yahu ben daha şirketten almadığım hizmetin, ücret iadesini bile alamamış birisiyim. Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Kaldı ki beni gerçekten tanıyanlar, ihtiyacım olmadığını bildiği gibi böyle şeylere de yeltenmeyeceğimi iyi bilir.

Gelelim Türk Hava Yolları’na… Ne görüyorsam onu yazıyorum. Ama araya fitne sokmak isteyenlerden türlü türlü söylemler. Şirket iyiye gidiyor. Her geçen gün de büyüyor. Arada yapılan yanlışlıklar oluyor, yine yazıyorum. Bazen bazı kişiler kayrılıyor bunu da dile getiriyoruz. Basın mensupları için bile ayrım yapılıyor. Buna en çok da sektördekiler şahit oluyor.

THY Basın Müşavirliği’nin herkese eşit mesafede olması gerekir. Orası sizlerin tekelinde veya babanızdan kalma bir şirket değil! İstediğinize bilgi aktarıp istediğinize kapıları kapatamazsınız. Kaldı ki zamanında bu şekilde davrandığınız kişilerin bugün farklı mecralardan kuyunuzu nasıl kazdığı da size ders olmalı… En ufak bir durumda hemen nasıl yalan haberlerle karşınıza çıkıyorlar! Aynı hataları yapıp farklı sonuçlar beklemeyin!

Neyse Türk Hava Yolları her ne olursa olsun bu milletin en büyük değerlerinden biri. Ne görüyorsak yazmaya devam edeceğiz.

Türk Hava Yolları’nda yıllardır hoşuma gitmeyen en büyük olaylardan biri de zehir operasyonları… Bir makama gelmek isteyenler, makam sahiplerini alaşağı etmek için türlü senaryolarla, türlü söylemlerle zehir operasyonlarına kalkışır dururlar. Buna da hepimiz şahit oluruz. Bizleri bile kullanmaya kalkarlar zaman zaman. Halbuki söylemlerinin %99’u bile doğru çıkmaz.

Ama bugün size başka birini anlatacağım. Çünkü olay daha da büyük. Türk Hava Yolları’nda zirveye oynamaya çalışan biri elindeki varı yoğu ortaya koyarak zirvedeki makam sahibini karalama operasyonuna başlamış. Hatta bazı kişileri de bu amaçla karşıt görüşlü kişilere bile şikâyette bulunmaları için yönlendirmiş. Yani bir zehir operasyonu başlatmış. Arkadaş ava giderken avlanmayasın?

Mevcutta yine havacılık sektörü içinde olan bu kişi daha asli görevlerini tam yapamadığı gibi üstüne bir de birilerinden medet umup, başkasının koltuğuna göz dikmiş… Nerede kaldı liyakat? Sizler bir şekilde asansörle bir yerlere gelmeye çalışırken bir de merdivenle çıkanları eleştiriyorsunuz ya… Hakikaten komedi…

İnsan, ulaşamadıklarının delisi, ulaştıklarının ise nankörü olurmuş!

MAAŞ ZAMLARI

TUİK verileri açıklanır açıklanmaz gözler maaş zamlarına döndü. Yüzbinlerce kişi gibi ben de TUİK verilerine anlam veremiyorum. Fişlerimi saklarım. Geçtiğimiz yıllara göre karşılaştırmalar yaparım. Aldığımız ne olacak aynı peynir, aynı zeytin, aynı un, süt vs… Buradan yola çıktığımda enflasyonun %140’lara çıktığını görebiliyorum.

Yeniden değerleme oranı %58,46, otoyol ve köprülere %76 zam, benzine zam, MTV’ye zam, nereye dönsek zam. Peki ya maaşlara ne kadar zam? Birazcık vicdanlı olmak lazım. Her insan şu hayata bir kere geliyor ve insanca yaşamak herkesin hakkı. Gün geçtikçe fakirleşiyoruz. İşte tam da bu sebeple tüm sektör yöneticilerine çağrıda bulunmak istiyorum. Havacılık sektöründeki başarılarımıza personel memnuniyetsizliği ile gölge düşürmeyin. Maaşları vicdanınızdaki enflasyona göre belirleyin.

DHMİ’DEKİ HARCIRAHLAR NE OLACAK?

Geçici görevlerle farklı bölgelere gönderilenler var. Ancak verilen harcırahlar günümüz şartlarında komik bir rakama tekabül ediyor. Ve bu harcırah ile personelin üç öğün yemesi bekleniyor. Şaka mı bu?

Zaten aldıkları maaşın %75’i kiralara gidiyor. Üstüne bir de geçici görevle gittikleri yerlerde kendilerine ekstra para harcattırıyorsunuz. Birçok şehirde lojman yok, misafirhane yok. (Gerçi olsa da başkalarının kullanımına veriliyor). Oturup dinlenebilecekleri bir alan yok. Personelin lehine atılmış bir adım yok ve yıllardır bu durum böyle. Ne zaman neyi değiştireceksiniz? Bugün bir şeyler yapmaya başlanılsa en az iki yıl sürer.

Ne havalimanı işletmeciliğinde çalışanlar ne de seyrüsefer hizmetlerinde çalışanlar memnun değil bilesiniz. Haa emin olun memnun olsalardı, gelinmek istenilen noktaya sizi omuzlarında taşırlardı.

Kimsenin artık boş vaatlere ve boş sözlere tahammülü yok!

EĞİTİM ŞART

Japonya’da yaşanan talihsiz kazayı hepimiz takip ettik. Kabin ekibinin ve güvenlik videosunun başarısı ortada. Ancak bir başka başarı da pek tabi yolcularda. Talimatlara harfiyen uymaları korkunç bir tablonun oluşmasına engel oldu. Aynı durum Türkiye’de yaşansaydı ne olurdu diye hayıflanıp duruyorum. Çünkü o kadar acayip yolcular var ki, uçak daha durmadan baş üstü dolabını açıp en öne kadar geliyorlar. Sanırım her şey eğitimle alakalı. Öyle olmasa şuurunu kaybetmiş ahlaksızın teki yer personelimize kalkıp “Senin sülaleni Bitireceğim” der miydi? Hava yolları ve havalimanı işletmelerinin yerinde olsam bu tür adamları ne meydana ne de uçağa almazdım!

PEGASUS

Pegasus Hava Yolları ABD’de Silikon Vadisi’nde hava yolu taşımacılığında uygulanabilir teknoloji, yazılım, çözüm ve iş birliği fırsatları için yeni bir şirket açtı. Son dönemlerde yapılmış en güzel yatırımlardan biri. Teknolojik gelişmelere ne kadar yakın olunursa başarıda bir o kadar yanı başınızda durur. Başarılarınız daim olsun Pegasus.

SORUMLU KAPTAN PİLOTLUK

Türk Hava Kuvvetleri’nde F-5, F-140G ve F-16 uçaklarında jet pilotu, kol lideri, tecrübe pilotu, öğretmen ve standardize pilotu olarak görev yapan ve sonrasında emekliye ayrılarak Türk Hava Yolları’nda A319-320-321 ve A330-340 filolarında görev alan Kaptan Pilot Cihan Gülbiten, “Nasıl Pilot Olurum” adlı kitabından sonra “Sorumlu Kaptan Pilotluk” adlı kitabıyla kasım ayında okurlarla buluştu. Kitabı hemen sipariş etmeme rağmen ancak bitirebildim. Her havacının ve özellikle her pilotun şiddetle okumasını tavsiye ederim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ZEHİR OPERASYONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

PUSUYA YATAN ÇELİK İŞ ~ 4 ay önce
Teknik çalışan olarak ölü taklidi yapan her defasında Hava iş’in arkasına saklanıp zam isteyen Omurgasız sendekida Çelik İş Hakkım helal değil size ve yiyicilerinize. Yediğiniz ve yedirdiğiniz Teknik Aşnin haklarında boğ*ulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangisi fitne? ~ 4 ay önce
Genel Kurula katılıp şu soruyu sordun: Pazar mesaileri, işe dönüş, sosyal hak davalarının kazanılması ve bu kararların Yargıtay tarafından onaylanmasına rağmen bu kararlar neden uygulanmamaktadır? GK gündemiyle alakası yok diyerek cevap bile vermediler. Sen ise geçen hafta pazar mesaileri ile ilgili şunu yazdın: Dava kararından da anlaşılacak olay budur. Fazla söze gerek yok, THY haklıdır. Arada bir zehirlenme durumu var sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangisi fitne'ye ~ 4 ay önce
Sorulan sorulara cevap veremezler zira çiğ yedikleri için karınları ağrıyor da Tis'de maddeler açıkça yazıyorken fazla söze gerek yok,Thy haklıdır demek akıl alır iş midir? Sendika,Tis maddeleri açıkça belli olmasına rağmen alacak davası açacağına yorum tespit davası açıp zaten iktidar güdümündeki mahkemenin Thy lehine karar almasına neden olmuştur bunu anlamak istemeyenler için yapacak bir şey yok...
Ve hala ~ 4 ay önce
Hava iş te kalmaya devam edenler var. Devam bu şekilde
DOCO ~ 4 ay önce
Doco ya verilen sendikanın yaptığı açıklamada 41 oranında zam yapıldı lütfen sesimiz olun lütfen bu oranda zamda brüt maaş 18 19 oluyor ve kimse brüt maaş almıyor kesinti belimizi büküyor lütfen sesimizi duyun kimse sessiz kalmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco 41 zam nedir ~ 4 ay önce
Bu verilen zam oranıni bozdur bozdur harca kiraya gelen zam markete pazara gelen zam yakıta gelen zam bu nasıl bı oran hangi mantığa vicdana sığar lütfen airport haber iştirak şirketi olan doco ya verilen 41 zam için ayrı bi haber paylaşıp sesimiz olur musunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco ~ 4 ay önce
Merhabalar Doco ya ait toley iş sendikası yaptığı açıklama da yüzde 41 zam oranını onayladı bununla birlikte en düşük maaş brüt 18 bin cebe giren asgari ücret den az olacak bu nasıl bı vicdan nasıl bı zam ev kirası 15 bin lütfen biri bu düzene dur desin gereken yapılsın kimse brüt üzerinden maas almıyor yıl sonuna yarısına yakın kesinti oluyo bu zam oranını kimse kabul etmesin sessiz kalmasın. Hafta sonu yok gece gündüz yok mesai baskısı zaten mesai kalmassan geçim imkansız oda ayrı aile ne vakit ayırmak yok bu enflasyon da 41 zam yazık gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji primleri ~ 4 ay önce
Teknolojide haziranda ao'da verilen primleri sene sonu verilecek dendi ve herkese maaşı + performans katsayısı(müdürlüğünün puanını geçemiyor) şeklinde primcik verildi. En iyi performansı alan bile ancak son ao primi civarı prim aldı. Müdürler ve yöneticiler ise doğal olarak katlama aldılar. Geçen yıl da performans vardı fakat alınan prim herkes için eşitti, örneğin maaşı 10 lira olan da 50 lira olan da iyi performans verdiyse aynı primi almıştı. Adalet terazisini yüksek maaşlı yöneticiler kendilerine çevirdiler. İşin %99unu yapan 700 personel düşük prim alırken 50 kişilik yönetici kadrosu şirketin priminin %50sine yakınını toplamış oldu... Tabii bunlar hep hint havayollarında oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkcell Airlines Technology ~ 4 ay önce
Millete şuan bile 2 maaş prim verildi, teknolojiye Haziran'da verilmediği için o sayılmazsa 1 1.5 maaş arası prim verildi ortalama 1.3 maaş falandır. Oda tss tgs primlerine denk geliyordur muhtemelen. Adam yazılımcı teknik bilgisi var yabancı dil var buna rağmen 40 50k prim verdiler utanmazlar birde performans zırvalaması yapıyorlar. Performans adı altında her şey gizli kapaklı yapıyorlar. Örneğin en az 1 maaş denildi en üst kaç maaş, ortalama kaç maaş dağıtıldı kimse bilmiyor milleti kandırıyorlar, Turkcellden gelen yöneticilerimizin doyması lazım
B1 cevap ~ 4 ay önce
Tuzun kuru tabi seninde hakların olmasa ne yazardın acaba hakkı istemek suçmudur ve sinin hakkında kesilmez biz alırsak korkma önce insanda vicdan olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 4 ay önce
Zerre vicdan varsa adamlık Müslümanlık varsa Sef-mudur bunlar maaş yüksek gerçi hakkıyla gelen 5 parmak geçmez hakkımızı yiyen yastığa kafasına rahat şekilde koyup uyuyan kim varsa haram olsun işçi -cekici-barkodcu-opetor-p.basi (en az %70 zam kelle başı uçak altına yapılmalı) önümüz kiş yağmur kar fırtına hesabı iyi yapmak lazım . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs'ye ~ 4 ay önce
Hak,hukuk,müslümanlıktan bahsetmek iyi de büyük çoğunluğunuz kime oy verdiyse gidin onlara dert yanın...
Kelle ~ 4 ay önce
Siz kendinizi kelle olarak tanimlarsaniz, yoneticileriniz size kelle gözüyle bakar ve ona göre muamele görürsünüz...
Coğrafya kaderdir ~ 4 ay önce
Hangi mesleği yaparsan yap Hangi muhitte yaşarsan yaşa Ne kadar kazanırsan kazan Çevren ne kadar kalabalık olursa olsun Fiziğin ne kadar güzel olursa olsun Ne kadar başarıya imza atarsan at Ne kadar övülürsen övül Ne kadar zeki olursan ol Yüreğini saf tutmayı başaramadıysan olmamışsın demektir Saflık aptallık değildir İnsanlığın en üst mertebesidir Saf yalana bile inanır çünkü tertemizdir Değişmesi gereken onlar değildir Değişmesi gereken safların kendilerini aptal hissetmesini sağlayan kahrolası düzendir Bana elde ettiğiniz başarılarla gelmeyin Ne paranız ne eğitiminiz ne de fikrinizden etkilenirim hepsi kazanılır Kazanırken saflık gidiyorsa paranızı bile sevmeyin bedeni insanlık olan zenginliği rütbeyi şöhreti ben neyleyim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 4 ay önce
Güzel yazmışsın, ancak saflık Ile cehalet arasındaki ince çizgiyi es geçmişsin, örnek verdiğin her söylenene inanmak saflık değildir, cehalettir. Farkındalık eğitim ile artar ve muhakeme edebilme, doğruyu yanlışı ayırt edebilme kabiliyeti kazandırır.
Coğrafya kaderdir'e ~ 4 ay önce
Saflık aptallık değildir diyorsun doğru da saf olan kim? Millet ve çalışan profili belli,çoğu şark kurnazı,neme lazımcı,çıkarcı,elini taşın altına sokmak istemeyip hep başkalarının sorunlarını çözmesini bekleyen,kim güçlüyse onun yanında olmayı marifet sananlar,bunlara ne yapsan müstehak...
Tgs ~ 4 ay önce
%60 zam min zam yapılmalı. Yoksa personel durmaz duranda şirketin zararına durur operasyon yerlerde gezer kimse halinden memnun değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000