08 Nisan 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • seçim biter bayram başlar bayram biter diğer bayram başlar diğer bayram biter seçim başlar.... ama seyrüsefer işletme ayrılamaz 26 yılım böyle bitti işletme tarafındaki göbekli dayılar direniyor değişime
  • Yüzü güler mi Yeşilköydeki yaklaşmacının?
  • Başarılı bir yönetim derken ; kabin / kokpit ihtiyaç ? Temin edilen ? Yüzde 35 maaş , eğitimi tamalayanın yarısı istifa. Bunlardan hbrnz varmı. Neyle uçuracaksın sioariş ettiğin uçakları. Satış kolay , operasyona benzemez. Bilgisayar başında dünyaları pazarlarsın sonra bir kara perşembe bir kara ptesi yaşayıp eksik kabin yerine teknisyenle kapı kapatırsın. Çalışanını semeyeni , dinlemeyeni ,empatisi olmayanı nasıl bu kadar başarılı buluyorsunuz anlamak çok zor.
  • Sanmasınlar ki kimse takip etmiyor. Sezon başlıyor. Kim ne ektiyse onu biçecek. Havuçlara karnımız tok. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • Kaleminize saglik
  • Serdar bey bugüne kadarki desteginiz ve yorumlarınız için teşekkürler. Bu iş bitince bir teşekkür ziyareti bile düşünülebilir fakat camianın ekonominin ve burokrasinin içinde bulunduğu durum düşünülürse iaç ile alınacak karar ince düşünülmüş olmalı. Aceleye gerek yok önümüzde koca bir yaz var. Biz bu işi devletle kavga ederek değil vatana millete ve tabiki en çok kendimize fayda sağlasın diye devletle birlikte yapacağız. Kimsenin bu işten çıkar sağlamasını da istemiyoruz. Hava trafik yapacak hava trafik kazanacak.
  • Kimmis o dedikoduyu cikaran niye ismi yok?
  • Islam dunyasida seni bekliyordu ve tesekkur etti
  • Aman yazdıklarını patron duymasın.. Yoksa gemileri yaktin mi
  • Yazar, THY üst yönetimde degisikligi olmayacagini, zira islerin yolunda gittigini belirtmis. Islerin yolunda gittigi, neye göre yolunda tartisilir bir konu. Ama ben sunu demek isterim, yazarin kacirdigi bir nokta var. Bundan önceki üst yönetim degisimlerinde isler yolunda gitmedigi icin mi degisiklikler yapilmisti? Hep birlikte bekleyelim görelim ne olacagini. Herkese hayirli isler

SEÇİM

Türkiye önemli bir seçim döneminden geçti ve yine birçok meslek kolu gibi havacılık çalışanları unutuldu. Teknolojinin ve kabiliyetlerin bu kadar geliştiği bir çağda halen bazı şeylerin değişmemesi gerçekten üzüntü verici.

Türk Sivil Havacılığında yaklaşık iki yüz elli bin kişinin çalıştığı ve bunların büyük bir kısmının oy kullanamadığı düşünüldüğünde kişilerin seçme hakkının yenildiği ortaya çıkıyor. Bu yerel ve genel seçimlerle de sınırlı değil. Dernek, sendika seçimleri de keza aynı şekilde. Özellikle havacılık camiasında mesailer sebebiyle sandığa gitme oranı çok düşük. Haliyle de seçimlerden anlamsız sonuçlar çıkabiliyor.

Örneğin; Rusya’da başkanlık seçimleri üç gün sürüyor. Buna benzer bir uygulama hayata geçirilemez mi? Sendika veya dernek başkanlıkları için elektronik ortamda oy verme işlemi yapılamaz mı? Yıllardan beri halka arz olmuş şirketlerde genel kurul oylamaları hem fiziksel ortamda hem de elektronik ortamda sürüyor. Bu konuda üyesi olduğunuz dernek veya sendikalara baskı yapmanızı tavsiye ederim. Eğer sizleri temsil edip, sizler için kazanımlarda bulunacaklarsa bu kişileri hepinizin seçmesi gerekir.

Seçim demişken, HTK-SEN’in gerçekleştirdiği girişimler sonucunda bazı şeylerin seçim sonrasına bırakıldığını öğrendim. Artık seçim bitti. Beklemenin bir alemi olmasa gerek. Hava Trafik Kontrolörlerinin hak ettiği değeri görmesi için daha ne kadar beklenmesi gerekecek biliyorum ama umarım bu sözler yalnızca bir vaat olarak verilmemiştir.

Yok yalnızca seçim vaadi olarak verilmişse ne etik değerlere sığar ne de insanlığa… Zaten değişen de bir şey olmaz. Yazın ortasında yeni bir İAÇ başlar. Havayolu şirketleri veryansın eder. Yine olacak olan olur. Ne gerek var yaşayıp görmeye… Sevdiğim bir sözü tekrar hatırlatayım; Hayvan yularından insan sözünden tutulur.

Hava trafik kontrolörlerinden bahsetmişken SHGM tarafından yayınlanan ve uygulanması için meydanlara gönderilen Hava Trafik Kontrolörleri Aşırı Yorgunluk Risk Yönetimi Genelgesi’nde bazı sorunlar vuku bulmaya başlamış. Bazı yöneticiler ne hikmetse genelgenin uygulanmasında ciddi bir direnç gösteriyormuş. Hayırdır? Hangi hakla? Ortada elde edilmiş bir kazanım ve yayınlanmış bir genelge varken nasıl oluyor da direnç göstermeye cüret ediyorsunuz? Bence bu işten ivedi olarak vazgeçin…

TÜRKİYE’DE HAVACILIĞIN YÜKSELİŞİ BALTALANIYOR MU?

Türkiye’de havayollarımız ve havalimanlarımız yeni rekorlar peşinde koşuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus, Hitit, TAV, HAVAŞ bu yükselişteki öncü şirketlerimiz. Bana kalırsa bir şekilde bu yükseliş baltalanıyor. Enerji, iş gücü ve maddi olanaklar göz önünde tutulduğunda daha büyük atılımlar yapılabilecek gibi gözükse de sanki yavaş adımlar atılıyor.

Örneğin; Türk Hava Yolları’nın 800 uçak hedefi gibi. Uçak üreticilerinin üretim kapasiteleri sebebiyle yapılan program 2033’e göre ayarlandı. Pegasus keza aynı şekilde uçak üreticilerine bakıyor. Hal böyle olunca da büyük bir sıçrama yapılamıyor.

İşte bu yüzden savunma sanayindeki gelişmelere paralel olarak sivil havacılık alanında da artık yerli bir uçağımızın yapılmasının vaktinin geldiğini düşünüyorum. Umarım sektörün öncüleri bu konuda ortak bir girişimde bulunarak sivil havacılık sektöründe Türkiye’nin önünü açarlar.

THY’DE GENEL KURUL GÜNÜ YAKLAŞIYOR

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nda genel kurul günü yaklaşıyor. Sanıyorum bayram sonrası kurul tarihi de açıklanır. Her genel kurul öncesi olduğu gibi yine dedikodular çıktı. Yok efendim icra komitesi yeniden şekil alacakmış, yok yönetim kurulu başkanı değişecekmiş, yok genel müdür arayışı sürüyormuş…

Bu dedikoduları çıkartanlar tabi ki bu makamlarda gözü olan kişiler. Hatta biri bunu açık açık yapsa da haline gerçekten üzülüyorum. Daha kendi bulunduğun makamda başarılı olamamışken nasıl oluyor da gözünü THY’ye dikiyorsun?

Türk Hava Yolları’nın üst yönetiminde herhangi bir değişikliğin olacağına inanmıyorum. Lakin her şey yolunda. Kim ne derse desin başarılı bir yönetim var. Yapılan bir hata ve ortada bir zarar yokken neden değişim olsun ki? Yaşayıp göreceğiz…

Bu hafta bayram haftası…

Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, ailelerimize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SEÇİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

bayram ~ 15 gün önce
seçim biter bayram başlar bayram biter diğer bayram başlar diğer bayram biter seçim başlar.... ama seyrüsefer işletme ayrılamaz 26 yılım böyle bitti işletme tarafındaki göbekli dayılar direniyor değişime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 16 gün önce
Yüzü güler mi Yeşilköydeki yaklaşmacının?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim ~ 17 gün önce
Başarılı bir yönetim derken ; kabin / kokpit ihtiyaç ? Temin edilen ? Yüzde 35 maaş , eğitimi tamalayanın yarısı istifa. Bunlardan hbrnz varmı. Neyle uçuracaksın sioariş ettiğin uçakları. Satış kolay , operasyona benzemez. Bilgisayar başında dünyaları pazarlarsın sonra bir kara perşembe bir kara ptesi yaşayıp eksik kabin yerine teknisyenle kapı kapatırsın. Çalışanını semeyeni , dinlemeyeni ,empatisi olmayanı nasıl bu kadar başarılı buluyorsunuz anlamak çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mavi boncuk ~ 19 gün önce
Sanmasınlar ki kimse takip etmiyor. Sezon başlıyor. Kim ne ektiyse onu biçecek. Havuçlara karnımız tok. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vural ~ 19 gün önce
Kaleminize saglik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Htk ve digerleri sen ~ 19 gün önce
Serdar bey bugüne kadarki desteginiz ve yorumlarınız için teşekkürler. Bu iş bitince bir teşekkür ziyareti bile düşünülebilir fakat camianın ekonominin ve burokrasinin içinde bulunduğu durum düşünülürse iaç ile alınacak karar ince düşünülmüş olmalı. Aceleye gerek yok önümüzde koca bir yaz var. Biz bu işi devletle kavga ederek değil vatana millete ve tabiki en çok kendimize fayda sağlasın diye devletle birlikte yapacağız. Kimsenin bu işten çıkar sağlamasını da istemiyoruz. Hava trafik yapacak hava trafik kazanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isim ? ~ 19 gün önce
Kimmis o dedikoduyu cikaran niye ismi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesekkur etti ~ 19 gün önce
Islam dunyasida seni bekliyordu ve tesekkur etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calisan ~ 19 gün önce
Aman yazdıklarını patron duymasın.. Yoksa gemileri yaktin mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gündem Analizi ~ 20 gün önce
Yazar, THY üst yönetimde degisikligi olmayacagini, zira islerin yolunda gittigini belirtmis. Islerin yolunda gittigi, neye göre yolunda tartisilir bir konu. Ama ben sunu demek isterim, yazarin kacirdigi bir nokta var. Bundan önceki üst yönetim degisimlerinde isler yolunda gitmedigi icin mi degisiklikler yapilmisti? Hep birlikte bekleyelim görelim ne olacagini. Herkese hayirli isler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000