04 Mart 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Yeni kabin personelinin sirkette durmamasi ve kacmasi sirketin analizi sonucu personel ucretlendirmesi ve agir programlara degil xyzabc kusaklarina baglanir. Yorgunluktan ve ekonomik durumunu dusunmekten kendini alamayan kokpitin geri donusu olmayan hatasi sonucu hata pilotaja baglanip vermedikleri pazar mesailerini kan parasi olarak vermek zorunda kalirlar. Konu o zaman tam kapanir. Ne yazik ki gelecegi gormek icin muneccim olmaya gerek yok artik
  • Kıyafet yardımı iptal oldu mu tazminatı bırakın elimizdekinden de olduk.
  • THY ekip terminali otopark inşaatı için alınan önlemler sonucunda kapatılan otopark yerine tahsis edilen otoparkın hem yerinin yanlış olması hem de kapasitesinin yetersizliği sonucunda oluşan mağduriyetlere ve kargaşaya neden olanlara yazıklar olsun.Öngörüsüzlük , analiz ve sentez yeteneksizliği ancak bu kadar olur.Bir ilkokul öğrencisi inanın çok daha rasyonel bir planlama yapabilirdi!
  • Kabin ve kokpit ekipleri uçaklara geç gelmeye başladılar. (Seferden gelenleri kastetmiyorum)
  • Bana benden çalınan Pazar mesaisini geri vereceksin. Hakkımızı kimlerin elinden aldığını kimin vermediğini görüyoruz bize salak muamelesi yapmayı kesin algılarla.. Yok yüzde 50 vermiş de bilmem ne! Bize ölümü gösterip bayılmaya muhtaç etmeye çalışıyorlar. Bak durumunuz kötüye gidiyor 2 aydır maaşınız çok kötüye gidecekti biz kurtardık mesajı veriliyor, harbiden bu duruma girmemize sebep olanı görmediğimizi mi sanıyorsunuz.. Hakkımızı geri verin başka bir şey istemiyoruz sizden..
  • Hocam, THY uçaklarında internet var cevap vermek isteyen verir. İşveren tarafına neden böyle yanlı bir yazı yazığını anlayamadım sadece cahilliğime ver, üst düzey okurlarından değilim. Yok %50 yapmış, yapmak zorunda değişmiş, şaka felan yapıyorsun sanırım.
  • Tarafinizi anlayamadim iscinin calisanin tarafinda olmadiginiz kesin. Yok ucaktaymisda neymis. Ucaklarda internet hizmeti var zaten basin musavirligi var. Kimi savunuyosunuz? Emeklinin durumundan cok siz bolat yanlilarindan konusalim mi? Nasil bir rant elde ettiniz bolattan? Ben oz kardesimi bu kadar savunmazdim sizin gibi ucaktaymista cevap veremezmis. Hadi ordan..
  • Sen ne diyorsun Serdar Bey? Evet görüşmeler şeffaf olsun evet kapalı kapı arkasında işler dönmesin açıklansın bu mu zoruna gidiyor? Vay efendim uçak neden inmeden açıklama yapılmış sert olmuş falan. Ayıptır ya sendikayı eleştireceksen gasp edilen haklara bunca zaman sessiz kalmasını eleştir. Ahmet Bey bal gibi bu %50'yi vermek zorundaydı. Yoksa işten çıkmalar başlayacaktı. %64 e okeyim diyip %50 vermesi de zaten niyetini ortaya koyuyor. Sanki kendi cebinden veriyor. Bu adam kaptan maaşlarını çıkartıp kim benden çok kazanıyor hesabı tutan biri.
  • Her fırsatta , verilen pirimi, verilen zamları, ücretleri abartarak ,ortaya dökülmesinden rahatsız olmuyorsunuz. Yine sizin sitenizde yayınlanan, sendika şansı kaçırdı, yazısına olan cevabı gereksiz buluyorsunuz. 9 ay önceki maaşa çalışmayı normal bulup, düdüklü tenceredeki artan basıncı alma maksatlı Mart ayında verilecek yüzde 50 zammı , bir lütuf görüyorsunuz. Size gerçekten şaşırıyorum.
  • İSTİFA!!

EMEK-Lİ

Emekli, yani emek harcanarak elde edilen, belirli bir süre çalıştıktan sonra ödediği pirimler sebebiyle kendisine aylık bağlanmış kişi… Emek harcayan kişi! Çalışan kişi!

Yazımın bu bölümünü bir gün hepimizin emekli olacağını düşünerek okumanızı rica ederim. Bugün geldiğimiz ekonomik şartlarda emekli vatandaşlarımızın düştüğü durumu hepimiz görüyoruz. Ve ne yazık ki kayıtsız kalıyoruz. Yarın kayıtsız kalan kişiler emekli olmayacak mı?

Yakın bir geçmişte millet ucuz sebze meyve alsın diyerek tanzim satış noktaları oluşturulmuştu. Şimdi de tahminimce görev zararı yazmasına rağmen ucuz et satışı yapan Et Süt Kurumu var. Ne güzel değil mi?

Seksen yaşında, doksan yaşındaki bu ülkenin değerli insanları battaniyeler ile gece yarısı kuyruğa giriyor. 6-7 saat soğukta, 1 kilo kıyma için bekliyor. Yine akşam saatlerinde pazara gidip çöp bidonlarının yanında çıkma sebze meyve arıyor. Yazık değil mi?

Geçen haftaki patates örneğimi bir kere daha yazayım. 1 kilo patates aynı zincir markette Türkiye’de 16, Dubai’de 8 lira. Bir örnek de etten verelim. 1 Kilo et Türkiye’de 400 TL, Dubai’de 150 TL. Kendi kendine yetebilen bir ülkeyken ne oldu bize arkadaş?

Bu memleketin emeklilerine üç kuruş verip sadece nefes almaları mı sağlanacak? Neden yaşamlarının son dönemlerinde mutlu edilmiyorlar? Mutlu edilemedikleri gibi nasıl oluyor da korunamıyorlar? Geçtiğimiz günlerde Mersin’de 77 yaşındaki amcamıza ve yanındaki 71 yaşındaki teyzemize bir okul müdürü ile oğlu saldırdı. Görüntüleri gördükçe içim içimi yedi. Bize eskiden büyük gördüğümüz anda yer verilmesi öğretilirdi, son dönemde dövmek mi öğretiliyor? SEN NASIL BİR BABA ve NASIL BİR MÜDÜRSÜN?

Profesöründen, öğretmenine, mühendisinden, işçisine kadar bütün emeklilerimiz mutsuz. Ama öyle bir kesim var ki onları yıllardır kimse görmek istemiyor. ASTSUBAYLARIMIZ…

Yıllarca hava, kara, deniz kuvvetlerinde vatana hizmet et, uçakları kaldır, kulede nöbet tut, operasyonlara katıl, denizaltında aylarca kal, en zorlu vazifeleri üstlen ama hakkın ödenmesin… ADALETİN BU MU DÜNYA?

Günümüz şartlarında Türkiye’de ADALETLİ BİR MAAŞ skalası ne yazık ki göremiyoruz. PEKİ FİYATLAR TÜRKLERE NEDEN YÜKSEK?

Yurt dışında yaşayan emekliler çok rahat bir şekilde geçimlerini sağlarken, büyük bir çoğunluğu da tatillerini Türkiye’de beş yıldızlı otellerde yapıyor. Hatta tanıştığım Edi ve Büdü lakaplı iki yabancı emekli, emekli maaşlarıyla her ay farklı bir ülkede aynı otelin şubelerinde kalıyor.

Türkiye’de bırakın emekliyi, orta gelir düzeyinde olan bir aile bile tatile gidemiyor. BUNUN DA SEBEBİ YİNE BAŞKA…

Örneğin Türkiye’deki X otelini Türkiye satış kanallarından satın almak isterseniz 20 gün için 200.000 TL veriyorsunuz. Aynı oteli yurt dışından almaya kalkarsanız 100.000’e geliyor. Bu iş güzelmiş deyip yurt dışından oteli alırsanız da yine yetmiyor. Resepsiyona geldiğinizde sizden ikinci bir pasaport istiyor ve yurt dışından gelip gelmediğiniz kontrol ediliyor. Haa ikinci pasaportu gösteremediyseniz o zaman da sizden uyruk farkı alınıyor. Yurt dışından gelmediyseniz de bu sefer güncel Türkiye fiyatlarına çekmek için sizden fark isteniyor. Kendi ülkemdeki otele girmek için yabancıdan iki kat fazla para vermem gerekiyor. BUNUN SORUMLUSU KİM? HANİ HEP MİLLİ VE YERLİLİKTEN YANAYDIK? KENDİ VATANDAŞINIZA NEDEN BU ZULÜM?

GELELİM HAVA-İŞ THY DUELLOSUNA

THY yönetimi ile görüşen sendika yönetiminin, TİS imzalanmadan ne türlü kazanımlar elde ettiğini bilemeyeceğimizi yazmıştım. Üstüne bir açıklama geldi ve elde edilen yeni kazanımlar ile revizyona uğrayan kazanımlar açıklandı. Birden şaşırdım. TİS imzalandı da benim mi haberim yoktu. Sözleşme imzalanmadan bu açıklama nasıl yapılmıştı? Sonra sektörden arkadaşlarımla konuştum. Geneli TİS maddelerinin teker teker kabul edildiğini dile getirdi. Halbuki benim bildiğim bazı maddelerin anlaşma sağlanamayan maddeler üzerinde etkisi olabileceği için değişikliğe uğrayabileceğidir. Kaldı ki herhangi bir imza atılmadan bunların açıklanması ne kadar etik?

Sağ olsun okuyucularımın arasında eleştirilerime kulak veren üst düzey önemli bir kitle var. Geçtiğimiz hafta TİS’te yaşanan her günlük gecikme personele zarar ettiriyor demiştim. Bir baktım Türk Hava Yolları KAP’a bir bildirimde bulundu. Daha TİS imzalanmadan %50 zammı yürürlüğe soktu. İş veren olarak buna elbette mecbur değildiler. Ahmet Bolat yine personelden yana bir tavır sergiledi. Ama yine olan oldu. Açıklamalar üstüne açıklama geldi.

Ahmet Bolat, aldıkları karar hakkındaki yorumunu kapalı grubundan yaptı. Ardından HAVA-İŞ Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal da bir açıklama yaparak, teklifleri kamuoyuna duyurdu. Bana göre son derece yanlış bir yaklaşımdı. Oldu olacak görüşmeler de basın mensuplarının önünde olsun.

Ayrıca zaten ülkece nefret söylemlerinden, gerginliklerden bıkmışken,

Emekçinin hiç bir hakkından kesinti yapmadan delikanlıca, dürüstçe çık ve sadece “baz ücretlere %64 teklif etmeyi istemiyorum” deyiver.

Aidiyetin azaldığı ve yüksek performans beklediğin günlerde ters algıyla insanları kandırma.

Üyelerimizin maaşını ifşa edip, üzerine asılsız artışlar açıklayarak, üniformasıyla görevlerine gidenlerin ve ailelerinin canlarını tehlikeye atma.

Edep ile gelmedin lütuf görmeyeceksin bundan sonra…

gibi söylemlere ne gerek var? Ayrıca İlker Aycı döneminde bu sert çıkışlar neden olmadı da şimdi oluyor? Neden bunlar kamuoyunun gözü önünde olmak zorunda?  

Bir de merak ettiğim bir husus daha… THY tarihi bir yolculuk yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Uçakta… Cevap verecek hali yok. Neden uçağın inmesi beklenilmemiş olabilir? Cevap yoksa haklı mı olunuyor?

Ahhh ahh hak aramak bu şekilde zor olsa gerek…

Yapılacak şeyler belli, çalışanların sırtındaki yükler ve çektikleri de…

Bakalım bu işin sonu nereye çıkacak…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

EMEK-Lİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Sonuc ~ 2 ay önce
Yeni kabin personelinin sirkette durmamasi ve kacmasi sirketin analizi sonucu personel ucretlendirmesi ve agir programlara degil xyzabc kusaklarina baglanir. Yorgunluktan ve ekonomik durumunu dusunmekten kendini alamayan kokpitin geri donusu olmayan hatasi sonucu hata pilotaja baglanip vermedikleri pazar mesailerini kan parasi olarak vermek zorunda kalirlar. Konu o zaman tam kapanir. Ne yazik ki gelecegi gormek icin muneccim olmaya gerek yok artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atece ~ 2 ay önce
Bu hafta atece haberi yapmamış olmaniz camiamızı üzmüştûr serdar bey.nedeni nedir? Simdi bunu da yayinlamazsiniz siz.
Atece haberi ~ 1 ay önce
Ne olur sorunlarimizi ve kurumun bölünmesini destekleyen yazilar yazin serdar bey.sizin sayenizde ateceler olarak bir farkındaligimiz yarattik.kimse atecelerin farkinda bile deyildi.
Kıyafet yardimi ~ 2 ay önce
Kıyafet yardımı iptal oldu mu tazminatı bırakın elimizdekinden de olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ÇOK YAZIK ~ 2 ay önce
THY ekip terminali otopark inşaatı için alınan önlemler sonucunda kapatılan otopark yerine tahsis edilen otoparkın hem yerinin yanlış olması hem de kapasitesinin yetersizliği sonucunda oluşan mağduriyetlere ve kargaşaya neden olanlara yazıklar olsun.Öngörüsüzlük , analiz ve sentez yeteneksizliği ancak bu kadar olur.Bir ilkokul öğrencisi inanın çok daha rasyonel bir planlama yapabilirdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklınız Nereydi ~ 1 ay önce
Yaptıkları hatayı anladılar, baştan D otoparkını açıp bu kadar gereksiz bir şekilde ekiplere eziyet vermemeleri gerekirken , o kadar kargaşadan sonra lütfedip bon boş duran D otoparkını ekiplere tahsis ettiler.
Zam belli olmayınca ~ 2 ay önce
Kabin ve kokpit ekipleri uçaklara geç gelmeye başladılar. (Seferden gelenleri kastetmiyorum)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşim olay net! ~ 2 ay önce
Bana benden çalınan Pazar mesaisini geri vereceksin. Hakkımızı kimlerin elinden aldığını kimin vermediğini görüyoruz bize salak muamelesi yapmayı kesin algılarla.. Yok yüzde 50 vermiş de bilmem ne! Bize ölümü gösterip bayılmaya muhtaç etmeye çalışıyorlar. Bak durumunuz kötüye gidiyor 2 aydır maaşınız çok kötüye gidecekti biz kurtardık mesajı veriliyor, harbiden bu duruma girmemize sebep olanı görmediğimizi mi sanıyorsunuz.. Hakkımızı geri verin başka bir şey istemiyoruz sizden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 2 ay önce
Hocam, THY uçaklarında internet var cevap vermek isteyen verir. İşveren tarafına neden böyle yanlı bir yazı yazığını anlayamadım sadece cahilliğime ver, üst düzey okurlarından değilim. Yok %50 yapmış, yapmak zorunda değişmiş, şaka felan yapıyorsun sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deyu ~ 2 ay önce
Tarafinizi anlayamadim iscinin calisanin tarafinda olmadiginiz kesin. Yok ucaktaymisda neymis. Ucaklarda internet hizmeti var zaten basin musavirligi var. Kimi savunuyosunuz? Emeklinin durumundan cok siz bolat yanlilarindan konusalim mi? Nasil bir rant elde ettiniz bolattan? Ben oz kardesimi bu kadar savunmazdim sizin gibi ucaktaymista cevap veremezmis. Hadi ordan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 2 ay önce
Sen ne diyorsun Serdar Bey? Evet görüşmeler şeffaf olsun evet kapalı kapı arkasında işler dönmesin açıklansın bu mu zoruna gidiyor? Vay efendim uçak neden inmeden açıklama yapılmış sert olmuş falan. Ayıptır ya sendikayı eleştireceksen gasp edilen haklara bunca zaman sessiz kalmasını eleştir. Ahmet Bey bal gibi bu %50'yi vermek zorundaydı. Yoksa işten çıkmalar başlayacaktı. %64 e okeyim diyip %50 vermesi de zaten niyetini ortaya koyuyor. Sanki kendi cebinden veriyor. Bu adam kaptan maaşlarını çıkartıp kim benden çok kazanıyor hesabı tutan biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Size şaşırıyorum ~ 2 ay önce
Her fırsatta , verilen pirimi, verilen zamları, ücretleri abartarak ,ortaya dökülmesinden rahatsız olmuyorsunuz. Yine sizin sitenizde yayınlanan, sendika şansı kaçırdı, yazısına olan cevabı gereksiz buluyorsunuz. 9 ay önceki maaşa çalışmayı normal bulup, düdüklü tenceredeki artan basıncı alma maksatlı Mart ayında verilecek yüzde 50 zammı , bir lütuf görüyorsunuz. Size gerçekten şaşırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOL AT ~ 2 ay önce
İSTİFA!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000