22 Nisan 2024, Pazartesi
Bilal YILDIZ
Bilal YILDIZ [email protected]
  • Tele 1'deki 'Çürüme' programına katılan eski özelleştirme idaresi başkan yardımcısı Yalçın Atlı'nın Thy yurtdışı müdürlerinin aldığı kira yardımını mortgage olarak kullanıp ev sahibi olduğunu, yakalananların işten atıldığını iddia ediyor,bu olaydan haberiniz var mı veya böyle bir şey duydunuz mu? Farz edelim böyle bir şey var işten atsalar da müdür ev sahibi olmuş oluyor,şirket ev üstünde hal iddia edebilir mi,dava açabilir mi?
  • Bu astronomik ücretleri görünce emeklilerde huzur muzur kalmadı…
  • Thy'de yöneticilerin astronomik maaşları ve sosyal hakları olur da sendika'da olmaz mı? Kimse sendika ağası ve adamlarının ne maaş ve sosyal hak aldıklarını,yaşadıkları bedava hayatı sorgulamıyor. Makam araçlarının aile boyu ister iş ister özel maksatla kullanımı,benzin,tatil telefon,yeme içme vs hepsi bedava. Aylık muazzam geliri belli olup gideri belli olmayan yer ve nereye ne para gidiyor belli değil. Bir de utanmadan sıkılmadan sendikaya gelin maaşlar ve giderler ne gösterelim diyorlar beleş yaşamaya alışmış hiçbir işe yaramazlar sürüsü ama böyle neme lazımcı,şark kurnazı,bana neci,tepkisiz çalışanlara da böyle Thy ve sendika yönetimi müstehak...
  • Bu sümüklülerin bizi beğenmemeleri yiyin loooo yiyinnn ha babam ha. Bunlardan 1 tanesi Türkcell hariç başka yerde iş bulsunlar! Bunlar ve bunlara çanak çalan seküler tayfa yatacak yeriniz yok!!
  • Bilal Bey, şu arpalıkçı yargı mensuplarını da yazacak mısınız? Hani yağlı ballı 5 yıldızlı otellerde konaklamalı hat açılışlarında taşınan, Genel Müdürlük VIP lokantasının müdavimi, evlat, yeğen, hamili kart yakınları Başkan, Müdür, Avukat, Uzman kadrolarında işe alınan adli ve idari yargı ve yüksek yargı mensubu düğmeli cübbelileri de yazacak mısınız? Özellikle kritik davalarda avukat istihdam etmekten ziyade HAKİM SATIN ALMAyı iyi bilen astronomik maaşlı THY ÇİFTLİK yöneticilerini de yazacak mısınız?
  • Huzur hakkiymis huzur bırakmadıniz be insanoğlu gözü anca toprak doyurur işçi düşünen yok o paraları alırken vicdanınız sızlıyor mu yikilsin dünya
  • Maşallah bir makale yazdınız,yolunda giden işlere çomak soktunuz! ve ortalık karıştı.Milletvekilleri konuyu mecliste konuştu..Twitter her dakika yıkılıyor..Makam araçları satışa çıktı(Thy için Loading)..Genel kurul kararı alındı..Tuz kokmuştu ve AH'lar elbette yerde kalmazdı..Gönülden Tebrik ediyorum..
  • Şirketi ve yöneticileri yakından tanıyan biri olarak net olarak söylüyorum ki bu durumda en son suçlu kişi Bilal Ekşi'dir. Bu durumun asıl sebebi kartal ekibinin kendi maaşlarını arttırmak için yıllardır uğraşmış olmasıdır. Maaş skalası genel müdürden aşağı doğru oranlandığı için illa ki genel müdür maaşı da artmak zorundaydı. Bu haberi keyifle okuyan asıl kişi Kel olan kartallıdır ki hayali olan genel müdür olabilmek için Bilal Ekşi'nin harcanması gerekiyor. Maaşlara ek olarak kimlerin nerelerden ek gelir elde ettiklerine bakılırsa bu durumda en çok kazanan daha net gözükür.
  • Adamlar az bile alıyor,kabin sonuçta rakamdan ibaret 2 ayda yenisi gelir,bence kabinin 16 maaşı 12 olsun ve artan para huzur hakkı olarak gm müdürlüğüne aktarılsın,ve hatta bununla yetinmeyip tüm çalışan ahaliye tüik oranında zam yapılsın ama üst düzeylere gerçek enflasyon verileri ile zam yapılsın,hatta arada 20-40-60 para atılsın ve herkes kart borçlarını öderken gözleri kamaşsın birşey göremez olsun.
  • Personeli sefil yerine koymuşlar. Burada bitmesin, personeller yıksın ortalığı. Seçimlerde kaybedecekler diye sülaleyi soktular şirkete, boş oturup 1 masayı 2 kişi paylaşıyor. Hem 40 50 bin onlara verip kendileri de ayrıca milyonları götürdüler. Aldıkları paralar iade edilsin. Haram olsun çoluk çocuk yiyemezsinler. En iyi özel okullarda okuyor çocukları ve bizi küçümsüyorlar. Sebebi belli oldu. Yansın heryer yıkılsın dünya bu yanlarına kalmamalı. Belediye seçimlerinden sonra zaten anladılar gideceklerini vurgun var duysun tüm türkiye. Sendikayı bile gelir gelmez değiştirdiler kendi adamlarını koydular. Eski sendika zamanı olsa yıkılırdı ortalık. Sendika adamsa bu işi bırakmasın. Bu hırsızlık bitsin personeli müdürler bile böcek gibi görüyor. Cb den yüksek maaşlı bilgisiz müdürler. Düşük şirketlerden gelme belki banka veznesinden gelme thy de müdür olmuş o olmuş bu olmuş milyonlar yiyorlar. Rabbimw havale ediyorum tepetaklak olsun bu sistem.

THY DE ASTRONOMİK YÖNETİCİ MAAŞLARI

Değerli okurlarım,

Bayramdan önceki yazımda, THY’deki keyfi yönetim anlayışını 3 somut konuda irdelemiş ve o yazıda, TİS görüşmelerinde çatır çatır virgül sonrası rakam pazarlığı yapan THY yönetiminin, ulufe dağıtmaya gelince, bonkörlüğünün tuttuğunu belirtmiştim.

Mevcut keyfi yönetimin, bir yandan hava yolu emekçilerinin bayram ve pazar mesailerini gasp ederken, diğer yandan tek taraflı ve kurallara aykırı olarak kâr payı, ekstra ikramiye, bayram harçlığı vb. adlar altında, bazı personele   para dağıttıklarını açıklamış ve özetle; sahada çalışan personelin yasal hakkını vermek yerine, keyfi olarak ulufe vermeyi tercih ettiklerini ve bunu yaparken de hakkaniyetli davranmadıklarını anlatmıştım.

Hatta yazıyı yazarken, müdür ve üstü yöneticilere yüzde 64 değil, yüzde 93 zam yapılmış olduğu haberini Airporthaber’den okuduğumuzu ve bu haberin tekzip edilmediğini de belirtmiştim.

Bu hafta aldığım duyumlardan sonra bu konudaki detaylı bilgi ve değerlendirmelerimi siz değerli okurlarımla paylaşmaya karar verdim.

Önce müdür ve üstü personele yapılan maaş zamlarından başlayalım.

Tarafımıza gelen haberler, personele yüzde 64 TİS zammı verenlerin, kendi maaşları söz konusu olduğunda sınır tanımadıklarını açıkça ortaya koydu.

Bana ulaşan rakamları tek tek yazacağım. Ama öncesinde bu fahiş artış oranlarına hangi zihniyet ve zorlama gerekçelerle ulaştıklarını açıklayayım. Öteden beri THY Genel Müdürü’nün uluslararası bir şirketin tepe yöneticisi olarak, bırakın emsallerini, emrindeki bazı pilotlardan bile daha az maaş almakta olduğunu söyler dururlardı. Aldığımız duyuma göre bu müthiş mağduriyeti! gidermişler.

THY Genel Müdürü’nün maaşını brüt 1 milyon 400 bin TL olarak belirlemişler. THY de çalışanlar yılda 16 maaş aldıkları için siz bu rakamın brüt değil, net maaş olduğunu düşünebilirsiniz. Yani THY Genel Müdürü ayda 1 milyon 400 TL maaş alıyor dersek, yanlış olmaz.

Bu satırları okuyan bazıları, ülkenin içinde bulduğu ahval ve şeraiti düşünmeden, THY’nin statüsünü de dikkate almadan, “Koskoca THY Genel Müdürüne bu maaş fazla değil” diye düşünebilirler.

Ben öyle düşünmüyorum. Emeklinin 10.000 TL maaşla aç kalmamaya, asgari ücretle haftada 6 gün, günde 10 saat çalışan emekçinin, 17.002 TL maaşla, ser-sefil bir şekilde çoluk çocuğuna bakmaya çalıştığı ülkemde. Hakeza, milletvekilinin bile 140 bin TL maaş alabildiği ülkemde.

Milletvekilinin tam 10 katı maaş alan bir Genel Müdürden bahsediyoruz. Sonraki bölümlerde açıklayacağım üzere, diğer yan gelirlerle birlikte toplam aylık geliri, bunun neredeyse 2 katı aslında.

Bu emsalleri okuyup bize hak veren, ama tamamen iyi niyetle, “milyarlarca dolar kazanan bir şirketin başı olarak bir tane adam, bir Genel Müdür, bu maaşı alsın.” diyenler de olabilir tabi. Ancak, durum zannettiğiniz gibi değil. Yani sadece bir Genel Müdür maaşından ibaret değil bu talan. 

Çünkü, bu tavan maaşını belirleyenler, sadece Genel Müdüre prestijli bir maaş vermekle kalmamışlar. Belirledikleri tavan rakamına endeksledikleri kendi maaşlarına da TİS oranını kat kat aşan fahiş artışlar yapmışlar. Şimdi bize ulaşan rakamları tek tek yazıyorum.

  • Genel Müdür maaşı 1.400.000 TL olarak belirlenmiş. (tavan maaş)
  • Sekiz genel müdür yardımcısının maaşı, bu rakamın %90 ı (1.260.000 TL)
  • Kırk bir adet başkanın maaşı, bu rakamın %50 si (700.000 TL)
  • Elli üç adet başkan yardımcısının maaşı. bu rakamın %35 i (490.000 TL)
  • Yüzlerce müdürün maaşı. bu rakamın %25 i (350.000 TL)
  • Civarında olmuş. Aldığımız duyuma göre.

Artış öncesi maaşları bilmediğimiz için, belirlenen bu fahiş rakamların, yüzde kaçlık bir artışa tekabül ettiğini ve sonuç itibarıyla, hangi gruba yüzde kaç zam yapılmış olduğunu tespit edemedik.  Ancak, İki hafta önceki haberde belirtilen yüzde 93’lük zam oranının müdür maaşlarına yapılan zam oranı olduğu söylendi bize.  Diğerlerinin artış oranı elbette bu oranın çok çok üstünde olsa gerek.

Siz yukarıdaki astronomik aylık ücretleri okuyunca, çok şaşırdınız değil mi? Durun hele. Devam ediyoruz. Başlıktaki “astronomik” kelimesini boşuna kullanmadık. Dahası var.

Kâr payı, ekstra ikramiye, bayram harçlığı adı altında dağıtılan paralar var:

İki hafta önceki yazımda, “Bay Bolat, yine kârı görmeden personele kâr payı dağıtma sözü verdi.” demiştim. Çünkü, yüzde 10 oranında kâr payının, personele dağıtılacağını açıklamıştı.

Bu yılın (2024) kârının yüzde 10’u hangi paraya tekabül edecek, bilmiyoruz. Ama 2023 yılı kârı yaklaşık 163 milyar TL olarak açıklandı. Umarız aynı kârlılık oranını korurlar. Varsayalım ki; korudular. Bu durumda 16 milyar TL’yi aşan bir rakam, personele kâr payı olarak dağıtılacak demektir. Hesaplama mevcut maaşlara endekslenerek yapılacağına göre, bu ekibe dağıtılacak kâr payını varın siz tahmin edin.

İkincisi, bu yıl itibarıyla maaş dışında dağıtılan ekstra ikramiyeler var. Her personele birer maaş olarak duymuştuk. Aldığımız duyuma göre müdürlere 1 değil, 3’er maaş ikramiye dağıtılmış. Daha üst düzey personele verilen ikramiye konusunda bir bilgimiz yok. Bunların da 3 adettn aşağı olmayacağı kesin. 

Üçüncüsü, bayramdan önce bayram harçlığı adı altında 25 er bin TL dağıtılacağı açıklanmıştı. Müdür ve üstü personele de aynı rakam verilmiştir diye saf saf düşünmek istiyoruz.

Bitti mi? Hayır!

Başkan ve üstü bazı personele ödenen huzur hakkı ücretlerini de ilave edelim:

THY’nin son faaliyet raporuna göre 9 adet iştiraki 9 adet de bağlı ortaklığı var. Bunların hepsinde değil ama, bazılarında yönetim kurulları var. Bu şirketlerin yönetim kurullarına atanan THY personelini, KAP ta yer alan “Şirket Genel Bilgi Formu” nda görmek mümkün. Bu forma göre 1.400.000 TL maaşı olan Genel Müdür, ilaveten 2 şirketten de huzur hakkı alıyor.

Diğer yandan, THY de başkan olduğu halde, bu alt şirketlerde yönetim kurulunda gösterilip, huzur hakkı alanlar bile var. Bunları o formda göremiyoruz. Öğrenebilmek için özel araştırma yapmak gerekiyor.

Ben bunlardan birinin aldığı huzur haklarını, haberleri ve şirket sicil kayıtlarını tarayarak öğrendim. Şirketin mevcut hukuk müşaviri. Halihazırdaki dolgun başkan maaşına (700.000 TL) ilave olarak, iki yan şirketten de huzur hakkı alıyormuş. Diğerlerini zahmet buyurup açıklarlarsa, biz de öğreniriz.

Bu huzur hakkı ücreti vakti zamanında sembolik bir ücretti. Zaman içinde, değişik değişik hesaplama teknikleri geliştirdiler. THY’deki huzur haklarının kamu yönetim kurulu üyeliği huzur hakkının 5 katı olması, personelin aldığı kadar ikramiyenin de bu ücretlere yansıtılması, gelir vergisinin şirket tarafından ödenmesi vb. cin fikirli artış formülleri buldular ve uyguladılar.

Diğer yandan, önceleri kamuoyuna ve hissedarlara açık açık deklere edilen bu rakam, son dönemlerde herkesten gizlenir oldu. Çünkü, anormal bir şekilde her yıl artırıldı. Tabii biz de bu konuyu her Genel Kurulda gündeme getirip soru sorduğumuz için, onlar bu durumdan rahatsız oldular ve huzur hakkı olarak aldıkları aylık ücretleri, hissedarlardan ve kamuoyundan gizlemeye başladılar.

Son Genel Kurul’da neredeyse bir milletvekili maaşını bulmuş olduğunu tahmin ettiğimiz bu rakamı eğer açıklarlarsa, fakir halkımız da net olarak öğrenmiş olur. Zira, yukarıda unvanlarını belirttiğimiz bazı personel, bu huzur haklarından 2 şer, 3 er adet alıyorlar. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları huzur hakları da cabası.

Bu arada, yeri gelmişken açıklayalım. Yönetim Kurulu Başkanı Bay Bolat’ın, şirket personeli olmadığı için Genel Müdür’ünki gibi dolgun bir maaşı yok. Ama tespit edebildiğim kadarıyla kendisi, THY ye ilave olarak 5-6 yan şirkette daha Yönetim Kurulu Başkanlığı/Üyeliği postlarını işgal ediyor. Bazı şirketlerde başkanların çift huzur hakkı aldığını da dikkate aldığımızda, bu zahmetlerinin toplam ederini tahmin etmek zor olmasa gerek.

***

Kamuoyuna yıllardır maksatlı olarak lanse edilen “Özel Şirket” algısıyla, THY’nin bu mümtaz tepe yöneticilerinin, yukarıda detayları verilen dolgun maaş, ekstra ikramiye, kâr payı, bayram harçlığı ve huzur hakkı ücretlerini almaya hakları olduğunu düşünenler olabilir. Hatta bu kişilerin kendileri de şirket kârını öne sürerek, bu konuda hem vicdanlarını ve hem de maneviyatlarını rahatlatıyor olabilirler.

Ancak, söz konusu astronomik rakamların ülkemizdeki emekli ve asgari ücretli maaşlarına kıyasla çok çok uçuk olması bir yana, ben bu işte başka bir yanlışlık daha var diye düşünüyorum.

Çünkü; hissedarlar söz konusu olduğunda, VUK a göre çıkarılan bilançodaki geçmiş yıl zararlarını gerekçe gösterip kâr payı dağıtmayan bu zevat; kendileri söz konusu olduğunda, UFRS bilançosunda gösterilen kârı öne sürerek, astronomik maaşlarının yanı sıra, ekstra ikramiye, prim, kâr payı vb. almayı, içlerine sindirebiliyorlar. Belli ki; bu haksız müktesepte, vicdani ve etik hiçbir sıkıntı da duymuyorlar.

Sorulduğu halde, ısrarla toplam tutarını açıklamadıkları ama personel gideri olarak yıllardır bilançoda muhasebeleştirdikleri bu ulufe kalemlerinin, THY’nin geçmiş dönem zararından daha fazla olmadığı; daha doğru bir ifadeyle, birikmiş dönem zararı oluşmasına yol açmadığı ne malum? sorusunu, küçük hissedar ve vatandaş sıfatıyla, bir kez daha sorarak, yazımı burada bitiriyorum.

Umarım yetkili birileri bu keyfiyeti inceleyip/inceletip gereğini yapar.

SON BİR NOT: Tam yazıyı noktalamışken, önüme bir haber düştü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kamuda tasarruf dönemi başlıyor.” Demiş. THY’nin yarı hissesi devlete (kamuya) ait ya, o yüzden dikkatimi çekti bu haber.  Umarım bahsettikleri tasarruf THY ye de uğrar.

Zira, kamu erkini temsil eden siyasi iktidar tarafından “atanmış yönetim kurulu” tarafından yönetilen bir şirketten bahsediyoruz. Böyle bir oluşumda, THY’nin mevcut üst düzey yöneticilerinin, hiçbir etik kaygı duymaksızın yukarıda detayları açıklanan imtiyazlı hak ve ücretleri, kendileri için belirleyerek, verilen emaneti istismar ettiklerini düşünüyorum ben. Haksız mıyım?

THY DE ASTRONOMİK YÖNETİCİ MAAŞLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (192)

Bilal bey ~ 5 gün önce
Tele 1'deki 'Çürüme' programına katılan eski özelleştirme idaresi başkan yardımcısı Yalçın Atlı'nın Thy yurtdışı müdürlerinin aldığı kira yardımını mortgage olarak kullanıp ev sahibi olduğunu, yakalananların işten atıldığını iddia ediyor,bu olaydan haberiniz var mı veya böyle bir şey duydunuz mu? Farz edelim böyle bir şey var işten atsalar da müdür ev sahibi olmuş oluyor,şirket ev üstünde hal iddia edebilir mi,dava açabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y.dışı müdürleri ~ 4 gün önce
Yurtdışından şu 1 yıla bayağı müdür istifa etti. Bu çakallıklar yüzünden miydi? Gidenler bu uç maaş alan soyguncuların torpillileri zaten. Kim bilir daha neler yediler. Arkası çok güçlü olmayan cılızları göndermişlerdir
Emekli ~ 6 gün önce
Bu astronomik ücretleri görünce emeklilerde huzur muzur kalmadı…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sendika ? ~ 6 gün önce
Thy'de yöneticilerin astronomik maaşları ve sosyal hakları olur da sendika'da olmaz mı? Kimse sendika ağası ve adamlarının ne maaş ve sosyal hak aldıklarını,yaşadıkları bedava hayatı sorgulamıyor. Makam araçlarının aile boyu ister iş ister özel maksatla kullanımı,benzin,tatil telefon,yeme içme vs hepsi bedava. Aylık muazzam geliri belli olup gideri belli olmayan yer ve nereye ne para gidiyor belli değil. Bir de utanmadan sıkılmadan sendikaya gelin maaşlar ve giderler ne gösterelim diyorlar beleş yaşamaya alışmış hiçbir işe yaramazlar sürüsü ama böyle neme lazımcı,şark kurnazı,bana neci,tepkisiz çalışanlara da böyle Thy ve sendika yönetimi müstehak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B. ~ 6 gün önce
CHATTANOOGA, Tennessee, 20 Nisan (Reuters) - Volkswagen'in (VOWG_p.DE) Tennessee fabrikasındaki işçiler, Detroit üssünün ötesine geçerek ABD'nin Güney ve Batı bölgelerine doğru ilerleyen sendika için sarsıcı bir zaferle Birleşik Otomotiv İşçileri'ne katılma yönünde oy kullandı. Uygun işçilerin çoğunluğu sendika lehine oy kullandı ve Cuma günkü nihai sayı 2.628'e 985, yani UAW'ye katılım için %73 oldu. Bu ezici zafer, Chattanooga fabrikasını Güney'de 1940'lardan bu yana seçim yoluyla sendikalaşan ilk otomobil fabrikası ve Güney'de bunu yapan ilk yabancı sermayeli otomobil fabrikası yapacak. Bunu yeni yönetim başardı. Orada da eski yönetimden hoşnutsuzluklar şikayetler vardı. Umutlandırdı Güney ABD çok büyük bir başarı ve değişim. Bizde de başarılacak..
E bosuna değil ~ 7 gün önce
Bu sümüklülerin bizi beğenmemeleri yiyin loooo yiyinnn ha babam ha. Bunlardan 1 tanesi Türkcell hariç başka yerde iş bulsunlar! Bunlar ve bunlara çanak çalan seküler tayfa yatacak yeriniz yok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Arpalığından Arpalanan Hakimler ~ 7 gün önce
Bilal Bey, şu arpalıkçı yargı mensuplarını da yazacak mısınız? Hani yağlı ballı 5 yıldızlı otellerde konaklamalı hat açılışlarında taşınan, Genel Müdürlük VIP lokantasının müdavimi, evlat, yeğen, hamili kart yakınları Başkan, Müdür, Avukat, Uzman kadrolarında işe alınan adli ve idari yargı ve yüksek yargı mensubu düğmeli cübbelileri de yazacak mısınız? Özellikle kritik davalarda avukat istihdam etmekten ziyade HAKİM SATIN ALMAyı iyi bilen astronomik maaşlı THY ÇİFTLİK yöneticilerini de yazacak mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BY.CVP ~ 6 gün önce
Yorum yaptığınız konu, bir tarihte benim de şahsen mağduriyet yaşadığım bir konu. Görgü bilgi ve değerlendirmelerinizi benimle daha detaylı paylaşmanız için şahsi e-posta adresimi yazıyorum. [email protected]
Thy arpalığından'a ~ 5 gün önce
Hakim,savcı,emniyet müdürü çocukları yeğenleri Thy'ye tıka basa niye dolduruldu? Sebep belli. Çoğu da karadenizli tabii. Araştırılsa böyle yüzlerce torpilli haramzadenin olduğu ortaya çıkar her birimde bolca mevcutlar hamdolsun...
Tgs personel ~ 7 gün önce
Huzur hakkiymis huzur bırakmadıniz be insanoğlu gözü anca toprak doyurur işçi düşünen yok o paraları alırken vicdanınız sızlıyor mu yikilsin dünya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Bilal bey ~ 7 gün önce
Maşallah bir makale yazdınız,yolunda giden işlere çomak soktunuz! ve ortalık karıştı.Milletvekilleri konuyu mecliste konuştu..Twitter her dakika yıkılıyor..Makam araçları satışa çıktı(Thy için Loading)..Genel kurul kararı alındı..Tuz kokmuştu ve AH'lar elbette yerde kalmazdı..Gönülden Tebrik ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartallılar Yüksek Uçar ~ 7 gün önce
Şirketi ve yöneticileri yakından tanıyan biri olarak net olarak söylüyorum ki bu durumda en son suçlu kişi Bilal Ekşi'dir. Bu durumun asıl sebebi kartal ekibinin kendi maaşlarını arttırmak için yıllardır uğraşmış olmasıdır. Maaş skalası genel müdürden aşağı doğru oranlandığı için illa ki genel müdür maaşı da artmak zorundaydı. Bu haberi keyifle okuyan asıl kişi Kel olan kartallıdır ki hayali olan genel müdür olabilmek için Bilal Ekşi'nin harcanması gerekiyor. Maaşlara ek olarak kimlerin nerelerden ek gelir elde ettiklerine bakılırsa bu durumda en çok kazanan daha net gözükür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 6 gün önce
Thy den emekli olmuş bir yurtdışı ülke müdürü olarak yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum. Genel müdürümüz Bilal Ekşi beyi ağırladık, biz çalışanlara çok kibar, Babacan davrandı, ilgilendi. Hem sıcak kanlı hem de otoriter, yönetici vasıflarını sonuna kadar hak eden, liyakat sahibi bir kişi kendisi. Lokantaya götürdüğümüzde hesabı bizimkiler dahil kendi ödedi. Sorunun başı kibir abidesi kel kafalı kartallı. Herkese tepeden bakan, kibir abidesi bu torpilli yönetici hiçbir lüks restoranı beğenmez, müdür şef ve geldiği yurtdışı nokta personeline böcek gibi davranırdı. Herşeyi bilen bu kartallıdan az çekmedik, musallat oldu görev yeri de değişmiyor. makamı sindirememiş hala. Kartal yapılanması Thy deki beka sorunudur ve onlar gitmeden şirket huzur bulmaz derim net
İzmirli yazana ~ 6 gün önce
Hem Thy yurtdışı müdürlüğü yapmış hem emekli olmuş hem de bilal ekşiyi övüyorsan sen de torpillilerdensin boşuna keli eleştirme. Sorunun başı, sonu,ortası her yeri de iktidardır, torpili böylesi rezilce her yere soktuğu için...
İzmirliye.. ~ 5 gün önce
Bilal beyin makalesinden anladık ki,aldıkları maaşlar yemek ısmarlatabilir ölçüsünde.. Ayrıca Yurt dışı müdürleri kendilerinden başlamalı eleştirilere.. Kapının önünü süpürmeden başkasının kapısındaki pisliğe laf etmemek gerek
Büyükbaş ~ 7 gün önce
Adamlar az bile alıyor,kabin sonuçta rakamdan ibaret 2 ayda yenisi gelir,bence kabinin 16 maaşı 12 olsun ve artan para huzur hakkı olarak gm müdürlüğüne aktarılsın,ve hatta bununla yetinmeyip tüm çalışan ahaliye tüik oranında zam yapılsın ama üst düzeylere gerçek enflasyon verileri ile zam yapılsın,hatta arada 20-40-60 para atılsın ve herkes kart borçlarını öderken gözleri kamaşsın birşey göremez olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefil ~ 7 gün önce
Personeli sefil yerine koymuşlar. Burada bitmesin, personeller yıksın ortalığı. Seçimlerde kaybedecekler diye sülaleyi soktular şirkete, boş oturup 1 masayı 2 kişi paylaşıyor. Hem 40 50 bin onlara verip kendileri de ayrıca milyonları götürdüler. Aldıkları paralar iade edilsin. Haram olsun çoluk çocuk yiyemezsinler. En iyi özel okullarda okuyor çocukları ve bizi küçümsüyorlar. Sebebi belli oldu. Yansın heryer yıkılsın dünya bu yanlarına kalmamalı. Belediye seçimlerinden sonra zaten anladılar gideceklerini vurgun var duysun tüm türkiye. Sendikayı bile gelir gelmez değiştirdiler kendi adamlarını koydular. Eski sendika zamanı olsa yıkılırdı ortalık. Sendika adamsa bu işi bırakmasın. Bu hırsızlık bitsin personeli müdürler bile böcek gibi görüyor. Cb den yüksek maaşlı bilgisiz müdürler. Düşük şirketlerden gelme belki banka veznesinden gelme thy de müdür olmuş o olmuş bu olmuş milyonlar yiyorlar. Rabbimw havale ediyorum tepetaklak olsun bu sistem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000