15 Nisan 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • kurum ikiye ayrılmazsa tekil kazanımlar çözüm değildir
  • Benim iddiam dı bu. Onlarca sahte doküman da paylaşsalar istasyonlara gittiğimizde bir yetkili sorsa senin sorumluluğun nerde bitiyor diye, o duvardaki prizden öteye geçemez sorumlulukları bu arkadaşların. Ve bunun için ATSEP lisansı da istiyor arkadaşlar.
  • 40 yıllık sendikacıyım.Yaparsam ben yaparım.Bize üye olun diğer sendikalar gibi 2 balonda ben uçururum.Her ne kadar şuana kadar feysbukta yönetici yandaşlığı dışında bir aktivitem olmasada çok iyi bir sendikacıyımdır 8 vatsap grup yöneticisi,9 Ayri feysbuk nickli,sanal gerçeklik uzmani , apartman yöneticisiyim. Ayrıca yanımda grup uzmanı, ünlü şair özlü söz uzmanı, böyük resmi görebilen, ben söyleyeyim siz anlayın diye gizemli cümleler kurabilen, elektrik için saçlarını feda etmiş kişilerde var
  • Tüm birimlere yönelik bir düzenlemenin kabul görmeyeceğini tahmin etmesi zor değil,bu durumda da gerçekten hak edenler de hakettiğini alamıyor.. nasıl çözülecek bu durum , göreceğiz..
  • Başarılar dilediğiniz ticaret genel müdür yardımcısı olan zat hayatında her işini torpille yapabilmiş ve yaptırmışlardan. Sorun bakalım Thy'ye nasıl girmiş,makam sahibi olmuş oradan Sun express'e nasıl geçmiş,bileğinin hakkıyla mı yoksa torpille yani hak yiyerek mi?
  • Gencler Eskiden Findik getirirdiniz Simdi sise su bile getirmiyorsunuz Bu icardi ile fotografci hostes ablamiz hesabini neden kilitledi onu anlamadim
  • Tazminat kıyafet yardımı geliyor mu
  • Daha güçlü, daha etkili. Bizim rahatımiz yoksa onlarin hiç olmasin
  • Benim bir arkadaşım Sabiha gökçenden İzmire A jetten bilet aldı Sabiha gökçene gidiyor ve böyle bir uçak yok deniyor ama internetten o gün için bilet satışı olduğunu söyleniyor.FİYASKO DEĞİLDE NE
  • İnanılmaz amatör bir kuruluş oldu. Kervan yolda düzülür kafası ile milyon dolarlık yatırımlar yapıyoruz şaka gibi ... Cehalet, ego, iş bilmezlik,şaka gibi maaşlar, personel alımındaki saçmalıklar.. gerçekten amatör ötesi.... THY olmasın en fazla 1 yıl sonra batar maalesef... Hala THY den destek alarak ilerliyor. Dünya para verip sistem yaptılar doğru düzgün oturamadı. Yazık cidden...

Topyekûn

Bir bayram haftasını daha geride bıraktık. 9 günlük bayram tatili sonrasında pazartesi günü itibariyle bizleri yoğun bir gündem bekliyor.

Dün İsrail ile İran arasında yaşanan gerilimle yeni bir haftaya endişeyle giriyoruz. Bölgemizde yaşanan sıcak gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Ama biz öncelikle bizi ilgilendiren olayın havacılıkla ilgili kısmına değinelim. Devletimizin hava savunma teknolojilerine yapmakta olduğu yatırımın ne kadar önemli olduğunu defalarca dile getirmiştim.

Yerli savaş uçağı çalışmaları, İHA/SİHA projeleri, hava savunma sistemi AR-GE çalışmaları, modernizasyon vs. konuları ülkemiz açısından oldukça fazla önem arz etmektedir. Güçlü Millet, Güçlü Ordu ve Güçlü Devletimiz bölgedeki varlığımızın teminatıdır. Bu konular milli meselemizdir, siyasi zeminde tartışılması bize zarar verecektir.

Geçen haftaki yazımda havayolları şirketleri ve havalimanlarımızdan bahsetmiş, yeni rekorlar ve başarıların geleceğine dair umutlarımı sizinle paylaşmıştım. Fakat aynı zamanda bazı çekincelerimi de yazmıştım. Maalesef bu çekincelerime bu hafta bir yenisini eklemek istiyorum.

Yeni kurulan AJET ile ilgili çok ciddi eleştiriler gelmeye başladı. Gecikmeler, sefer iptalleri, overbook, online check-in sorunu vs. gibi. Tüm bunların sebebi organizasyon, planlama, alt yapı eksikliği vs. ne olursa olsun çiçeği burnunda olan bu şirketimize, yaşanan bu sorunlar hiç yakışmadı. Ayrıca başka havayollarından gelen kabin memurlarından da sık sık ses yükseliyor. Umarım bir an önce bu sorunlar ortadan kalkar.

Mutat gündemlerimizden birisi de havacılık tazminatı malumunuz. DHMİ çalışanları seçimden sonrasına bırakılan Ulaştırma Bakanlığı’na ait torba yasa görüşmelerini dört gözle bekliyor. Ancak Mehmet Şimşek başkanlığındaki ekonomi yönetimiyle bu iş nasıl başarılacak hiç kimse bilmiyor.

DHMİ çalışmalarının almış olduğu giyim yardımına bile hayır diyen Maliye Bakanlığı tazminat konusunda nasıl ikna edilecek tam bir muamma. Ortada sadece verilen sözler ve umut tacirliği yapan sendikaların vaatleri var. Seçim bitti, bayram da bitti inşallah umutlar da bitip tükenmez…

PEGASUS

Milli bayrak taşıyıcı havayollarımızdan Pegasus, bu ülkenin önemli değerlerinden biri. Ancak her nedense sürekli olarak engellemelere maruz kalıyor. Daha önceden Özbekistan uçuşlarının bir şekilde engellendiğini de sizlerle paylaşmış, özel haberimizle de gündeme taşımıştım. Şimdi de Karadağ’dan bir engelleme geldi.

Air Montenegro Yönetim Kurulu Başkanı Tihomir Dragas, Pegasus'un İstanbul-Podgorica hattında yaptığı seferlerin yasal olmadığını belirterek Pegasus'un uçuşlarının kısıtlanmasını istedi. Karadağ hükümeti de 15 Nisan’dan itibaren Pegasus’a kısıtlama getirdi. Olacak iş değil!

Olacak iş değil ama şimdi soru şu “Pegasus’a yapılan bu haksızlığa hep birlikte ses yükseltilecek mi?”

Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türk Hava Yolları veya AJET topyekûn PEGASUS’un yanında olabilecek miyiz?

İGA

İGA’da bazı değişiklikler olması gerektiğini yazmıştım. Ve nitekim bu değişiklikler de olmaya başladı. 

2018 yılından bu yana İGA’da Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak görev yapan Turgay Yaman Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanırken, sektörde önemli çalışmalara imza atan Server Aydın İGA İstanbul Havalimanı Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Kendilerine başarılar dilerim.

İlerleyen günlerde bakalım kimlerin yeri değişecek, kimlerin ataması yapılacak…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Topyekûn

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

dhmi ~ 8 gün önce
kurum ikiye ayrılmazsa tekil kazanımlar çözüm değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvardaki priz ~ 9 gün önce
Benim iddiam dı bu. Onlarca sahte doküman da paylaşsalar istasyonlara gittiğimizde bir yetkili sorsa senin sorumluluğun nerde bitiyor diye, o duvardaki prizden öteye geçemez sorumlulukları bu arkadaşların. Ve bunun için ATSEP lisansı da istiyor arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öz Olgay Akbulsat ~ 11 gün önce
40 yıllık sendikacıyım.Yaparsam ben yaparım.Bize üye olun diğer sendikalar gibi 2 balonda ben uçururum.Her ne kadar şuana kadar feysbukta yönetici yandaşlığı dışında bir aktivitem olmasada çok iyi bir sendikacıyımdır 8 vatsap grup yöneticisi,9 Ayri feysbuk nickli,sanal gerçeklik uzmani , apartman yöneticisiyim. Ayrıca yanımda grup uzmanı, ünlü şair özlü söz uzmanı, böyük resmi görebilen, ben söyleyeyim siz anlayın diye gizemli cümleler kurabilen, elektrik için saçlarını feda etmiş kişilerde var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hülasa ~ 10 gün önce
Sendikalar üstü kişiliggen kendi ikbalini düşünmeden sendika düzeyine kendini indirgeyen tam liyagatli esaslı bir kahramansınız vesselam
O değilde ~ 10 gün önce
Dijital içerik üreticisiymiş allahın keltoşu :)))
Acıyorum ~ 10 gün önce
Kendilerine çıkış yolu olarak bu iki zibidi ve yandaşlarına ümit bağlayan güzel insanlara
Devşirme için ~ 10 gün önce
Geldiği kurumdan tanıyanlardan bir kişi bile iyi bir şey söylemez mı ya
Tek amaçları ~ 10 gün önce
Danıştaycılar mahkemeyi kazandı algısı yaratarak kendi çıkarları için insanları kullanmak olan bu tiplere inananlarda ne biliyim:)))
Geçen biri yazmıştı ~ 10 gün önce
Havacılık ile olan ilgisi duvardaki prizde biten şark kurnazı değil mi bu
Sözde içerik üretici ~ 10 gün önce
Ortalığı katıştırmak adına kılıktan kılığa giren kel oğlan malum derneğin ve sendikanın borazanlığını yaparken sahte sosyal medya hesaplarına hayat kadınlarını eklemeyi ihmal etmemiş zavallı abazan:)
Hey gidi hey ~ 9 gün önce
Daha düne kadar yalamaya doyamadığı sendikaya şimdi memnunsen diyecek kadar omurga yoksunu olduğunu , kafanı kuma gömerek insanlar görmüyor bilmiyor zannetme izmirin yegane nursuzu
Sürekli olarak ~ 9 gün önce
Beddua eden dinden imandan bahseden bu kendini bilmez hanzo cehennemin yedi kat dibinde yerini garantiledi
Vah ki vah ~ 9 gün önce
Sendikacıyım diye ortaya çıkan şu tiplere baktıkça insanın harranlı olduğuna şükretmesi gerekiyor
As you may know ~ 11 gün önce
Tüm birimlere yönelik bir düzenlemenin kabul görmeyeceğini tahmin etmesi zor değil,bu durumda da gerçekten hak edenler de hakettiğini alamıyor.. nasıl çözülecek bu durum , göreceğiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey ~ 11 gün önce
Başarılar dilediğiniz ticaret genel müdür yardımcısı olan zat hayatında her işini torpille yapabilmiş ve yaptırmışlardan. Sorun bakalım Thy'ye nasıl girmiş,makam sahibi olmuş oradan Sun express'e nasıl geçmiş,bileğinin hakkıyla mı yoksa torpille yani hak yiyerek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Altur un Yumurta Topuklu Göbekli Söför Enisteniz ~ 12 gün önce
Gencler Eskiden Findik getirirdiniz Simdi sise su bile getirmiyorsunuz Bu icardi ile fotografci hostes ablamiz hesabini neden kilitledi onu anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 12 gün önce
Tazminat kıyafet yardımı geliyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Topyekûn İAÇ ~ 12 gün önce
Daha güçlü, daha etkili. Bizim rahatımiz yoksa onlarin hiç olmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FİYASKO JET ~ 12 gün önce
Benim bir arkadaşım Sabiha gökçenden İzmire A jetten bilet aldı Sabiha gökçene gidiyor ve böyle bir uçak yok deniyor ama internetten o gün için bilet satışı olduğunu söyleniyor.FİYASKO DEĞİLDE NE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajet ~ 12 gün önce
İnanılmaz amatör bir kuruluş oldu. Kervan yolda düzülür kafası ile milyon dolarlık yatırımlar yapıyoruz şaka gibi ... Cehalet, ego, iş bilmezlik,şaka gibi maaşlar, personel alımındaki saçmalıklar.. gerçekten amatör ötesi.... THY olmasın en fazla 1 yıl sonra batar maalesef... Hala THY den destek alarak ilerliyor. Dünya para verip sistem yaptılar doğru düzgün oturamadı. Yazık cidden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atece haberi ~ 12 gün önce
Yapın ne olur.biz ateceler olarak susucak deyiliz.deyerimizi anlamak zorunda herkez.en eyitimli biziz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000