19 Şubat 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Grev yapamıyorsun. Sendika vasıfsız yöneticiler vasıfsız. Al gülüm ver gülüm günler geçiyor herkes yarı maaşa çalışıyor. Huzur yok düzen yok adalet yok. Herkes bekliyor ama aksiyon sıfır şirket sana niye versin, sesi çıkmayan köleler olarak çalışılıyor. Şirkette karakter olsa tüfe zamlı maaş yatırırdı sonra farkı ayarlardı 50% nin altında zam alan mı var. Mide bulandırıcı bir yer burası çalışmaktan midem bulandı artık. İlk fırsatta gideceğim geniş gövde sizin olsun, orası da aynı sanki çok mu farklı. Sendikacı da bekliyor resi arasın da yaransın diye. Sana artık dayanışma da yok.
  • Havacı olduda bir biz olamadık Havacılık elektriği Havacılık güvenliği Havacılık mekaniği Havacılık tıbbı Havacılık uzmanları Havacılık çalışanları Havacılık ulaştırmacıları Havacılık şeysi yaz babam yaz
  • Ben bir pilot olarak gidiyorum.Bu hafta..artik borsadan da dolardan da isimin diisnda maasim deger kaybetmesin diye disarida harcadigim mesaiden de bikmistim ki ...sirketim maas zammimi vermedi.Kim oldugunu biliyorsunuz.Icimden beddualar ...belalar okudum ama sinirim gecmedi.sonra kendimden utandim ben niye buna dayaniyorum ki dedim...umarim teknik arkadaslar da beklemez ve basar giderler...lanet olsun boyle yoneticye de sendikaya da ...
  • Titizlik Adliyelerde yok avmlerde yok harbi çok saçma hele sabah ve gece vardiyalari tam bir rezillik
  • Bu çatal bıçakların aynısı uçakta business class yolcularına da veriliyor. Pilotlara ipadi çalıştır diye bir zihniyetten bahsediyoruz.
  • Hep söylüyorum, çalışanı emekçiyi rahat bırakın! Herkes işini biliyor, işini rahat kafayla yapsın! Havacılıkta yapılacak yanlışların telafisi ya çok zor olur ya hiç olmaz! İnsanları bezdirdiler! Üç kuruşumuza göz diktiler! Dünya havacılığında üst sıralara oynamak isteyenler, çalışanın hakkını vermek zorunda! Her işin bir oluru var. Bizim hakkımız 10 ise, kimseden 15 istemiyoruz! Lakin mevcut şartlarda hakkımız 8'e düşerse, düşürenler sonucuna katlanır! Artık kimseden korkum kalmadı Serdar Bey! İsteyen beni İP'den bulsun işten atsın! Onurumla her yerde çalışırım! Ya da biraz gururları varsa, isteyene tazminatını versinler, çıkmak isteyen çıksın!
  • Açıklamanızda Norveç ve Yunanistan işletmeyi ansp den ayırdı bir biz kaldık dediniz eyvallah ama sitelerinde şu iş ilanları var bu ne ayak? https://2061.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4768620188language=nb&link_source_id=0 https://2061.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4761634129?language=nb&link_source_id=0
  • Sevsinler sizi ne çok düşünürlermiş atco kardeşlerini huzuru bulacaksınız az kaldı düşünceli arkadaşlarım
  • Sardı korkular gelecek yıllar Düşündüm sensiz nasıl yaşanacaklar Gözlerimde canlanırken yaptığın haksızlıklar Güçlendim herşey bambaşka olacak
  • Önümüzdeki ayın sonunda yerel seçim..akabinde 2028' e kadar herhangi bir seçim yok.. Kurumun mevcut yapısının değiştirilmesi, seyrüsefer ve işletme hizmetlerin ayrılması hem çalışan hem de ülkemiz için daha iyi olacak..

GÜVENLİK

Yıllar önce bir orduevinde emniyet takım komutanı nizamiyedeki askerlere bir emir verir. “Kimseyi kimliksiz içeri almayacaksın, girene çıkana kimlik soracaksın”. Asker emri harfi harfine uygulamaya koyulur. Derken içeriye bir general girer. Kapıda asker kimlik sorar ve bu durum generalin hoşuna gider. Çıkışta asker yine generale kimlik sorunca, general bu sefer hafiften sinirlenerek “Neden çıkışta kimlik soruyorsun evladım?” der. Asker, verilen emir bu şekilde komutanım, der. General, bu emri veren komutanını çağırır.

Henüz üsteğmen olan emniyet takım komutanı nöbetçi subay, paşanın huzuruna çıkar. Paşa, “Evladım verdiğin emirlere dikkat et, emirlerini tam olarak ifade et, emirlerin uygulanabilir ve yerinde olsun, askerin senin ağzından çıkana bakar, o sebeple tanımlamalardan, örneklemelerden uzak dur.” der.

Bu olayı anlatmamın sebebi havalimanlarında yaşadığımız güvenlik problemlerinden ileri geliyor. Herhangi bir standart prosedür yok. Bir havalimanında kabul edilen bir cisim diğerinde edilmiyor. Bazen botlar çıkartılıyor bazen de çıkartılmıyor. Hatta 20 dakika içinde aynı yerden geçerken bile farklı uygulamalara maruz kalınabiliyor.

Emniyet tedbirleri zor iştir. Herkes bu tedbirleri alamaz. Kitaplarda okunanlarla güvenlik şefi de müdürü de olunamaz. Bu tür görevler tecrübe gerektirir.

Televizyon içine bile gizlenmiş düzeneği gören bu gözler, saçma sapan olaylara tanıklık ettikçe inanın ağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı’ndan yaptığım bir seyahat öncesi, güvenlikte takıldım. Malum bilgisayar taşıyoruz. Bilgisayarda da yedek harddisk değiştirmek için küçük bir setim var. Bu set ile birçok ülkeden seyahatler yaptım. Hatta bu seyahatlerin çoğunun başlangıç noktası da İstanbul Havalimanı. Ama gel gelelim bir standart olmadığı için durduruldum. Yanımdaki anahtar ve anahtarlık bile daha sivri. Fotoğrafta takdirlerinize sunuyorum.  

Sonrasında ihtiyacım olması sebebiyle, bagaja vermek istedim. Kontuardaki arkadaşımız bunu ancak çanta veya koli içerisinde kabul edebileceğini söyledi. Tabii ki haklıydı. Gittim kutu buldum. Kutuyla birlikte tekrar müracaat ettim. Yalnızca 6 gram gelen uyduruk bir nesne yüzünden çektiklerime bakın. Ardından yine giriş yaptığım yerden geçmek istedim. Bu sefer bir öncekinde çıkartılmayan yarım botlarımın çıkartılması istendi. Halbuki herhangi bir sinyal vermiyordu. Neyse çıkarttım girdim.

Yolcuyu bu kadar yormaya ne gerek var? Bazı durumlar dediğim gibi kitaplarda okumayla olmuyor. Umarım bir gün askeri kökenli ve bu işin ehli subay/astsubay veyahut emniyet teşkilatından birileri havalimanlarında yönetici olurlar.

Çünkü…

Küçücük bir nesnenin güvenlik zafiyeti oluşturacağını düşünen kişi ya da kişiler için birkaç noktayı örnek olarak vereyim. Sivri uçlu haçlar, gözlük içlerine ya da tarakların içine gizlenmiş silahlar, cam bardaklar, metal kutular, şişeler ve lounge lardaki çatal bıçaklar… (Bunlar size birkaç örnek… Elbette daha fazlası var ama onları da bir zahmet siz akıl edin..)

Şimdi bazıları çıkıp çatal bıçakların kesici olmadığını da söyleyebilir. Ancak örneğin Türk Hava Yolları CIP’deki bıçaklar kesinlikle sivrileştirilemez fakat İGA lounge daki bıçaklar yoğunluğundan dolayı çok basit şekilde, kısa sürede sivrileştirilebilir. Ve asıl risk olan bunlar. Bir şeyleri tam manasıyla yapmak istiyorsanız bakar kör gibi dolaşmayın.












PİLOTLARDAN SONRA TEKNİSYENLER….

Türkiye’de yetişmiş milli değerlerimizi gün geçtikçe kaybediyoruz. Havacılık alanında okullarımızdaki eğitim seviyesi çok iyi. Bunu gören yabancı milletler de öncelikle pilotlarımıza kancayı takmaya başlamışlardı. Gün geçtikçe gördük ki şimdi de sıra teknik personele geldi. Onlarca kişi yurt dışındaki şirketlerle anlaşma yaptı. Şu anda oturum izinlerini bekliyorlar. Şirketlerin uyguladığı yanlış maaş politikası sebebiyle yakında uçak bakımı yapabilecek ehli teknisyen bulamazsak şaşırmayın. Umarım hata üstüne hata yapmaktan bir gün vazgeçilir.

TİS BEKLEMEDE…

THY yönetimi ile Hava-İş sendikasının son görüşmesinin ardından herhangi bir gelişme yaşanmadı. Gelen maillerde ve telefonlarda sürekli olarak bu soruluyor. Ancak toplu cevap vermek istersem inanın ben de bilmiyorum. Sadece çözümün Cumhurbaşkanlığı makamında olabileceğine ihtimal veriyorum. Gerçi bu ihtimalle de hem THY Yönetimi hem de sendika, personel gözünde yine değer kaybedecektir. Bunun örneğini daha önce yaşamıştık. Umarım taraflar bir an önce uzlaşma sağlar.

KATEGORİZASYON

Hava Trafik Kontrolörlerinin sorunlarını her hafta dile getirmeye çalıştım. Ama duyumlarıma göre kategorizasyon meselesi almış başını gitmiş. Arkadaş yapmayın etmeyin. Bu kadar da dar bakmayın. Neyi neye göre sınıflandıracaksınız. Haa trafiğe göre yapmaya kalksanız yine hata yaparsınız. Zaten her şey saçmayken daha da saçmalamaya gerek var mı? Ne olur şu konuyu yurt dışında nasıl oluyor diye bir araştırın.

Tek bir kalemle atılacak kategorileştirme tüm çalışanları alt üst eder. DHMİ’nin ve TCDD’nin özelleşeceği zaten ön görülüyor. Bari başına atanacak kişi, işinde tecrübeli biri olsun. Yönetim kurulunda da her birimden birileri yer alsın. Görüşleri alınsın. Örneklerle tartışılsın.

Problemlerin çözümü yeni problemler üretmek olmasa gerek…

SERDAR BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

GÜVENLİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Vasıfsız ~ 2 ay önce
Grev yapamıyorsun. Sendika vasıfsız yöneticiler vasıfsız. Al gülüm ver gülüm günler geçiyor herkes yarı maaşa çalışıyor. Huzur yok düzen yok adalet yok. Herkes bekliyor ama aksiyon sıfır şirket sana niye versin, sesi çıkmayan köleler olarak çalışılıyor. Şirkette karakter olsa tüfe zamlı maaş yatırırdı sonra farkı ayarlardı 50% nin altında zam alan mı var. Mide bulandırıcı bir yer burası çalışmaktan midem bulandı artık. İlk fırsatta gideceğim geniş gövde sizin olsun, orası da aynı sanki çok mu farklı. Sendikacı da bekliyor resi arasın da yaransın diye. Sana artık dayanışma da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 2 ay önce
Havacı olduda bir biz olamadık Havacılık elektriği Havacılık güvenliği Havacılık mekaniği Havacılık tıbbı Havacılık uzmanları Havacılık çalışanları Havacılık ulaştırmacıları Havacılık şeysi yaz babam yaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben bir pilot olarak ~ 2 ay önce
Ben bir pilot olarak gidiyorum.Bu hafta..artik borsadan da dolardan da isimin diisnda maasim deger kaybetmesin diye disarida harcadigim mesaiden de bikmistim ki ...sirketim maas zammimi vermedi.Kim oldugunu biliyorsunuz.Icimden beddualar ...belalar okudum ama sinirim gecmedi.sonra kendimden utandim ben niye buna dayaniyorum ki dedim...umarim teknik arkadaslar da beklemez ve basar giderler...lanet olsun boyle yoneticye de sendikaya da ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 2 ay önce
Maaş zam farkını bekliyorum. Hakkımı almadan gitmem bir kuruşumu içerde bırakmam. Onun haricinde Abbas Reiser.
B kapısındaki ~ 2 ay önce
Titizlik Adliyelerde yok avmlerde yok harbi çok saçma hele sabah ve gece vardiyalari tam bir rezillik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 2 ay önce
Bu çatal bıçakların aynısı uçakta business class yolcularına da veriliyor. Pilotlara ipadi çalıştır diye bir zihniyetten bahsediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahat bıraksınlar... ~ 2 ay önce
Hep söylüyorum, çalışanı emekçiyi rahat bırakın! Herkes işini biliyor, işini rahat kafayla yapsın! Havacılıkta yapılacak yanlışların telafisi ya çok zor olur ya hiç olmaz! İnsanları bezdirdiler! Üç kuruşumuza göz diktiler! Dünya havacılığında üst sıralara oynamak isteyenler, çalışanın hakkını vermek zorunda! Her işin bir oluru var. Bizim hakkımız 10 ise, kimseden 15 istemiyoruz! Lakin mevcut şartlarda hakkımız 8'e düşerse, düşürenler sonucuna katlanır! Artık kimseden korkum kalmadı Serdar Bey! İsteyen beni İP'den bulsun işten atsın! Onurumla her yerde çalışırım! Ya da biraz gururları varsa, isteyene tazminatını versinler, çıkmak isteyen çıksın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taima ben anlamadım sen bi cevap yaz alta ~ 2 ay önce
Açıklamanızda Norveç ve Yunanistan işletmeyi ansp den ayırdı bir biz kaldık dediniz eyvallah ama sitelerinde şu iş ilanları var bu ne ayak? https://2061.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4768620188language=nb&link_source_id=0 https://2061.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4761634129?language=nb&link_source_id=0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahh canım ~ 2 ay önce
Sevsinler sizi ne çok düşünürlermiş atco kardeşlerini huzuru bulacaksınız az kaldı düşünceli arkadaşlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel şarkı :p ~ 2 ay önce
Sardı korkular gelecek yıllar Düşündüm sensiz nasıl yaşanacaklar Gözlerimde canlanırken yaptığın haksızlıklar Güçlendim herşey bambaşka olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az kaldı ~ 2 ay önce
Önümüzdeki ayın sonunda yerel seçim..akabinde 2028' e kadar herhangi bir seçim yok.. Kurumun mevcut yapısının değiştirilmesi, seyrüsefer ve işletme hizmetlerin ayrılması hem çalışan hem de ülkemiz için daha iyi olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000