15 Ocak 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • SINAV AZRAİL İLE KARŞILAŞTIKTAN HEMEN SONRA VERECEK OLAN DEMİŞTİ DERSİN / İZ.
  • Ülkemiz hemen her konuda dışa bağımlı ve turizm de en önemli döviz bazlı gelir kaynağımız belki de ve bu sektörde oldukça ciddi sayıda insanımız çalışmakta eğer Thy personeline yeşil pasaport verilirse o zaman otel,acenta vs gibi yerlerde çalışanlara da verilmesi gerekir böyle olunca da işin cılkı çıkar. Hususi pasaportumuzun güçlü olmaması ticari ve turistik en fazla iş yaptığımız gelişmiş ülkelere vizesiz gidememiz sonucu birilerine ayrıcalık tanınması insanların birbirine düşmesine de sebep oluyor ne yazık ki. Bunun böyle olmasının sebebi de ülkeyi yönetenlerdir bu da başka bir gerçek.
  • Bence siyah pasaport isteyin. Bu ne yüzsüzlük ya! Şimdi buna da birsürü yazan olur. Ya insanlar minimum 10 sene devlet memuru olarak hizmet verip hak kazanıyor. ‘DEVLET MEMURU’ yani özel sektör çalışanı değil!!!!. Kendini nasıl bir dev aynasında görüyorsun ?
  • Her şeye iğne den ipliğe zam geliyor ocak ayı gelmeden biz zamlı maaşı subattta alıyoruz bu haksızlığın daniskasi kara düzen bitsin yıkılsın dünya kopsun kıyamet her yer düz olsun
  • Devletin kendi memuru hariç hiç kimseye yeşil pasaport verilmemeli.
  • HERKESİ KENDİN GİBİ KOYUN MU SANDIN İTAAT EDİN DİYORSUN YALAMA İYİ YALA YOKSA KEMİK ATMAZLR
  • Sizin yerinizde olsam hesap sormaya kalktını devletin verdiği yeşil pasaportu iade ederdim.Daha devletlerle hükümetlerin farkını bile bilmeyen birisine bence fazla olmuş bu hak.Burada yazarın gayet mantıklı bir şekilde THY çalışanlarının vize engeline takılmaması için hatırlattığı bir sorunu nereden nereye getirmişsiniz.Ekonomik gücünüz olmadığı için kullanamadığınızı belirtmişsiniz.Demekki gücünüz olsa haksızlık adaletsizlik söylemlerini unutup hususi pasaportunuzla gezip tozacaksınız.
  • Dünyada havacılık sektöründe maaşlar ne ise tam olarak yarısını alıyor TK çalışanları. Emirates 12 maaş prim verdi çalışanlarına ve birçok büyük havayolu şirketi de 6 maaşlık primler dağıtı. Primde bile dünya standartlarının yarısını reva görüyor TK yönetimi personele. Sendika ise bu gerçeğe rağmen körler sağırlar birbirini ağırlar tarzında yönetimle el ele kol kola hareket ediyor. Olan yine emekçi mazlum personele oluyor. Not: Yöneticiler dünya standartlarında maaş ve prim alıyorlar tabi ki :))
  • Sen Devlettin bayrak taşıyıcısında çalış yeşil pasaport alma hak görülme bu bizim ayıbımız ben öyle düşünüyorum
  • İtiraz edecekseniz ama maalesef taviz tavizi doğurur. Herkesi sarı öküz hikayesini okumaya davet ediyorum. Aksi takdirde özellikle Avrupa Yeşil pasaporta vize istemesi yakındır. Devlet memurları hariç hiç kimseye verilmemelidir.

SINAV

Öğrencilik yıllarından başlarız sınavlara… Ama hiç kuşkusuz en büyük sınav hayatta kalabilme, insanca yaşama, başarı ve adaletli olabilmektir.

Yeni toplu iş sözleşme dönemlerine girildi. İlk toplantılarda bu işin bitmesi pek tabi güzel bir hayaldi. Geçen haftaki çağrımda iş veren tarafının vicdanlarındaki enflasyona göre iyi bir artış yapmasını dilemiştim. Şimdi burada her iki taraf için de büyük bir sınav var. Sendikalar gerçekten haklarınızı koruyup, hak ettiklerinizi alacaklar mı? Ya da iş veren gerçekten vicdanlı davranıp, hak ettiğiniz değeri sizlere verecek mi?

Bugün Avrupa ülkelerine baktığımızda havacılık sektöründe bizler kadar iddialı olamasalar da pilotundan kabin memuruna, yer hizmetlerinden, bagaj taşıyıcısına kadar sektörün her çalışanına insanca yaşayabilecekleri, özgürce alışveriş yapabilecekleri, çocuklarının geleceğini garanti altına alabilen, kolayca ev ve araba sahibi yapabilen, kaygı taşımayacakları bir ücret veriyorlar.  Biz de tatil yapmayı geçin kirasını nasıl ödeyeceğini düşünen çalışanlar ağırlıkta… Varın hesabını siz yapın!

Türkiye havacılık sektöründe ilerlerken neden çalışanlar aynı ölçüde bir kazanç elde etmesin? Yolcu sayılarındaki ve mali tablolar ortada. Lütfen şu toplu iş sözleşmelerini herkes yakından takip etsin. Kim neyi elde edebiliyor, kim neyi veriyor herkes görsün. Görün ki ona göre sizler de aksiyonunuzu alın.

ERKEN REAKSİYON

Boeing yine B737 MAX kriziyle uğraşırken, okurlarımdan biri bana 2021 yılında yazdığım bir köşe yazımı hatırlattı. 29 Mart 2021’de GÜNAYDIN başlıklı yazımda B737 MAX tipi uçaklar hakkında  “Ekonomik şartların ağır bastığı günümüz şartlarında hangi kurum ne onay vermiş olursa olsun şahsen bu uçaklara henüz binme taraftarı değilim. Ve şirketlerden de bu uçağı tercih etmeyen yolcuları için bir alternatif yol sunmalarını beklerim. Önümüzdeki günlerde bu yönde adım atılıp atılmayacağını da göreceğiz.” yazmıştım. Bugün geldiğimiz noktada MAX-9 tipi uçaklarda da problem çıktı. Ve buradan bir beklentimi daha yazmak isterim. İncelediğim kadarıyla ilerleyen dönemde teslimatları yeni başlayacak B777X’de de bazı problemlerle karşılaşılabilir. Sipariş verirken temkinli olmakta yarar var.

İlker Aycı yönetimindeki Türk Hava Yolları, B737 MAX-8 kazalarından sonra çok geç reaksiyon almış, uçuş yasağı olan uçakları bir de Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na göndererek orada parka çekmişti. Buna bile ses yükseltmiştim. Olmaz olmaz, ya sevki sırasında bir kaza kırım olsaydı?

Prof.Dr.Ahmet Bolat yönetimindeki Türk Hava Yolları ise, Alaska Havayolları olayından sonra çok hızlı karar alarak uçakları seferden çekti. Doğru, yerinde ve hızlıca alınmış bir karar. Ayrıca güvenliğin ön planda tutulduğunu da tüm yolculara göstermiş oldular. Bununla birlikte uçakların yerde kaldığı her saat için Boeing’den ayrıca tazminat talebinde bulunulması gerekir. Sonuçta Türk Hava Yolları ticari bir şirket. Yaptığın üründe hatalar bulunuyor ve bu hatalar bir risk doğuruyorsa tazminatını da vereceksin!

THY BASIN MÜŞAVİRLİĞİNİN SINAVI

Türk Hava Yolları, bu ülkenin milli bir değeri ve bu değer hepimize ait. Geçen haftada yazdığım üzere kişilerin şahsi çıkarları veya egoları üzerinden yaklaşımlarda bulunulamaz. Türkiye’de hiç kimseye reklam vermiyoruz denilip, el altından kıyaya köşeye yerleştirilen reklamlar, dağıtılan ücretsiz biletler sektördeki herkesin malumu. Ve bu durum gün geçtikçe öfkeyle harmanlanıyor.

THY basın müşavirliği her ne olursa olsun kalkıp bazı haber merkezlerine bülten ambargosu uygulayamaz. Bazı kişileri kayıramaz. Ahbaplarına reklam verip ücretsiz biletler dağıtamaz! Tekrar söylüyorum bu şirket size babanızdan kalan bir şirket değil! Sınav sonucunuz başarısızlığa çıkacak. Bu üç harfli şirkette böyle yaparsanız, başka üç harfli şirkette ne yaparsınız merak ediyorum. Hayalinizi bozmak gibi olmasın… Benden size bir ağabey tavsiyesi, adaletli olun! Hem basına hem de üst yöneticilerinize karşı. Bir zamanlar çarşaf çarşaf yazdığınız İlker Aycı haberleri gibi bari bir tane Ahmet Bolat haberi paylaşın, değil mi?

HUSUSİ PASAPORT

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, milletvekilleri ve basın mensupları, ekiplere hususi pasaport verilmesi konusunu sıklıkla dile getirdi. Nedenlerini ve yararlarını anlatmaya sürekli anlatmaya çalıştık.

Her nedense kanun maddesinde yapılacak ufak bir düzenleme yıllardır yapılmıyor. Ve işin garibi, bu değişikliği yapabilecekler hem pilotlarla hem kabin memurlarıyla hem de ATC’ler ile sürekli bir aradalar. Ekiplere kuru kuru teşekkür edileceğine neden kanayan yaralarına merhem olunmuyor?

Bu işin mutfağında olan pilotlara, kabin memurlarına ve hava trafik kontrolörlerine hususi pasaport verilmesi neden birilerine anormalmiş gibi geliyor? Olur olmadık kişilere hizmet pasaportu verileceğine, hak edene hak ettiği pasaportu verin!

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim.

SERDAR BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SINAV

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

ASIL ~ 3 ay önce
SINAV AZRAİL İLE KARŞILAŞTIKTAN HEMEN SONRA VERECEK OLAN DEMİŞTİ DERSİN / İZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil yeşil ~ 3 ay önce
Ülkemiz hemen her konuda dışa bağımlı ve turizm de en önemli döviz bazlı gelir kaynağımız belki de ve bu sektörde oldukça ciddi sayıda insanımız çalışmakta eğer Thy personeline yeşil pasaport verilirse o zaman otel,acenta vs gibi yerlerde çalışanlara da verilmesi gerekir böyle olunca da işin cılkı çıkar. Hususi pasaportumuzun güçlü olmaması ticari ve turistik en fazla iş yaptığımız gelişmiş ülkelere vizesiz gidememiz sonucu birilerine ayrıcalık tanınması insanların birbirine düşmesine de sebep oluyor ne yazık ki. Bunun böyle olmasının sebebi de ülkeyi yönetenlerdir bu da başka bir gerçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o zaman devlet memurlarına da verilmesin ~ 3 ay önce
öğretmen neden yeşil pasaport alıyor kardeşim. yurtdışına çıkmasını gerektirecek bir iş mi yapıyor? polis neden alıyor? asker neden alıyor? görev gereği çıkacaklara zaten gri pasaport veriliyor. ama zevkine çıkacaklar sırf devlet memuru diye torpilli ise, vergisini veren herkese verilmeli. vergimle maaşını alan memur benden daha makbul devlet nazarında. zaten çoğu bir halta yaramıyor. birde makbul sınıf olarak ödüllendiriliyorlar.
Gözü aç milletiz ~ 3 ay önce
Bence siyah pasaport isteyin. Bu ne yüzsüzlük ya! Şimdi buna da birsürü yazan olur. Ya insanlar minimum 10 sene devlet memuru olarak hizmet verip hak kazanıyor. ‘DEVLET MEMURU’ yani özel sektör çalışanı değil!!!!. Kendini nasıl bir dev aynasında görüyorsun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaydırıgubbak Cemile ~ 3 ay önce
Devlet memurundan daha fazla devlete desteği olduğundan olabilir mi mesela?
Cemile hanım a ~ 3 ay önce
Bu ülkede her vatandaşın devletine kendi çapında faydası var. Devlet milletiyle emeğiyle emekçisiyle bir bütündür. Sen kimsin kendini ne zannediyorsun? Fayda sağlıyosan ülke şartlarının üzerinde de para kazanıyorsun. Asgari ücretle terörist avlamıyosun? Çok konuşma şükür et haddini bil
:) ~ 3 ay önce
Asıl sen memuru ne zannediyorsun? THY ülkeye en fazla döviz sokan şirket ve bu şirketin çalışanları devlet memurlarının %95'inden daha fazla değer yaratıyor.
Haksızlık ~ 3 ay önce
Her şeye iğne den ipliğe zam geliyor ocak ayı gelmeden biz zamlı maaşı subattta alıyoruz bu haksızlığın daniskasi kara düzen bitsin yıkılsın dünya kopsun kıyamet her yer düz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılmıyorum ~ 3 ay önce
Devletin kendi memuru hariç hiç kimseye yeşil pasaport verilmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ye itaat edin diyen koyuna cevap ~ 3 ay önce
HERKESİ KENDİN GİBİ KOYUN MU SANDIN İTAAT EDİN DİYORSUN YALAMA İYİ YALA YOKSA KEMİK ATMAZLR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İade ettiniz mi yazana yazana ~ 3 ay önce
Sizin yerinizde olsam hesap sormaya kalktını devletin verdiği yeşil pasaportu iade ederdim.Daha devletlerle hükümetlerin farkını bile bilmeyen birisine bence fazla olmuş bu hak.Burada yazarın gayet mantıklı bir şekilde THY çalışanlarının vize engeline takılmaması için hatırlattığı bir sorunu nereden nereye getirmişsiniz.Ekonomik gücünüz olmadığı için kullanamadığınızı belirtmişsiniz.Demekki gücünüz olsa haksızlık adaletsizlik söylemlerini unutup hususi pasaportunuzla gezip tozacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İade ettiniz mi yazana cevap ~ 3 ay önce
Öncelikle pasaport verme olayı devlet işidir hükümet değil önce onu öğren öyle ahkam kes sonra da yazılanları gözünle oku başka yerinle değil,şartlar iyi olsa da kullanmayı düşünmüyoruz yazmışız daha ne yapalım sokağa çıkıp pasaportu mu yakalım ? Ayrıca Thy personelinin vatandaşlardan ne ayrıcalığı var,havacılık,turizm veya yurtdışı ile alakalı bir tek onlar mı çalışıyor?
Finansal Havacı ~ 3 ay önce
Dünyada havacılık sektöründe maaşlar ne ise tam olarak yarısını alıyor TK çalışanları. Emirates 12 maaş prim verdi çalışanlarına ve birçok büyük havayolu şirketi de 6 maaşlık primler dağıtı. Primde bile dünya standartlarının yarısını reva görüyor TK yönetimi personele. Sendika ise bu gerçeğe rağmen körler sağırlar birbirini ağırlar tarzında yönetimle el ele kol kola hareket ediyor. Olan yine emekçi mazlum personele oluyor. Not: Yöneticiler dünya standartlarında maaş ve prim alıyorlar tabi ki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil Pasaport ~ 3 ay önce
Sen Devlettin bayrak taşıyıcısında çalış yeşil pasaport alma hak görülme bu bizim ayıbımız ben öyle düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil pasaport?? ~ 3 ay önce
İtiraz edecekseniz ama maalesef taviz tavizi doğurur. Herkesi sarı öküz hikayesini okumaya davet ediyorum. Aksi takdirde özellikle Avrupa Yeşil pasaporta vize istemesi yakındır. Devlet memurları hariç hiç kimseye verilmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 3 ay önce
İtiraz edeceğim çünkü işe başlayana kadar zaten sahip olduğum bir haktı, ebeveynleri hayatının 30’ar yılını devlete adamış ve ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketinde üniformayı gururla giyen birisi olarak kusura bakmayın evet bu hakkı istiyorum.
Km’ye ~ 3 ay önce
Ebeveynin 30’ar yılını devlete adadı diye sana böyle bir hak mı doğuyor? Ebeveynin suç işlerse seni hapse atıyorlar mı ? Bu nasıl mantık nasıl beyin ?
Km'ye cevap ~ 3 ay önce
Yeşil pasaport isteyen devlet memuru olsun. Yeşil pasaport, en az 10 sene devlete çalışmış vatandaşına devletin kefil olmasıdır. Hosteslere kefil olacaksa diğer havayolu lirketleri de aynı taleple gelir ve kapsamı genişletildikçe güvenilşrliği sorgulanmaya başllanır diper ülkeler tarafından. Yani, bencillik yapmayın. Boş da yapmayın.
Flyaway ~ 3 ay önce
Yok artık hostese yeşil pasaport….

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000