15 Ağustos 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Hey ana firma hiç yorulmadan tek iş havaalanini kontrol etmek ve çalıştırmak bu sayede oraya adım atan herkesten ücret alıyorsun %90 gelir %10 giderin var bir promosyon veremiyorsun bilerek vermiyorsunuz ne kadar da küçük ve hak yiyen şirketsiniz
  • maaşınızdan net %14 SGK primi kesiliyor. Sonra hazine desteği ve diğer kesinti kalemleri falan eklenince brüt ücretinizden totalde %20 gibi bir kesinti oluyor. Ama burada gelir vergisi yok. Çünkü sizin maaşınızın büyük kısmı gelir vergisinden muaf. Eğer bu avantajınız olmasaydı tüm bu kesintilerin üzerine bir de %35 lik bir vergi ödersiniz. Yani toplamda kesinti oranınız %55 lerde olurdu. Şimdi sessizce yerinize oturun. Ders bitmiştir
  • Sayın yöneticiler tüm promosyon ve ballı ödülleri tgs verirseniz oy için güzel çalışma olur.TGS çalışanlarının aklını parayla çelebilirsiniz bilginiz olsun.Thy milyonda verseniz bunlar size oy vermez:)
  • Yorumlara Bi Baktım da.. Devlet Bir Proje Yapacağı Zaman Öncelikle Projenin Kendisine Getirisine Bakar ! İkinci Husus Bana Göre AHL Yönetimi TAV Devlete Güven Veren Bir Kurum Değildi ! 2016 daki Saldırı Malum… Ve Dahası Bu Haberi Yapan Arkadaş Birşeyin Farkında mı Bilmiyorum. Ama AHL de Personeller Lağım Farelerinin İçinde Çalışıyor, Dinlenme Alanlarında Pislik İçinde Çayını Sigarasını İçiyordu. Ve bununla İlgili Hiçbir Çalışma Yapılmıyordu. Tuvaletleri Lavaboları Pislik İçinde Temizleniyorsa bir Yerler Kirli Paspaslarla Temizleniyordu Hatta Aynı Kirli Paspasla Klızetlerinn Temizlenmeye Çalışıldığına da Şahidim. Ulaşım Sorunu vs Bunlar Tabi ki Önemli Detaylar Önemli Şeyler Ancak 2,5 Yılda Yapılmış Bir Havalimanından Bahsediyorsunuz ve Açıldığı Günden bugüne Rekor Kıran Bir Yapı. Ulaşım vs Bunların Yapımı Beklenseydi 10 yılda tamamlanamaz ve Faaliyete Geçirilemezdi. Ve Ulaşım Olmamasına Rağmen Sizin Tabirinizle Kırılıyor bu rekorlar. Ve bildiğim Kadarıyla Gelen Yolcuların Yanlarında Uçağa Binecekleri Süreye Kadar Yiyip İçecekler Suyu Sandviçi vs yanlarında Getirmelerinde Bir Uygulama Söz konusu değil. Sadece Uçağa bineceği Kapıdan geçerken Yasak var. Saygılar.
  • Asıl sorun yeni bir yerin yapılması değil. İyi veya kötü olmasıda değil. Uzaklığı metrosunun olmaması, sandeviçinin pahalı, uçak biletinin üç katı olması da değil. Asıl sorun kafa diye taşıdığınız bir parçanızın içinde beyin olmaması. İçinizdeki kini nefreti yazmak için çok zaman harcadınız mı? Yada yazarak neyi elde ettiniz ki? Asıl sorun hazımsızlığınız. Onu da kininizi nefretinizi kusup rahatladığınız gibi yapabilirsiniz.
  • Her ay alınan tek maaslardan ortalama 10 Bin, çift maaşlardan ortalama 20 Bin TL gelir vergisi kesintisi oluyor. Bir işçi yıllık ortalama 200 bin TL gelir vergisi ödüyor. Bırakın küçük ölçekli esnafı büyük ölçekli bir çok firma bile bu tutarda gelir vergisi ödemiyor. 10 vergi 10 kira.. Ne kaldı geriye.. Maaşlar brüt olarak arttı diye şov yapmasın ne işveren ne sendika. Cebe girene bakarım kardeşim. Sendika bunun için var. Bunları TBMM'ye taşımak araştırmak için var. Rapor yapacaksanız bununla işçi yararına rapor yapın işveren yararına değil.
  • Her ay 500 TL aidat ödeyeceğinize 500 TL bireysel emeklilik yaparsanız 125 TL devlet katkısı artı fon getirisi ile birlikte her ay 500 TL'niz 750 TL olur. Her ay sendikaya ödediğiniz 500 TL aidat ise sizin için çöp, onlar için şatafatlı hayatlarına gelir kapısı.. Geç değil.
  • Promosyon TiS'e konu bir başlık değildir. Bu nedenle sendika olarak bir yaptırım uygulayamayız. İkili ilişkiler ile yapılabilecek bir çalışma olabilir ancak şirket yetkilileri ile aramızı bozmak istemeyiz. Aidat gelirlerimiz çok yüksek. Aidatlarınızı yemekle meşgulüz. Saygılarımızla.
  • Sendika ne işe yarar ?
  • Art niyet oldugu asikar ne anlatsan bos, bu siyasal islam capulcularinin allah cezalarini elbet bir gun verecek insallah

İSTPRO

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz hafta öyle bir açıklama yaptı ki tekrar tekrar okumaktan kendimi alamadım.

Sayın Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'ye 117 milyar Euro kazanç sağladığını açıkladı. Karaismailoğlu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Havalimanı'nın toplam yatırım bedelinin 10,25 milyar Euro olduğunu hatırlatarak, "Devletin cebinden çıkan '0' Euro. Toplam alınacak kira 26 milyar Euro. Açıldığından bu yana ekonomiye katkısı 80,7 milyar Euro. Sıfır harcama ile toplam 117 milyar Euro Türkiye'ye kazanç" dedi. Ne güzel değil mi? Peki Türkiye Cumhuriyeti kasasına giren rakam ne? Türkiye halkına bu havalimanı ne kadar hitap ediyor? Madem kar ediyor neden iki yıllık kira bedeli sözleşme sonuna eklendi?

Sayın Bakan açıklamasında tasarruf etkilerinden bahsederek, dört kalemi ön plana çıkarmaya çalışmış. Zamandan…? Akaryakıttan…? Çevreden…? ve diğer kalemlerden toplam olarak 246,4 Milyon Euro’luk bir kardan bahsedilmiş…

Peki…

Değeri paha biçilemez Atatürk Havalimanın pistleri kırıldı. Erken sözleşme iptal bedeli olarak TAV’a 389 Milyon Euro ödendi. Onca kapalı alan atıl duruma düşürüldü. Neden bunlardan bahsetmiyoruz? O pistleri tekrar yapmaya kalksak ne kadar maliyeti olacak?

Üst üste yıllarca ödül almış ve dünya sıralamasında en üstlerde yer alan havalimanını yıkarak başarı sağlandığını mı düşünüyorsunuz? Pes.

Atatürk Havalimanı eğer mevcudiyetini sağlayabilseydi ve eş zamanlı olarak 3 havalimanı da çalıştırılsaydı, liderin kim olacağını hepimiz biliyoruz. Yolcular için ayrı bir sorun, yer hizmetleri için ayrı sorun, uçuş ekipleri için ayrı sorun… Sadece şuradan pay biçin. Yeni bir havalimanı yapılırken ilk olarak metro ve diğer ulaşım sorunları ortadan kaldırılır. Ama bizde tam tersi. Biz yapalım gelen her türlü gelir. Tamam gelelim gelmesine de hiç olmazsa bir sebil su koyun terminal binasına. Bir su bir sandviç almaya kalksanız  otuz lira civarında suya, yüz yirmi lira civarında iki salam bir dilim peynire ücret ödemek zorunda bırakılıyorsunuz. Hizmet bu mu? Daha yeni yaptığınız terasların bile kaçıncı kez tadilat gördüğüne tanıklık ettim. Keza girişte en alt kattaki matkap sesleri de içler acısı. Biraz insaf…

İstanbul Havalimanı içerisinde bulunan abdest alma yerlerinden tutun, kira ücretlerine, kiracıların tadilat masraflarından tutun, otoparka kadar birçok kalemde problem devam ediyor. Eee bunları düzeltmek de pek tabi İGA yöneticilerine düşer. Ve elbetteki denetimlerin de ilgili bakanlıklarca yapılması gerekir. Yalnızca rakamlar sunarak olmamalı bu işler değil mi? Rakamlara bakacak olursak Atatürk Havalimanı ile mukayese etmemiz lazım ama buna hakikaten hacet yok.

Havalimanı böyleyken havayolları da ücretlerini sürekli olarak yüksek tutuyor. Son olarak Amerika’dan gelen bir ekonomi Profesörü yakınımın Türk şirket yerine yabancı bir havayolunu tercih etmesi üzerine “Niye” diye sordum. Elbette fiyatın yüksek olması sebebini gösterdi. “Türk şirketten bir bilet alıncaya kadar üç bilet alabiliyorum” cevabını aldım. Ekonomik şartlar sebebiyle ulaşım ücretlerine gelen zamlar zaten yerli yolcuları dara düşürmüştü. Umarım fiyat politikaları sebebiyle de yabancı yolcuları kaybetmeyiz.

Promosyon Çalışanın Hakkı

Geçtiğimiz dönemde bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu. Emeklilerin bankalarla anlaşmaları sonucu yedi bin Türk Lirası üzerinde bir meblağ hesaplarına yattı. Ancak bir husus unutuldu. 2007 yılında çıkartılan 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu görevlilerine aylık maaş ve diğer hak edişlerinin yatırıldığı bankalar tarafından promosyon ödemesi yapılmasının önü açılmış, uygulama daha sonra kamu-özel tüm emekliler için de yaygınlaştırılmıştı. Neden Türk Hava Yolları’nda bu durum atlandı?

Yetkili sendikanın asli görevi çalışanların hakkını savunmaktır. Ancak buna rağmen HAVA-İŞ’ten bu konu hakkında ne bir açıklama ne de bir girişimde bulunulmadı. Hava-Sen ise bu konuyu gündemde tutarak dikkatleri meclise kadar sokmayı başardı. Hatta bana kalırsa TGS’nin 24600 TL tutarındaki promosyon ücretleri de bu sayede kazanıldı. Ümit ediyorum ki, özel sektörün kira ödemelerini erteleyen ve rakamlarla arası çok iyi olan yetkililer, en kısa zamanda promosyon rakamlarıyla da ilgilenirler. ÇÜNKÜ BU ŞİRKETİN DEĞİL, PERSONELİN HAKKIDIR!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

İSTPRO

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

İga promosyon ~ 1 yıl önce
Hey ana firma hiç yorulmadan tek iş havaalanini kontrol etmek ve çalıştırmak bu sayede oraya adım atan herkesten ücret alıyorsun %90 gelir %10 giderin var bir promosyon veremiyorsun bilerek vermiyorsunuz ne kadar da küçük ve hak yiyen şirketsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bordro okumayı bilmeyen cahillersiniz ~ 2 yıl önce
maaşınızdan net %14 SGK primi kesiliyor. Sonra hazine desteği ve diğer kesinti kalemleri falan eklenince brüt ücretinizden totalde %20 gibi bir kesinti oluyor. Ama burada gelir vergisi yok. Çünkü sizin maaşınızın büyük kısmı gelir vergisinden muaf. Eğer bu avantajınız olmasaydı tüm bu kesintilerin üzerine bir de %35 lik bir vergi ödersiniz. Yani toplamda kesinti oranınız %55 lerde olurdu. Şimdi sessizce yerinize oturun. Ders bitmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 2 yıl önce
Bu söylediğin kabin kokpitte. Yerdekilerin suçu ne.. Yer personelini neden bu kapsama aldırmak için çalışmıyorsunuz. %35 dilimde vergi ödemek durumunda kalan 5000 e yakın üyeniz bulunuyor. Bunlar için ne yapıyorsunuz? Bizim aidatlarımizla oradasiniz bize saygısızlık edip hakaret edesiniz diye değil cahil ucuz pislik.
TGS ~ 2 yıl önce
Sayın yöneticiler tüm promosyon ve ballı ödülleri tgs verirseniz oy için güzel çalışma olur.TGS çalışanlarının aklını parayla çelebilirsiniz bilginiz olsun.Thy milyonda verseniz bunlar size oy vermez:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TgsLee ~ 2 yıl önce
Primden Promosyondan Bahsederken Tgs den bahsetmen çok ucuz bi hareket :) Tgs Personelinin. 2,5 yıllık ikramiye kesintisi neden Rahatsız Etmedi seni ? ;)
Sayın satıcı. ~ 2 yıl önce
Serefiniz kaç TL ?
TgsLee ~ 2 yıl önce
Yorumlara Bi Baktım da.. Devlet Bir Proje Yapacağı Zaman Öncelikle Projenin Kendisine Getirisine Bakar ! İkinci Husus Bana Göre AHL Yönetimi TAV Devlete Güven Veren Bir Kurum Değildi ! 2016 daki Saldırı Malum… Ve Dahası Bu Haberi Yapan Arkadaş Birşeyin Farkında mı Bilmiyorum. Ama AHL de Personeller Lağım Farelerinin İçinde Çalışıyor, Dinlenme Alanlarında Pislik İçinde Çayını Sigarasını İçiyordu. Ve bununla İlgili Hiçbir Çalışma Yapılmıyordu. Tuvaletleri Lavaboları Pislik İçinde Temizleniyorsa bir Yerler Kirli Paspaslarla Temizleniyordu Hatta Aynı Kirli Paspasla Klızetlerinn Temizlenmeye Çalışıldığına da Şahidim. Ulaşım Sorunu vs Bunlar Tabi ki Önemli Detaylar Önemli Şeyler Ancak 2,5 Yılda Yapılmış Bir Havalimanından Bahsediyorsunuz ve Açıldığı Günden bugüne Rekor Kıran Bir Yapı. Ulaşım vs Bunların Yapımı Beklenseydi 10 yılda tamamlanamaz ve Faaliyete Geçirilemezdi. Ve Ulaşım Olmamasına Rağmen Sizin Tabirinizle Kırılıyor bu rekorlar. Ve bildiğim Kadarıyla Gelen Yolcuların Yanlarında Uçağa Binecekleri Süreye Kadar Yiyip İçecekler Suyu Sandviçi vs yanlarında Getirmelerinde Bir Uygulama Söz konusu değil. Sadece Uçağa bineceği Kapıdan geçerken Yasak var. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaş ~ 2 yıl önce
peçete al ağzının kenarlarını sil, bulaşmış
Yazara ~ 2 yıl önce
Asıl sorun yeni bir yerin yapılması değil. İyi veya kötü olmasıda değil. Uzaklığı metrosunun olmaması, sandeviçinin pahalı, uçak biletinin üç katı olması da değil. Asıl sorun kafa diye taşıdığınız bir parçanızın içinde beyin olmaması. İçinizdeki kini nefreti yazmak için çok zaman harcadınız mı? Yada yazarak neyi elde ettiniz ki? Asıl sorun hazımsızlığınız. Onu da kininizi nefretinizi kusup rahatladığınız gibi yapabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzde yüz ~ 2 yıl önce
Kadri sen misin? Senden başkası burayı savunmaya geçmezde:))
Vergi Yükü ~ 2 yıl önce
Her ay alınan tek maaslardan ortalama 10 Bin, çift maaşlardan ortalama 20 Bin TL gelir vergisi kesintisi oluyor. Bir işçi yıllık ortalama 200 bin TL gelir vergisi ödüyor. Bırakın küçük ölçekli esnafı büyük ölçekli bir çok firma bile bu tutarda gelir vergisi ödemiyor. 10 vergi 10 kira.. Ne kaldı geriye.. Maaşlar brüt olarak arttı diye şov yapmasın ne işveren ne sendika. Cebe girene bakarım kardeşim. Sendika bunun için var. Bunları TBMM'ye taşımak araştırmak için var. Rapor yapacaksanız bununla işçi yararına rapor yapın işveren yararına değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidat ~ 2 yıl önce
Her ay 500 TL aidat ödeyeceğinize 500 TL bireysel emeklilik yaparsanız 125 TL devlet katkısı artı fon getirisi ile birlikte her ay 500 TL'niz 750 TL olur. Her ay sendikaya ödediğiniz 500 TL aidat ise sizin için çöp, onlar için şatafatlı hayatlarına gelir kapısı.. Geç değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 2 yıl önce
Sendikadan kafamıza göre cikabikiyormuyuz
Bak şimdi sivri zeka ~ 2 yıl önce
Öyle yadA böyle elimizde bir tis var. Sendikadan çıkmak, tis e taraf olmamak demek. Tis e taraf olmayan bir işçiye, şirket kıdem tazminatı bile ödemek zorunda değil. Sen o olmayan zekânı kendine sakla.... Bizde farkındayız herşeyin. Ama ülkedeki bu yönetim sisteminde yapacak birşey yok. Alacağın bir grev kararının, sarayın tek bir imzası ile iptal edileceği bir ortamda şirket arkasındaki gücün farkında olarak oynuyor. Şimdi al o olmayan zekânı ve git.
Sivri Zeka ~ 2 yıl önce
Kamyoncunun paralı askeri iyi dinle. Şirket sendikaya üye veya değil herkese eşit ödemeye yapıyor. Yok kıdem vermezmis bugüne kadar zamları kim verdi %60 zammı kim verdi sen ki aldın. Masaya %50 teklif ile gittiginizi İlker Bey'in %50 az 60 verelim demesi üzerine hemen kabul edip kendi başarınız gibi lanse ettiğinizi sağır sultan biliyor. Bugüne kadar personel aleyhine tek bir kazancınız olmadı. Ne aldıysak şirket verdi ne kaybettiysek şirket aldı. Siz hep aidat sendikası oldunuz aidat topladınız aldığınız aidatlar ile arsa aldınız daire aldınız. Ucuzsunuz. Cahilsiniz.Emek hırsızısınız.
Hava-İs ~ 2 yıl önce
Promosyon TiS'e konu bir başlık değildir. Bu nedenle sendika olarak bir yaptırım uygulayamayız. İkili ilişkiler ile yapılabilecek bir çalışma olabilir ancak şirket yetkilileri ile aramızı bozmak istemeyiz. Aidat gelirlerimiz çok yüksek. Aidatlarınızı yemekle meşgulüz. Saygılarımızla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN ~ 2 yıl önce
SANKİ TİSE KUNU OLAN HAKLARIMIZI SAVUNABİLİYORSUNUZDA YA BIRAKIN ALLAH AŞKINA HERGÜN BİR HAKKIMIZ ALINIYOR SAYENİZDE
Sendika ~ 2 yıl önce
Sendika ne işe yarar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlayana ~ 2 yıl önce
Art niyet oldugu asikar ne anlatsan bos, bu siyasal islam capulcularinin allah cezalarini elbet bir gun verecek insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000