02 Ocak 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız çok anlamlı bir seneye girdik. Herkesin yeni yılını bir kez daha tebrik ederim. Sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir yıl bizlerle olsun…

Havacılık sektörümüz gün geçtikçe güçlenirken, yılın son günü sosyal medya hesabımdan da yaptığım paylaşımla içimde daha da büyük umut oluştu. Milli bayrak taşıyıcı havayolumuz dünya sıralamasında ikinci sırada. Ve bununla kalmayıp, birinciliği hedefleyen Ahmet Bolat.

Daha önceki yönetim süreçlerinde rakip olarak bile iki şirketin adları yan yana getirilemezken, dünyanın zirvesine çıkma arzusunda bir şirket… Bu gurur tüm çalışanların…

Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür…

Dünya genelinde pandeminin etkisinden en hızlı bir şekilde çıkmayı başaran Türk Hava Yolları, 27. Dönem imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile de maaşları geçen seneden belirlemişti. Sendika ile imzalanan şartnameye göre 2023 yılının ilk ayında çalışanlara enflasyon farkı ve %1 lik maaş artışı, ikinci altı aylık dilimde de yine enflasyon farkı ile %1’lik bir artış sağlanacak.

Ancak günümüz şartlarına bakıldığında bu tutarlar ne yazık ki yeterli gelecek gibi görünmüyor. Şirketin de mali tablosundaki muazzam rakamlara baktığımızda üst yönetimin belirli bir iyileştirme yapmaması için bir neden göremiyorum.

Zamlar ortada… Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bile Resmî Gazete ’de yayınlanarak, değerlendirme oranın %122,93 yükseltildiği duyuruldu. Öte yandan yaşam maliyetleri, faturalar, ulaşım giderleri derken rakamlar daha da kabarıyor.

Hal böyle olunca da bugüne kadar her zaman çalışanın yanında bir duruş sergileyen Prof. Dr. Ahmet Bolat’tan beklentiler artıyor.

LOW COST’ta KAPIŞMALAR

Türkiye’nin dünyanın en büyük transfer merkezi haline geliyor olması ve şirketlerimizin başarıları, yurt dışı merkezli bayrak taşıyıcıların ve low cost havayolu şirketlerinin de dikkatini ziyadesiyle çekiyor.

Yolcuyu bir şekilde kazanabilmek adına da fiyatlarda düzeltmelere gidiyorlar. Bugünkü fiyatlarla Türkiye’den gidiş geliş Birleşik Arap Emirlikleri’ne 90 Euro’ya, İngiltere’ye 128 Euro’ya ya da Almanya’ya 120 Euro’ya bilet almak mümkün. Bu durum elbette yolcunun işine yarayacaktır. Ancak mühim olan, Türkiye’deki Low Cost şirketlerin de rekabete dahil olması. Aksi halde yolcu uçar gider…





Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

2023

Yorumlar

. ~ 1 yıl önce
Ocak ayında 100 saat üzeri uçuyoruz uykusuzluktan sürünüyoruz bu planlamayla kazı kırım kapıda ve kimse sesini çıkarmıyor çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeye ZAM ~ 1 yıl önce
Fazla uzağa gitmeye gerek yok, yeni havalimanına ulaşım sağlayan Havaist ücretlerine 2022 yılında yapılan zamlara bakınız ve ona göre hesabınızı yapınız. Malumunuz herkesin şahsi aracı veya servis imkanı yok ve havalimanına ulaşım için mecburen Havaist araçlarını kullanmak zorunda, ücret tarifelerine 2023 için henüz zam yazılmadı belki ama o da yoldadır. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ~ 1 yıl önce
her zaman çalışanın yanında tutum sergileyen Ahmet Bolat yazmışsınız Serdar bey. Klavyeniz mi sürçtü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arabami yikattim ~ 1 yıl önce
Benden 160 tl istediler, sasirdim gecen ay 110 tl idi, neden bu kadar artti dedim, beyefendi herseye yagmur gibi zam var dedi yikayici biz az bile artirdik, durum boyle, Ahmet Bolat gercekci ol, piyasa sartlari neyse bize okadar zam yapmalisin, yalan dolan Tuik vs degil, piyasa neyse gercek neyse o kadar zam yapmalisin, ulkemde hersey ne kadar artiyorsa o kadar beklentimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Bey ~ 1 yıl önce
Thy,el altından devlet desteği alan,kimsenin hesap sormadığı,vermediği,tarikat ve cemaatlerin çiftliği haline gelmiş,adı liyakatsizlik, haksızlık,adaletsizlik,mobbing ile anılan,hormonlu büyüyen,gerçek zarar ve giderlerini kimsenin bilmediği,fona aktarılmış bir şirket. Ve övdüğünüz zat da ilker gibi Thy'den haksız yere atılan ve işe dönüş ile sosyal hak davalarını kazanan yüzlerce insana yargıtayın da onamasına rağmen pas bilet ve emekli kartlarını vermiyor hatırlatırım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thyde mobbing ~ 1 yıl önce
Sirketimde En kolay en yaygin mobbing crm, birsey soylemeye kalk Crm in bozuk olur; iliskilerde samimiyet ve durustluk dibe vurdu
Hava iş Sendikası ~ 1 yıl önce
THY Hava iş Sendikası çalışanları için, yeni yılda alacağı enflasyon farkı (Temmuz - Aralık) yani yılın ikinci 6 ayını içeren fark, yarın TÜİK enflasyon raporu ile kesinleşecek ve ortalama zam farkı rakamı % 17-18 gibi yetersiz bir rakamda kalacaktır. Diğer sektörlerde çalışanlar (asgari ücret dahil) enflasyon farkı üzerine ilave yüzde 15- 20 - 25 gibi ilave farklar almasına karşı, Hava iş sendikasının enflasyon farkının üzerine + 1 ilave puan vermesi çok yetersizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sergio ~ 1 yıl önce
Ayrılın siz de sendikadan ne diye bselemeye devam ediyorsunuz size beş kuruş faydası olmayan adamları???
Cila tutmuyor.. ~ 1 yıl önce
Derecelendirme kuruluşlarına verin reklamı alın dereceyi.. öncekilerinin mirasi ile olan kazanımları da sahiplenmek kibirdir, kendini dev aynasında görmektir. Hele ki mütevazı ayakları atıyorsanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000