27 Mayıs 2008, Salı 07:44:35

Yeni şirket OpeanSkies ABD’den onay aldı

British Airways’in yeni yan kuruluşu olan OpenSkies Havayolu, operasyonlarına başlamak üzere Birleşik Devletler Ulaştırma Bakanlığından onay aldı.

British Airways’in yeni yan kuruluşu olan OpenSkies Havayolu, operasyonlarına başlamak üzere Birleşik Devletler Ulaştırma Bakanlığından onay aldı. Yeni havayolu, haziran ayından başlamak üzere, Paris Orly havalimanı ile New York JFK arasında uçuşlar gerçekleştirecek. 
 

Ulaştırma Bakanlığınca verilen bu resmi onay sonucunda, OpenSkies, hizmetleri için bilet satışlarına başlayabilecek.
Şirket, gelecek bu hafta, www.flyopenskies.com adresindeki web sitesi üzerinden ya da telefon ile, rezervasyonları kabul etmeye başlayacak. Ayrıca, OpenSkies için ba.com üzerinden ve British Airways codeshare uçuşları gibi, global dağıtım sistemlerini (GDS) kullanan seyahat acenteleri üzerinden de rezervasyon yapılabilecek.
Ulaştırma Bakanlığı, ayrıca, OpenSkies’ın, Fransız havayolu L’Avion ile olan codeshare anlaşmasını da onaylamıştır.  L’Avion’un kodu, Orly ile JFK arasında OpenSkies uçuşlarına eklenecektir.

OpenSkies Genel Müdürü Dale Moss, “Operasyonlarımıza başlamak üzere onay almaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve başvurumuzun incelenmesinde gösterdikleri özen ve dikkatli çalışmaları nedeni ile Ulaştırma Bakanlığına müteşekkiriz” dedi.

Moss, şöyle devam etti:  “OpenSkies anlaşmasının sonucunda kurulan ilk havayolu olarak, bu, ileriye doğru atılmış büyük bir adım; bizler, tarihe geçmek ve Atlantik üzerinde yeni bir endüstri standardı belirlemek arzusundayız.  Birkaç hafta sonra başlamak üzere, yolcularımıza, Paris ve New York arasında, sıcak, kişiye özel ve üst düzey bir yolculuk deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”

OpenSkies’a bir adet Boeing 757 başlanacak
OpenSkies, başlangıç safhasında, operasyonlarını bir adet Boeing 757 ile gerçekleştirecek.  İkinci Boeing 757’nin, bu senenin ilerleyen tarihlerinde, British Airways filosundan, OpenSkies’a katılması planlanıyor ve 2009 sonu itibarı ile toplam altı OpenSkies uçağı olması hedefleniyor. OpenSkies, Amsterdam, Brüksel, Frankfurt ve Milano da dâhil olmak üzere Avrupa şehirlerinden New York’a, ilave hatları da hizmete almayı planlıyor.
 

Yeni şirket OpeanSkies ABD’den onay aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000