24 Ekim 2016, Pazartesi 18:25:19

Coşkunyürek: "Türkiye'de pilot sayımız yeterli değil"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Biz şu anda 4 binin üzerinde yabancı pilot çalıştırıyoruz. Türkiye’de pilot sayımız yeterli değil. Uçaklarımızın hareket edebilmesi için pilotlara ihtiyacımız var." dedi.
  • AIRPORT HABER ,Habercilik yapmak istiyorsa kriz bahanesi ile hangi şirket kaç pilot çıkardı,uçuş okulunu bitirip işsiz olan kaç pilot var yayınlasın .Habercicilik yapacagına inanıyorum. Özellikle Sayın Murat Herdem..
  • Galiba bir yanlis var. O, 4000 degil 40000 olmasi lazim.
  • Pilot ihtiyacı olan yetiştirir hırsızlık yapıp adayın cebindeki parasını çalmaz.
  • mahkeme kararım elimde , şirket maddi durumundan dolayı dıyor. Al geri işe bakalım sıfır maliyet, eğitmeye harcamada yapmıcak şirket.Çok ah aldılar be
  • Sayın bakan : gerçekten Coşkun vede Yürekli ise, alsın haksız atılan pilotları da görelim Yürek yemek neymiş!!!!!!!! Ondan sonra yetıştır yeni pilot.kim ne der..
  • Karın ağrısı belli oldu bölüm açacakmış milleti nasıl düdüklerimin hesabını yapıyor. Kıçıkırık bir shyo nun harç parası bile Tıp tan fazlaydı bizim okuduğumuz dönemde.
  • Tk'da bile toplam pilot sayısı 4300.. 4000 yabancıyı kim nerde bulmuş?
  • Heralde ağam bizle dalga geçir.
  • Bu adam kimi yemeye çalışmış? Yunanistandamı bakan yardımcıymış acaba? Bulmuş karşısında garipleri güzel sallamış.
  • Abi, bende işsizim, şirket türk pilotu atıp Hertürlü zararlı yabancı pilotu almakla , kendi bindiği dalı kesmiyor mu? Yabancıya kira yardımı, lise mezunu olmasını kabul edıp türlü kolaylıklar saglarken, kendi insanını telef ediyor. yıllarca it dalaşı yaptığımız yunanlıyı uçur, Bunun adı Vatan Hainliğidir.

Bolu'nun Gerede ilçesinde, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun açılışına katılan Coşkunyürek, Türkiye'nin son 14 yılda hedefler koymuş bir ülke konumunda olduğuna değinerek, ülkeyi ileriye taşıyacak 2023, 2053 ve 2071 gibi hedefler bulunduğunu söyledi.

Coşkunyürek, kendilerine, Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer almasını sağlayacak hedefler koyduklarını vurgulayarak, "Bu ülkenin bu hedeflere ulaşabilmesi için eğitim en temel şartıdır. Eğitim alanında yapılacak çalışmalar en temel çalışmalar. Bu maksatla hükümetlerimiz 2002 den bu yana eğitim alanında daha fazla yatırım ve hizmet yapmak için büyük bir gayret gösterdi. 2002’den önce milli savunmaya harcadığımız bütçe eğitimden fazlaydı. Bugün hamdolsun eğitime harcadığımız bütçe daha fazla." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin eğitim alanında geldiği noktanın küçümsenmeyecek durumda olduğunu belirten Coşkunyürek, değişen ve gelişen dünyanın hızına ayak uydurmak için bu hedefleri yakalamak ve daha fazla yenilikler gerçekleştirmek gerektiğini bildirdi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un, Gerede'de sivil havacılık ile ilgili bir bölüm açma planından bahsettiğini aktaran Coşkunyürek, şunları söyledi:

"Burada sivil havacılıkla ilgili bir bölümün açılacağından bahsedildi. Biz şu anda 4 binin üzerinde yabancı pilot çalıştırıyoruz. Türkiye’de pilot sayımız yeterli değil. Uçaklarımızın hareket edebilmesi için pilotlara ihtiyacımız var. Uçak imalatı konusunda da hedeflerimiz var. Şu an 'Hürkuş' uçağımızı uçurduk. Buna da hem Avrupa’dan hem de gerekli yerlerden onaylar verildi. Şimdi milli uçağımızı da gerçekleştireceğiz."

Coşkunyürek, Türkiye'deki pilot eksikliğinin ortadan kaldırılması adına, başta AİBÜ olmak üzere tüm üniversitelerin uzay ve havacılık ile pilot yetiştirilebilecek bölümleri açması gerektiğini kaydetti.

- İkinci havalimanı tek kişilik ve özel uçaklara

Coşkunyürek, Bolu'ya 60-80 kişilik uçakların inebilmesi için bir havalimanı yapılması noktasında, bakanlık olarak çalışma yürüttüklerini ifade ederek, ancak Bolu'ya yapılması planlanan ikinci havalimanının sadece tek kişilik ve özel uçaklara yönelik olduğunu vurguladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Bolu’ya yapılacak 60-80 kişilik uçakların inebileceği havalimanının, Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığı dönemindeki talimatı doğrultusunda planlandığını anımsatan Coşkunyürek, şunları kaydetti:

"Buna ilk olarak Bolu’dan başlayalım demişti. Bunu gerçekleştireceğiz. Bunun için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bolu'ya yapılması planlanan ikinci havalimanı için belediye başkanımız da 'Biz de katkı veririz Abant yolu üzerinde Ömerler köyü mevkinde bir pist oluşturalım. Burada da tek kişilik uçakların veya sportif uçakların inebileceği bir pist oluşturalım.' dedi. Abant bölgesinde hem sportif maksatlı insanlar buraya geldiğinde Abant’ın güzelliğinden yararlansın, hem de tek kişilik uçak sahipleri de buraya iniş imkanı olsun istendi. Hem de orada park alanı oluşturacağız. Uçaklar indiğinde oraya park da yapabilecek. Oraya minik, küçük uçakların inebileceği bir alan yapılacak."

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hizmete açıldı.

Coşkunyürek: "Türkiye'de pilot sayımız yeterli değil"

Yorumlar Tüm Yorumlar (100)

Haber ~ 7 yıl önce
AIRPORT HABER ,Habercilik yapmak istiyorsa kriz bahanesi ile hangi şirket kaç pilot çıkardı,uçuş okulunu bitirip işsiz olan kaç pilot var yayınlasın .Habercicilik yapacagına inanıyorum. Özellikle Sayın Murat Herdem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis var ~ 7 yıl önce
Galiba bir yanlis var. O, 4000 degil 40000 olmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtiyaç? ~ 7 yıl önce
Pilot ihtiyacı olan yetiştirir hırsızlık yapıp adayın cebindeki parasını çalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakan bey bi bakan mı bana??? ~ 7 yıl önce
mahkeme kararım elimde , şirket maddi durumundan dolayı dıyor. Al geri işe bakalım sıfır maliyet, eğitmeye harcamada yapmıcak şirket.Çok ah aldılar be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coşkun/Yürek ~ 7 yıl önce
Sayın bakan : gerçekten Coşkun vede Yürekli ise, alsın haksız atılan pilotları da görelim Yürek yemek neymiş!!!!!!!! Ondan sonra yetıştır yeni pilot.kim ne der..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Regel ~ 7 yıl önce
Karın ağrısı belli oldu bölüm açacakmış milleti nasıl düdüklerimin hesabını yapıyor. Kıçıkırık bir shyo nun harç parası bile Tıp tan fazlaydı bizim okuduğumuz dönemde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne 4000i? ~ 7 yıl önce
Tk'da bile toplam pilot sayısı 4300.. 4000 yabancıyı kim nerde bulmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 ~ 7 yıl önce
Heralde ağam bizle dalga geçir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oha ~ 7 yıl önce
Bu adam kimi yemeye çalışmış? Yunanistandamı bakan yardımcıymış acaba? Bulmuş karşısında garipleri güzel sallamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz pilot'a ~ 7 yıl önce
Abi, bende işsizim, şirket türk pilotu atıp Hertürlü zararlı yabancı pilotu almakla , kendi bindiği dalı kesmiyor mu? Yabancıya kira yardımı, lise mezunu olmasını kabul edıp türlü kolaylıklar saglarken, kendi insanını telef ediyor. yıllarca it dalaşı yaptığımız yunanlıyı uçur, Bunun adı Vatan Hainliğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000